Тук юмруче, там - ритниче, расте скорострелно моето ЮНСКО мъниче!

• 27 041
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Германчето, видях че са ти пристигнали пеленките, изглеждат прекрасно, само тези два цвята ли ти е пратил? Мислех че са 6 цвята.
Нашите пеленки току що видях на сайта на Габко че също са дошли, дано скоро ги раздават и може да се видим събота или неделя с момичетата, които поръчаха да ви ги дам. Ще пиша допълнително
В офертата, за която наддавах имаше само жълтички. Зелената е само 1 бройка. Продавачът я е сложил, защото в жълто му се изчерпили.

# 526
Здравейте, мамчета!
Вчера вечерта ходих при лекаря за спешно микробиология, че изведнъж се появи сърбеж и страшно парене! Той каза, че гъбичките са типично срещано явление за бременността! Поговорихме и за раждането и най-вероятно ще е секцио! Имам проблеми с очите и ще ходя на офталмолог да ми види състоянието на очните дъна! Но, лекаря ме успокой, каза че в Надежда (където, мисля да раждам) вече използват нов начин на обезболяване, чрез смесена упойка - не мога да го обясня, но каза, че болката след операция е сведена до минимум и е по-скоро неприятно усещане! Имам му доверие на 100% и нямам търпение да дойде началото на юни и да видя и гушна бебчето!

# 527
Адел мила,казаха ми,че на Лидъл в момента има много хубави комплекти за по-голямо легло от ранфорс  http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-6F1ED56E-F368E0EE/lidl_bg/hs.xsl/index_22908.htm  . Много ми харесаха на картинка и мисля,че настина ще са качествени,а цената им наистина е много привлекателна.Ей сега отивам с малкия на разходка и ще отида да взема един комплект,имайки предвид,че баба му му взе един на Дисни за 108лв ,което ми се вижда направо безумно,а като гледам цветово са същите.    Иначе за кошарка,аз си ги ших сама.Купувах си ранфорс,защото според мен е качествен памук,за разлика от така мразеното от мен хасе  ooooh!. Излизше ми доста приемливо.
За термините,моят по цикъл изчислен от док е на 13.06. и няколко пъти и казах,че аз не спадам към нейните изчисления,защото цикъла ми е 37 дневен,а калкулаторите изчисляват на база 28 дневен....но тя като че ли не ми повярва,виждайки,че от самото начало бебето отговаря на това,което аз твърдя. Та доктора,при който ходих на частно още от самото начало си ми го коригира,защото на всеки преглед потвърждаваше моето твърдение. Последствие се преместих при него,но по документи каза,че е голяма галимация и от НОИ ще ми правят големи проблеми. Така или иначе каза,че ние си знаем,че термина ми е на 20.06. а само на документи е на 13.06. Та така.   Каза също,че термин се коригира в първият триместър по определени показатели.В по-късен етап не можело,защото децата вече не били по книга.
За консумативитее за бебето щях да казвам,че не е чак такава галимация  Stop. Говоря не като с втора бременност,а от опита си с първата,когато нямах и представа. Тогава освен помпа за кърма,НИЩО не бях купувала. Просто няколко дена преди термина влязохме в един магазин и казах на мъжо какво ми харесва.Избрахме основните неща,които той отиде и купи,като му се обадих,че съм родила. Пред следващите 3 дена,докато бях в болница си дооточнявахме какво още да купи.Като се прибрах в къщи,ме посрещна един особен уют... Grinning..  Така,че не си мислете,че ако детето ви няма жизненоважните клечки за уши,5 вида козметики и тем подобни дреболии няма да му е комфортно.  С тази си бременност си купувам разни неща,но просто защото искам да участвам в този процес.Има разлика!
Liliata да пишеш след прегледа.
Лили Трифонова,радвам се че писа.
serendipity_85  честита кошарка.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 10:21 от milisa

# 528
Добро утро Grinning
За покупките - аз мисля всичко да си купя предварително. Въобще не ми се робува на суеверия. Таткото е доста неорентиран и не ми се иска да му набутат какво ли не като отиде сам в магазина. Другото е, че тук е доста скъпо да се пазарува за бебе и много от нещата ги поръчвам от Англия и така спестявам наполовина, а за някой неща и повече. Съответно обаче си трябва време докато нещата пристигнат и ако ги поръчам след като бебечетата се родят може да не дойдат навреме. Друго нещо е, че ми се иска всичко да е изпрано, изгладено и подредено, за да не се занимавам като се върна от болницата, а да се концентрирам върху децата. И последно и най-важно - наистина ми доставя удоволствие Mr. Green . Аз съм си в къщи по цял ден и да се ровя в интернет за информация и оферти и да обикалям бебешки магазини е едно от малкото ми развлечения... Но съм абсолютно съгласна, че всичко най-важно може да се купи и докъто сте в болницата и после да се допълва поетапно...

# 529
Добро утро.
Аз днес успях да се добера до лекарката, девойката е около 1 кг вече, върти си се насам-насам, подритва от време на време.Перфектни изследвания, според думите на лекарката, от които съм много доволна, при положение, че не приемам никакви витамини и т.н.
За пазаруването : легло+ чаршафи,количка, помпа, корито и няколко комплекта дрехи- това са по-важните неща, които мисля да взема преди раждането. За изписването задължително кошница за кола . Всичко друго може да се вземе в дните след изписването.

# 530
  • София
Абе аз хич не искам да разчитам на моя мъж да купува нещо, докато съм в болница. Предният път така се беше напил, а той не пие по принцип, че два дни не може да се освести.  Mr. Green А пък и за едни силиконови зърна дето трябваше да ми донесе ми звъня 18 пъти.  Stop
Аз се радвам, че взехме всичко - количка за породени, креватче, матраче и комплектче за изписване, че с тия контракции дето ме почнаха не мога вече да обикалям по магазините. От каката има всичко друго - дрешки, чаршафчета, обиколници, помпи и т.н. Само трябва да се изпере и изглади всичко.

# 531
Ооо, изобщо не разчитам на таткото да пазарува каквото и да било, освен неща от аптеката( там няма как да обърка продукта, за който съм го пратила)  Stop Laughing  Имам предвид, че бебето като се прибере вкъщи, това са основните неща, които са нужни. След това ще си пазарувам разхождайки се за разни дребни неща, които евентуално биха ми трябвали.
Дидке- дръж положението в ръце, никакви контракции Naughty Hug

# 532
  • Видин
for girls who ride, с теб съм мила, стискам палци всичко да е наред и с теб, и с бебето, чак се разплаках от радост и притеснение - ще си имаме бебенце в групата, нашето талисманче  Hug
Много целувки и прегръдки виртуални и бъдете силни  Heart Eyes

# 533
  • Sofia
for girls who ride  - много, много късмет желая всичко да е наред с бебчето и теб  Hug

За покупките - няма начин да разчитам на таткото  Simple Smile ако трябва той да купува, то половината неща би ги сметнал за ненужни (и прекалено скъпи), а да не говорим, че като нищо може и да е командировки извън София точно юни месец и да си остана сама (е майка ми ще е под ръка предполагам, но и нея не бих пращала за покупки)... А и да си е в тук, като си тръгва от работа в 19 - 20 часа, няма магазини да го чакат него...
Засега нищо не сме взимали, но аз разглеждам усилено, за да се ориентирам, че живи и здрави ще ми е първо бебче, и без това ще съм достатъчно шашната, че да търча по магазините в първите дни...
Количка, легло, чаршафи, повивалник, ваничка, помпа, козметика и някакви дрешки задължително смятам да вземем преди това, предполагам че от април ще е добре да почнем лека полека, че както се вижда не се знае на кой кога ще му дойде времето (дано не, но...)... Дори да остане нещо неизползвано, предполагам винаги може да се подари или пък да се използва за второто живот и здраве  Simple Smile

# 534
  • София
Мечо пух, стискам кълки, пия хапчета, ама то с малката хала вкъщи много не ми остава време за почивка. Добре, че свекър ми е пенсионер и идва да ни носи кухнята и я извежда в градинката на разходка, че то детето си иска своето.  Crazy
А нашият татко и от аптеката се е връщал с грешна поръчка, хем винаги пиша каквото трябва.  Mr. Green

# 535
Жълтурче, за количките- ние си взехме ето тази - на Phil& teds http://shop.philandteds.com/sale/europe/smart-bundle . Като лично мнение не мога да кажа нещо обективно, тъй като не сме я ползвали още Simple Smile - но много ми харесва на външен вид, лека е, изглежда стабилно изработена, и материите ми харесват. Лесно се бута из къщи  Laughing.
Имаме две приятелски семейства, които я ползват същата - едните са с бебе от началото на февруари, та няма още много отзиви.
Другите я ползват от две години и са много доволни - лека, маневрена, много лесно се почиства, и въобще. Казаха ми, че имали някакъв проблем с рамката - но в сервиза били много бързи и отзивчиви и лесно се оправил.  Единствения недостатък е, че на паваж не се справяла много добре - което за мен не е проблем, но зависи в коя част живее човек- има квартали, със старите улици, които са изцяло павирани и ще е по-сложно. Но разбира се, това с дупките е проблем по принцип и за много колички - чудните български улици с дупките срещу детските колички е цяла епопея. Simple Smile Предимството на леката количка е, че човек по-лесно може да я повдигне и прекара през дупките.
Като цяло, много ми я препоръчаха.... Мисля,че тази им е най-простия модел на Phil& teds , така, че ако е друг модел, вероятно ще е и по-добра Simple Smile
Дано инфото да ти е от полза...

adelina_bg, много се развълнувах за пеленките   bouquet

milisa , тук в една от бременните ми книги пишеше за скарлатината, че не е опасна за бебето ... така,че спокойно и само се наблюдавай - ако има признаци, трябва веднага да се лекуваш ти Simple Smile Стискам палци.

Добре дошли на новите мами.

# 536
  • Paris, France
Здравейте, тумбачета!  newsm53

Имам едно от моите леко глупави питания. Някой спомена кош за кола за изписването, а и в интернет ми попадна някъде такъв кош - пише за новородено, но не е от тези легналите, а по-скоро като кошница, т.е. има лек ъгъл. До сега си мислех, че в началото в колата бебето може да се слага само в кош за новородено (с изцяло хоризонтално положение) и чак в последствие като може да сяда - в от тези, които са като кошница. Някой може ли да обясни кое кога се ползва - от колко до колко месеца, че не ми е много ясно?
Малко ме е яд, вчера ми попадна страхотна оферта - на старо кош за новородено, кош за кола + шезлонг - всичко за 35 евро. Ама докато кажа на ММ, докато се наканим да се обадим, и те вече го били продали. Офертата беше от един ден, толкова бързо са реагирали! Явно трябва да дебна непрекъснато за нови обяви.

# 537
  • София
fashionmama, бебко и в утробата не е прав, а и ти докато го държиш на ръце няма как да е супер прав. Въпроса е тежестта да не пада на дупето, на гръбначния стълб поне до към 4 месеца. Всички столчета за коли са с такъв наклон и казват, че е ок да стоят в тях от първия ден, но не повече от 1.5 часа. Иначе, аз моят син като го прибирах от родилното не посмях да го оставя в столчето, държах си го на ръце на задната седалка и аз с колан. Захвата на мама е по-здрав Simple Smile

# 538
Fashionmama, ето такива са столчетата за кола 0+ като кошница са както викаш. Simple Smile. Имат си приставка за новородено, това мекичкото, което се вижда, за да му поддържа главичката.
За мен са абсолютно задължителни, защото ако не дай си Боже, се случи катастрофа, в столчето си е защитено!
Много ми хареса количката на Дора! Peace

Ето това са снимките са на едноразмерните пеленки. Не всичките са мои, а са за една друга мама. исках да ви покажа десените, но цветовете са излезнали доста бледи. На живо са супер.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 13:13 от Kölsches Mädel

# 539
  • Paris, France
Мерси, момичета. Сега разбрах! Simple Smile

Между другото, понеже гледам, че в анкетата има равенство за две от датите, чудя се дали да не пусна нова - само с тези два варианта, за по-категоричен резултат.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт