Отговори
# 195
Здравейте и от мен! wavey
NadetoSp, добре дошли!Дано бързо премине това безпокойство!
Чао-чао, казвали са ти нещо за намаляване на капките витамин Д?Все пак има повече слънце вече.Пък нали сме от клуба на меките глави  Grinning продължава ли болката в гърдата?Относно АМ: ние бяхме на Хип 1-цата.Също много добре го прие. Ти какво преходно мляко даваш?
Деси,елдата я направих както ми писа 1:3,пасирах я без проблем с кърма и Коко много я хареса, а и на мен също.Тъй като ти готвиш елда би ли пратила на лични някоя рецепта за възрастни  Hug
Фортуна,аз въведох броколи с картоф и с пащърнак съм давала.
Мира,честито ви зъбче.Хубаво е,че Ангел е проял супи.Защо не пробваш да правиш зеленчуковите пюрета по - редки.Може по - течни да ги обича. Не се притеснявай,че си дала каша с бисквитки,все някога ще се сблъска с глутена. Simple Smile
Коко днес яде тиквичка с картоф, сложих и малко копър.Той не е голям фен на картофа(поздрав за Зарчето  Simple Smile), та се сетих,че не съм сложила масло, пък и със жълтъка май доста сухо стана,че добавих масълце и малко кърма,та го хапна.
Хайде,да не спамя темата повече  Grinning

# 196
  • София
Коко днес яде тиквичка с картоф, сложих и малко копър.Той не е голям фен на картофа(поздрав за Зарчето  Simple Smile)

Добре дошли в отбора  Hug

# 197
Деси, Сребрина, благодаря! Ще пробвам с морков, че Катрин предпочита по-редките пюрета.  Hug

# 198
Здравейте и  от нас. Вчера бяхме на консултация и сме само с +100 грама, но сме 9кг. та не мисля,че е проблем, и 68см.
Диляна седи почти стабилно вече, обръща се, изговаря срички ам-ам-ма-ма, както и различни нейни си звуци.  Няколко нощи е неспокойна, надявам се да са зъби и скоро да се показват,че сили не ми останаха почти:)
Яла е всички основни зеленчуци + жълтък, утре царевица ще давам. Имам кърма и не съм заместила още хранене. 2 дни яде по 1 бурканче на Хип от 125гр., след това обаче пак я слагам да си цокне, но  тя по-скоро се приспива.
Да ви питам вечер бебчетата ви спокойно ли заспиват? Тя преди се наяждаше и ако не е заспала докато яде си я оставях в леглото и си заспиваше сама. Сега заспива основно докато яде, оригва се и си я слагам в леглото. Обаче след известно време( в рамките на 20-30 мин.) се събужда и се върти. Като я взема пак се оригва или пръцка и пак си заспива  newsm78  И така това се повтаря няколко пъти. Според доки са нещо като колики, защото коремчето й не било свикнало с пюре. Ама аз пюрето го давам на обяд към 12-13ч., а и се захранваме от близо 2 месеца вече... Тя като цяло колики не е имала, или поне не са били нещо страшно.. Много се чудя какво да я правя и ще съм благодарна ако някой е имал подобен случай да сподели.
Извинявам се,че е дългичко, лек и спокоен ден!

# 199
Активността беше слаба, защото сайта се обновяваше. Цял ден се мъчех да вляза, че ми трябваше една информация.
Поли верно си е каръщина ама представи си акото да беше излезнало отвъд памперса и Мина цялата омазана  Laughing (на нас честичко ни се е случвало Wink )
Броколито верно си мирише гадно, но за мен първенеца по смрад си остава карфиола на Хип. Още, като отворих бурканчето и..  Sick . Естествено Елина не го яде, пое само няколко лъжички, та да кажем, че е въведен, защото нямам намерение повече да го давам.
Може ли някое майче запознато с пюретата от ДМ да ми напише малко от асортимента им? Търсих из нета, но нещо няма информация.
Аз този глутен в началото така го мъдрих и се притеснявах как ще го въвеждам. Но сега, като сме толкова напред в захранването всякаш натрупах повече увереност и вярвам, че всичко ще е ок!
Навън ми се струва топло и бебка вече я извежда татко и, като се прибере. А и не обичаме много слънцето. Благодарение на това, че обсъждахте репелентите, реших да се снабдя и сега ми е по-спокойно, като излизаме по-късничко.
NadetoSp  welcome
Fortuna аз смесих броколите с малко каша, която разредих с повечко вода.  При нас нямаше разхлабващ ефект. Елина си акаше по 1 път, но пък обилно и по-гъстичко.

# 200
Привет и от нас:)
Завърнали се от дълга разходка по центъра на Ботевград:)Сега децата сладко спинкат, а мама успя да си похапне и да хвърли един поглед на форума:)
Наде , добре дошли с малката Анастасия.Бързо да се оправяте.Според мен причината за внезапния плач са уши и по-малко вероятно зъбки.
И след малка едночасова дрямка-заспала, докато успива дребното:)) да се върна на линия:)
Аз колкото и да се мъча да догодя някакво сносно пюре,винаги правя комбинация от всико, което имам под ръка, тъй като един морков със картоф ми звучи супер постно.Слагам и царевичка и спанак или броколи и карфиол и накрая като ме попитат какво яде детето-гювеч отговарям.Всеки се мръщи на на комбинациите ми, а малкия Лъчи много му харесват.Облизва се и като види бурканчето-голяма радост и започва да мляска и да отваря уста, без да съм започнала още да му давам.
Още нещо щях да пиша... после като се разсъня:))
До скоро:)

Внимание, докато "спяхте",  в темата бяха публикувани 6 нови отговора.

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 17:05 от zvezdi4ka

# 201
Благодаря на всички за топлото посрещане Simple Smile
Деси мажа и венците с Дентинокс а за храната последните дни не съм и давала нещо ново и за това се съмнявам да е от храната. Simple Smile
И аз предполагам,че ще е от ушичките,но исках и с вас да се консултирам Simple Smile 

# 202
Да си имам акъла, дето ми идва от после.  Mr. Green Ако дам с моркови броколите, нали морковите ще са повече и няма ли да се запече детето.  newsm78 Това ми "светна" днес като я преобувах след разходката. Беше се наакала, но толкова гъсто беше за първи път. ooooh! Май и аз като Звездичка ще започна да давам гювеч, сигурно ще и по-вкусно. И стига съм го мислила толкова, ама ха.  Mr. Green ( ядосвам се на себе си).

Хубава вечер и спящи бебета тази нощ!  Hug

# 203
  • София
Благодаря на всички за топлото посрещане Simple Smile
Деси мажа и венците с Дентинокс а за храната последните дни не съм и давала нещо ново и за това се съмнявам да е от храната. Simple Smile
И аз предполагам,че ще е от ушичките,но исках и с вас да се консултирам Simple Smile 

Значи наистина остават ушичките, както казаха момичетата  Tired

Fortuna, гювеч ще е най-добрият вариант, така ще можеш да въвеждаш всичко ново  Peace Аз също давам всевъзможни комбинации (без картоф, разбира се  Mr. Green), но пак някои съчетания не се харесват  Crossing Arms Аз освен царевичката слагам грах и зелен фасул (не на едно място)  Peace

# 204
 wavey
Добре дошли на всички нови мами  Peace
Деси, Поли, Сребре, Азария, мерси за комплимента и сори, ако пропускам да благодаря на някой  Embarassed
Деси, Бузан така и не хареса активната гимнастика ... само се опитва да скъса главата на лъва и толкоз ... здраве да е, сега до мен се върти като шугав по спалнята  Mr. Green Доста е активен и без гимнастика  ooooh!
Поли, края на юни отлитам за резиденцията и така    grinning039  до края на август ... мъъъъка   Flutter
Азария, яде детето с апетит всичко. За сега давам предимно зеленчуци, че едно няма подходящи сезонни плодове, второ са сладки и после може да не иска да яде примерно картоф натюр Simple Smile Ял е само круша на пара, че се запече от сладките картофи. Дадох я на пара, че беше твърда, но череши и кайсии смятам само да беля.

И моя Бузан е в клуба на неспокойно спящите, ама явно е период или озъбване ... ще мине и ще се наспиииим  Crazy

Иначе нищо ново, отново в софийски ритъм - тренировки, разходки, хапване и опити за спане.
Айде отивам, че ще вечеряме. До скоро  Peace

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 08:56 от Птиците ...

# 205
Активността беше слаба, защото сайта се обновяваше. Цял ден се мъчех да вляза, че ми трябваше една информация.
Може ли някое майче запознато с пюретата от ДМ да ми напише малко от асортимента им? Търсих из нета, но нещо няма информация.

За активността +1  Peace и аз се мъчех, ама после разбрах,че обновяват сайта.
За пюретата на ДМ, Поли беше дала немския сайт, който е доста подробен.Мисля,че по - картинките ще се ориентираш за пюретата, а ако нещо не е ясно,мога да помогна.Не знам какви езици владееш  Hug Ето го и сайта:
http://www.dm.de/de_homepage/babylove/produkte/babynahrung/
Деси, зелен фасул от консерва ли даваш? Благодаря за рецептите с елда.Определено досега сладка по ми е допадала,защото слагам плод в кашата на Коко,но ще пробвам и солените варианти за нас с таткото Hug Hug Hug
Nana-87, имали сме неспокойни нощи, ама аз го отдавам на зъбите.Но точно като твоя случай съм нямала:да не е от нещо,което ти си яла  newsm78 хайде дано мине този период по-бързо!

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 22:12 от Srebrina81

# 206
Птиците, верно канибалски вид има, ама много сладък. Кака се е ухилил доволно, все едно си му дала най-вкусното нещо на света. Много хубаво, че цяло лято ще си изкарате на моренцето.

На ДМ серията детски храни са доста сполучливи и са био. Плодовите им пюрета са много приятни и има интересни комбинации - например горските плодове рядко се срещат при другите марки, вишна има също, нар и малина. Зеленчуковите са традиционни, най-често на основата на картоф. Има серия месни пюрета с пилешко, телешко, говеждо, риба. Особено приятна е серията каши (в бурканчета), които са на основата на йогурт и плодове, бисквити, ванилия. Има разфасовки по 125 г, 190 г и 250 г. Основният проблем е зареждането - никъде не може да се намери пълната гама пюрета - обикновено има по два-три вида плодови, зеленчукови, месни и млечни каши, при което няма как да се осигури нужното разнообразие. Има пюрета с пълномаслено мляко, които са дадени след 4 месец - това е, защото количеството мляко е минимално, но пък за алергични деца не са подходящи.
Апропо вчера случайно попаднах на препоръките за захранване на СЗО и ми направи впечатление, че някои храни като млякото например могат да се дават от сравнително ранна възраст в комбинация с други храни. Единствено като самостоятелна храна се препоръчва да се дават на по-късна възраст. Вероятно това е причината в някои пюрета да срещаме съставки, които ни изглеждат неподходящи за препоръчаната възраст.
За гювеча и аз съм "за". В Мининия гювеч задължително присъства малко ябълка или круша за лека сладост. Тази вечер обаче тиквичките с картоф въобще не ги възприе, а и от кашата изяде само половин малко бурканче.

# 207
Привет!
И аз днес се чудех защо сутринта никой не пише..а то имало проблеми с форума доколкото разбрах!
ФОРТУНА няма проблеми ще си пратя заглавието на съобщение,а относно анкетата-да ,кой кога смята да го въвежда ,че лично на мен ще ми е добър ориентир!
СРЕБРЕ днес бяхме на консултация и продължаваме с двете капки вигантол ,но не ни пипа главата ,просто отсече и аз се съгласих!Сребре самоедно преходно 2 пробвах два пъти да дам и тя се оповръща втория път.. ooooh! Whistling
Наде добре дошла!  bouquetМоето момче като беше бебе си въртеше главата налява -надясно много бързо и по това познахме че има проблем с ушите и капахме капки!Също така плачеше но не чак неистово!Ако са зъбки това с което мажеш може да не помага-пробвай да даваш дентокинд-според мен помага повече от мазилата -ние мазахме с два вида но само дентокинд помогна!И за всеки случай нека видят на ехограф коремните органи ако може отново ако не сте го минали този преглед!Това си е мое мнение разбира се!
И така след днешната консултация+400гр +2см!По препоръка на педи още докато кърмя този месец е реда на въвеждане на глутена и аз ще я послушам разбира се-добре било докато кърмя да стане това има логика!Също така ми поопипа и погледна гърдата а каза да сменя позата ,топче не напипа и каза да съм спокойна и поне и този 8-ми месец да удържим на кърмене докато въведем киселото мляко-и аз съм съгласна с нея ,ще сменя позата и ще стискам зъби още малко а ако продължава да ме боли ще ме праща на ехограф и без това ми става лична лекарка от следващия месец!Попарата ще въвеждам 10-ина дни докато стигнем до прилично количество както и глутеновите каши!
Ох ,доста съм уморена и за друго не се сещам-утре пак ще пиша!Лека нощ момичета! Hug

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 22:34 от ciao-ciao

# 208
  • София
Птиците ..., колко е доволен само!  Mr. Green

Сребрина, замразен фасул. Грах и царевица - също замразени. Аз си купих зеленчуци, разпределих ги в пакетчета на порции и абсолютно произволно в някои от тях добавих грах, царевица или фасул (купих ги от "Кауфланд" от витрината за замразени зеленчуци, забравих на коя фирма, разфасовките са доста големи, слагам по малко и ще имам за много време). Останалото количество го прибрах в камерата. Сега ще се възползвам от идеята на Поли за моркови с царевица. Моркови имам, ще добавя от замразената царевица и готово  Peace

# 209
Fortuna - среден род Simple Smile

Щях да пиша отдавна, но нали съм от досетливите  ooooh! ,  опитах се да пасирам царевица с люспите - не става ! Simple Smile За разлика от зелените пиперки ( които пасирам  направо с люспите) тези на царевицата са много по-твърди и стават направо остри след  пасатора.
-=Деси=- ти как процедираше с нея? Май съм те питала вече, но нещо позабравям  Peace

Общи условия

Активация на акаунт