Отговори
# 435
  • Gone with the wind
Ето въз основа на какво казах, че показаното от Амели клипче ми се стори извадено от контекста.  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WkR_e1L6zxI
Eто и само ефектът на повиването
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WkR_e1L6zxI
Ако се поровите из тубата ще намерите и други подобни.
лично аз няма да се обадя повече по темата - всеки сам си преценява кое му се струва ОК и кое не, но преди да отречеш категорично нещо си мисля, че все пак трябва да се запознаеш с него

# 436
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5 … 2F161%3B390%3B170
Аз харесвам това, пак е с дрехи, ама отгоре е с нещо като човалче Simple Smile
Това повиване ми харесва, не увиването като пашкул, а по-скоро като тип прегърни ме

# 437
Аз пък забравих да честитя на РД на дъщеричката на Амели - да е жива и здрава, много да ви радва. На чудна дата е родена - тъкмо като мен  Mr. Green Все хубави хора  Mr. Green По този повод ви черпя всяка с каквото си има в хладилника, че после да не се прияде някому нещо  Hug

Между другото, винаги са ме учудвали постове, в които кърменето се определя като извратено. Какво точно извращение виждате в майка, която си кърми детето?

# 438
soho doll Купуваш лека и евтина количка за която не ти пука особено. Ако имате кола я държиш в колата, ако не - може да държиш в мазе или някъде на площадките между етажите (ако блока ви се заключва). Носиш бебето до количката и така. Ако това не е вариант за вас - много лошо  Crazy Но при всички положения малка и много лека количка по възможност ще ти е единствения вариант ако трябва да излезеш до някъде и се налага да мъкнеш бебе и количка (вариант бебето в слинг, а количката влачиш на колела до долу). Пък все се налага да се ходи някъде, аз от опит ти го казвам - че и аз бях за няколко седмици сама с малката. Я до педиатър за ваксини, я се разболее, я храната свърши. А и няма как да си седиш само вкъщи.

За повиването
- търся си и аз нещо ей такова дето да завие ръчичките, че малката много трудно заспиваше и точно да спи и разпери ръчички и ревне  Crazy После точно заспи и се разхълца  Crazy После дойдат колики, после се чуди как да се изака и то станало време пак да яде... И така рев с едни 15 мин сън къде заради този рефлекс, къде заради нещо друго.

# 439
За коликите ще ви предам съвета, който ми дадоха на мен, че само бибероните против колики имали някакъв ефект отностно тях. незнам колко е вярно така или иначе биберони трябват за шишетата и ще взимам такива превантивно.

# 440
Шамс , нямам нищо против кърменето и не то е извратено, извратено е това как дете казва с подробности как е сукало и как продължаава  да дърпа майка си за гърдите да суче.Аз съм с 2 ръце ЗА кърменето, но до по- малка възраст.Съжалявам , че си ме разбрала по друг начин Sad

# 441
ku4o , моля да ме извиниш ако съм те засегнала по някакъв начин. Клипът,който показах, ми излезе като първи резултат под името на д-р Карп.
Клипът с ревящото бебе очевидно е доста по-красноречив.
Хубавото на форумите е именно споделянето на различна информация, така че бъдещите майки да  са запознати с различни гледни точки и да направят своя избор при отглеждане на децата си. Това,че аз вече съм отгледала едно и имам самочувствие,че го гледам брилянтно,не значи,че няма какво още да науча. Ето,до днес не бях чувала за д-р Карп.
Моето слабо място при гледането на Ива бяха масажите. Много ревеше това дете (както и от всичко друго,де  ooooh! ), а миналата година случайно попаднах на материали и клипове за Шантала масажи, които ме впечатлиха и ако новото бебе позволява, бих му ги правила. Laughing
Времето тече бързо и за мен лично е хубаво да споделяме освен текущото си състояние, също и намерения или познания относно гледането на бебетата. После няма да имаме време за интернет и за трупане на нови знания.

# 442
Хей, момичета, много пишете, не мога да ви изчета.
За амниоцинтезата, аз съм в 18 седмица и ще я правя тази седмица. До колкото знам се прави два пъти - веднъж в началото на бременността и веднъж към края. Май няма определени седмици.
За бебефона - аз съм за, но без екранче. Така или иначе ако се разплаче ще ида до стаята, няма да го гледам на монитора.

# 443
леле,за колички си говорите вече,аз също все гледам,спряла съм се на 2 модела ама все и още нещо ми харесва,и още,и така.с Марти ползвах 2 колички-и не защото нещо се случи с първата,а защото много харесах втората,та дори я бях сънувала и така си я купих на по-късен етап.Днес видях една майка с някаква количка Чиполино-е не съм фен на количките чиполино,ама много ми хареса.Та за сега съм решила точно такава да е,а и като се има предвид,че на по-късен етап може да ми омръзне и да реша да я сменям,не мисля да давам повече от 600-650 лв за количка  Grinning Ама има още доста време де,може друго да реша.Предичния път като бях бременна още в петия месец си купих количка-голям мерак ми беше.До 7-я месец вече имах легла и всичко необходимо  Crazy -сега не мисля да бързам толкова  Grinning
за бебефона и аз съм твърдо за,но не мисля да е с екран-струва ми се излишно

# 444
Здравейте момичета.

Имам един проблем и искам да попитам дали ля някоя от вас е така и как се е справила? Та от известно време ме сърби кожата на краката и на корема отстрани. Не знам с какво да се мажа  newsm78

# 445
  • Пловдив
Хе хе, с тия колички днеска дето се обсъждат като обикалях по улиците все оглеждах количките на мамитата  Grinning За кърменето - аз лично съм кърмена до 1 годинка. По принцип колкото ти позволява природата да кърмиш кърмиш..., но ако имаш кърма, казват че е добре да спреш в момента, в който детето се научи да си държи чашка - горе долу между 9 месец и 12ия месец. Е то едно дете с едно няма еднакво, та който когато. Но съм за кърменето с две големи и две мънички ръчички  Grinning За повиването, както споменах свекърва ми е педиатър на 78 години е. Преди пенсиониране е работила в дом за изоставени бебета и съм я чувала да казва, каква ти мас, какви ти пелени, сега има толкова удобни и хубави неща вече, а ние се мъчихме.... Друго, което съм чувала от нея, че е добре детето да не се навлича и да не спи на жега, както казах и преди - да спи на възможно най твърдичко и много държи на упражненията и масажите...
Ето и две статийки за новобранки като мен:
http://www.moetodete.bg/kurmene/kurmeneto-sled-purvata-godinka-i … -krali-marko.html
http://www.moetodete.bg/kurmene/kurmene-po-chas-ili-na-poiskvane.html

MuJIuHka
- само корема ме сърби - но корема и гърдите си ги мажа с бебешко олио. Казвали са ми и с преварен зехтин, но ме мързи да я върша тая.
Забравих да ви пожелая спокойна нощ. Без хладилни изкушения Simple Smile

# 446
Аз също имам желание да отгледам детето си във възможно най-естествена среда. Имам един бонус в това отношение - живеем в едно от селата(квартали) до София. Имаме двор в които се гледат зеленчуци, съседите ни продават истински яйца и мляко и дечко ще си играе на двора.
Едно време и аз и сестра ми сме спали зимата на терасата  hahaha А сестра ми е януарско бебе, февруари вече е спала навън! Разбира се в хубави колички, добре завити и т.н., но на въздух. Не съм сигурна дали ще съм толкова смела, но имам желание!
Пеленките също ги харесвам много, но като се познавам ще предпрочета по-лесния вариант с пампери - нали казах, че си имам официална диагноза мързел  hahaha
Кърменето за мен също е хубаво да е максимум до годинка. Виждала съм деца на по 3 години, които дърпат майките си за блузите и не ми е красиво.

# 447
Здравейте, момичета, докато ви изчета, вече сте си легнали  Joy
Амели, честит празник! Ти и Pampers ме впечатлихте с уменията си. Може да дадете линк с разни ваши неща и да си поръчваме после от вас.
Аз още се лутам за креватче - хем ми се иска сгъваема кошарка /казват ми, че са много практични/, хем така ми харесват дървените... Добре че има още много време.
И за количка не мога да се ориентирам, но всяко нещо с времето си.
За кърменето - твърдо ЗА, но под 1-годишно дете. После и на мен не ми се струва нормално.
Йоана, защо ще правиш амнио? И не се прави два пъти! Дори не е препоръчително, ако някой сериозно не те е наплашил. На мен ми предложиха /заради възрастта ми, 39 г./, но категорично отказах. И други майки са ми казвали в никакъв случай да не се връзвам. Така че си помисли пак дали си струва риска.
Ох, много се разписах. Желая ви приятна вечер и сладки сънища!

# 448
Амели, Честит Празник - да ви е здрава, и много щастлива рожденичката и много да ви радва!

За покупките и преди и сега изобщо не бързам. 99% е сигурно, че точно юли-август ще сменяме жилището, така че след това живот и здраве ще се пазарува. Диана се роди 4,500гр, 56см и добре че докторът ме предупреждаваше за голямо бебе, че бях взела дрешки за 2-3месечно Simple Smile. И моят съвет не се заричайте за нищо предварително, бебчето ще си прояви така или иначе желанията.
 Аз съм твърдо за кърменето, Диана я кърмих до 13-я месеца, до 6-я месец беше само на кърма и то на поискване. И аз исках да има режим, да спи по 3 часа, да се храни през 3 часа...ама тя искаше друго. Но аз бях твърдо решена, че кърменето е най-добрият вариант за нас(на 3 месечна възраст презокеанско пътуване). Ако няма някакви мед.причини и следвате съветите за кърмене и най-вече ако сте убедени, че това е най-доброто за вашето бебе просто няма как да не се получи Simple Smile.

# 449
DianaR, и аз заглеждам количките по улиците и откакто се затопли е пълно с мами навън. Въпреки, че съм си избрала количка ми е много интересно да го правя. Ако седнем на някое централно кафе с мъжо, само това гледам.

Общи условия

Активация на акаунт