Орхидея - номер 10.

• 89 380
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Конците не режи в никакъв случай. Това са и корените. Можеш да пробваш да и направиш парник. Сложи я върху съд с вода, но така, че корените/конците да не докосват водата, а да се "хранят" с изпаренията и.
Аз само това мога да кажа, а момочетата ак могат ще помогнат с повече.

# 316
ФЕН-ЧЕ, какво става с твоето мини? Моите пъпки по върховете си мислех ,че ще се развият, но май май .... няма да е така. При теб как са пъпките по върховете?
mammi,и моите си седят без промяна  Sad,останаха с няколко цвята ,надявам се да задържат пъпките и да станат на цветове един път вече го накиснах така че не са сухи корените ,дали да не бях словила и малко тор  newsm78

Аз нещо го подценявам този тор. Ти колко често им слагаш тор.През едно поливане ли?

# 317
Тор слагам веднъж на месец и половина!
Бях в Бриколажа наистина има орхходейки интересни излизат по 12 лева и  аз естествено си тръгнах с две ,такива  окраски за първи път виждам !Има и прецъфтели милтонии по 5 лева ,но и доста рахитични ми изглеждат,все едно са гледани на изкуствена светлина !

# 318
Момичета от варна
който има възможност днес да мине през практикер - орхидеи ново зареждане с цена  9.99
Ние си тръгнахме с три ( а първата ми дума беше -НЯМА ДА КУПВАМЕ ) и у мен се затвърди мнението че съм неизлечимо болна....   за орхидеи Joy
И аз съм болна и ще се разоря  Sad

# 319
Здравейте, момичета. Уж чета и си мисля, че нещичко знам за орхидеите, а те винаги ме изненадват с нещо и ми показват как нищо не знам за тях всъщност  newsm78
Вчера ходих до Практикер /както винаги специално да разгледам орхидеите  Wink/, само леко се спрях и огледах ей така небрежно новото зареждане, за да се предпазя от изкушения и отивам на разпродажбите - около десетина прецъфтели красавици имаше, цветовете им личаха все още.
И две от тях /бели на цвят, дали има значение незнам/ имаха израстнало по едно листенце от спяща пъпка по средата на стъблото. Листенцето е с големина колкото 5 стотинки примерно. Това дали са кейки, могат ли да се развият изобщо или е аномалия?

# 320
  • varna
Здравейте момичета ! Уж нямаше да отивам в Практикер за промоциите на орхидеи ,но търпях до понеделник и.........Ето какво беше останало: полумини с интересна окраска .Станаха 32 бройки.
Запишете още една болна от орхидеената болест в отбора.

# 321
  • София
Здравейте, вчера видях, че са тръгнали две нови листа на едната ми орхидея, много съм щастлива Grinning
Иначе пъпките на върха на стария цветонос нямат промяна, предполагам че трябва повече време.
Rp-52, да ти завиди човек.

# 322
Здравейте , от много време не съм писала , но ви чета тайничко и незнам вобще дали някой ме помни. Моите красавици вече разцъфват и идвам да ви ги покажа. Ето ги и тях:

# 323
  • Русе
mamashu, страхотни са ти орхидеите и колко хубаво и обилно са нацъфтели! Hug
Аз ходих до Практикер в нашия град,но не изглеждаха много добре орхидеите,бяха с по един доста разцъфтял цветонос и нищо не взех.

# 324
mamashu
Радост за очите, страхотни са!

rp_52 много голям красавец - полуминитата  ами слабост ...

Абе то май всички фалчета са ми слабост  Joy

# 325
_re_ge   Hug благодаря ти. Като се замислих те май цъфтят от декември, така че им е било време да окапят. Важното е, че цъфтежа продължава Simple Smile))
МОЛЯ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАК СЕ КАЗВА ТАЗИ ОРХИДЕЯ
http://zorka7.snimka.bg/flowers/cvetya.744674.30144612
http://zorka7.snimka.bg/flowers/cvetya.744674.30144613
Благодаря предварително.

# 326
  • София
Днес в магазина на Димитър Петков:
Фаленопсиси-бели и розови - 5 лева,Дендробиуми с розови цветоноси-2 лева.Предполагам утре ще се изчерпат,защото в неделя очакват ново зареждане.

# 327
Здрваейте,

Не знам дали помните миналия месец ви се похвалих с новото ми Мини фаланопсис- искам мнение по един въпрос... Единия цветонос бързо прецъфтя и изсъхна напълно все си мислех, че ще  се закрапи но не, та въпроса ми е дали да го отрежа за да не пречи на другия, който все още си има цвят и е хубав и ако го режа къде точно се прави разреза? Благодаря предварително...

И ето една снимка на големия ми фаланопсис, който с нетърпение чакам всеки момент да цъфне  Joy

# 328
  • Варна
Щом е сух режи, естествено, няма защо да стои. А откъде да режеш - ами близо до основата, един-два пръста максимум.

# 329
Питам дали не е от значение разреза да е на самите реснички по цветоноса (ако ме разбирате)? Но да и аз мисля, че няма смисъл да стои... Дано пак да порасне нов цветонос

Общи условия

Активация на акаунт