Частни детски градини - София (6)

• 83 393
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
На мен не ми се е случвало, а обиколих ок. 7-8 ЧДЗ.
Само в едно от тях ми поискаха лична карта и записаха имената и адреса ми, защото било изискване на ХЕИ.

# 616
За Веселото гардже - нас също не ни пусна вътре. Но пък ни показа двора и от там видяхме стаите. Със смесени чувства съм относно това. Стори ми се малко прекалено, но знам ли.
От това, което видях помещението за всяка група е едно голямо, под формата на буквата Г. В малката част са леглата, а в другата има масички и свободно пространство. Вероятно и някакви мебели(шкафове, рафтчета), не помня.

Навсякъде другаде ни пускаха и някои дори бяха горди да си покажат базите. А къде с калцуни, къде без...

# 617
Благодаря за отговорите.
Днес разгледах Доверие. Най- много ми хареса това, че имат 4 яслени групи, което е важно за деца във възрастта до 3г, тогава разликите в развитието и потребностите са от огромно значение. В много градини от 1 до 3г е една група и почти навсякъде ми обясняваха някакви сложни програми на обучение, което за дете на 1.9 месеца са абсолютно неприложими, съответно за деца над 3 са много интересни и образователни. Нещата които ми направиха положително впечатление са много- изобилие от играчки по няколко броя от всеки вид и то такива с каквито би си играло малко дете, режима на децата, работното време от 7:30-19:00, програмата по която ги обучават- кратка, ясна подходяща за малки деца, директорката също изглежда много компетентна. Цялостно е много уютно, приятно с големи прозорци, няма никъде стълби всичко е на едно ниво. Едно от големите предимства за нас е локацията на 10 мин от дома ни и от домовете на родителите ни. Така ще може всеки един от семейството да го взима по-рано, когато се освободи и да го водят на разходка в парка или някъде другаде, което няма как да стане ако градината е в Бояна. Не ми хареса, че в едно и също помещение ядат, спят и играят. Дворът е много малък. Може би изхождат от това, че деца във възрастта до 3 не тичат много- не знам. Факт е че и във форума има 2,3 крайно негативни мнения от преди няколко години, но пък позитивните са в пъти повече. Изобщо дилемата е голяма.
Bunnie, от нас до Драгалевци наистина е 25- 30 мин. на отиване, но на връщане го засякох в 18.00ч отнема 45 мин, защото на Черни връх става задръстване, а работя до мола на Стамболийски. Съответно сумарно прибирането ми от работа става 90 мин., което сега лятото не е драма, но зимата ще се прибираме много късно и времето ще минава в пътуване. Обмислям вариант и да го пусна сега на ясла в Доверие, пък като стане на 3 да го преместя извън София и да пътува с микробусите на градината, защото след определена възраст искам да учи по- сериозно чужд език.
Фънки мънки и Снупи не ги одобрявам, защото са в близост до много оживени булеварди. Факт е, че Доверие определено е вариант ако се спрем на идеята да е близо до дома, а ако се примирим с пътуването в полите на Витоша има и дворове и зеленина. Явно с нещо трябва да се направи компромис.

# 618
  • София
Добре, но как ще прецените базата, ако не я видите  newsm78 Едно е да се обясни, друго е - да се види  newsm78 Поне с калцуни да ви пуснат, когато децата са навън, знам ли  Tired

# 619
Ами и мен много ме е яд, че не можахме да разгледаме, дори през прозорците не видяхме и сега тази детска градина ще трябва да отпадне, а изглеждаше много обещаваща.
Примерно на едно друго място ми се видя тясно помещението, ама го установих като ме пуснаха да разгледам.

# 620
Honey1980, не мисля, че има лоши отзиви за The Castle, поне аз не съм срещала. Детето на позната е там и е много доволна.

# 621
Здравейте,
След много ровене и четене реших да Ви попитам  Embarassed
Много ще се радвам ако някой може да ми каже ЧД в района на Надежа (без значение коя част), Връбница, Толстой, Свобода, Банишора, Орландаовци, Фондови жилища.
Ще Ви бъда безкрайно благодарна!
Хубав ден на всички   bouquet

# 622
Здравейте! Търся подходяща градина за моето племенниче.Препоръчаха ми горещо "Sweet Sweet Home" на Мърфи 12. Това е частен детски център.Прекрасни отзиви и коментари чух.Някой от вас има ли лични впечатления от там?Благодаря Simple Smile

# 623
Ами и мен много ме е яд, че не можахме да разгледаме, дори през прозорците не видяхме и сега тази детска градина ще трябва да отпадне, а изглеждаше много обещаваща.
Примерно на едно друго място ми се видя тясно помещението, ама го установих като ме пуснаха да разгледам.

Здравейте, аз си бях уговорила среща предварително,когато децата са навън и ни пуснаха с калцуни. Но там беше и собственичката.Тя ни развежда.  На мен помещенията ми харесаха. Спят и играят в една стая, но леглата са отделени малко в страни. Под формата на буквата Г беше помещението. Ако някое детенце спи, а другите играят,имат други занимални, за да не му пречат.

# 624
Здравейте! Търся подходяща градина за моето племенниче.Препоръчаха ми горещо "Sweet Sweet Home" на Мърфи 12. Това е частен детски център.Прекрасни отзиви и коментари чух.Някой от вас има ли лични впечатления от там?Благодаря Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 22:29 от mechi

# 625
  • София
deni_doich и mechi, много готино ти се получи! Пък ние доматите ги ядем с колците  Whistling

# 626
.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 10:25 от deni_doich

# 627
mechi,благодаря ти за информацията!Ще ти задам въпросите си в лично съобщение,тъй като явно тук се коментират определени и едни и същи градини и всичко извън тях се смята за конспирация. Wink
Не мисля, че се коментират едни и същи градини, просто изрази като "нямам забележки" и "страхотни професионалисти" звучат малко странно в българската действителност. Поради това, повечето майки сме доста подозрителнии към тенденциозно написани коментари, особено когато не са подкрепени с примери, а висят във въздуха като необосновани твърдения на някой, който има общо 2 публикации.
НО.... не е забранено регистрирането на нови потребители, както и форумът вкрайна сметка отразява субективни мнения, така че пожелавам на всеки от нас да няма забележки и да среща професионализъм не сам в градината на децата си, но и във всички сфери на живота Simple Smile

# 628
mechi, само един въпрос- това ЧДГ ли е и има ли лиценз?

# 629
  • София
mechi,благодаря ти за информацията!Ще ти задам въпросите си в лично съобщение,тъй като явно тук се коментират определени и едни и същи градини и всичко извън тях се смята за конспирация. Wink
Много сте сладки, значи, направо да ви нагушка човек  Laughing
Ама какво по-естествено от това някой току що регистриран да попита за детско клубче, което полулегално действа и като ясла и друг също току що регистриран, веднага да попадне на същото питане, пък и да вземе да се окаже доволен родител с детенце посещаващо това място.  Mr. Green То и по-големи чудеса са ставали в човешката история, така че не мога да си обясня как можах така да се усъмня във вас. Извинете ме, просто съм си ужасен човек и за това така ми се получи сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт