Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 6

• 37 026
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета, бих искала да се присъединя към вас! Надявам се съвсем скоро и аз да се оттърва от тази гадост. В момента пуша 1 кутия за два дни, имаше период, в който я пушех за 4, но в момента съм доста изнервена, тъй като опитваме за бебе и не става. И така започнах да пуша доста отново. Дано намеря сили да спра!

Здравей,добре дошла.
Имаш чудесен мотив за отказване, желая ти успех!

# 496
Добре дошла и от мен, rossti08!
Успех в отказването и още по-голям успех в бебеправенето. Чакаме скоро да се похвалиш и по двата въпроса  Hug

# 497
Рости, ще стане бебето  Peace Не се притеснявай, понякога е нужно повечко време без да има някаква причина. Най-често е просто изнервянето и вглъбяването. Ако не си го правила скоро, иди някъде на почивка да се отпуснеш и да премахнеш стреса. След това току виж бебето станало  Hug

# 498
Здравейте! Simple Smile Моята история е следната: Пуша някъде от около 7-8 години. Преди 3 години бях отказала цигарите за около година, ама от пуста му лигавщина на една нова година пак запалих, та постепенно пак пропуших. Миналия път когато спрях цигарите беше много лесно (може би защото и по-малко време бях пушила). Просто един ден седях навън с приятелки и както пиехме биричка реших, че няма да пуша повече. Подарих си цигарите и запалката на едната приятелка и повече не се и сетих за цигари. Но... този път беше по-тежко (и все още Е) Пушех по една кутия на ден и преди около два месеца започнаха болки в белите дробове при вдишване, даже стигаха до момент, в който ставаха непоносими за около 1-2 минути. Две седмици се канех да спра цигарите. Познавам се и знам, че с постепенно намаляване при мен няма да стане, та един ден преди около месец имах половин кутия, минах да си купя още една, за да имам и за следващия ден с кафето, прибрах се, изпуших две-три цигари и казах, че повече няма да пуша. Прибрах цигарите в шкафа и седнах и започнах да чакам какво ще стане! Първия ден беше добре, бях горда от себе си, обаче на следващия ден започнах да се побърквам!   Rage Някъде след около 2 седмици започна да се подобрява положението, та сега много рядко се сещам за цигара.  Неприятно ми когато приятелят ми си запали цигара и димът идва в мен. За около 4-5 секунди ми се припушва, после отминава Simple Smile Много се усещат миризмите, чак първите дни взех да се притеснявам, че всичко ми мирише...

Между другото пробвала съм дъвките с никотин. Е много са гадни!  Sick 4 дъвки употребих и спрях да ги нося накрая. Сега са потурчени някъде в нас. Купих си обикновени ментови дъвки и след 2 седмици и тях ги спрях. Дано да се справя... честно казано според мен съм минала най-критичния ми период - първите няколко дни. Ще видим в бъдеще как ще се развият нещата Simple Smile

# 499
Добър ви ден!

Да разбирам ли, че тук всички вече сте спрели да пушите?
Бравос!

Аз съм от тези дето вече не помня колко седмици наред си лягат с ясната цел " От утре няма да пуша" , а сутринта .... с кафето....  smile3546

Confused

Гадост.

Връщам се назад да чета.

# 500

Аз съм от тези дето вече не помня колко седмици наред си лягат с ясната цел " От утре няма да пуша" , а сутринта .... с кафето....  smile3546

Аз съм си казвала, че трябва да спра да пуша и че ето сега пуша на сила, можех и да не го правя. Обаче това си го казвах, след като съм дръпнала цигарата. И след няколко часа пак акъла ми там.
Но това беше, когато идеята ми се зараждаше в главата. Тази идея трябва да узрее, или просто да действаш на принципа на изненадата. Изненадай себе си и не давай шанс и време на мозъка да те изиграе и разубеди Grinning

# 501
cveti90, твоят пост ми беше много интересен. Поздравление за постигнатото! Не смърдим вече,нали? Само на парфюм  newsm03
Вейдър, добре дошла и успех!  newsm10
Съвет: сутринта като пушиш с кафето просто се замисли какво ти доставя.
Аз последната кутия така я пуших, ама няма да ви казвам,че си я изпуших до последно, да не стават зян  Joy

# 502
cveti90, твоят пост ми беше много интересен. Поздравление за постигнатото! Не смърдим вече,нали? Само на парфюм  newsm03
Вейдър, добре дошла и успех!  newsm10
Съвет: сутринта като пушиш с кафето просто се замисли какво ти доставя.
Аз последната кутия така я пуших, ама няма да ви казвам,че си я изпуших до последно, да не стават зян  Joy

Не само, че не смърдим вече, ами и сутрин като стана се чувствам 100 пъти по-добре.  Няма ги тези налепи по гърлото и кашляне половин час след ставане... Има и друг момент, след спирането явно организмът не се изморява толкова много с преработката на гадостите в цигарите, та взех да се наспивам за 7-8 часа. Преди това по 11 часа спах и все ставах от сън кисела... #Cussing out

А много ме беше яд, че си купих нова кутия точно преди да спра цигарите, ама реших, че изпуша ли я няма да стане спирането. Дадох я на гаджето, той си я изпуши доволен, че съм го снабдила с цигари за още един ден Grinning .

# 503
Благодаря ви за топлото посрещане! Между другото аз не пия кафе, а пуша, което за доста хора е странно!
Аз си мисля постепенно да ги спра, но не да се влача месеци наред, най-много няколко седмици! Вие как мислите - така ли е по -добре или изведнъж? newsm78

# 504
  • София
Здравейте:)))Ами аз вече 10-ти ден не пуша от истинските цигари:)Електронната я дърпам по няколко пъти на ден.Не че не мога без нея,ама ей така,колкото да се мразя в края на деня,че пак дишам никотин ...Трудничко ми е ,признавам си..Има ли някой изобщо във форума ,който е спрял цигарите с електронна цигара??А какво е това приложение,което те кара да не пушиш Shocked

Поздрави:)

# 505
  • София
Благодаря ви за топлото посрещане! Между другото аз не пия кафе, а пуша, което за доста хора е странно!
Аз си мисля постепенно да ги спра, но не да се влача месеци наред, най-много няколко седмици! Вие как мислите - така ли е по -добре или изведнъж? newsm78

Аз няколко седмици преди да спра изобщо да си купувам цигари започнах да си купувам такива,които не ме кефят и то в пакет по 10 . Така ги намалих до към 5 на ден,но ми оставягха ужасен вкус в устата.

# 506
  • София
Здравейте на всички!
Страхотни сте! Поздравления за всички, които са отказали цигарите!  bouquet
Аз прочетох книгата на Алън Кар, не пуших 10 дни, но в последните 3 дни станах ужасно нервна и все ми се пушеше. Sad Тази вечер не издържах и запалих.  Embarassed Ужасно се чувставм от факта, но и това, че мъжът ми е пушач, ми "помогна", защото цигари има все вкъщи.
Като съм на работа, се чувствам добре, не пуша, но, като се прибера, само за това си мисля  Crazy
А иначе физически съм екстра - не ме боли вече гърлот, нямам ужасен вкус в устата, но пустия наркотик..
Искам да попитам, дали някой е посетил курсовете на Алън Кар и ако да, какви са отзивите.
Благодаря и успех на всички с борбата!

# 507
Я,какво раздвижване в темата.
Обръщам се към  denizara . Това,че си изпушила една не означава,че отново трябва да пропушиш!
 ( признавам си без бой,някъде на 10-я ден и аз запалих:останах сама в апартамента, няма кой да ме спре...и никой няма да разбере съответно,е, не я изпуших цялата и я хвърлих с ясно съзнание,че не ми трябва). Това,че мъжът ти е пушач, не знам дали ти е "помогнало", защото и ние си имаме цигари вкъщи,ама нъцки.  Simple Smile Както каза зайо, идеята още не е узряла в главата ти... За мен курсовете на Алън Кар или който и да е ,е само с цел печалбарство. Намери друг начин, в който да не ти взимат парите, възможно е и е безплатно като се нахъсаш сама, или с помощта на приятел или от форума!
cveti90, и при мен го има този ефект, по-рано се наспивам от 11 часа, на 7-8 часа. bowuu
rossti08, повтарям думите на зайо "Изненадай себе си и не давай шанс и време на мозъка да те изиграе и разубеди  Simple Smile"
Mishel9 , като можеш без елцигари,защо ги дърпаш? Да не би сама себе си да заблуждаваш? А и съм чувала,че никой не знае в тях какво точно се слага, така че...,не знам дали са по-полезни.
Аз влезнах, за да споделя нещо.На мой близък сина е на 13 г. Бяхме на гости и при момчето дойде негов приятел,който си носеше "Наргиле" да пушат. Питах го откога пуши ( а как дърпашееее само), каза от началото на годината. Каза ми,че това не било като цигарите да пречат на здравето, това се пречиствало с вода и няма проблеми. Даде ми да си дръпна , ако искам, ама не успях да си позволя този лукс, да вдишам какъвто и да е тютюн. Какво мислите, момичета?  Thinking

# 508
Аз не мисля, че наргилето би било някакъв проблем. Много зависи от тютюнът, който слагат и съответно от твоя мозък (дали при дръпването директно ще изникне спомена за вкуса на цигара и дали ще устоиш на него). Има плодов тютюн, който изобщо не се доближава на вкус до тютюнът в цигарите. Все едно вдишваш ароматизирана клечица от тези арабските. Аз всъщност само такъв съм пушила от наргиле, предполагам, че и детето пуши такъв. Надали слага някой тежък тютюн Simple Smile Повече ме впечатли факта за 13-годишно дете с наргиле  Shocked Grinning А това, което го е казал, че е безвредно, водят се много спорове по въпроса. Все пак това е никотин, а човек се пристрастява към никотина... От друга страна едно момче беше качило в интернет два теста (с наргиле и с цигари) с прахосмукачка и резултата беше, че тоалетната хартия (която използваше за филтър) от цигарата беше станала кафява, а от наргилето нямаше почти нищо. Демек би трябвало да е по-безвредно. На мен не ми доставя удоволствие наргилето. Много хамалска работа, докато го изчистиш, да го заредиш, да го запалиш, после пушиш пък то гасне, пък пак трябва да го палиш...   smile3507

# 509
Здравейте момичета , аз влизам просто да ви подкрепя морално тези който се опитват да се преборят с гадния навик , няма нищо по-хубаво от това да не си зависим от едни боклуци.
Виждам , че коментирате въпроса с наргилетата и цигарите , повярвайте ми пушила съм истинско арабско наргиле в арабска държава и тогава бях пушачка , така ми се замая главата от няколко дръпвания , че се наложи да хапна нещо за да не припадна , аз лично не смятам , че е безвредно пък камо ли за дете на 13 години , то по тази логика след някоя друга година ще му се прииска и нещо друго да сложи в това наргиле и то ще е "безвредно".
Забравих да кажа аз лично с тази тема отказах цигарите преди около 10 месеца , просто един ден аз и мъжа ми се мотивирахме да го направим имахме един стек цигари , продадохме ги на познати и така до ден днешен не съжалявам, а и другото точно тогава и ние бяхме в процес на бебеправене и много се радвам , че бях спряла боклуците когато забременях.
Отплеснах се и то доста , просто искам да ви кажа момичета който ви е доста трудно , едва ли има на този свят някой роден зависим , всичко това е до нагласата и колко силно искаш да се пребориш.
Желая ви лека и спокойна нощ.

Общи условия

Активация на акаунт