Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 108-мa тема

  • 166 742
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
  • Мнения: 113

Добро утро на всички!

Темата от страница на страница е все по-впечатляваща!

аз се отчитам с две морковени торти, приготвени по различни рецепти









и киш с моркови, тиквички, картофи и шунка







# 691
# 692
  • Пловдив
  • Мнения: 157
besyto, моля за рецептата на чийзкейка с бял шоколад и горски плодове!

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 15:10 от Fleur

# 693
  • Мнения: 45
да се разпиша и аз с една картофена салата, има още  кюфтета на скара и не съм си показала парче от тортата Simple Smile



# 694
  • При децата ми
  • Мнения: 7 253
labrex Може ли да пуснеш линка на макс мама за бързи козуначени кифлички, че нещо неможах да го открия  Hug

Мис Капризче,  заповядай!   bouquet

И със снимка. Peace

Гледам, че в тази рецепта има свинска мас, а аз нямам. Може ли да се замени с олио или краве мляко и ако да какво ще е съотношението? И още нещо как точно се оформят кифличките, че в рецептата не е обяснено?

# 695
  • Мнения: 22 867
Гледам, че в тази рецепта има свинска мас, а аз нямам. Може ли да се замени с олио или краве мляко и ако да какво ще е съотношението? И още нещо как точно се оформят кифличките, че в рецептата не е обяснено?

Можеш да замениш с краве масло, маргарин + олио. Аз сложих 50/50 свинска мас и олио. Кифличките се оформят като се разточи кръг, режеш на секторчета/триъгълничета и завиваш. Или късаш тесто, разточваш/разтегляш овал, слагаш плънката и завиваш на кифличка. Peace

# 696
  • При децата ми
  • Мнения: 7 253
Лабрекс, много ти благодаря! Hug

# 697
  • Мнения: 92
Ghost13, много е апетитно парчето торта Simple Smile

Включвам се с едно суфле от сирена


# 698
  • Мнения: 422
Capt_Flint , може ли да дадеш рецептите и да напишеш каква е разликата между двете. Първия ми опит с морковена торта стана с доста плътни блатове, не че не ставаше за ядене, но ми се искаше да са по-пухкави и леки. И понеже си търся моята рецепта, да пробвам нещо изпитано.

Аз днес само с едни постни кюфтенца от леща и ориз и  fruit scones, с любезното съдействие на besyto.

# 699
  • Бургас
  • Мнения: 113
Capt_Flint , може ли да дадеш рецептите и да напишеш каква е разликата между двете. Първия ми опит с морковена торта стана с доста плътни блатове, не че не ставаше за ядене, но ми се искаше да са по-пухкави и леки. И понеже си търся моята рецепта, да пробвам нещо изпитано.


lst, заповядай двете рецепти.
Тази е първата - http://havefunwithfood.blogspot.com/2013/04/blog-post_30.html.
Тази е втората - http://havefunwithfood.blogspot.com/2013/04/2.html

Скрит текст:
Двете тортета се различават и по продукти и по технология на блатовете, че и по кремовете, които ползвах.
Първата торта направих по рецептата на фирма Канея. Много от момичетата я знаят покрай френската селска торта. Лично на мен, този вариант ми натежа доста, но ти ще видиш и в продуктите - 250 гр. олио според мен са много. Подробно съм описала как са приготвени и двете торти.
Втората я направих на принципа на пандишпана- жълтъци и белтъци отделно, но добавих около 50 мл. олио, колкото да не е без хич. На мен вторият вариант ми хареса много повече. Естествено, всеки си има вкус, но аз не обичам лепкави и влажни сладкиши. Не ползвах маскарпоне, а обикновено крема сирене, което пасирах с малко прясно мляко и пудра захар и кофичка сметана.
За да олекотя морковите и в двете съм добавила сок и кора от половин портокал и лимон.

# 700
# 701
  • Мнения: 57
Много красоти и вкусотии има на които за пореден път не мога да се насладя както си му е реда. При нас е лудница на работа и се прибирам толкова скапана, че нямам желание за компютър след това. Утре ще почивам и ако не се пъхна в кухнята определено ще ви разгледам, че иначе няма кога. После пак на работа. Сега след като си споделих мъката да ви подсладя с едни бонбонки от овесени ядки:

# 702
  • София
  • Мнения: 2 516


Ето и моите малки тирамисунченценца Simple Smile

# 703
  • Мнения: 7 433
     От мен току що измъдрен   Grinning Палачинков сладкиш с ябълкова плънка и лимонова глазура .  Heart Eyes
      Нежен ,сочен ,ароматен ! В компания с лъжичка -две заквасена сметанка .....Фантазия !  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 17:27 от Селма

# 704
  • Русе
  • Мнения: 410
Започнали сме ремонт и се бях зарекла, че за този Великден няма да правя нищо. Но.... шило в торба стои ли? Докато моя съпруг сменя дограмата аз защо да не си запълня времето с козунакоправене например, а докато втасва козунака няма да стоя - първи опит за декупаж  newsm44 На тоя декупаж му се каня не знам от колко години и все ми изглеждаше мнооого страшен. Преди известно време бях възхитена от яйцата с декупаж на Бети  bouquet, която най-подробно ми обясни как се прави. Вчера пък Пепчо   bouquet окончателно ме подкукуроса с нейните яйца и взех, че се престраших - оказа се лесно и забавно, само дето отлагах години наред...

Специални благодарности и на Венета за прекрасната й рецепта за козунак.   bouquet Тази година пак сме с него на трапезата Peace

Само козунак


Със сладко от сини сливи, орехи и стафиди




декупаж




толкова ми стана забавно, че ходих да се запася със салфетки  Simple Smile

Очаквайте продължение....

Общи условия

Активация на акаунт