Отговори
# 420
  • София
Здравейте, момичета!

Лече и Шамс, добре, че и при двете всичко се е оказало наред Hug
Лече, то и аз бих се стреснала, пък и по-добре да се разходиш напразно до спешното, отколкото да се окаже, че си пропуснала някакъв проблем.  И честити розови гащи Wink

Ние Лорчето доста дълго време я къпехме на мивката и ни беше много удобно.
Това с кофата ми е малко странно и не ми се струва много удобно, още миналия път проучвах и стигнах до извода, че не е за мен.  Но пък от клипчето изглежда, че на бебето му е приятно. 

На ги мислете толкова тези кореми.  Щом бебетата си вървят добре, защо ви е да имате големи кореми, да пълнеете и да получавате стрии Wink  На мен миналия път чак в 5 месец ми пролича.  Като се замисля, и аз тогава го смятах за притеснително и исках да започва да ми личи Laughing

За кърменето - и преди писах, и пак ще го кажа - ходете на лекции на ЛЛЛ и НАПК.  На колкото може повече.  И четете колкото можете повече по въпроса.  Ще ви се струва, че нищо не можете да запомните, но информацията се натрупва.  Пак ще сте шашнати, когато дойде моментът, но ще се ориентирате много по-бързо и лесно и ще знаете кои съвети да не следвате Wink
Признавам си, че и аз изпитвам притеснение дали ще се справя...  Ще си препрочета книжката след някой и друг месец.

Стига, че да не стана досадна (ако вече не съм).  Лека нощ!

# 421
Добро утро коремчета   bouquet
Аз изпратих моя мъж за Гърция и вече почна да ми става криво, ама поне е само за 5 дена.
Харесах си едни дънки за бременни в магазин Дева в Младост, мислех си че има само измислени модели а едни са ми точно по вкуса та може тия дни да скоча да си ги взема.
Усмихнат и слънчев ден днес! Hug

# 422
Добро утро  Hug Светът е оцелял, защото се е смял!Днес, на 1 април, хората се забавляват когато успеят да излъжат някого и не се сърдят, ако се окажат те излъганите:) Честит 1 Април пожелавам ви хубав,успешен и усмихнат ден на всички   bouquet След малко отивам на изследвания стискайте ми палци всичко да е на ред  Praynig

# 423
Добро утро мацки   bouquet, не съм влизала два дни и сте изписали света  Mr. Green
връщам се да ви чета и внимавайте че днес е 1 април да не ви излъже някой  Hug

# 424
Добро утро, момичета  bouquet
Днес е пъви април, ама аз хич не съм по шегите в този ден  Mr. Green
ММ си дойде снощи, разопаковахме багажи и естествено не можах да заспя до 2 часа, отвикнала съм да спя с мъжа ми Joy
Ескито, каквото мога ще направя, ама силно се надявам да си суче нормално Embarassed
Вени, с работодателя най- добре говори, казвам го като до скоро шеф, изяснете въпроса и търсете заместник  не чакай да стане прекълено късно, после ще имаш други главоболия. Ако ти прави проблем се обърни към адвокат и Инспекция по труда.

# 425
Добро утро   bouquet
Вени welcome Най добре е очи в очи ,ако има и деца ще ти влезе в положението.
Лече честити розови гащи! Пази се  Hug
Шамс защо да го няма ? Ти пита ли ? Това си е прогестерон ,както и да го кръщават. Аз го взимах до 14 г.с а на някой го дават и до края . Бързо да минава и без него ,а тая лекарка  #2gunfire
И мен бебетата не ме ритат ,но и не бързам Grinning Нали ги виждам че си шават ,че и палци смучат Wink
Все още изглеждам дебела ,а не бременна hahaha
Миленка щом е за малко стискай зъбки  smile3552
Цитат
отвикнала съм да спя с мъжа ми
колко познато ,моя като си дойде есента мноого  отесня леглото  hahaha

# 426
Ух заминавам на зъболекар да ми оправи венеца, а в 11 да ми махат нервите стискайте палци да не боли много..

# 427
  • Пловдив
veni_sf
Първо няма незаменими служители  Simple Smile
Второ до навършване на три години на детето по закон неможе никой да те барне стига да не разписваш нищо.
Трето пускаш си болничен от тук до раждането.
Четвърто щом си лоялна към шефа си след като си пуснеш болничния му го представи, обясни му, че от тук нататък ще си все в болничен, но винаги ще си на линия да обучиш новия човек и да му даваш консултации.
Пето на света работи много, но детето ти е едно, няма работа, която да заслужава такава жертва. Колкото и да ти е трудно, сега му е момента да бъдеш егоист - длъжна си заради бебо.
Дерзай!

Аз да ви се похваля съм със сополи и страхотни бодежи в гърлото. Притеснено ми е да не вдигна температура, че това е опасно.  Ще се лекувам по бабешката шал с ракия на гърлото, чай с лайка, пилешка супа, гаргара със сода и лайка и вълнена шапка на главата (сърби ужасно), но по добре от това да си възпаля синузита.
Хубав слънчев ден на всички!

# 428
veni_st, ако използвайте имейла за комуникация, най-добре му пиши по имейл - хем остава черно на бяло, хем не е толкова грозно като заведена в деловодството бележка, ако отношенията във фирмата ми са достатъчно искрени и приятелски по начало.
Щом трудно би ти намерил заместник, нямаш причина да смяташ, че ще те съкрати, че и в такива срокове, които да те притеснят. Също така, кодексът много те пази и трябва наистина да е страшно злонамерен, за да го направи.
Това, което фирмата трябва да прави, докато си по майчинство, е да ти внася здравните осигуровки плюс образеца за платени осигуровки - сумата не е голяма, а документите са общи за всички работници (предполагам не си единственият служител, че да има излишна разправия заради теб).
Освен ако нямаш изрична причина да смяташ, че ще те прецакат, според мен е най-добре да подходиш човешки и също така да си поговориш, че работата ти е много и за да я вършиш качествено и в това състояние, трябва малко да я намали.

# 429
Добро утро, красавици!

Ура ура ура ура! Най-после слънчице!! Днес да ни търсят в парка  newsm44

Лече, честита мома  Grinning
Шамс, и аз за утрогестана знам, че се дава до 13-та седмица, но щом са преценили, ще слушаш! Оправяй се и без такива случки повече!

Не знам за вас, но на мен тази смяна на времето нещо ми идва нанагорно... Вчера легнахме късно, днес станахме по-рано (в сравнение със старото време) и сега съм като препила с бира  #Crazy

Охх и пиша със зор, защото копчето на шпацията ми трябва да се натиска със сила, защото мила дъще вчера успя да го изчегърта и сега е наново прикрепено някак  Laughing

За кърменето - бих подкрепила Спящата красавица - много е полезно да се чете. Четете, дори да ви се струва, че нищо не ви помага. Не е така - това после си проличава. Само с четене се справих абсолютно сама, а се бях заредила с телефони на 2 ЛЛЛ консултантки. Е, вярно, че повечето ми приятелки са "запалени" кърмачки  Mr. Green и понякога звънках да питам, но като цяло - сама. Не съм си подготвяла гърдите по никакъв начин, защото в ареолата на зърното има жлези, които пускат естествено омазняване и няма нужда от допълнителни неща. Не е препоръчително дори да ги жулите и да ги миете с препарати, защото отмивате естественото омазняване (а не знам защо масово се препоръчва това жулене и търкане... ). При мен кърмата слезе на 5-ти ден след секциото, в началото се дохранвахме с АМ, но с много постоянство го избутахме окончателно за месец. Захраних чак в 6 месец. Не може да се каже, че съм била дойна крава, но имах достатъчно за нуждите на беболини. В началото имах разраняване на гърдите, мажех с Гармастан - бързо отмина, за 2-3 дни и повече проблеми не съм имала. Помпа не ми потрябва в болницата, но след това ми помогна да си стимулирам лактацията. На мен ръчна ми беше по-удобна, но тук една мама беше споделила, че електрическата и е била по-полезна и удобна. Това ще си го прецени всеки за себе си.

Ани, като те е страх от къпането, делегирай на МЪЖО  hahaha Аз така направих  Mr. Green Само помагах отстрани! На нас ни падна доста късно пъпчето и ме беше шубе много да не го намокря.

Внимавайте да не ви изпързалят днес  Mr. Green Ехх, като пекне, настроението друго става
Хубав ден!   bouquet

# 430
Здравейте мами искам да ви попитам колко см е шийката ви?Доки каза 4 см на границата в 17 седмица и ми изписа магнерот  3по 1.Не спирам да мисля за това Sad Sad Sad

# 431
Да се запиша и аз с розови гащи.

Честити розови гащи и на теб! stork-girl Дано с Шамс нямате вече такива спешни посещения при лекаря.

Diadra356, и мен кърменето ме притеснява повече от самото раждане. В сряда ЛЛЛ имат лекция и ще ходя. Правят и кафета, където спокойно може да обсъждаш проблеми и въпроси. Идеята ми е да се запозная с консултантките и да им взема координатите при нужда.

Anni0422, методи за къпане много  Mr. Green Дори и с мокра марля да го обтриваш в началото, пак ще му е добре.

veni_sf, най-добре му го кажи директно дори и по телефона. Успех и стискам палци. Peace

nads3, и аз нищо не усещам.

Курсът днес беше много интересен и полезен. Показаха ни нагледно техничната част на раждането.

Памперсче, нещо против да се присъединя към теб? Само че си мисля, че е твърде рано...то докато стане време ще съм забравила всичко. Колко често се водят тези курсове, всеки месец ли?

# 432
Памперс, благодаря за отговора. Още утре ще потърся из аптеките какаовото масло.
Амели, ти от къде го поръча?

Някой беше писал за връзване на слинг, така че да подкрепя бременното коремче. Моля за линк!

Ето ви едно клипче за къпането на бебето. Рекламно е, но поне добиваш някаква представа как стават нещата. Мисля, че и последното клипче ще ви е интересно. А има и за кърменето, макар че аз по-добре разбрах нещата от Библиотека Кърмене, отколкото от това клипче.

Лече, честити розови гащи!

Диадра, на кремчетата за зърна пише, че може да се ползват за подготовка.
Не е задължително да купуваш нищо, както каза Lulu25 - всичко може да се купи на момента.
Иначе нещата, които се ползват са:
- крем за разранени зърна - ако ти се разранят;
- предпазители за зърна - пак ако са ти разранени;
- колектори - понякога, когато бебето засуче от едната гърда, спонтанно потича кърма и от другата. Позват се да събират кърмата;
- подплънки за кърма - попиват потеклите капки, които изтичат през времето, когато не кърмиш. Тъпо го обясних, но прокапва, докато се регулира кърмата или когато ти се препълнят гърдите;
- за помпата пак Лулу е обяснила;
- за сутиените за кърмене също да кажа. Съветвам ви да не си купувате преди да родите. Няма как да знаете колко ще ви се увеличи размера, когато слезне кърмата. На мен ми се увеличи с един размер по време на бременността и с още един, когато гърдите ми се напълниха с мляко. Има и едни бюстиета по магазините за бельо - по 4-5лв. са и са безумно удобни, ако на някой не му се дават пари за специален сутиен.
Това се сещам в момента. Дано да е полезно. Макар, че във всеки магазин ще ви обяснят подробно.

Anni0422, от сега ти казвам евала! Голяма галимация е цеденето и даването от шише. Аз лично не бих си го причинила. Стискам ти палци за едно лакомо бебе и никакви проблеми с кърменето!

veni_sf, стискам палци да го приеме с разбиране и нямаш проблеми!
Извинявам се, че ще оспамя темата но благодаря много за изчерпателния отговор, доста по-ясно ми стана всички тези джаджи за какво са! Hug
Коткинчо, благодаря и на теб, ще се захвана с четенето и гледането на клипчета в ютюб.
Момичета, времето на вън за сега е много обещаващо, който може и не е на работа да излиза навън и да мята крачоли и заради нас. Утре съм на док, ще се включа пак с новини. Дано и аз разбера пола вечеее Simple Smile)) хубаво настроение пожелавам на всички и без негативни емоции!

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 09:51 от Diadra356

# 433
Някои казват, че зърната трябва да се търкат с вар, за да загрубеят  Shocked е аз не бих си го причинила! Моята док каза, че към 8 месец започва мазане с кремче, за подготовка, каза ми го и какво е но не помня...

Пък аз чакам майстори сега - ще слагам парапети на стълбите и терасите, че изтръпвам така, като няма. Харесала съм си и нова входна врата, после сменяме бушони и т.н.... А още не съм се и замисляла за подготовките за бебо  ooooh!

Pampers, много ти завиждам за курсовете на които ходиш и аз много искам, но не мога да си  харесам в София. Ако някоя дама е намерила подходящ курс, моля да каже. Аз намирам само в работно време и няма как за сега, пък повечето май ще почиват август месец, когато ние ще сме свободни..

Честито и на всички мами с ясни гащи и ритничета  Hug

# 434
  • Варна
Здравейте,тумбачета  Hug

Тая смяна на часа отново ми обърка целия  режим.Хич не съм адаптивна значи  Crossing Arms

Лулу,честито  stork-boy,Клара-а на теб честито женско царство.

lovely baby,за подстригването си е въпрос на лично усещане,т.е. дали вярваш   на тия неща за скъсяване на достойнството или не  Whistling .Аз лично не бих се отставила 9 месеца и в главата да заприличам на разплетена кошница  Mr. Green .Относно боядисването,бих заложила на безамонязната временно.

milenkaa_,много неприятно с тоя пулпит  Sad .Няма да е лошо    и да се жабуркаш с тетра,за твоя случай е идеална.

Anni0422,друго си е с другарчето  Hug

MuJIuHka,аз също не съм пускала микробиология.Зная,че по принцип се прави до третия месец и после чак накрая,но по-добре  по никое време,отколкото въобще.Моята лекарка ако и сега ми отмени отмени това излседване(както направи предният път),взимам си документите и се записвам при друг по ЗК  Naughty

Лече-Буболече,честито момиченце  и никакви ходения повече по спешност,това се отнася и за  Шамс ! Hug

Diadra356,доста разтеглива  тема си подхванала  Simple Smile .Може би ще е по-актуално да я коментираме като понаближи,че иначе ще ни се загуби информацията  по трасето дотогава  Mr. Green

veni_sf,в момента бебето ти  трябва да е най-важното !Просто му кажи и това е.Ако е човек и има възможност разбира се,ще ти намали отговорностите,ако ли не,както и да му поднесеш изформацията,все тая.Успех!

tuitito,аз от седмица някъде започвам да заприличвам на бременна-тумбака ми е един такъв остричък,малко смешен дори hahaha.А преди това все едно си бях нашишкавяла  Mr. Green

milenkaa_,имаш стиснати палци от всички ни .Не мисли за болката,вероятно вече почти няма да усещаш такава  Hug

Внимавайте днес,че е 1-ви април  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт