Ревността - доказателство за обич или чист егоизъм?

• 19 506
  • 246
  •   1
Отговори
# 105
До курвите ли я докарахме...леле-мале.

п.п. все още смятам, че никоя курва не може да вземе ничий мъж, ако той сам не се даде. Моля ви да не говорим за невръстни деца.

Пожелавам ти все така цял живот да си смяташ Simple Smile

Имам реален поглед над темата. Каквито и манипулации да ти прилагат, не искаш ли да се случат...няма как да станат. Манипулативните хора, не са без воля, а са хора с "приспана воля", защото така им е по-лесно. А последното си е чисто личен избор. Знам, знам, жените са  странни вещици,които омагьосват безпомощните мъже ...милите ми те... Laughing

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 14:08 от Fortune

# 106
  • London
Не знам на какво основание тия хорица горе са посочили , че ревността е чист егоизъм , но аз изобщо не го свързвам с това. Rolling EyesЗа мен тя е доказателство , че човека не е уверен във себе си или пък самия той изневерява на възлюбения и пренася своите грехове на всички останали смятайки , че и те ги допускат. Това са двете отправни точки на ревността , никакъв егоизъм. В този форум всяко нещо се нарича егоизъм , което е глупаво... #Crazy

# 107
Не знам на какво основание тия хорица горе са посочили , че реността е чист егоизъм , но аз изобщо не го свързвам с това. Rolling EyesЗа мен тя е доказателство , че човека не е уверен във себе си или пък самия той изневерява на възлюбения и пренася своите грехове на всички останали смятайки , че и те ги допускат. Това са двете отправни точки на ревността , никакъв егоизъм. В този форум всяко нещо се нарича егоизъм , което е глупаво... #Crazy

newsm10

# 108
пренася своите грехове на всички останали смятайки , че и те ги допускат.

това беше доста интересно:))) и май вярно за някои случаи:)

# 109
пренася своите грехове на всички останали смятайки , че и те ги допускат.

това беше доста интересно:))) и май вярно за някои случаи:)

За някои... да. Имал съм връзки, в които съм се счупвал да изневерявам. Имал съм връзки, в които съм бил верен като мъжки лебед. И в двата случая никога никого не съм ревнувал.

# 110
nofelet   а теб ревнували ли са те? Ако да, приятно ли ти е или по-скоро не. Като гледам при теб ревността няма нищо общо с обичта Simple Smile

# 111
nofelet   а теб ревнували ли са те? Ако да, приятно ли ти е или по-скоро не. Като гледам при теб ревността няма нищо общо с обичта Simple Smile

Ако ми е приятно да ме ревнува някоя жена, то значи не я обичам и изпитвам удоволствие да я гледам как се мъчи. Да, случвало ми се е. Обичах да мъча кучката до смърт. Патологична ревнивка беше и аз хранех глада й всеки ден. В момента съм с жена, на която никога не съм и не бих давал повод за ревност. Обичам я и искам да е щастлива.

# 112
хахаха nofelet а дали ми отговори категорично Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 113
  • London
То е ясно nofelet , че всяка връзка е различна сама по себе си. Няма как проекцията да е една и съща. Логично да не ревнуваш човек на който не държиш , а факта че си издевателствал над предната твоя половинка говори точно това за теб. А това , че тя те е ревнувала е било , защото подсъзнателно е знаела , че ти не я обичаш.

Сега навярно чувствата са взаимни и двамата сте убедени в отношенията си и заради това нещата са хармонични и няма ревност.

И недей с мачистките акценти , защото и ние ако почнем с феминистките свят ще ти се завърти.

# 114
То е ясно nofelet , че всяка връзка е различна сама по себе си. Няма как проекцията да е една и съща. Логично да не ревнуваш човек на който не държиш , а факта че си издевателствал над предната твоя половинка говори точно това за теб. А това , че тя те е ревнувала е било , защото подсъзнателно е знаела , че ти не я обичаш.

Сега навярно чувствата са взаимни и двамата сте убедени в отношенията си и заради това нещата са хармонични и няма ревност.

И недей с мачистките акценти , защото и ние ако почнем с феминистките свят ще ти се завърти.

Не ревнувам хората, на които не държа. Не ревнувам и хората, на които държа. Отношението ми към ревността е принципно и не зависи от хората около мен. То е в самия мен и разбирателството ми е със самия мен.

Ще дея с каквито реша акценти. Трудно ще ми завъртиш света с каквото и да е.

# 115
  • ...живея на последния етаж...
За мен ревнивец е синоним на комплексар. Мъж, комплексиран от трудно детство и бедни родители, но видял се с пари и власт към днешна дата..... лично аз познавам няколко такива екземпляра.
Побъркват си жените от ревност, а как си вярват колко са велики!?!?

# 116
Крас...Ива... според мен комплексарите са тези които се правят на много велики, как от нищо не им пука, как не им дреме кво прави жената до тях, колко са над тия неща, па то и опашка от жени имало още, та и милиони изкарват, а и 25 сантиметровия споменах ли Simple Smile)) Не мисля че нормално ревнивите мъже, не говоря за патологични случаи, които честно си признават че нещо тук или там ги е драснало или че нещо ги притеснява и тн, са комплексари.

# 117
  • London
Аз познавам и един доста заможен и винаги е бил такъв , дори културен и образован , но много ревнуваше момичето си. В случая нямаше защо откъм изневери , но пък явно на подсъзнателно ниво е усещал , че тя не го обича. Това е нещо като вътрешно усещане , инстинкт и несигурност. Чрез ревността някак се опитваш да избегнеш , това което реално няма как.

Иначе колкото по-прост е мъжа толкова по-първосигнално ревнува. Говоря за чупене да речем , блъскане , истерии , панаири. Един малко или много възпитан човек би ревнувал с някаква грация поне , не с простащината около себе си. Но при всички случаи няма здравословна ревност. Може да се избъзикаш с партньора , някоя шегичка , но сериозно да се впрягаш смисъл няма. Ревнувала съм на по-заден етап в живота си др. партньори и се поставям в графата несигурност и вътрешно знание , че не съм жената за тоя човек. И мен са ме ревнували пак по-същата причина. По-хубаво човек да се откъсне от подобни взаимоотношения и да открие човека с който ще бъде напълно свободен и щастлив.  chef

# 118
хахаха, ясно Simple Smile ок, значи имаме двете крайности - егоизъм или доказателство за обич. Според теб е част от нас, но какво мислиш за хората които много обичат но просто не ревнуват?
Няма такива хора.Всички ревнуват, в една или друга степен.Просто не всички го показват....
Никой, който обича, няма да остане безразличен, ако види половинката да флиртува с друг.

# 119
Дори и жените най после стигнаха до извода че изневярата е полезна за брака.  Mr. Green

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1087816
А прочете ли защо жените изневеряват?    Laughing    Просто си нямат истински мъже у дома и се налага да ги търсят навън.
А и
Цитат
Много жени изпитват недостиг на внимание и обич и е тъжно да се чувстваш самотен в собствения си брак. Реалността е, че много хора не могат да оставят партньора си по финансови причини и жените са особено колебливи да пожертват семейния си живот. Поради това те се грижат за нуждите си извън брака
което води до логичния извод, че ако имаха до себе си Мъж, или пък възможността да му бият шута, нямаше да има изневяра, а просто нова връзка с качествен мъж.    Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт