На море в Гърция 2013 - III

• 82 518
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Привет,
Имам молба към тези,които познават Никити и Неос Мармарас:
Кое градче е по-оживено и "има какво да се прави", в смисъл място за разходки,забележителности,фейсбук снимки и т.н.
Обикновено след плановата екскурзия за деня(началото на май),на мен ми стига да седна на тераса или заведение на сладка приказка,но тийновете са животни неуморими и като ги нахраниш,трябва пак да тръгнат нанякъде.
Харесахме си някакви бунгала преди Нео Мармарас,били на 10 стъпки от Paradeisou beach,но започвам да се разколебавам поради горните причини:че някой ще си жертва почивката да кара стадото до града и обратно.Докато около Hatzis House-Никити,който намерих в темата,ми изглежда по-цивилизовано.
Благодаря предварително!

# 196
  • софия
Момичета и момче, отворена съм за вълнуващо и интересно предложение за преживяване на Амулиани и околности.Традиционно детето ще има РД на морето. Вече е била на корабче около Атон. Харесва й, пак ще се вози, но ми се иска нещо различно. Миналата година бяхме в аквапарка, така че и това не е опция Rolling Eyes Бъзла е и не си пада по екстремности.

# 197
Момичета, ние ще пътуваме до Гърция, но ще бъдем с кола на газ... Проверихме и се оказва, че има газостанции на доста места по магистралите, но майка ми днес ми заяви, че едно време били забранени, заради високите температури.

Някой има ли наблюдения по темата?

Не са забранени,спокойно си пътувайте,даже на много бензиностанции вече се предлага газ,не бях ходил 2 месеца до Гърция,преди малко се прибрах но видях поне 4 бензиностанции който нямха газ преди 2 месеца а сега имат.Намалили са и цената на дизела на 1.38.

# 198
Пак ще досадя Simple Smile Моля за идеи за хубав х-л/вила с апартаменти в КОРФУ. Желанието ми е да има две отделни спални, ако може да е по-близо до плаж, а не в планината, евентуално поне със вкл. закуска, но може и без храна. Няма ли ходили в Корфи?  newsm78

# 199
♥Пандичка♥ ние миналата година бяхме тук http://www.banos.gr/index.asp. На мен лично много ми хареса вилата. Бяхме в апартамент на 1-я етаж с 2 спални / в едната имаше спалня, а в другата три единични легла за децата / двете спални имаха директен достъп до верандата и  градината, а от другата страна ги обединяваше голяма кухня. Плажа е на няма и 50м, но имаше доста камъчета по плажната ивица, иначе плажът пред вилата не беше дълбок. Не знам кой плаж имаш в предвид с бял пясък, но на 5 мин с колата е Сидари с Канала на любовта и друг плаж, който е с много ситен пясък. Ние ходихме 2-3 пъти на обиколка из острова, повечето плажове бяха каменисти. Ако искате повече да обикаляте е кофти местоположението, че е много на север.

# 200
Lilac, Хадзис хаус като гледам е на пъпа на Никити. На кейчето.
Но ако бунгалата в Парадисос са The Roses... препоръчвам ти ги. Добри са и със страхотна градина (аз там други бунгала не се сещам. Ако са други, може вариантът в Никити повече да си струва).
Иначе на мен Неос Мармарас ми е по-градски и оживен от двете селища.
Но Парадисос наистина е като вилна зона, извън града - намира се на около 1 км от началото му, по принцип с яки тийнейджъри не е проблем да се ходи и пеша, но се качва едно баирче и няма тротоар (т.е. трябва да се пазите от прелитащите с коли и мотори гърци).

Пандичка,
не мога да ти бъда полезна с място за отсядане, за това си мълча Simple Smile Иначе най-красивите и живописни места за гледане са: градът, Палеокастрица и пещерите, Лиападес.
Добрите плажове обаче са в югозападната част (не разбрах дали ще ходите за морска почивка или на екскурзия) - на юг от Агиос Гордиос. Общо взето на Корфу са леко несъчетаеми двете неща - да си хем на пясъчен плаж, хем до забележителностите Grinning Така че местата в планината не са толкова за изхвърляне.

# 201
  • София
Пандичка, аз съм отсядала тук: http://www.napoleon-apartments.com/ , но не знам дали имат възможност за настаняване на четирима, в пика на сезона студио за двама струваше 40 евро, иначе е на "самообслужване". Предимства: едно от най-красивите места, на които съм била в Гърция, буквално на 10 метра от плажа, заливът е малко пристанище за яхтички  Mr. Green от цял свят, малки лодки, които могат да се наемат, но не препоръчвам самостоятелно да излизате с лодка с дете. От съседното заливче /на 5 мин. пеша/ тръгват лодки със стъклен под и други подобни.  Под студиата има разкошен ресторант с гледка към тази красота. Недостатъци: водата е ледена през юли, а вероятно в края на май съвсем няма да става. Ние винаги отсядаме на едно място и обикаляме, но островът не е малък - взимате си една карта и си правите план: два дни за стария град и разните там Сисита-Мисита, пясъчни плажове има на север, /но там има и повече вълнение/ и на югозапад, но там става само за плаж, иначе има разни наградени със Син флаг пясъчни ивици - трябва да ги провериш на картата.  

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 14:09 от Туцка

# 202
Lilac, Хадзис хаус като гледам е на пъпа на Никити. На кейчето.
Но ако бунгалата в Парадисос са The Roses... препоръчвам ти ги. Добри са и със страхотна градина (аз там други бунгала не се сещам. Ако са други, може вариантът в Никити повече да си струва).
Иначе на мен Неос Мармарас ми е по-градски и оживен от двете селища.
Но Парадисос наистина е като вилна зона, извън града - намира се на около 1 км от началото му, по принцип с яки тийнейджъри не е проблем да се ходи и пеша, но се качва едно баирче и няма тротоар (т.е. трябва да се пазите от прелитащите с коли и мотори гърци).

Благодаря,Параход.
Ами,май Розите ще ги оставим за "пенсионерска " почивка или краен случай.На баир лозе,т.е.обиколка,не ми се иска,особено ако цял ден сме били на крак.
Записах си няколко приемливи места в Никити,вкл.и твоето предложение,и ще мислим.

# 203
Мислим да обиколим с кола целия остров. Май ще имаме една база някъде и всеки ден ще ходим на различен плаж. Разбира се ще видим и забележителностите.

Туцка, гледах ги тези апартаменти, но вътре ми се стори малко вехто и първоначално това малко ме отказа. Но сега като ти ми ги препоръчваш и описваш мястото наоколо, започвам да ги имам предвид.  Heart Eyes А защо водата е ледена при това през юли?  newsm78 Нали е море, а не океан, а и е по средата на сезона... Направо ме хвръли в тъч! А наоколо има ли други подобни красиви плажове? На мен мечтата ми в същност е синьо-зелената прозрачна вода  Mr. Green Белият пясък в Гърция така или иначе май е мираж, все пак не е Малдивите.

Гала Ко, благодаря,  и вилата ще имам предвид. Там ме притеснява това, че верандите са една до друга, нямаш лично пространство и може да се събират шумни компании. Знам ли.  newsm78

А какво е плаж със син флаг?  newsm78

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 20:54 от ♥Пандичка♥

# 204
  • София
Ами нали за изгодни цени си говорим, та вехтичко е, но е чисто и банята беше нова и чиста, а гледката като си пиеш сутрин кафето е супер, но можеш да видиш и други неща, то в Гърция хотели и студиа да искаш  Grinning. Покрай Корфу минават едни странни течения, специално около Палеокастрица водата често е ледена, на изток също съм попадала на хладна вода. Иначе цветът на водата там е точно синьо-зелен и просто е...."Син флаг" е сертификат за чистотата на водата, плажа и т.н.

# 205
Благодаря!  Hug Тогава щом най-яките плажове за на югозапад, приемам предложенияяяяяяя. Simple Smile Нищо, че ще обикаляме. Просто ми се иска да сме някъде на хубав плаж заради детето - ако сме уморени и не ни се пътува другаде...

# 206
  • Пловдив
Здравейте и аз се записвам да следя темата.Искаме да почиваме в Гърция,на остров Тасос.Това ще ни е първа почивка там.Нямам никаква идея къде точно на Тасос - моля,за препоръки за хотел или вили.
Искаме апартамент с две отделни спални и пясъчен плаж......... ако ми дадете насоки,ще съм благодарна,защото от няколко дни разглеждам и все не мога да преценя.

# 207
Има отделна тема за остров Тасос, вярвам, че там ще са по- конкретни  Peace

# 208
  • Пловдив
благодаря,ще попитам там

# 209
  • Пловдив
извинявай,би ли ми казала как се казва темата - нещо не я намирам

Общи условия

Активация на акаунт