На море в Турция - тема 23

• 96 378
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • София
ANI_IV, ще изчакам снимковия материал за   " 3-4 вида шунки и салами, пържени кренвирши" и ако някоя майка каже, че ще сервира подобно нещо за закуска на детето си ще променя мнението си. Колкото до пържените филии - имаше "чудесен" десерт-  пържен  сух хляб, напоен с компот , с една розичка .

За мен проблема е в хотела. Липсата на топла вода ,разбрах че турската баня не работела, сауната също , не съм ги ползвала, това ми сподели моя позната.

Ами, информацията не е вярна - лично ние ползвахме и сауната и турската баня - лично масажиста-теляка изнася шоу през деня на басейна пред турстите за да ги покани да посетят Турската баня. Ще ви изпратя снимки. Но, това разбира се, се случи след отпътуването на "Голямата група Булгаристанци"

А защо трябва да има различно отношение и обслужване към гостите на хотела? И стига с това "Голямата група Булгаристанци" .... не съм по-малко възпитана от някой друг. Имам  добро отношение и към гостите на хотела и към обслужващия персонал. Бяхме 5 семейства приятели, а там срещнах още 4, които по никакъв начин не се вписват в твоето описание. По същото време в другите хотели е имало също толкова преобладаващо присъствие на българи, но за тях не прочетох отрицателни отзиви.
Искате да кажете, че това което съм написала не е истина ли?!? Не съм преувеличила нищо, дори напротив! Съжалявам, ако съм ви засегнала, но истината е такава. Да кажа и още една подробност, която беше споделена от персонала - при напускане на хотела рано сутринта - част от групата туристи са ритали и удряли по Рецепцията, за това, че закуската не е сервирана в 06:00-06:30ч. макар, че на всички са раздадени листи за ол инклузива и там е написано, че закуската се сервира от 07:30ч.

# 346
  • София
От завърналите се от Дидим Бийч има ли някой пътувал с Емералд?Ние ще пътуваме на 14.06,остана месец,а като чета и направо се отчайвам...Споделете какво ви хареса.
mamamishi, мога да споделя, че миналато година пътувах с Емералд до Кушадасъ, а тази до Дидим с Ориент 99. Мога да кажа, че няма база за сравнение между двете пътувания. Миналата година автобуса беше на някаква частна фирма - много по-добър от тези, с които "Юнион Ивкони" ни транспортира тази година. Водачката на групата много интелигентна дама - по време на цялото пътуване ни информира за маршрута, предостави ни пълна историчска справка за Турция и забележителностите им. Почивахме през 3 часа. Когато пристигнахме в Кушадасъ партньорската турска фирма ни посрещна с микробуси - всички туристи за Кушадасъ слязохме и бяхме разпределени по направления на бусовете за настаняване в хотелите. А големия автобус продължи по маршрута си за Дидим. Времетраенето на пътуването до Кушадасъ трая около 16 часа. Тази година - до Дидим - 24 часа на отиване и 25 часа на връщане, имахме водачи, които все едно бяха туристи заедно с нас. На връщане дори не разбрах как се казва дамата. Автобусите стари, без климатици - на връщане ни гръмна предна дясна въздушна възглавница. Добре, че шофьорите се оказаха оправни, та изчакахме само 3 часа ремонт, който те сами направиха на място - на пътя. Автобуса транспортираше всеки турист до избрания от него хотел - партньорската фирма ескортираше автобуса за да показва пътя до хотелите. Така полувината туристи от автобуса, пътуваща до Дидим изгубихме поне 2 часа в обиколки на хотелите на Кушадасъ. За това бих казала - че пътуването ви с Емералд ще бъде добър избор. Пожелавам ви приятно и леко пътуване и хубава почивка!

# 347
ANI_IV ,и аз ще очаквам снимките ти.Ние резервирахме там за 08 06 с Бояна тур .Много се надявам да си изкараме добре

# 348
ANI_IV,благодаря за подробното обяснение  bouquetИ аз чакам с нетърпение снимките ти Simple SmileЯсно ми е,че с която и фирма да се пътува,автобусите са на късмет.Но пък отношението на водачите си зависи от фирмата и в това отношение мисля,че направих правилния избор.
mari80,вие сте преди нас,така че надеждата ми е в теб нещата да са се оправили.Приятна почивка ви пожелавам и ще чакам отзвуци Peace

# 349
Ако ми позволите, нека и аз да изкажа мнението си относно културата на отделните "етноси". Още повече, че бях в същия хотел (Дидим Бийч), само че бях в обратната на вашата ситуация - 30 българи и поне 500 британци. Според мен културата на хранене на англичаните или поне на тази част от тях, която се набиваше на очи, бе не по-малко стресираща от описаното от вас. Имаше една групичка от 3 жени и 4-5 деца, които бяха еманацията - шумни, нахални, арогантни (за първи път виждам момиче на около 20-22 години да се оригва най-безпардонно пред толкова хора - и то нееднократно Shocked). Друг случай - малко британче (на 5 или 6 години) беше оставено на произвола от доволно пияния си баща (следящ го от разстояние само с поглед) - та това юначе обходи всички плата на снек-бара и то само как (!) - напълни си чинията с пържени картофи, направи две крачки и я изсипа на земята, след това повтори същото упражнение и с турската пица, а накрая и с късчетата месо, които успя да загребе от тавата. Направо ми дожаля за момчето от персонала, което вървеше след него като адюдант и събираше падналата по земята храна. Въобще, търпимостта на обслужващия персонал към изцепките на гостите на хотела бе забележителна.
Та, мисълта ми, е, че не нацията определя културата на един човек, а може би домашното му възпитание.
Не мога да отрека, че и сред малцината българи, които бяхме миналия септември, нямаше "байганьовски" изпълнения - едно от семействата (мъж и жена) успяха да си заделят "за изпът" 5-6 килограма пилешки пържоли, 2-3 килограма сушени кайсии и още толкова сушени смокини, но като цяло смея да твърдя, че сънародниците ни се държаха сравнително прилично на фона на това, което видях от англичани, германци и пр. А и групата ни беше доста сплотена (макар и повечето да не се познавахме) - неслучайно Мис Дидим Бийч стана българка...
Малко се отплеснах, но си мисля, че ако гледаме малко по-положително и по-оптимистично на нещата, почивката ни би била далеч по-добра и по-вълнуваща. Кусури винаги могат да се намерят, но ние затова ли отиваме?

# 350
  • Beyond the Frontiers
Аз си мисля, че подобни изпълнения са възможни навсякъде и се наблюдават най-вече в хотели на олинклузив, особено ако са от ниския или средния ценови клас.

# 351
Здравейте, бих искала да попитам има ли някой, който ще пътува на 03.05.2013 с "Уни Холидейс" за Кушадасъ или Дидим?
С тях ли пътува или с Ориент ?
От къде тръгна автобусът ? Има някаква неяснота./Ориент са със собствени автобуси/

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 10:25 от красива белла

# 352
  • София
Ако ми позволите, нека и аз да изкажа мнението си относно културата на отделните "етноси". Още повече, че бях в същия хотел (Дидим Бийч), само че бях в обратната на вашата ситуация - 30 българи и поне 500 британци. Според мен културата на хранене на англичаните или поне на тази част от тях, която се набиваше на очи, бе не по-малко стресираща от описаното от вас. Имаше една групичка от 3 жени и 4-5 деца, които бяха еманацията - шумни, нахални, арогантни (за първи път виждам момиче на около 20-22 години да се оригва най-безпардонно пред толкова хора - и то нееднократно Shocked). Друг случай - малко британче (на 5 или 6 години) беше оставено на произвола от доволно пияния си баща (следящ го от разстояние само с поглед) - та това юначе обходи всички плата на снек-бара и то само как (!) - напълни си чинията с пържени картофи, направи две крачки и я изсипа на земята, след това повтори същото упражнение и с турската пица, а накрая и с късчетата месо, които успя да загребе от тавата. Направо ми дожаля за момчето от персонала, което вървеше след него като адюдант и събираше падналата по земята храна. Въобще, търпимостта на обслужващия персонал към изцепките на гостите на хотела бе забележителна.
Та, мисълта ми, е, че не нацията определя културата на един човек, а може би домашното му възпитание.
Не мога да отрека, че и сред малцината българи, които бяхме миналия септември, нямаше "байганьовски" изпълнения - едно от семействата (мъж и жена) успяха да си заделят "за изпът" 5-6 килограма пилешки пържоли, 2-3 килограма сушени кайсии и още толкова сушени смокини, но като цяло смея да твърдя, че сънародниците ни се държаха сравнително прилично на фона на това, което видях от англичани, германци и пр. А и групата ни беше доста сплотена (макар и повечето да не се познавахме) - неслучайно Мис Дидим Бийч стана българка...
Малко се отплеснах, но си мисля, че ако гледаме малко по-положително и по-оптимистично на нещата, почивката ни би била далеч по-добра и по-вълнуваща. Кусури винаги могат да се намерят, но ние затова ли отиваме?
Напълно съм съгласна с теб. Но, съгласете се, тук ставаше въпрос за около 500 туристи. Децата, които се разхождаха и разбъркваха блюдата бяха десетки. Масите в ресторанта не се освобождаваха от началото до края на отделните хранения. Жената, която правеше Гьозлемето, се оплака, че масово туристите поръчват по 5-6 и повече бройки, което създава непрекъснати опашки на всякъде. Миналата година септември месец почивах с два автобуса български турсти на Айвалък и мога да кажа, че изкарахме една великолепна почивка. Но, тази година първите два дни наистина преживяхме кошмар. За сметка на това останалите 5 дни наистина се отпуснахме и успяхме да починем.

# 353
  • София
Здравейте, бих искала да попитам има ли някой, който ще пътува на 03.05.2013 с "Уни Холидейс" за Кушадасъ или Дидим?
С тях ли пътува или с Ориент ?
Групата беше сборна, но, по-голямата част от туристите бяхме на Ориент 99 - около 20 туристи. Водачите на групата бяха от "Уни Холидейс". Автобуса тръгваше от Автогара "Сердика" - Централна ЖП Гара. Автобусите на Ориент 99 са били заети с групите туристи почиващи с празничните турове и така - въпрос на късмет и шанс!

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 10:53 от ANI_IV

# 354
Сборна - совалка , така е !
Но от КЪДЕ тръгнахте ? Сборен пункт.......

# 355
Каквото и да си говорим...нужно е възпитание.

# 356
Здравейте,
има  ли някой който ще ходи в Кушадасъ - хотел Виста хил в периода 15.06-22.06?
Можете ли да ми кажете цените на предлаганите екскузии до Памук кале, аквапаркове и каквито други има:) Благодаря предварително.
Хубав и спорен ден Simple Smile

# 357
Здравейте,
има  ли някой който ще ходи в Кушадасъ - хотел Виста хил в периода 15.06-22.06?
Можете ли да ми кажете цените на предлаганите екскузии до Памук кале, аквапаркове и каквито други има:) Благодаря предварително.
Хубав и спорен ден Simple Smile

На нас от фирмата ни дадоха предварителните екскурзии и цените при пълното заплащане на пакета - Кушадасъ 36 евро на човек, за дете не е ясно дали ще има отстъпка, 25 евро аквапарка, другите не си ги спомням сега, ако те интересува ще проверя довечера и  ще пиша на лични. Ние пътуваме в периода 07.06-16.06 така че няма да се засечем. Слънчева почивка на всички   bouquet

# 358
ANI_IV, ще изчакам снимковия материал за   " 3-4 вида шунки и салами, пържени кренвирши" и ако някоя майка каже, че ще сервира подобно нещо за закуска на детето си ще променя мнението си. Колкото до пържените филии - имаше "чудесен" десерт-  пържен  сух хляб, напоен с компот , с една розичка .

За мен проблема е в хотела. Липсата на топла вода ,разбрах че турската баня не работела, сауната също , не съм ги ползвала, това ми сподели моя позната.

Ами, информацията не е вярна - лично ние ползвахме и сауната и турската баня - лично масажиста-теляка изнася шоу през деня на басейна пред турстите за да ги покани да посетят Турската баня. Ще ви изпратя снимки. Но, това разбира се, се случи след отпътуването на "Голямата група Булгаристанци"

А защо трябва да има различно отношение и обслужване към гостите на хотела? И стига с това "Голямата група Булгаристанци" .... не съм по-малко възпитана от някой друг. Имам  добро отношение и към гостите на хотела и към обслужващия персонал. Бяхме 5 семейства приятели, а там срещнах още 4, които по никакъв начин не се вписват в твоето описание. По същото време в другите хотели е имало също толкова преобладаващо присъствие на българи, но за тях не прочетох отрицателни отзиви.
Искате да кажете, че това което съм написала не е истина ли?!? Не съм преувеличила нищо, дори напротив! Съжалявам, ако съм ви засегнала, но истината е такава. Да кажа и още една подробност, която беше споделена от персонала - при напускане на хотела рано сутринта - част от групата туристи са ритали и удряли по Рецепцията, за това, че закуската не е сервирана в 06:00-06:30ч. макар, че на всички са раздадени листи за ол инклузива и там е написано, че закуската се сервира от 07:30ч.

аз също не съм съгласна ,че  ни изкарвате  нас  че  лъжем! явно разликата от няколко дена е била решаваща, ако беше отишла от 1ви нямаше да  пише че си доволна !на трети да нещата се поуправиха и то защото собственика на  хотела пристигна и не беше доволен от това което видя! ако бяха те настанили в  частта на  елеганс нямаше да имаш проблем с виковете и блъскането на врати ,там беше даже гробна тишина! докато почивахме и при нас имаше и заминаващи и пристигащи (както вие сте пристигнали на 3ти) в този случай и ние можехме да кажем че на  3-ти когато пристигаха групите беше лудница!  и ние ли трябваше да се оплачем Simple Smile мисля че да, но  това са нормални неща в един толкова голям хотел,а и щом си близо до рецепция не можеш да очакваш друго ,сърди се  на тези който са те настанили толкова близо за да чуваш всичко!  за закуска не мога да се съглася освен един отвратителен салам  и последния ден преди да тръгнем, че се добрах до 3 пърченца  шунка" огромноооо постижение" ! но за да ги видиш ,че е имало три вида  салам и шунка или си била от първите който нямаха търпение да влязат или това е било в последните дни преди да тръгнеш !  за мен тази шветска маса беше пълна пародия и гавра с когото и да е било ! и за  уточнение пак за закуска ,пържените филии и палачинките са  появиха на 5.05 и имаше километрична опашка за да си кусаш ,не да вземеш по-много , защото мен лично ми слагаха порцион все едно съм в казарма или в затвор  ( не само на закуска ) това не е нормално за ултра ол инклузив все едно се молиш за ежадневната си дажба направо като просяк , беше меко казано наистина гавра с  умните и съобразителни хора ( имаше и бай ганьовци който си мислеха че са елита на българия ,но та е друга тема) ! аз не грабех и пак ме третираха като "булгаристан" определено и пари да ми дават няма да се върна там! дори  и мнението на всеки следващ да ме ме убеждава и със снимки че нещата са се оправили , няма как да ме накарат да си променя мнението за това което аз преживях и хората който бяха по същото време в хотела! така че и да продължавате темата  няма да има смисъл, давайте  да слушаме вече за други хотели ,този го разбрахме ,че не е  на ниво за  5звезди  Simple Smile  и повечето няма да повторят ! така че поне да имаме избор за  нещо по-нормално Simple Smile 
и последно да допълня, не забравяй че и ти си от "булгаристанците"  като се присмиваш на тях се присмиваш и на себе си Simple Smile  няма значение от голямата група ли си била или от малката   Peace 

# 359
извинявам се за шрифта ,нещо съм натиснала по погрешка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт