Коментирате си вие някакви странни думички, повечето ги знам, както е казала Сребрето, много от тях ги ползваме в Добричко. Само не знаех, че на мерудията (шарената сол) се казвало и магданоз. Ние си имаме и други наименования на разни подправки - лющян, гюзум и др. Ха сега де, Сребре, без подсказки.
За Разложкия края знам, че нищо не им се разбира. Също и в Белица. Имах състуденти от там, добре, че са научени хората и на книжовен език, че иначе щеше да е проблем комуникацията. Обаче пък много ми харесва тази разлика, хем сме от една малка България, пък хем сме много различни.

Ние сме по разходките последно време и гледам колкото имам време да пооправя вкъщи и хващаме пътя.
Много ви моля, пазете малчовците да не се разболяват - когато зависи от вас, де, и бързо оздравяване! И около нас много болни пак, дано се разминем.
Друг път като наближи времето за кърмене или след нощната пауза, преливам, сега даже ми омекват доста гърдите. Добре поне, че устискахме да се кърмим до 6 мес. Захранването върви малко бавно. След първоначалния ентусиазъм на Катрин (първия и втория ден не изплю тиквата), вчера почти нищо не глътна. И при другите ли е така? Давам домашна тиква, намачквам много добре, смесвам с кърма. Мисля си дали да не дам готово пюре (имам на Хип био-тиква). 
Сега ги почиствай ти, после като започне да разбира, ще му купиш четка за зъби, за да се запознае с нея и чак после ще сложиш паста. 
Мамата, която водеше лекцията беше против готовите пюрета. Аз все си мислех, че са обогатени с витамини и други полезни неща, но май от домашното по-хубаво няма
Изключвам някои по-некачествени... Изобщо се замислям дали зехтин съм срещала по етикетите .
, надявам се другата седмица да съм годна за теренна употреба.