тесто за пица

  • 14 675
  • 35
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Момичета, пуснах търсачка, но не открих - трябва ми рецепта за универсално тесто за пица, каквото може да се съхранява и във фризер. Мисълта ми е да приготвя повече и да си имам запаси, като ми се наложи спешно.

# 1
  • Мнения: 3 777
На Звездев рецептата е чудна, става за фризер и пиците стават тънки и вкусни.
Половин кубче мая са разтваря във вода, горе долу 400 мл.
Слага се малко сол, олио 1 ч.л и оцет 1 ч.л.
Слага се брашно да се получи меко тесто.
Остава се да отлежи и това е.
Ако ще замразяваш не отлежава.

Мерките са на око.

# 2
  • Мнения: 901
Основно тесто за пици, фокачи

250 г брашно
125 мл вода
3. 5 г мая суха ( 1/2 пакет от 7 г)
1 ч л сол
1 ч л захар
1 с л мас (олио, зехтин)

. Маята се разтваря в топла вода .. добавя се захарта и солта...
. Брашното се пресява и се замесва тесто
. Накрая се добавя олиото.. и още един път се омесва тестото.
. Оставя се на топло място да се надигне....

# 3
  • Мнения: 472
Testo za pica
250 гр брашно
125 мл вода
3. 5 г суха мая (половин пакетче)
1 ч л сол
1 ч л захар
1 с л пълна св. мас или зехтин


 еееееееейййййй доката я нашиша са ме изпреварили ама жий само мойта е същата hahaha

# 4
  • Мнения: 901
ами  това може би най-известна рецепета.. най простата и затова е най-вкусна   chef

# 5
  • In transit
  • Мнения: 11 913
Аз за пици ползвам следното тесто:
500г брашно, 1/2 кубче мая, 1ч.ч топло прясно мляко, 1 яйце, 1ч.л. сол, ч ч.л. захар, 3-4 с.л. олио. Омесва се меко тесто и се оставя да престои покрито на топло поне 1-2 часа. Ако го съхраняваш във фризер, не трябва да го оставиш много да бухне.

# 6
  • Мнения: 2 142
И аз ползвам тестото от рецептата на mikkey и много ми харесва.

# 7
  • Мнения: 4 176
Пакетче суха мая
1ч. ( 250 мл) бира
1 ч. вова
щипка сол
5-6л. олио
Брашно колкото поеме

Страхотно тесто! Изпробвано.
Не с енадува много- точно като в пицариите.

# 8
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Благодаря ви, момичета, ще го приготвя още довечера, че ми писна в мчагазина да е свършило като се сетя да правя пица. #Crazy

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 523
И аз да си кажа моята универсална рецепта - тестото става за пици, мекици, милинки и всякакви тестени произведения! Да си кажа честно, не съм го замразявала, но в хладилник си изкарва без проблем 5-6 дни.

Сега продуктите:
1 кубче мая (може и със суха, но аз предпочитам кубчетата)
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сол
2-3 с. л. олио
около 1 кг брашно

Маята се разтваря в чаша топла вода с 1 лъжичка захар. В дълбок съд се слага брашното, прави се кладенче и вътре се добавят маята, яйцата, киселото мляко, олиото. Започва се да се бърка с дървена лъжица (може и с ръце, но е много лепкаво) и полека се добавя вода, да се получи меко и леко лепкаво тесто. В дълбока тенджера се слага малко олио и тестото се изсипва вътре. Може веднага да се готви, но е по-добре да отлежи малко и да втаса.
Рецептата е изпробвана - всяка седмица я правя и няма грешка!  chef

# 10
  • Мнения: 3 089
а ние си имаме домашна хлебопекарна и там правя, ама отнема около 1.5 часа докато изпиука машибата, че е готово. и докато направя мисе отщява да ям Sad

# 11
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Снощи правих пица с рецептата на Mamica и това е най хубавото тесто което съм месила някога специално за пица.Браво на Mamica!

# 12
  • Мнения: 4 176
Еми...аз кат пея не мълча:) Мисля,че още преди 2 години го бях писала тук във форума, но нямаше интерес.
Аз съм изнудвала италианец готвач в пицерия 5 години за това тесто и така не го даде. Накрая си взе помощник готвач ( черен) и той пропя ( след 3 часа мъчение с ток) хехеххе

Та значи аз като правя пица я правя така: ( и това не пиша за пръв път)

Намазвам тавата с олио и разтилам тестото
Над тестото намазвам с доматено пюре
Над пюрето настърган кашкавал
И отгоре вече каквото има в хладолника ( шунка, чушка, замразен грах, варено яйце, синьо сирене, салам, маслини, саламурено сирене....Варианти бол).

Радвам се, че си оценила рецептата ми, докопана с много труд:)
Ако остане пица от днес за утре пак е мека, което ме устройва супер.
Една приятелка замразява тесто и после го вади предната вечер в горната част на хладилника, когато ще прави пица. Този вариант не съм пробвала, но си струва.

# 13
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Абе и аз я правя така,само,че най отгоре настъргвам кашкавала.Утре ще опитам както ти казваш да видим....може да е по добре.
Днес сутринта като ходих на кафе всички с които го пием ,така ги зарибих с твоето тесто,че сигурно тази вечер поне 5 семейства ядат пица. Mr. Green
От снощи ми остана тесто колкото за 1 тава още и утре пак пица.А и аз всеки ден да ям няма да ми омръзне.Но както казваш,от снощи останаха 2 парченца/от 2 тави пица/и днес сутринта закусих с тях ,дори както са студени, и наистина тестото е мекичко и хубаво.Отдавна искам такава рецепта и много се радвам,че я намерих.А за негрото :заслужава си тормоза.......... Joy

# 14
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Над пюрето настърган кашкавал
Това е нещо различно, но явно ефектът е да не изгори кашкавара, а да стане като ластик - като на истинските пици. Благодаря, Мамица, веднага ще го пробвам.

# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Пакетче суха мая
1ч. ( 250 мл) бира
1 ч. вова
щипка сол
5-6л. олио
Брашно колкото поеме

Страхотно тесто! Изпробвано.
Не с енадува много- точно като в пицариите.

Какво е вова???

# 16
# 17
# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 523

Какво е вова???

Ясно, благодаря. И твоето тесто ще се пробва  Simple Smile
Вода newsm78
ВОДА. Грешка е просто.

# 19
  • София
  • Мнения: 1 223
А да знаете как се приготвя тесто за пица на пещ? Имам познат, който е управител в едно заведение (определено там правят едни от най-вкусните пици в София) но колкото и пъти да го питам, все  се подхилва, казва, че се прави само от брашно, вода и сол (майсторлъкът бил в печенето...) На два пъти пробвах, ама един гьон стана... не е за разправяне  Sick Иначе на домашните пици, колкото и нескромно за звучи голям съм майстор.... ама много калорични  Close

# 20
  • In transit
  • Мнения: 11 913
А да знаете как се приготвя тесто за пица на пещ? Имам познат, който е управител в едно заведение (определено там правят едни от най-вкусните пици в София) но колкото и пъти да го питам, все  се подхилва, казва, че се прави само от брашно, вода и сол (майсторлъкът бил в печенето...) На два пъти пробвах, ама един гьон стана... не е за разправяне  Sick Иначе на домашните пици, колкото и нескромно за звучи голям съм майстор.... ама много калорични  Close

точно както ти е казал се приготвя, вкуса идва от самата пещ.. и аз съм се мъчила да си направя пърленки във фурната, ама не става. Иначе миналата година на пещ праихме най-обикновенно тесто и стана страхотно.

# 21
  • София
  • Мнения: 1 223
Аз пещ нямам, но сега ми хрумна, че мога да пробвам на сач и после за 5 мин. във фурната, колкото да се стопи кашкавала. Може пък и да се получи нещо  Rolling Eyes

# 22
  • Мнения: 4 176
То не бяха комента, то не беше чудо.
Еми....и аз я спретнах.
То потвържение.
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541

# 23
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Аууууууууууууу мамица, започнах да слюноотделям....ще ми провалиш диетата

# 24
  • Мнения: 3 743
Тази вечер правих пица с тестото на Mamica и стана супер  chef
Мерси  bouquet

# 25
  • Мнения: 4 176
Тази вечер правих пица с тестото на Mamica и стана супер  chef
Мерси  bouquet

Ха, и аз с това тесто  chef Какво съвпадение а Laughing
Радвам, че ти е харесала.

# 26
  • Мнения: 3 743
Снощи от тестото на Mamica ми остана малко и го сложих в хладилника. Тази сутрин от него направих мекици и станаха страхотни eat
(малко офф - синът ми нещо се е разпял и разбеснял в ранни зори и като го попитах какво му става, ми каза, че е от мекиците Laughing (нали тестото е с бира Wink)

# 27
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Май някой трябваше да похвали тестото та да го опитат всички Laughing

# 28
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Току-що попаднах на една интересна рецепта за тесто за пица - според източника, дадена му от майстор-пицар от Италия.
В 200 гр. бяло брашно (напук на италианските предписания аз използвам пълнозърнесто) се прави “кладенче”. В него изливаме около 15 гр. мая, разтворена в хладка вода (не мляко, а вода!). Прибавяме и ½ лъжичка сол.
Покриваме “кладенчето” с брашно и оставяме да престои поне 15 минути. Прибавяме малко вода (количеството зависи изцяло от качеството на брашното) и започваме да месим. Месим “отвътре навън”, докато получим еластично тесто. От него оформяме топка, която поставяме върху набрашнена площ. Покриваме тестото с чиста кърпа.
Оставяме го да втаса на топло. След 2 – 2 ½ часа то ще е удвоило обема си, което означава, че е готово. Едва тогава го разточваме върху набрашнената повърхност и оформяме от него познатия кръг.
Поставяме разточеното тесто върху намаслена тава, набождаме го тук- там с вилица и го измазваме със заливката за пица.
Ето и заливката:
“Опарваме” няколко скилидки ситно нарязан чесън за 1 мин. в зехтин. След това добавяме 2 лъжици доматено пюре, разтворено в малко вода или в бяло вино. Подправяме с бял пипер, щипка захар, босилек и риган и варим няколко минути. С тази смес измазваме пицата, а отгоре я гарнираме по наше желание.

ВАРИАНТ II
Поставяме 400 гр. обелени и ситно нарязани домати заедно с 2 нарязани скилидки чесън в една тенджера. Прибавяме 1 с. л. зехтин, 1 с. л. сух босилек, сол и бял пипер на вкус. Варим тази смес 20 минути на тих огън. След това прибавяме към нея и 2 лъжи салца, разредени с няколко лъжици вода. Варим още няколко минути.

# 29
  • Мнения: 2 220
Направих пица с тестото на Mamica, ама ми остана леко сурово... Не знам защо така, може би трябва по-бавно да се пече?  newsm78

# 30
  • Мнения: 3 743
Направих пица с тестото на Mamica, ама ми остана леко сурово... Не знам защо така, може би трябва по-бавно да се пече?  newsm78

Да не си сложила повече и да е станало по-дебело?

# 31
  • Мнения: 4 176
Направих пица с тестото на Mamica, ама ми остана леко сурово... Не знам защо така, може би трябва по-бавно да се пече?  newsm78
Никога не ми е ставала сурова. Аз го правя тънко като в пицариите. Пека го на 200 С около 10-15 мин.

# 32
  • Мнения: 472
а какъв кашкавал ползвате за да стане на ластик ?
Досега сме взимали Филипопулис,  един обикновен от голяма пита ,Последния път вземахме  Дядо Либен специално за пици като си мечтаехме да стане ама нъцки, той пък съвсем не се опъваше !

Кажете нещо и за кашкавала !

# 33
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Íàïðàâèõ ïèöà ñ òåñòîòî íà Mamica, àìà ìè îñòàíà ëåêî ñóðîâî... Íå çíàì çàùî òàêà, ìîæå áè òðÿáâà ïî-áàâíî äà ñå ïå÷å? newsm78
Íèêîãà íå ìè å ñòàâàëà ñóðîâà. Àç ãî ïðàâÿ òúíêî êàòî â ïèöàðèèòå. Ïåêà ãî íà 200 Ñ îêîëî 10-15 ìèí.

# 34
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
абе какво стана с този цитат?Както и да е ще минем без него.
И аз като Mamica я правя тънка и се пече толкова .не ми е оставала сурова.Тя е толкова тънка,че се изпича много бързо.
А за кашкавала вземам различен,но най ми харесва "кукери",не знам производителя,че и в момента нямам та да видя.

# 35
  • София
  • Мнения: 82
Някой пробвал ли е този начин на приготвяне на основа за пица:Продукти:

 1 пълна чаена чаша брашно
 1/2 чаена лъжичка сол
 1/2 чаена бакпулвер
 1 щипка черен пипер
 1 чаена лъжичка горчица
 1 яйце
 1/2 чаена чаша прясно мляко
 2 супени лъжици стопено краве масло                                                    чудя се дали да го правя така,искам да е течно ,а не да се меси,ако някой има предложение да ме открехне,благодаря

Общи условия

Активация на акаунт