148 ваканционно настроени американки си подават студени коктейли

• 42 095
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • WA, USA
Руми, хванахте ли тен за единия ден на плажа? Аз на плаж не мога да чета и това е.

не очаквах да почернеем че беше облачно, но като се прибрахме се бях зачервила малко. В петък пак. Имаме басейнче на двора, но им е по-фън на плаж на океана или езерото. Само трябва да взема флоутис на Павел че да не се удави детето.
А като се прибрахме следобед от магазина, за една секунда седна на земята и надигна голямата бутилка с веро. Като писна че не му било вкусно, тогава го видях - пени се малко, получи разтройство, ама не повърна. Пойзън контрол казаха че ще е ОК. Това дете ме убива просто, брат му толкова внимателен винаги беше, а малкия - през просото, ако мирише на хубаво - значи се яде!

# 436
Мимето, не отдавна бях пуснала разни сайтове за коуст ъф ливинг калкулатори за различните щати. Нямам време да ги търся в момента, но ако искаш можеш да ги намериш в публикациите ми.

Мисля като Агентката, намирането на работа и каква е един от най-важните фактори. Иначе и аз бих ти казала да гледаш Каролините. Солей наскоро препоръчваше  SC.
И да, едно местене е свързано с много пари. Peace

За ярд сейлс между другото имах съвсем различни впечатления, от няколкото на които съм била. Хората си седят, разговарят с клиенти... но в интерес на истината от боклуците се изкарват пари.
 Сега сме като Джоуи и Чандлър (от "Приятели"), когато ги бяха обрали, ТВ е върху масата на детето и използваме възглавници на земята за сядане плюс един градински стол. Laughing

Ван, каква приятелка си значи, поне психически можеше да ме подготвиш. Crossing Arms Hug

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 15:16 от benson10

# 437
Аз пък супер много се кефя на гараж селс, Гудуил, крейгслист и подобните форми на втора уптреба. Според мен са неизменна част от Reduce. Reuse. Recycle. лайфстайла. Аз уайт траш не помня да съм виждала нито да посещават, нито да правят гараж селс - твърде мързеливи са и за двете. Гараж селс са ми типично Американа (в добрия смисъл) - семеен и съседски куолити тайм ивент, в който се отървават от ненужното, без то да отива в лендфилс, изкарват някой долар, децата продават лимонада и се учат да си изкарват паричките - по мои наблюдения им е много голям кеф. Да, има мексиканци, има ровене, има пазарлъци - но това си е част от играта. То това не са бутици, че да е нещо по-различно Wink За по-скъпите неща - крейгслист. Аз откакто обикалям по такива места (превърнала съм го в работа за себе си) много трудно купувам нещо от магазина. На такива невероятни неща попадам, че просто не е истина.

Последно попаднах на това за Кими ($2.99, Гудуил, почти ново): http://www.amazon.com/Strider-Sports-ST-3RD-ST-3-PREbike/dp/B004 … ords=balance+bike

Неща, които са боклуци за едни, са съкровища за други. Вече добре разпознавам съкровищата и това работи в моя полза.  Sunglasses

# 438
за моето разбиране пък за минимализъм и редюз/резюз гараж сейлове и пр е тотална ненужност; свела съм ежедневието до абсол.минимум и от нищо,ама от ни-що нямам нужда (ако мога някак да ги накарам да престанат и да ядат би било голям рахат Mr. Green);по тези места  човек (аз) все се мами че е евтинко и пр и се зарива мор н мор със стъф,минала съм го преди години и тц вече. Чудя се дали има такава болест,мимимализъм адикшън или нещо от рода,мен ме е подгонила зловещо таз' нозологична единица..
*
руми,няма почивка при вас,ей..

# 439
Божке, Руми, верото! И моята малката е такава: няма страх това дете. Дива като баща си.

Анет, копнея за интериор, граничещ със скуката: бели стени и под, бийн багове от ресайкълвани  кафеени или какаови чували, легло от палета (само с матрака няма да направя компромис). Никакви дивани, никакви фотьойли, никакви кофи тейбълс, покрити с гигантски, лъскави книги. Не искам нищо да ми ангажира вниманието вкъщи. Искам да ми е чисто пред очите. Пусто, мъж ми не се навива на ремонт...

Бенс, помня я тая серия на "Приятели"  Laughing

Чакам с нетърпение петъка, защото следва цяла седмица отпуск!

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 18:14 от Фея Кръстница

# 440
Анет, зависи от гледната точка. Ти говориш от гледна точка на (не)купувач. Но ако си от другата страна и искаш да се отървеш от стаф (и ако има от какво да се отърваваш), не виждам по-добър начин от препродажба. А аз пък съм купувач който купува предимно не за себе си, а с цел препродажба. Това е супер за мен, защото изкарвам пари по този начин, а също и за останалите по канала - за тези, дето ги продават на гараж селс вече стана дума, а отделно са тези от Гудуил, който предоставят работа на служителите си благодарение на това. Супер симбиоза, мен ако питаш. И това са все неща, които иначе биха били изхвърлени, или биха събирали прах неизползвани.

# 441
оле, Румка... добре, че не е имало последствия  Hug

Бенс, аз имам един гараж сейл само. Като отворихме гаража сутринта и като започна онзи трафик, на иначе тихата ни улица... Първата дама, която дойде, събра високия стол на детето, количката, люлка и ел. кола и каза- $5?  Laughing... и така цял ден. Вече знам, натоварвам в тръка на мъжа ми и той на път само спира до Гудуил камиона, момчетата свалят всичко и той дори не трябва да слиза.

# 442
  • USA, Steak State
оле, Румка... добре, че не е имало последствия  Hug

Бенс, аз имам един гараж сейл само. Като отворихме гаража сутринта и като започна онзи трафик, на иначе тихата ни улица... Първата дама, която дойде, събра високия стол на детето, количката, люлка и ел. кола и каза- $5?  Laughing... и така цял ден. Вече знам, натоварвам в тръка на мъжа ми и той на път само спира до Гудуил камиона, момчетата свалят всичко и той дори не трябва да слиза.

Тая пък много нагла!
Аз нашите неща ще ги давам на семейства, които нямат възможност да купуват. Намирам разни познати, които имат познати и т.н.

# 443
Момичета, с молба за информация се промъквам при вас, по-точно към живеещите в Лос Анджелис.
На 4 юли сме там и понеже плануваме бърз bus sightseeing, искам да питам, дали по причина на датата тези турове ги има този ден? Бихте ли ми препоръчали място за наблюдаване на зарята или по-добре да я избегнем, ако навалиците са прекалено големи, с две не най-големи деца сме.
Благодаря.

# 444
  • The QC to be!!!
Руми този бебок е страхотен - ще трябва да го направите изследовател.  Peace Добре, че се е разминал само с малко стомашни проблеми!

Бенс, ние за това не направихме гараж сейл, а го оставихме за приятелите ни, които имат деца, и децата по мой наблюдения обожават да ги правят. И така и станало. Но тогава бяха останали по дребните неща да се продават. Поне сега знаеш първа ръка какво е. Инак ние харесвахме да ходим на естейт сейлс. Само от 1-2 сме купили нещо, а сме ходили на поне 15-ина. На гараж сейлс никога не сме ходили. На ромадж сейлс съм ходила да помагам заради благотворителност, и тогава пак заради тази цел купих няколко неща които след това отидоха като дарение на гудуил.

На Солей до колкото съм запомнила не и харесва в ЮК/Чарълстън. Трудно е да кажеш искам да съм в еди кой си щат, без да си определил град. Има огромна разлика от един до друг град. Но и аз да се подпиша под АП- първо работата и приходите, освен ако не сте си подсигурили средства за живот та да не ви притеснява ако не си намерите работа да кажем за година +. Първо, какво предпочитатате - океан/езеро/балкан/равнина? После, ако имате деца предполагам идва рейтинг на училищата. След това цени на жилища и такси на имотите, къде да е имота - в каунти реголация или каунти + сити регулация? Като от тези двете зависят и таксите на имота. Ние искахме да плащаме мин такси, и да нямаме никакви съседи, за това си купихме къща извън сити регулация, на 1 акр. като най близката друга къща беше на към 90-100 метра от нас. Нито ги чувахме, нито те ни чуваха. В задната част на имота - сърни, зайци, орли, лисици, ю нейм ит. Диво като дъ улайлд уест, но на 15 мин с кола от международно летище и на 5-6 до маджор магистрала. На толкова до 3 мола в 3 различни посоки и магазини бол. Та, тази плеяда я написах защото има за много неща да се замисли човек когато търси жилище, не само цените и таксите...

Фея, а аз чакам тази ми част от ваканцията да свърши (4 сед. в Бг., 1 от които работех от вкъщи), че да се прибираме и да почвам да планувам същинската ми ваканция (3.5 сед.).  Blush

# 445
Ние постнахме по-големите и скъпи работи на крайгслист, но повечето обадили се бяха спамъри, питаха имаме ли още нещото, да им отговорим асап, след това не писаха повече.
Сложихме обява и за сейла там и май за това дойдоха тези лели, при нас имаме основно индийци, които културно питаха за дискаунт. Laughing Имах съмнения, че правят бизнес, всичките ми обясняваха как ще ги изпращат на племенник/внуче/сестра някъде в Южна Америка.
Нищо чудно да срещна мой парцал в ибей. Laughing

Руми, горкият Павка. Нацелувай го от нас.

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 15:18 от benson10

# 446
Аз продавам в Крейглист... пускам обявата и ако се обади някой, обади. Ако не променям и пускам отново. Продавам навреме, на чакам да ме затрупат нещата. Дрехи и подобни подарявам, ако не стават за нищо- изхвърлям.

# 447
  • WA, USA
Руми този бебок е страхотен - ще трябва да го направите изследовател.  Peace Добре, че се е разминал само с малко стомашни проблеми!

Baby, изследователските му наклонности го срещнаха от близо с някакъв паяк в петък, каза че го ухапал, но не видях поражения. Пак петък - събира пчели от лавандулата ми, буквално с шепи ги обираше от цветовете и нито една не го жилна, късметлия ни е.  Laughing

Ние по Креглист си продадохме колите, но наистина има много спамъри и други които те анагажират да ги чакаш, а не идват хич.

# 448
Не чакам никого, ако някой ме пита кога да дойде, казвам кога ми е удобно на мен, т.е. принципно съм си в къщи.
Иначе и и-бей е добра идея ( имаме приятел дилър на коли, та по негов съвет си листвахме колата там), каза да е в началото на годината...тогава били по-големи шансовете, и се оказа прав.

# 449
И аз последната седмица започнах да разпродавам ненужни неща, крейгслист не работи толкова добре за мен, колкото няколко местни Buy/sell/trade групи във Фейсбук, направо светкавично ми ги купуват по-големите неща там, а в крейгслист ми вървят предимно по-евтините неща. Та, който иска да продава, потърсете такива групи за вашия район  Peace

Общи условия

Активация на акаунт