КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

• 68 123
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
 Козуначените дела са започнали, труд кипи....пак ще има страхотни творения.. !!! Peace
 Аз тази година,няма да се втурвам предварително, но ще ви следяяя....  bouquet
И едно питане, относно печенето,което винаги ми е на вентилатор,дали става добре само на реотан? Само да не е дискотирано....с извинение! Hug

# 271
Ето го и първият ми козунак за тази година

# 272
milisa, аз постигам по-голяма сладост не като увеличавам захарта в тестото, а при оформянето ръся повече захар върху кората, освен плънката, която е по желание. Отгоре също го ръся щедро със захар.

Това и аз го правя и наистина има ефект - ръся доста смело при сплитането! Захарта се стопява да!  Пак тук я научих тази хватка разбира се!

# 273
  • Балчик
pavlina&mima, чуден козунак. Peace

Следващият път и аз ще пробвам тоя номер с ръсенето на захар при сплитането.

# 274
  • София
alpha_beta, стопява ли се захарта във вътрешността на козунака? Това не съм го опитвала.

Да да, стопява се!

Сега ми втасва една дозичка традиционен с 500 г брашно, направих 3 плетеници в продълговатите форми, тестото беше идеално, не прекалено меко, сега да видим релефа как ще реагира, пак ли да пека на вентилатор... newsm78

Пуснах на вентилатор, снимки по-късно!

Резултатът:

Имам въпросче относно времето за опичане, верно че печките различно пекат, но при мен това количество от 3 продълговати козунака с 500 г брашно в едно старо Горенье от 50 сантиметровите на долен с вентилатор на 160-150 С се опичат точно за 30 минути и аз им давам още 5 от мен за всеки случай. Тези 35 минути са от стартиране на 50 градуса при това, а не на загряла на 160 фурна!
Питам при вас как е, защото чета за печене от 50 минути до час и ми стана интересно!

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 22:19 от alpha_beta

# 275
  • Бургас / UK
Здравейте момичета   bouquet
Искам да ви попитам,тази термо игла,която не е вградена към печката,как се ползва?Стои си постоянно забита по време на печене или се пробва само от време на време за температурата на продукта?
Благодаря ви

# 276
  • Sofia
Искам да ви попитам,тази термо игла...
Термоигла...

# 277
след сплитането нали пак има втасване тогава захарта не пречи ли/тази в корите при плетене/

# 278
  • Бургас / UK
Morena,благодаря ти   bouquet Не знаех,че има тема Crazy

# 279
  • Балчик
след сплитането нали пак има втасване тогава захарта не пречи ли/тази в корите при плетене/

Щом не е в тестото, не пречи.

Аз на вентилатор за около 40 минути пека козунаците, а преди без вентилатор за около 50.

# 280
замесих първия козунак със сметана за сезона. в момента втасва след сплитането във фурната и след малко ще включа да го пека.
замесих тестото още сутринта . пуснах го на програмата за тесто 3 пъти да меси, че тя моята много бързо нещо меси. после го извадих и го оставих навън, а ние излязохме с малката на разходка, че ми проби дупка на главата, че иска в парка да кара колело  Grinning
слава богу, не беше превтасал след 3 часа и сега чакам да стане готов, за да кача снимки и да дам отзиви за вкуса, все пак   chef

# 281
А аз тъкмо си получих иглата за печене и ми забраниха да пека вече козунаци до Великден Simple Smile

Но аз не се отказвам и ще врътна един козунак без месене, само да открия рецептата Simple Smile

# 282
  • БГ
Здравейте,
по принцип за колко време Ви втасват козунаците преди плетката?И случвало ли Ви се е да не иска да втаса Simple Smile

# 283
  • plovdiv
Здравейте,имам спешна нужда от помощ hahaha
Замесих тестото на Пина.Оба4е сега се 4удя дали да оформям 1 по-голям козунак или гледам 4е Алфа-Бета от тесто  замесено с 500 гр брашно е оформила 3 плетеници?
Какво ще ме посъветвате?

# 284
Аз всичко правя в печката. Загрявам максимум до 50 градуса( моята печка стартира от толкова) и когато ми се изключи лампичаката на печката, температурата е постигната и я изключвам. ВИнаги активирам маята, после  тестото го оставям да втаса. Колкото е по-студено, толкова по-бавно ще втаса. От 40 до 60 мин ми втаства в печката, но трябва да се наблюдава. Най-хубаво е, ако имаш 30 градуса на печката  да си настроиш.
   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт