Любители на Котки Тема 73

• 34 645
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Аз също си купувам Роял Канин, в момента давам Oral (за отстраняване на зъбната плака) иначе взимам и Hair and skin (за здрава и лъскава козина). Но за да има ефект не е препоръчително да се смесват видовете.
 Моят глезльо не обича консерви, така че когато искам да го разнообразя му давам пауч или едни консерви с риба тон, казват се CatNature, на тях изобщо не се дърпа. 

# 76
  • София
Моята Фуфи обича кекс и козунак   Joy
Laughing
Активията му давам първо да подуши, никога не му е достатъчно, затова му мацвам носа и после мляскайки звучно се облизва старателно, като през цялото време ако има начин да седне върху кофичката, ще е най-добре. И през цялото време не ме изпуска от поглед, случайно да не го пропусна, да ти приседне просто. Като спре да се облизва, започва да мяучи и да се отърква, бута ме с лапа. Няма шанс да си ям бавно и замечтано. Уникум е просто.

колко са уникални и различни котките...всяка със своите предпочитания и капризи  Laughing
Да. Много са смешни.  Grinning

# 77
  • Варна
Данък с любимият ни Грей!  Hug

Скрит текст:

http://picbg.net/u/46702/45059/707034.jpg

Таня, снимките ви са толкова красиви и качествени, че въобще не се учудвам!
Аз кой знае колко котараци износих по аватари, от нета!
Но за политическият уклон - не! Naughty

# 78

buttinsky, Лъки има каишка и адресник - това е мъничка кутийка, в която има адреса ни и телефоните, написани на едно листче, а е и много красиво синьо, като бижу е. Ние го сложихме доста отдавна, свикна от раз, очаквах да го дразни, но изобщо не го забелязва, а е и вид сигурност ако забегне нанякъде...
А откъде мога и аз да се сдобия с такива аксесоари?

# 79
Той даже от днес е с нова каишка, защото старата я разкопчаваше вече Simple Smile Даже на новата има нарисувани мишки и сиренца Laughing

Ами ние взехме от зоомагазин, но не във всички има, в някои даже те гледат тъпо като кажеш "адресник", ето така изглежда, развинтва се и вътре пъхаш листче:

Ето и тук гледам имат доста варианти:
http://zoomall.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0% … 8%D1%86%D0%B8-299

# 80
Ние имаме няколко каишки- има с гравирано име адрес тел. Както и с избродиран тел и име. Очаровани сме от лекарката. Да знаете че освен зърно за пълнител в котешките храни слагат и слама, и че нивото на протеините не превишава 30%, крю протеините въпреки че ги дават че са 80% всъщност се усвояват едва 30. Каза и за суровото месо трябва да е замръзено поне за 20 дни

# 81
Здравейте момичета Hug
От доста време надничам в темата и се радвам на всички сладки муцунки! Grinning
Много са ви хубави котараците - и малките и големите!

Аз идвам с няколко въпроса, ако позволите Blush

Малко история - в България почти винаги сме имали котка, но живеехме в къща и някак беше лесно да я гледаме - дойде, нахрани се, помърка малко и беж да я няма Grinning Последната се задържа с нас около 7-8 години. Беше станала по-голяма от кучето(пинчер Mr. Green) и го гонеше от леглото му край печката Crazy После изчезна някъде, ние се преместихме в чужбина и.... сега моите хора вкъщи мрънкат за някоя животинка.
Куче никой не иска да извежда(живеем в апартамент), птички, змии, хамстери не обичам и останаха котаците Grinning А и всички обичат котките.
Решихме да осиновим една и от няколко дена ровя из приютите и гледам снимки. Големи сладури има, но нещо не можем да се разберем какъв цвят котка искаме Rolling Eyes - малкият ми син иска черна, аз клоня към оранжева, а мъжът ми харесва кафевите. Сложно, а Grinning
Та, ето и какво искам да ви питам:
- мъжко или женско коте е по-добре за апартамент, или няма значение
- на каква възраст трябва да е горе-долу, че да свикне по-бързо с нас
- къде държите котешката тоалетна
- и най-важното - имам много цветя вкъщи, дали ще ще мога да ги опазя

Надявам се, че не съм ви досадила. Ще ви бъда благодарна за всяка информация! Hug

# 82
Изма, добре дошла!

Според мен няма значение дали ще вземете котарак или котана. Ако са кастрирани, и двата пола биха могли да живеят спокойно и щастливо в апартамент.

Досега все съм взимала отраснали котки (на 4-5 год). Единственият ми опит за по-младо животинче завърши с неуспех - някои от дамите тук помнят терзанията ми с Искра. Всяко същество преминава през период на стрес и аклиматизация, когато го преместят да живее другаде. Хубавото на отрасналите котки е, че вече са по-балансирани, с изявен характер и непоносимости.

Аз съм леко пристрастна към цвета - имам оранжево таби и ми е много мил. Добра душа е, топла. Разбира се, цветът не определя характера. Така че просто се спрете на няколко котки, идете да ги видите, да проверите как реагират на вас и тогава решете кое ще е новото попълнение в семейството ви.

Тоалетната държим в сутерена. Там давам и храната, че моите котки са суровоедци и настилката в мазето се чисто по-лесно.

# 83
Изма, ако както предполагам вземете животно вече кастрирано няма значение голямо пола. За свикването  цветтята опира до характер, някои бебета изобщо не са социалирани и им отнема повечко време, някои възрастни пък също трудно променят средата... Цветята са любима играчка като цяло и малко котки с по-мек спокоен характер евентуално няма да обърнат внимание. Та, оставете снимките и кой какъв цвят иска, отидете на място цялото семейство, разгледайте, консултирайте се с персонала за характери и вижте кой ще ви открадне сърцето. мен ако питаш, оранжевите котараци са лоши котета  Laughing (беладжии)
Тоалетната стои в килера (на плочки, няма врата към кухнята - хем имат свободен достъп, хем е поскрито и лесно за почистване)

Неделно да оплакнете очи с  малко мъжки...котараци

# 84
# 85
Фея Кръстница, MissNellie, благодаря за бързото включване! Hug

Котките ги дават кастрирани, обезпаразитени и с още нещо, забравих какво беше newsm78
Аз искам да вземем малко коте, но сега пък се замислих, дали няма да е по-добре по-голяма, вече свикнала с дом. условия котка.
И къде спят вашите котки - в тяхно си легло, във вашето?

Фея, точно две котенца, братче и сестриче оранжево таби, ми харесаха много(на снимките, де) и са на 12 седмици. Малки ли са такива котета, дали ще свикнат?

Мис Нели, какво плакнене - направо ми останаха очите в някои от котараците Whistling

# 86
Оле, как съм се нахилила блажено ... тез котУраци, тез котУраци....
Izma, и малко коте да вземете, не мисля, че ще е проблем. Ще си свикне с вас за няколко дни. Важното е да го следите първите дни да си ходи до тоалетната, да не прави бели по пода.
Цветята ако не са на високо и недостъпно място, може и да не оцелеят  Mr. Green
Иначе като цяло котка се гледа много лесно, може би затова е и най- разпространения домашен любимец.

# 87
Препоръчително е котките да имат собствено място за лежене, спане и  близане .
Веднъж свикнат ли да спят във леглото ти няма отърване . Аз всеки ден съм принудена да чистя косми от леглото си , ама какво да се прави   Laughing

Не забравяй обезпаразитяване ( вътрешно , външно ) ,

За половете - от опит знам ,че мъжките са много гальовни и диви първоначално като ги вземете ,а
женските са по - спокойни , понякога е обратното зависи от много фактори .

За цвета можете да си вземете калико кат - трицветна котка мисля ,че тогава всички ще са доволни  Laughing аз много ги обичам трицветните .

# 88
Пък може и три котки  Mr. Green - за всеки по една,  да няма сърдити.

# 89
Съвсем се заплеснах по тези котараци. fiuuuuuu

За цветовете...аз нямах избор и не съм се замисляла, но след една годинка с моят котарак, сивият цвят ми стана любим.

Общи условия

Активация на акаунт