ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013, финал / (тема 15)

• 22 871
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Италия:
Хахах, знам Исис за кого ще гласува. Mr. Green
 Гласувам за Марко Менгони. Искам да  отбележа, че Нина Зилли малко не ми звучи убедително на финала и че подкрепях песента, с която спечели Сан Ремо - Per sempre.
Как няма да познаеш  Hug  Самоопределям се като джазовозависима - нали сега е модерно да се коментират разни зависимости. Изпълнението в Сан Ремо 2011 Raphael Gualazzi - Follia d'amore .

Глас за Италия 2011 Peace

# 631
  • Norge
Уф, ах, ох!  Weary newsm45 doh
Ей този момент го чаках с такава болка в душата.  Cry
Не че не знам за кого ще гласувам, знаех го още по-миналата година, обаче...таковата...

Two Hearts Two Hearts newsm56

-------------------

Италия: 2011 - Raphael Gualazzi - Madness Of Love

Пак ви казвам, голяма мъка ми е, де... Confused
Но и аз като Исис стъм доста безпомощна когато стане дума за джаз елемент и на Гулацци буквално му стоях на крака по време на представянето на песента през 11-а.
Все пак, оттогава насам не съм я слушала кой знае колко пъти, докато “Основното“  Simple Smile има навъртяни не знам вече колко прослушвания.
Та в този смисъл може би (само може би) съм склонна да се предложа като евентуалния, който да си промени гласа, в случай че отново изпаднем в равенство. Макар да не знам дали е правилно - пред мен самата.
Питам се, кое е определящото: колко сме харесали дадена песен ТОГАВА, в момента на представянето ѝ, или колко пъти сме пожелали да я чуем след това, независимо от мотивите. За мен почти всички песни умират след като конкурсът е приключил, практически песента на Марко е единствената, която слушам до днес, плюс тази на Желко от миналата година.
За сметка на това от по-старите издания на конкурса има много музика, която е останала да живее и макар да не е точно онова, което присъства във “фонотеката“ ми, са все неща, които съм ползвала в работата си, хората са ги пяли и слушали с удоволствие, изобщо песните са намирали място сред останалата актуална за момента музика. Това...това не е съвсем същото днес, нали? Или греша?  Blush

# 632
Нелка, при мен определящото не е колко пъти ги слушам, а колко пъти се сещам за тях и звучат в главата ми. Понякога си пея на ум и на глас/като няма никой/ части от песни, даже с части от думи или с измислени думи подобно на "Либулибудаут ю". Например на L`essenziale знам началото на текста, даже ще взема наистина да го  науча, че да не се излагам пред себе си. "Ангел" на Мика Нютон - пея си припева. Разни такива работи, а бе радиото е в главата ми. И като си ги попея, взема че си ги пусна на компа. Някои съвсем съм ги забравила. Мисля, че не е фатално/че не ги помня/, щом все още помня как се казвам.  Mr. Green

# 633
Щом една песен ми хареса (независимо дали е само в предварителната селекция и не е избрана, или пък я дооткривам на самия конкурс.Евровизия), тя става едно от  „богатствата ми”. Не е задължително да я слушам нон-стоп, а да знам, че ще ми донесе удоволствие, когато реша да я чуя. За съжаление, някои песни ги изтриват в youtube, но споменът остава. Една от харесваните от мен песни от швейцарската селекция – за съжаление само 39 мин. защото е изтрита  Manuel — The Answer Of An Angel

# 634
Аз пък току що чух една песен на Лена, продължавам да крада от Франковизията.  Wink Много са хубави песните на Лена. Което ме навява на мисълта колко хора стоят зад успеха на една не много убедителна певица.  Тази песен ми напомня  на Hurts.
Lena - Neon (Lonely People)

# 635
От песните на Лена харесвам Good News (composed by Audra Mae & Ferras Alquaisi).  Друг е въпросът, че въобще не й лежи и се учудвам на композиторката от САЩ да й повери песента си.

# 636
 Raphael Gualazzi - Madness Of Love 2011

# 637
  • Norge
Хубави мисли сте споделили, момичета, благодаря ви!
Наистина, това е един момент, който така и не съм успяла докрай да изясня за себе си - кой фактор тежи най-много. Че съм харесала в момента, че съм привикнала с течение на времето, че съм била грабната от първия тон или че съм открила ценното постепенно.  Thinking
Когато трябва да избирам от пет песни, както сега, мисля, че следвам спонтанната си реакция: изключвам автоматично онова, което нямам нерви да изслушам докрай. И преценявам кое от останалото да бъде изборът ми. Лошото е когато и двете неща ми допадат, но някак са се “нанесли“ у мен по различна система.
Може би казаното от Исис за “богатството ми“ дава отговор на много неща. Минаваш през нещо и го оставяш някъде там, но то вече е успяло да те обогати.
Морфи, не е лош текстът на Марко, да. А то кой не е пял тулибуди Laughing през живота си. И аз си изнасям мислени концетри, не си самичка. И не всички думички ги има... Simple Smile

Аз...някои неща от Ютюб непременно си ги свалям, да ги имам в компа; има един клип, без който бих останала половина ако го нямах и някой изведнъж го отстрани оттам.
Не знам дали да го пускам, няма нищо общо с темата, Синатра е.  Heart Eyes

-----

Лена не е сред онова, което предпочитам в музиката.  Blush Виждам обаче, че е работено добре.

Онзи ден все пак надникнах отново при норвежците. Гледам, публикуват новини и те, но отсъства каквато и да е игра, а и дискусията е мнооого вяла. Ваканция, явно.  Grinning

# 638
  • MJF
От Италия всеки път очаквам нещо добро, хитово но за сега само си очаквам . Не че са лоши песните но могат много повече.
От въпросните три 2012 - Nina Zilli - L'Amore È Femmina

# 639
От Италия всеки път очаквам нещо добро, хитово но за сега само си очаквам . Не че са лоши песните но могат много повече.

Шоши, не съм съгласна. Песните на Италия от последните три години са класирани на второ, девето и седмо място. Много стабилно класиране в десятката. Ако класиранетоо на Евровизия може да е някакъв критерий, де.

# 640
  • DE
Аз гласувам за Марко  Heart Eyes Заради вас го открих. Когато опитах да гледам италианския Х фактор нещо не ме грабна, а то имало какво да се види  Peace

# 641
  • Norge
Аз гласувам за Марко  Heart Eyes Заради вас го открих. Когато опитах да гледам италианския Х фактор нещо не ме грабна, а то имало какво да се види  Peace
Eй те това са думи на място!!!!!!!!  newsm03 newsm18 Flowers Bouquet

# 642
Онзи ден все пак надникнах отново при норвежците. Гледам, публикуват новини и те, но отсъства каквато и да е игра, а и дискусията е мнооого вяла. Ваканция, явно.  Grinning

Тук http://eurovisionvote.wordpress.com/vote-for-the-best-eurovision … /group-1-round-1/  е започнало гласуване за най-добрата евровизионна песен - авторът на сайта е от Leeds,West Yorkshire, England и го беше постнал при английските фенове. Явно набира още ентусиасти за играта. Мисля да се включа, като се учудвам, че за момента е дал евровизионни песни от различни години и държави.

Играта ще бъде за периода 2013-2014  и ще се гласува както при Евровизия, като трябва да се запише името ни (псевдоним), държава и електронна поща. Може да се гласува и за собствената държава! -  това не го разбирам.

Ако някой реши, може  да се включи

# 643
хахаха, няма да повярвате - имаме равенство. Преброих 3 гласа за Марко Менгони и 3 гласа за Рафаел Галаци,  един за Нина Зилли.  Mr. Green
Мисля да не пускам тази вечер друга държава, ще пусна утре следобяд.
Исис, погледнах играта - за мен е много сложна - мразя да подреждам песните по евровизионната система, понякога тук се колебая между две песни, камо ли да редя цели 10 коя повече ми харесва от другата. Просто има песни, които ми харесват и други, които не ми харесват.  Wink
Иначе в този блог или сайт винаги си има игри.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 17:37 от Morphea

# 644
Освен Кипър има ме ли друга държава с "к"?

Общи условия

Активация на акаунт