Отговори
# 645
Milenita аз правя попарата с хляб малко масло и сирене,заливам всичко с вряла вода и го захлюпвам да се задуши,след това разбърквам хъбаво да стане като каша Simple Smile Първите два пъти и Анастасия не и харесваше много но сега само като види купичката сутрин и започва да маха с ръце.

# 646
Добро утро на всички!
Предстои ни даването на урина и кръв и се замислих, че забравих да питам доки  сутрин рано ли да се взема урината? Вие кога я взехте, че се чудя?
И още нещо забелязала съм, че Сиана като пишка в памперса потреперва леко имате ли такива наблюдения над вашите деца?
Ние занесохме нашата урина преди обед. Доста трудно успях да взема проба от беба  Mr. Green
Елина не потреперва, като пишка. Просто се отпуска и ми се хили лукаво  Laughing

Ние имаме спрей на Бочко 0+ , но още не сме го ползвали. Не се притеснявам да го сложа, защото пише, че се нанася на лицето с помощта на памучен тампон. Когато го пробваме ще споделя отзиви.

# 647
  • София
късметче, на Бюбхен с 50 фактор слънцезащитното кремче е за 7,50 - малка разфасовка е, но с мъничко се намазва много  Peace

аз си я опитах попарата и ми хареса  Embarassed, напомни ми силно на вкуса от времето, когато баткото муаше попара за закуска с кеф... все си мисля, че не вкуса, а по-различната от фините пюрета и каши консистенция "стресира" принцесата с граховото зърно...

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 11:08 от Milenita

# 648
Не очаквайте чудеса от спрея против комари. Пак зависи и от комарите колко са, но малкия целия го изпонахапаха по главата /беше с дълъг панталон и блуза с дълъг ръкав и шапка + чорапи/ Аз също се бях напръскаа с този спрей, защото все пак ми лапа ръцете, но и при мен нямаше особен успех.Но пък те комарите бяха толкова ужасно много, че имам чувството, че можеха да го отнесат. Аз търсих от лепенките за колички, но не успях да открия.

# 649
  • София
Късметче, аз имам слънцезащитните крем на "Бочко" и крем на "Чико", и двете са много добри и от двете се слага съвсем по малко, така че цената е оправдана  Peace

За комарите: гривните често предизвикват алергии, не бих препоръчала такова нещо за бебе, да не говорим, че постоянно ще ги пипат. Това за мазане също малко ме притеснява, затова по-скоро ще взема от лепенките и ще ги налепя по количката Peace Вкъщи засега нямаме кръвосмучещи твари, най-вече заради кучето, защото е обезпаразитена срещу кърлежи и комари, а препаратът действа доста време. С него съм напръскала и стените, защото е абсолютно безобиден за животни и малки деца  Peace

# 650
Късметче, в ДМ има разни слънцезащитни за 15 лв мисля. Не съм ги оглеждала много много, че аз засега няма да го  мажа:-) оооо имам брошурата, сега ще погледна

До 12 юни има намаление по програмата бейбибонус на едно кремче sun dance kids- 100 ml, ФАКТОР 50. Не знам каква му е цената, само пише, че е намалено. За ползващите Pampers- и те са намали с 20%, като гледам 4ти размер:-) За кашите на Милупа мисля че вече споменах:-)

# 651
Здравейте,
И ние днес сме от ранобудните - първото кърмене беше в 5 ч., а следващото в 7,40, като между двете не спахме особено добре.
Против комари слагам мрежа на количката.
Слънцезащитен бебешки крем има за около 8 лв (поне аз за толкова го купих в Сараево), 100 мл на Sundance в ДМ. За хипер чувствителна кожа, фактор 50 +, много хубаво се размазва и действа от момента на нанасяне.
Деси, обикновен чай на пакетчета би свършил работа, те нямат консерванти, само трябва да е био.
Миленита, пробвай на първо време да направиш попарата с адаптирано мляко, ако имаш вкъщи. Маслото също подобрява нещата.

# 652
  • София
Деси, обикновен чай на пакетчета би свършил работа, те нямат консерванти, само трябва да е био.

А с какво да търся? Ние изобщо не пием чай и единствените, които съм виждала, са все с някакви билки. Има ли плодови?  newsm78

# 653
  • София
За лепенките против комари (едни кръгли, жълти, с усмихнати личица) да напиша и тук да не очаквате чудеса, нямат особен ефект, за сметка на това миришат мнооого силно, направо си е убийствено да влезеш в кола с лепната такава лепенка по дерехите  Sick, а вкъщи ги бях сложила в няколко плика за да не смърди цялата стая.

Деси, а защо държиш да е чай? Не пие ли сок? Интересно ми е просто, нали се опитвам и аз да пробутам някакви течности различни от кърма, но все още нямам успех.

Късметче, това за потрепването при пишкане го бях чела някъде и мисля, че е нормално явление. Таня веднъж се разтрепери цялата след събуждане и на мен пак през главата ми минаха хиляда гадости, та се бях разровила по темата и пишеше, че е нормално при уплаха, въобще при силни емоции, от студ или при пишкане, но ако те притеснява го сподели на консултацията все пак  Peace

И да се похваля, след антибиотика вече нямаме бактерии в урината  Grinning Сега хич не съжалявам, че го пи, милата близо два месеца си го влачеше това нещо, но вече всичко е наред  Grinning

# 654
Има, Деси,  трябва да потърсиш в някой биомагазин. Плодовите обикновено са от истински изсушени плодове, които запарваш с гореща вода, и са страшно ароматни. Друг сполучлив варинт би бил да запариш ошав. Просто мисля, че варената ябълка няма да пусне толкова хубав компот, докато сушената да. А от пакетчетата можеш да вземеш лайка, шипка, липа - стават за попара, само трябва да си провериш източниците дали не са някакъв алерген.

Аз за тези пюрета на Алнатура не се бях сетила. Всъщност виждала съм ги, но мислех, че е сладко, а то било пюре. Трябва да пробваме. Освен това пюрето в хладилника спокойно си издържа 4-5 дни, без да се вкисне. Даже и по повече дни нищо не им става, ама за вече не смея да ги давам на бебето. Уж нямат консерванти, ама си издържат.

Мина тази сутрин яде няколко лъжици глутенова каша. Мисля да го въведа тоя глутен, че да може да й давам повече неща и да имаме някаква закуска. Освен това пи малко АМ от преходната чаша. Явно проблемът не е във вкуса на млякото, а в прибора за приемането му. Трудно става, защото трябва да се внимава да не й се излее много - тогава го плюе. Ако й пуска по малко, си гълта и поема.

# 655
Здравейте, да кажа и аз как правя попарата. Слагам сирене, малко масло, съвсееем мъничко захар, чай от лайка и 2 сухара, заливам и пасирам, като постепенно ще се опитам да давам малко по-едро пасирана попарка. И Сияна първия път беше меко казано отвратена от попарата, точно защото не я бях пасилала добре, сега вече я яде с удоволствие. Слънцезащитен крем използвам на Себа мед, но не съм особено доволна, за морето ще търся нещо по-качествено.
Сега да споделя с вас, че този месец Сияна е качила само 50 гр., а иначе си яде направо не знам как така се получава. Кажете моля ви какви количества зеленчуково пюре давате на бебоците, които вече са със заместено обедно хранене. Имам чувството, че точно там бъркам нещо с количеството. Confused

# 656
Нищо не бъркаш, Сиана. Просто явно е период. Моята и тя за два месеца 200 г е качила, Бузан на Птиците 30 г. Сменят храната и вероятно това оказва влияние. Все още не могат да усвояват достатъчно новите храни, а млякото им намалява. Зъби им никнат. Всичко се отразява. Другият месец ще е повече. Иначе нашето количество е към 60 мл АМ с около 100 мл пюре. Невинаги го изяжда обаче.

# 657
  • София
Деси, а защо държиш да е чай? Не пие ли сок? Интересно ми е просто, нали се опитвам и аз да пробутам някакви течности различни от кърма, но все още нямам успех.

Уфффф, не пие нито вода, нито сок, нито чай. Периодично сменям съдържанието и бутилката, но ефектът е нулев  Tired С чай ми се вижда не толкова сладко, колкото със сок, та затова.

Много се радвам за Танчето  Hug

Поли, благодаря  Hug За шипката в аптеката ми казаха, че много запичала, затова се отказах от нея, липата ми се върти, че е алерген. Лайка обаче имам вкъщи, освен да сваря от нея или ще разредя ябълково пюре с повечко вода и готово Thinking Иначе взех био сухари на "Хипп" на първо време, след това ще мина на гръцките, а с кутията пада голяма игра, май ще станат на сол докато ги отворя   Mr. Green Сирене засега няма да слагам, исках да изчакам поне още 1 месец.

# 658
Поли, благодаря, подейства ми много успокояващо Hug. На фона на майка ми, която от 2 дни ходи след мен и пищи, че и било недохранено внучето #Cussing out
Деси, понеже сега ти прочетох мнението, аз правя попарата с обикновен чай от пакетче, сухарите на Хип са много сладки, но пък са доста скъпи и малки, тоест ще ти трябват поне 4 за попарата, аз взимам детски на Ети и са в пъти по-евтини.За сиренето, само ще споделя че не съм захранвала предварително, направо и дадох в попарата и не сме имали нежелани реакции.

# 659
Здравейте Simple Smile

Слънце защитен крем за Мишо ползвам на Биодерма този http://apteka.framar.bg/30018769/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … 100-%D0%BC%D0%BB- Доволна съм от него. Взех и Бочко за мен да го пробвам, но въобще не съм доволна. Не само че ми изгоряха раменете и ръцете, а и почервенях! Все едно не съм се мазала  Tired

Искам да ви питам за попарата. Какъв сухар ползвате за попарите? Има ли сухари от ръж  newsm78 Аз въведох глутен с овесена каша, а сега започнах да давам ръжени ядки, но не съм давала пшеница и не ми се иска все още да давам.

За обличането, за спане Мишо спи с боди с дълъг ръкав, тънък спален чувал (само трико 1 пласт) и тънко одеяло. През деня, зависи от времето, много често в къщи стои само по боди с къс ръкав, а когато излизаме навън е с панталонче, блузка и гащички (не слагам памперс през деня от 1 седмица)

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт