2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 220
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте Simple Smile Искам да се изкажа и аз с моя "проблем" : Родих април (края) и сега кандидатствах в МЕИ-Варна и съм приета,та ако се запиша и кандидатствам за тази помощ дали ще ми я дадат-детето края на октомври ще навърши 6 месеца?? (питам понеже гледам,че за някакви регистри на МОН се говори,а те пък не били актуални...) Ще съм ви благодарна ,ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и отговори! Praynig

# 616
Привет,момичета,бих се радвала да ми дадете съвет и мнение.Аз уча 2ра магистратура във Факултета по обществено здраве към Медицински университет-София,само че задочно.Според вас ако се прехвърля редовно(ако въобще може,трябва да се обадя в понеделник да питам),ще ме одобрят ли за сумата?Общо са 3 семестъра,от които съм минала 1 вече.Имам детенце на 3 месеца.

Благодаря ви предварително  bouquet
мОЖЕШ. МОЯ БЛИЗКА ТАКА НАПРАВИ. ДЕЙСТВАЙ СИ

# 617
Искам да питам още нещо, ако ми дадат уверение от университета сега преди да е почнала учебната година мога ли да подам документи за тази помощ или ще ми откажат, защото още не е почнала учебната година? И когато подавам докумети, в уверението какво точно трябва да пише ( освен, че си студент редовна форма на обучение ) , трябва ли да пише пред кого трябва да предслужи? И това уверение ако е с дата напремиер 25, това означава ли, че и самата молба трябва да е същата дата? Смисъл да са със една и съща дата, да се подадат в деня в който е взето уверението?  Hug
ТРЯБВА ДА СА В ЕДИН И СЪЩИ МЕСЕЦ. АЗ ИМАМ СЕГА ЗА ЮЛИ УВЕРЕНИЕ И УТРЕ  ЮЛИ ОТИВАМ ДА ПОДАВАМ. ТАКА МИ КАЗАХА В СОЦИАЛНИ ГРИЖИ

# 618
Здравейте Simple Smile Искам да се изкажа и аз с моя "проблем" : Родих април (края) и сега кандидатствах в МЕИ-Варна и съм приета,та ако се запиша и кандидатствам за тази помощ дали ще ми я дадат-детето края на октомври ще навърши 6 месеца?? (питам понеже гледам,че за някакви регистри на МОН се говори,а те пък не били актуални...) Ще съм ви благодарна ,ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и отговори! Praynig
КАКВИ СА ТЕЗИ РЕГИСТРИ? БИ ТРЯБВАЛО КАТО ТИ ИЗДАДАТ УВЕРЕНИЕ И ДА НЯМАШ ПРОБЛЕМ. ТИ СИ ОПРАВИ НЕЩАТА, ЧЕ ДА НЕ СТАНЕ ТАКА ДА ИЗТЪРВЕШ СРОКА ДО ОКТОМВРИ,КАТО ТИ НАВЪРШИ БЕБЕТО  МЕСЕЦА

# 619
Сега като се запиша веднага ли се подават документите или трябва поне семестъра да започне или...?! Благодаря за отговора-страхотни сте , а за регистрите-в първите страници го пише...

# 620
Здравейте момичета, днес си взех уверението от ВИНС-а. Не можах да накарам момичето да махне изречението, че студентските ми права започват от октомври, но поне написа и че съм записана със заповед номер еди кой си от 10.07.2013г. Ходих до социалните и казаха, че едва ли ще е проблем това със студентските права от октомври. Като излезе решението ще ви споделя резултата.   Sunglasses

# 621
  • София
Здравейте момичета, днес си взех уверението от ВИНС-а. Не можах да накарам момичето да махне изречението, че студентските ми права започват от октомври, но поне написа и че съм записана със заповед номер еди кой си от 10.07.2013г. Ходих до социалните и казаха, че едва ли ще е проблем това със студентските права от октомври. Като излезе решението ще ви споделя резултата.   Sunglasses

Стискам палци, мисля че няма да имаш проблеми, пиши после   bouquet

# 622
Сега като се запиша веднага ли се подават документите или трябва поне семестъра да започне или...?! Благодаря за отговора-страхотни сте , а за регистрите-в първите страници го пише...
аз се записах минала седмица и утре подавам. и няма да чакам до октомври като започва семестъра. мисля, че можеш веднага. нека кажат и другите

# 623
аз се записах минала седмица и утре подавам. и няма да чакам до октомври като започва семестъра. мисля, че можеш веднага. нека кажат и другите

Аз се записах миналата седмица на 16,07 и само трябваше да изчакам 24 часа да се обнови системата на университета, за да ми издадат уверението. Вече подадох Simple Smile

# 624
Здравейте момичета, досега само ви четях и ми бяхте много полезни с информацията, която споделяте, за което благодаря.

От днес вече съм студентка... отново... и съм приета втора по успех Simple Smile)) Сега само майтапя мъжа ми, че е женен за първокурсничка и всички ще му завиждат Simple Smile))

На мен ми казаха, че не могат в момента да ми дадат уверение, че в този момент не могат да ми дадат факултетен номер и най-рано мога да го получа през септември. Моят термин е през август де, така че при мен има време, зорът беше бебка да не реши да излиза преди днес, когато беше записването Simple Smile тъй като това ми е поредно учене, от университета ми обясниха, че мога да съм само платено, тъй като имаш право на държавна поръчка само веднъж... дано инвестицията си заслужава Simple Smile а и дано не променят закона или правилника междувременно...

Исках да питам - една от мамите (съжалявам, но не мога да си спомня ник-а) се беше сблъскала с отказ поради липса на отразяване в регистъра на МОН и беше подавала жалба, може ли да ми изпрати текста на ЛС (за всеки случай).

# 625
Аз също се записах,днес ще подавам документите Simple Smile имах пълна шестица на изпита ,пък и ми е време да се изуча вече Simple Smile изпълних нормата с децата,сега и за мен Simple Smile)успех на всички

# 626
И аз да се оплача от ВИНСА Simple Smile Вчера ми дадоха въпросното уверение. Ако не се държах супер мило, момичето беше много криво и много простотии ми наговори. Ще кажеш, че тя ще ми дава помощта. При нея имало писма от социалните и тя се чудела какво да им отговори, че трябвало с юрист консулта да говори. Щях да и кажа, ами аз ако искаш да говоря, ама изчакай още някой друг месец, тя работата сама ще се свърши. Аз с две малки бебета съм приета държавна поръчка, тя се държи с мен, ще кажеш че съм някоя циганка - възмутена съм  Crossing Arms
А да попитам, понеже четох, че помощта е обвързана с минималната работна заплата, та 12*310 = 3720 лв или правилника за прилагане на закона лъже?

# 627
Подадох днес в СП всичко и ми казаха,че ще ги олуча чак сетември,защото пращали до университета запитване,те. връщали отговор и тогава се обработвала молбата....за какво вадим. тиия уверенияя катоо така или иначе провееяват...мислех,че с детските другия месец ще ги взема,за да се подготвя за уч.година ама не...

# 628
  • София
Аз реших да се запиша в един частен университет,верно,по-скъпо е,но поне ще стане веднага и може би ще получа по-навреме парите.Днес си извадих снимки и ще ходя утре да се записвам.
Аз също се чудех за размера на помощта,нали трябва да е съобразно МРЗ?

# 629
Момичета,четете мъничко по-назад в темата. Там си го пише всичко - увеличаване от какъвто и да е род се гласува отделно, а до сега такова гласуване няма.
Нана, какви писма имала от социалните служителката, която те е обслужвала, попита ли я?
А пък аз не съм чувала да има практика да се изпраща запитване до университета за служебната бележка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт