Италия - 137 примадони

• 31 724
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Гледах филм за К.Г. Юнг и първата му любовница. Казвам го с отпратка към една безкрайна и безсмислена дискусия за мъжете гении и любовниците им, която водихме тук по повод на Пикасо преди време  Mr. Green.
Аз този филм го гледах преди няколко месеца и споменах тук, че на мен не ми допадна. Якамоз май писа, че го е гледала и го харесва. А каква е връзката с любовниците, че не зацепвам в случая? Embarassed А и Юнг на мен не ми е толкова убедителен, колкото Фройд, по принцип.

А, Тралала, така както с двете мисли, не си успяла да ни дадеш два различни линка, драга. Mr. Green Hug

# 391
Оправих го  Embarassed Peace.

Иначе връзката с любовниците не отива по-далеч от "гледах още един филм за известен мъж и връзката му с любовница".
Макар че аз после четох, че всъщност втората любовница на Юнг (а не първата, за която е филмът) е доста по-значима и че дори явно му помага да измисли част от нещата, които измисля. Както и че Юнг в крайна сметка се движел по разни мероприятия както с жена си, так и с любовницата.

Аз не знам дали ми хареса или не, по-скоро чисто информативно си го изгледах (на 3 пъти...). Да речем, давам му висока оценка за историческа коректност, и средна за художествена. Не знам защо, но Кийра Найтли доста е почнала да ме дразни, на всички "костюмирани" филми все нея ми слагат.

# 392
Аз честно казано не мога да се сетя в момента дали съм го гледала, май да, но сигурно ще трябва да гледам поне трейлъра, за да се сетя...
Нещо мозъка ми съвсем отказва напоследък, не мога да се сетя някакви елементарни неща, примерно докато пиша и забравям някой клавиш къде е (клавиатурата ми не съвпада и пиша по спомен). Дано да ми мине бързо.
Аз сега съм се запалила по сериала Игра на тронове, но защото се зарибих по книгите.

# 393
аз гледах първия сезон и мисля 2рия до някъде. Гледах и началото на 3ти
Само че . не знам, много брутален ми идва на моменти, и имах нужда от почивка, сигурно ще се върна да го догледам. Така си почивах от МадМен и сега се върнах ...
Книгите ги имаме, ама трябва дане намеря време за четене, че вечер уж лягам с книжка и след 3 минути ме няма

# 394
Момичета, здравейте   bouquet!
Извинявам се за нахлуването, но не знам, къде другаде да пиша. Моля, поправете ме, ако съм на грешното място.
Моя близка живее от 10-тина години в Италия. Омъжена, а към момента вече разделена със съпруга си, с когото нямат официален развод. Хлапето е първи клас, но отскоро се замисля да се прибере в България, но притеснението й е, че детенцето не говори изобщо български. Аз не знаех, с какво да я ориентирам, защото не съм се сблъсквала с подобен въпрос. Дали има училища, в които директно биха могли да приемат детенце, което изобщо не говори езика? Има ли големи различия в образователната система?
Предварително ви благодаря  Heart Eyes

# 395
Италианският лицей в Горна Баня имат прием от 1 клас още (до София е това, но не казваш приятелката ти в кой град ще се прибира) ... Предполагам, че там детето ще е много по-улеснено с езиковото интегриране в училище.
Като за първи клас, не, няма големи разлики в образователната система.

# 396
  • Milano
Fio, банкет ли ще даваш в оня замък с твоя принц? Grinning

Нали ме пита за нещо интересно из центъра?
На 11 май от 20 часа ще има концерт на пиаца Дуомо, организиран от Радио Италия.
Ще пеят Raf, Nek, Zucchero, Eros Ramazzotti, Antonello Venditti, Negramaro, Fabri Fibra, Mengoni, Amoroso.

# 397
Италианският лицей в Горна Баня имат прием от 1 клас още (до София е това, но не казваш приятелката ти в кой град ще се прибира) ... Предполагам, че там детето ще е много по-улеснено с езиковото интегриране в училище.
Като за първи клас, не, няма големи разлики в образователната система.

Много благодаря  Simple Smile
Да, за София става дума.

# 398

На 11 май от 20 часа ще има концерт на пиаца Дуомо, организиран от Радио Италия.
Ще пеят Raf, Nek, Zucchero, Eros Ramazzotti, Antonello Venditti, Negramaro, Fabri Fibra, Mengoni, Amoroso.

Мерси за тази информация  Peace-ще се ходи ако не вали.. Mr. Green Mr. Green

Относно замъка...ако давах банкет щях да ви поканя... Wink Mr. Green hahaha Joy

# 399
Здравейте на Всички!Родих детето си ноември 2012 година тука в Италия в Нетуно имам carta di indetita адресна регистрация не като гост codice EN европейска здравна карта че в бг не са ми прекаснати здравните осигоровки и детето има tessera sanitaria i   ходя и обикалям и питам за педиатър но не искат да ми дадат дори и мен не искаха да ме прегледат като бях бременна 3 месеца ме вартяха и никакви изследвания нито лекар нито нищо един пат минах само на видеозона за пола на бебето колко е голям и толкова  и платих 140 евро да и след като родих пак същото не ме прегледаха  .Детето си нямам на идея с какво гражданство е имам от болницата само Certificato di Nascita  в него пише само името на детето и мойто име , кога е роден и каде в Anzio няма име на болницата.Имам сега проблем с малкия от 4 дена почна да ака много тъмно зелено и оня ден малко синьо но днес стана повече тъмно синьо.Ака по един път на ден но е много и гъсто не е запек давам му пюре от круша,морков и тиква но преди това като  съм му ги давала си е акал нормално.Като ака не плаче спокоен ми е .Моля за съвет благодаря ви предварително.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 01:12 от natalii.angelova

# 400
Как така не знаеш какво гражданство има детето.Ако бащата е българин,то е ясно какво е.....
За акото..............да не би да е от стомшни проблеми болки в коремчето ,настинка.Друго не се сещам.Не знам все още дали го кърмиш...може и да е нещо от това което ти си яла или пила.
Дори и в бърза помощ ли не искат да прегледат теб или детето?

# 401
Щом детето има тессера санитария, не може да няма педиатър. В самата тессера е записан. Как ще ти издадат тессера санитария без да те запишат при педиатър?!? Или ти бъркаш, може би имаш предвид либретто педиатрико, една таказа синя книжка с много страници, ако е така, то това не е тессера санитария. За да си я извадиш, отиваш в местното АЗЛ с всички възможни документи, най-важния от които е кодиче фискале на детето, естествено и акта за раждане. Ако бащата не е италианец, то няма итал. гражданство, така че всякакви български документи, паспорт и прочие се ваят от посолството, иначе не можеш да мръднеш от Италия.
Ако ти имаш тессера санитария, не могат да ти откажат преглед от Азл. Българската европейска здравна карта е само за спешни случай, сред които не е нормалната бременност. За прегледи през бременността имслед това ти трябва местна здравна книжка, за която пък ти трябва карта д'идентита, кодиче фискале и трудов договор.

# 402
  • Torino,IT

Благородно завиждам  Peace
Фио, освен да дойда и аз с теб Hug

# 403
Линдита,без майтап,ако искаш ела дотук и ще отидем заедно. Hug
- стига само да не вали..... Crossing Arms ooooh! ooooh!

пък и ако дойде Реджи... Rolling Eyes Hug Hug

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 11:17 от fio'

# 404
аз гледах първия сезон и мисля 2рия до някъде. Гледах и началото на 3ти
Само че . не знам, много брутален ми идва на моменти, и имах нужда от почивка, сигурно ще се върна да го догледам. Така си почивах от МадМен и сега се върнах ...
Книгите ги имаме, ама трябва дане намеря време за четене, че вечер уж лягам с книжка и след 3 минути ме няма

На мен затова ми харесва, те и книгите са доста брутални.

Общи условия

Активация на акаунт