Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 7

• 37 696
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • Финландия
Еlias е типично финландско име. Ударението пада на първата гласна. (във финлндския език ударението е винаги на първата гласна в думата) Един от най-извесните писатели е Еlias Lönnrot (нещо като българския Иван Вазов). Mного ми харесва като име, а и като второ име звучи много добре с първото име (всички финладци имат по две, а някои и по 3-4 имена).
Лични имена ли?
Бащино едно ли имат и еднакво с името на бащата ли е?
Интересно ми е.  Blush

Финландците имат най-малко по две лични имена( понякга са и 3 и 4).

Нямат бащини имена (то и на мен винаги ми се чудят как имам бащино име. Аз се смея, че бащата винаги е важен, за да се знае кой ще плаща издръжката...Това е като виц, разбира се).

В момента са на мода сравнително кратки първи имена. Вторите имена обикновенно се предават в рода- напр. на бащата. Третите имена могат да дойдат от другия род- на майката. така всички са доволни. Например за Еlias са доста съзвучни вторите имена:
Еlias Аleksantteri,
Еlias Wilhelmi,
 Elias Daniel,
 Еlias Severi Johanes
 Еlias Oliver,
 Еlias Rafael
 Еlias Samuli.

Най-често срещаните втори имена са Juhani за момче (нещо като нашия Иван) и Maria- за момиче (те вървят с почти всички имена)
Маrkko Juhani,
Оttо Juhani Johanes,
Lenni Juhani Kasimir.

Аnni Maria,
Sinni Maria Olivia,
Niina Maria,
Aada Maria.

Около мен има поне 3-4 Тiia-Maria (много ми харесва като име, но то е само първото).

За миналата година най-често давани първи имена за момчетта са Оnni (означава щастие, късмет), А за момиченце е Еlla.

За 2011г. най-даваните имена на бебенца са били:
Sofia
Venla (за момиченца) и
Еlias
 Onni ( за момченца)

# 76
  • Сопот, Пловдив
Аз да ис задам последния въпрос за финладнско име и няма повече  Mr. Green , а именно за женското Aino, как по-точно трябва да се прознесе и към кои имена спада - по-съвременните, или е по-остаряло?

# 77
Вивиан за момче. Туш  Crazy
Донелия.

# 78
  • София
Имах съученик Вивиан  Laughing
И в този ред на мисли-познавам двама Ивон и един Ивет.

# 79
Може и да е същият, едва ли са много Grinning

# 80
  • Телиш/Плевен
Берислава
Чайо
Калистрат

# 81
  • Бургас
Стефимира

# 82
Розидиана; Атина;  Анисия ( монашеското има на българска царица -много ми харесва) Peace

# 83
Розидиана; Атина;  Анисия ( монашеското има на българска царица -много ми харесва) Peace

Познавам майка и дъщеря  - Атина и Афродита .

# 84
Тиара днес за първи път го чух. Аз до колкото знам тиара е нещо друго newsm78

# 85
Тиара днес за първи път го чух. Аз до колкото знам тиара е нещо друго newsm78

Познавам дете на име Тиара кръстено на баба си Таня  Mr. Green . Самата дума "тиара" значи "корона " като тези дето носят миските .

# 86
аджеба и аз това казвам тиара си е тиара но сега се сетих и друго Траяна много е навлязло

# 87
аджеба и аз това казвам тиара си е тиара но сега се сетих и друго Траяна много е навлязло

Траяна е по-добре от Тиара според мене .

# 88
Тиара са папските корони по главите на отците.

# 89
  • София
Даная
Марая
Дженифър
Мейган
Джовани
Марко

Общи условия

Активация на акаунт