Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 054
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • София
mioki, ada_smiles,

много ви благодаря за информацията. Това ми дава сили да продължа да се  боря с моя твърдоглав козирог за дървен плот.

# 496
Моя приятелка също заложи на дървен плот от Икея и го омасли с тяхно масло. Стана отврат. Не знам откъде дойде проблемът, може и тя нещо да е объркала, но се получи един слой отгоре, доста дебел, който никога не засъхна и можеше да се отчегърта с нокът. Тази моя приятелка е голям инат - захвана се, търка, шкури, стърга с ножове и шпакли и успя да премахне нестабилния слой. Накрая го намаза с бяло Осмо и така вече година го ползва, без да се е появила дори драскотина.
Колкото до поддръжката на кухненски плотове, макар и моите да са обикновени, пак си забърсвам капките веднага и не слагам горещи съдове направо отгоре.
ada_smiles, при теб кръгчетата може да са и от горещо дъно, а не от влага. А може и икейското масло да не притежава качествата на Осмо. Откакто си омаслих масата в трапезарията, нямам никакви проблеми. Нито с влажни съдове, нито с покапано. Бърша я с влажен парцал и е като нова. Но още съжалявам, че се доверих на консултанта и положих като финиш Топ ойл.
viliko, а ако навъртите нови винтове на други места? С винтоверт е работа за 10 мин. Гардеробът в стаята на дъщеря ми, който е оставен на доизживяване, докато й намеря и поръчам нов, така се накланя. Удрям му по едно рамо и се оправя. А може вашият просто да не е добре нивелиран. Ето една обява от Продавалник http://prodavalnik.com/vsyakakvi-vidove-drvodelski-uslugi-i17016555

# 497
Я кажи за този Топ ойл защо съжаляваш, че си го ползвала?
Да те питам и за бялото Осмо, ако го мина на повече ръце дали ще стане бяло. Още не съм решила какъв цвят да е дървения при котлоните. На бара е тъмен, камъка е бял, шкафовете ще са бели с месингови дръжки. Най-добре то естетична гледна точка щеше да е тъмен, ама с това драскане предния път с баровия се чудя дали да рискувам и с този или да пробвам друг цвят.  newsm78

# 498
viliko нивелирайте гардероба с нивелир (само си намерете колкото се може по-качествен и голям уред). Там където е наклонено подложете отдолу нещо, иначе колкото и да го укрепвате, пак ще има мапрежение и ще се разхлаби и разрони пдч-то. Всички ъгли трябва да са прави и плоскостите вертикални. След това може да и укрепите ъглите - по магазините съм виждала метални триъгълни планки с размери примерно 8 х 8см. След това ще ви е лесно да стегнете винтовете на гърба, само внимателно да не ги пренавиете и да се сцепят страниците. Напоследък гърбовете на пдч мебелите ги правят с пирончета, те почти нищо не държат.

# 499
Да, подът не е равен и аз го знам, предполагах, че и това има значение, но не съм се сещала да подложа нещо отдолу. Гърбът не е дори с пирончета – има улеи в страниците и един мек като картон шперплат се подпъхва. Разбира се – се вадеше като побутнат дрехите гърба и съм го хванала с пирончета после, нореално не служи за никаква опора. Първо мислех да направя един стабилен гръб от дъски дървени, имам такива в мазето, които да закова за рамката, позволява конструкцията. Да сложа ъгълчета в краищата – такива метални. Но се чудя дали ще се справя сама или само ще се изпотя и накрая ще трябва пак да викам майстор...Сглобките са просто разхлабени видимо. Чудя се дали ще мога да сложа винтове директно на ново място – но дали пдч-то ще позволи да се дупчи така или ще се сцепи...

# 500
Ако решиш да действаш сама, да знаеш че ПДЧ-то не се кове, а се ползват винтове за дърво. Може и д аго знаеш, ама да кажа.

# 501
Аз пак с питане за осмото. Искам да омасля мебели от светло дърво (смърч) до приблизително такъв цвят. Може по-светло или тъмно, само да не жълтее или червенее. Кой цвят осмо ще ми свърши най-добра работа?

# 502
Нещата при мен спряха. Ходих днес до Практикер да взема бороконтакт, но уви там не го предлагат. От къде го купувате? Имат един, който е пак розов и на него пише ДЕКО. Дали ще ми свърши същата работа?

# 503
Нещата при мен спряха. Ходих днес до Практикер да взема бороконтакт, но уви там не го предлагат. От къде го купувате? Имат един, който е пак розов и на него пише ДЕКО. Дали ще ми свърши същата работа?
Мисля, че всеки контактен грунд ще ти свърши работа. Аз борото го взех от кварталната железария. В Практикер и Бриколаж няма на Боро

# 504
Мисля, че всеки контактен грунд ще ти свърши работа. Аз борото го взех от кварталната железария. В Практикер и Бриколаж няма на Боро

В Баумакс също няма, в повечето случаи из кварталните магазини го има  Peace

# 505

Благодаря ти. Поръчах на сина да погледне като се връща в железария за всеки случай, пък ако няма ще рискувам с наличния в Практикер. Сега ще китосвам шкафчето. Отказах се да махам пластмасовия кант, та да видим какво ще се получи. Ще чакам до утре и ще го зашкуря.

# 506
Еврика....намери се въпросния бороконтакт в железарията.

# 507
mioki, не знам защо ти се е драскал плотът. Изобщо няма логика. За плътно бяло може да ползваш плътно масло, а не прозрачно. Ама така малко се губи смисълът от дървения плот.
За Топ ойл съжалявам, защото прелестната ми маса, както си беше омаслена с 3161, стана матова, освен това си личат четките, а най-вече защото това покритие се драска. Никоя друга мебел не ми даде такъв дефект.

# 508
Тоя топ не е ли прозрачен?
Решението за цвета се появи от само себе си - ще е натурален дъб или леко сивеещ (може да пробвам да го състаря леко ) Simple Smile нали гръбчето на бара е фолирано стъкло с мотиви снопове лавандула върху дъски - ще гоня същия цвят като на принта.

За ентусиасти със пространство за работа: как се прави плот от бетон
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=U7GuE2O2DAo&NR=1

# 509
Два часа дали е достатъчно време за изсъхването на нанесен един пласт акрилна боя върху бороконтакта?

Общи условия

Активация на акаунт