Отговори
# 300
Ай на ви една панда за наказание  Joy Joy

Зафира нали го знаеш оня лаф, че в пералнята живее чудовище дето винаги изяжда единия чорап  Mr. Green
Калисто, може да редуваш да..само че плодовете уж не се дават самостоятелно, така че може с каша..аз ако го видя, че се е запекъл, следобяд или късния такъв му давам круша или синя слива  Hug

# 301
  • Варна
Хахах, уникален Joy
Калисто,
аз дадох круша, защото не акаше. Давам я самостоятелно, но по малко, да кажем 30-тина грама. Мисля след нея да продължа с тиквичка, както си ми беше по план.

# 302
  • До морето
Хааааааааа, Пандата е уникален и е нацупил устнички като варненска кифла  hahaha hahaha hahaha Бютка, верно ли до 09.03.  newsm78 аз пак не съм разбрала  Embarassed Що си мислех, че е края на месеца и се стегнах тогава да идваме  Rolling Eyes

Месечинки, много гадно така. Нашата педи уж има дни за консултации и дни за прегледи. Ама постоянно има болни бебета, които са на консултация  Rolling Eyes

По другата тема - мислех да не пиша, ама не мога да се сдържа. Кой каквото ще да си приказва, каквато и да е Блонди е много полезна за всички ни или поне за повечето тук и измежду многото забавни темички и празни приказки е научила много от нас на много полезни неща! На който не му е приятна, да не я чете и толкоз! То не е задължително! Давайте си игнор един на друг и не се натоварвайте! И айде стига с тези глупости със спирането да пишете. Как така спирам да пиша заради Пенка, щото не съм й приятна. Ами Ганка и Иванка, на тях си им приятна? Това значи ли, че Пенка ти е по- важна от Ганка и Иванка  newsm78  Имената сега си ги измислих  Laughing Laughing

# 303
Зафира,
http://www.suttons.co.uk/
http://www.thompson-morgan.com/
http://www.seedsandmore.net/
http://www.swallowtailgardenseeds.com/
http://www.dtbrownseeds.co.uk/
Поръчвала съм и от много други,но на тези им пазя адресите. Който не доставя до БГ ползвам превозваческа фирма.
 amazon,ebay-от частни лица,зависи какво търся.Например от последния човек съм купила около 10 вида семена.
М/у другото имам доста излишни семена на храсти и дървета,ако на някой му се занимава,мога да му пратя.
от БГ-сортови семена,имат страхотни мушката http://sortovisemena-bg.com/categories/%D0%9C%D1%83%D1%88%D0%BA% … 011&c=1000164
Бюти, каши не съм въвела още,пък нали и ориза запича.Е,щом Месечинка дава и аз ще пробвам,даже още сега ще дам.
Мерси  bouquet

# 304
Преди 4-5 години от едно дребно камъче темата на октомврийките 2008 се раздели на 2 лагера. Съответно се получиха 2 теми в различни подразделения на форума, аз тогава бях в третия лагер(понеже не обичам да се меся в такива неща) и май оттогава не се бях сещала за форума, докато не забременях втория път. Ако пак се случи такова нещо ще го заклеймя този сайт и няма да го погледна повече. Не че ви е важно аз дали ще чета, но си е глупава цялата ситуация. Само споделям какво се е получило преди време, не искам никого да обидя.
Не съм от редовно пишещите, но темата ми е полезна в много ситуации около децата.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 17:27 от Five magnificent

# 305
Калисто супер Hug определено ще си поръчам от мушкатата.Другите неща ще ги разгледам по-късно. Иначе ако наистина имаш излишни хубави храсти,цъфтящи за продажба пиши ми на лични. Много обичам да ми е хубаво и цветно, имаме голям двор,но много не разбирам още.

# 306
Прекрасни, нямам много време, но няма да пропусна да напиша, че наистина нещо е заприличала на детска градина темата ни последните страници и не бива така!... Не сме от вчера тук (а някои сме във форума от 100 години и сме се сраснали с него), споделяли сме си много лични неща и със сигурност повечето редовно пишещи се чувстваме вече близки едни на други, така че нека не разрушаваме всичко изградено досега Hug Най-лесно е да се разруши доверието, споделянето, общуването, а колко трудно се гради... Затова заравяйте томахавките и нека пак да си пишем спокойно, и списването/четенето в темата отново да е удоволствие за всички ни Heart Eyes

Скрит текст:
И понеже питахте някъде по-назад дали по някакъв начин ви анализирам според писаното в темата -  ето тук е моментът да кажа, че малко неприятно впечатление ми направиха "изведнъж" появилите се явни критики към Блонди - неприятно, защото сякаш се е чакал подходящия момент да я ударят. Е, кому е нужно това? Блонди специално пише от цяла вечност във форума и в темите редовно реагира на почти всяко питане, аз не се сещам за човек по-полезен за мен лично (може невинаги да съм съгласна с нея, но това си е съвсем в реда на нещата) в тази тема, а и не само в нея. Убедена съм, че това е не само моя позиция, и ми е много неприятно, когато някаква напълно нормална реакция на оплакванията на Муки отприщи такива "дълго стаени" критики. Толкова ли е трудно като не харесва човек някого (по много причини, често защото иска да е като него, а не може), просто да си замълчи и да не го критикува?... Както и да е, казаното е казано, надявам се да си разберем мотивите за някои реакции и да сме по-внимателни едни с друг, защото форум форум, но конфронтацията и тук понякога може да е болезнена.

# 307
  • Враца
Ауууу, колко хубава панда!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Бютка,  Hug
Отчет от нас, сега се връщаме от консултация.
9140 (+540 г), 71 см (+1). Питах за направление за бъбреците и ме изгледа първо странно, после сестрата й каза, че били са им го спуснали и това от скоро от НЗОК. И ми съобщиха, че ЛЛ на моето дете трябва да ми даде направление. Е кой е ЛЛ на Криско, не е ли тя?! Останах много учудена, но после се замислих, че тази педи, при която ходим ние е шефка на спешния център тук и може би няма право да е ЛЛ и вероятно Криско се води фиктивно при някой друг. Но пък от друга страна нашата си педи му даде сега направление за кръв и урина. А кажете ми сега какво да правя с тоя казус?  newsm78 newsm78 newsm78 Да й звънна утре да я питам кой е личе лекар на Криско лиии... или да си се карам с нея в прав текст? Биби, какво мислиш? Питам те, защото знам, че обикновено си търсиш правата и не обичаш да те правят на луда (както и аз между другото).  Hug
Иначе е здрав, преслуша го, опипа му фонтанелата, гледа му гърлото. Биха му ваксината, почти не плака на мама малкия мъж.  Heart Eyes Каза до тук добре с пюретата дето съм въвела, от тук нататък каши (ориз, бананова) и преди следващата ни консултация вече пилешко и заешко месце да почвам, ама никой не й каза, че няма да го направя, първо глутена ще си въведа, пък когато дойде време за месото - тогава.  Wink Аааа и жълтък ми каза по четвъртинка през 2 дни, ама и с това май ще поизчакам малко. Ще видя де как ще е ХБ.  
И последно, днес за сефте му дадох морков (забравих, че сме на ваксина). Сега да го продължавам лииии?  newsm78
Мале, един цял пост само за мен, ужас, извинете ме, по принцип не съм егоист!  Hug Изчетох ви, ама не знам какво да напиша, та затова за мен само.  Grinning

# 308
Влизам и какво да прочета Shocked  Незнам какво да напиша.Ако някой има да каже нещо на някой по-добре да го направи на лични  .Блонди защо да спираш да пишеш?Ти си много полезна със съветите си и помагаш много  Hug  Даже ще те питам защо не се дава само плодово пюре а трябва да е с каша заедно ? И ако е така първо с оризова ли да започна newsm78   До сега за 20 дни съм въвела само зеленчуци .  
  Бюти добре ,че прочетох че беше писала това за плодовото пюре  .Много е сладка малката пандичка и как сладко спи  Wink
   А за плодовете чета от едни неща които Белверде беше дала и там пише ,че се дава  круша ,ябълка,банан ,синя слива.
  Днес бяхме на консултация и моята педи препоръча вече да му давам 2 пъти в седмицата месо..но според мене е рано ..Коремчето му едвам свикна с 125 грама зеленчуково пюре и се запече . И ми каза и плодово пюре да му давам и 3 пъти мляко..е няма как да стане.. Младенчо сега яде 5 пъти мляко и 1 път зел.пюре..колкото му е сладко толкова.
  Отчет от консултацията  + 360 гр.  (9200) и 1см(71). Не беше спал от сутринта и в колата заспа и като отидохме при лекарката и го събудихме и как ревна милото..Там има една много крива сестра.Аз още не съм влезнала и веднага защо не сме казали "добър ден" ...... #2gunfire е поне да влезнем и да и кажем  Joy Един път даже пита мъжа ми защо той го съблича ..а не аз.. #Crazy Joy
    Честито на пролазилите бебета..ние не правиме и опити даже  Laughing
Тези дни бяхме повече навън и резултата е едно течащо носле. Вчера му протече няколко пъти,но днеска няма и следа.Дано е било нещо временно..едвам се оправихме и неискам пак .. Praynig
    Хайде да ставам ,че работа ме чака.. Hug

# 309
  • Пловдив
Moмичета,пак не съм ви чела от вчера,ще ме извините,утре вече ще съм сама с беба и със сигурност ще имам повече време.
Исках само да ви кажа ,че днес на прегледа при прехвалената доцент алерголожка такива думи чух,че мислих че ми разправят виц Mr. Green.

Закъсняла съм била със захранването,трябвало вече попари да давам Twisted Evil

Възможно повече неща да съм и вкарвала за да и огранича до минимум приема на мляко  #Crazy hahaha

Да съм и правила пюрета със масло сол и захар Joy

Сокове задължително,да почвам по 2 пъти на ден hahaha-много щели да и харесат

Абе луда жена Joy,ама ме развесели,щото всичко ни е отрицателно,нямаме реакция към кърма,мляко жълтък,и ми каза да си ям всичко и да не ми пука.
Естествено и аз ще се захранвам много внимателно,ама ей на-коренно противоположни мнения на гастрото и алерголожката.Но ми каза ,че съм направила добре,че не съм и дала лечебния Аптамил а съм продължила кърменето.
Знаех си че интуицията ми няма да ме подведе Hug

# 310
  • София
Фери, а ти при кого си го записала  newsm78  Трябва да има онази синята здравна книжка, там пише кой е личен лекар  Peace
Покрай разгорелите се страсти моя въпрос никой не го отрази  Rolling Eyes

# 311
Значи ако не ви се е случвало, да знаете, че може да ви подстригват и да кърмите едновременно. Изпробвано днес  Mr. Green То търпя, търпя детето, ама над час ме подстригва, то мен не ме свърташе вече Simple Smile

dbs, Elsun, оздравяхте ли всички?

Бюти, тази панда ще я схрускам Simple Smile
Маги, какъв беше въпросът?  Rolling Eyes
Принцес, аз бих слушала този, който отговаря и на моето мнение. Капацитети, капаците, ама колко да са капацитети, след тия глупости, които ти е наприказвала.

# 312
  • София
То и ние я нямаме тая синята книжка, трябва да питам педито като се сетя. питах и за направление за нефролог, тя седна да ми чупи ръце как от тая година са им намалили парите на тримесечие, пък увеличили дейностите по каса:ooooh: newsm78

С две думи не знаеше нищо, но ще провери.

За отчета - Брани е малко слонче или по-точно кюфтенце - късо и дебело хииихихих. Само 65 см, а е 8200  #Crazy /+ 800 гр/ за месеца
Тя моята за захранване не ми говори, щото си ме познава  Laughing

Маги, незнам за ориза....  Rolling Eyes И на мен би ми било интересно, ама на моя сигурно ще му се догади, какъвто е чувствителен откъм финно пюриране. Днес правих домашно пюре картофи и тиквички, ми нищо общо с Хипското. Нито като цвят, нито като консистенция.  ooooh! Добре че го хапна де, че  първите 2 лъжички не беше убеден че му харесва.

Ситуацията
няма да я коментирам ...  ooooh! искам всички да пишат, всеки е интересен сам по себе си. И от всеки има какво да се научи...

Биби, кажи как ги снасяш тези био яйца да се напъна и аз  Wink на хармоника 6 яйца, 6 лв  ooooh! ooooh!

Варненки, а честита ви кметска оставка   bouquet Честно казано не ми се вярваше че най-накрая ще я подаде. Костелив орех изглеждаше.

На нас може да ни се размине разболяването, днес е по-добре Брани. Мерси за палчетата  Hug
Вчера извадих летния кош, ама днес малко съжалих, че нямаше слънце. И завидях на тези, които се похвалиха от слънцето и хубавото време  Sunglasses

Иглуб, ехе цял час.... много ли драстична промяна направи че чак толкова? То всъщност какво се учудвам, аз едни връхчета да отрежа и като сложиш измиване, сушене и изправяне и ето ти час. И като се прибера и ММ вика "ама ти ходи ли на фризьор"  hahaha

# 313
  • София
Под синя книжка здравна книжка ли имате предвид  newsm78 Ние имаме само имунизационен паспорт и картон,който седи при педи  Whistling

# 314
  • София
Иглуб, за ориза питах
Кога мога да започна да слагам ориз в пюретата, не каша а истински ориз? А мога ли да правя каша като сваря зърната, ориз или елда примерно и след това пасирам  newsm78

Елвирка, ми аз си мисля, че ориза ако е добре сварен, даже разварен ще се пасира съвсем гладко  Thinking То аз всъщност май не се старая да е чак толкова гладко.

Синята книжка на нас педи ни я даде още на втората консултация. Каза да си я носим като пътуваме напред-назад, че да се знае, че детето си има ЛЛ. Всеки здравноосигурен има такава.

Това с нефролога е ново от тази година и до скоро много от ЛЛ не си бяха подписали договорите с касата, та е нормално не всички да знаят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт