МАЙСКИ БЕБЕТА, добре дошли :), бъдете здрави, палави, добри!

• 33 767
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
kanye, съжалявам  Hug Hug Hug Поне няма да се мъчи повече жената, че знам какъв ад е ракът в последен стадий ...

# 616
Жос, ми от 10-на дена някъде.Първо ни каза да вземем Нан сензитив, но явно не и понесе на коремчето  и акаше зелено направо си изкарх акъла.Сега взехме Хипп комбиотик и мисля, че е по-добре.Ей сега тъкмо се изака и аз съм доволна , а и тя определено и вече раздава усмивки Simple SmileА иначе за водата -пия литри поне 4-5 на ден, аз винаги съм пила много вода, просто явно не е истига, ама не винаги иска и сухото мляко де.През нощт не я дохранвам и сутрин,защото тогава имам повече

# 617
  • Бургас
Нанинка, когато се е налагало да давам по малко на Сияна, давам Лактана Био 1. Според мен то и Аптамил са много добри млека, от които няма запек и други проблеми /говорим за доносени деца, с нормално тегло и без други проблеми/.

Не е хубаво да сменяш често млеката, но ако ХИП не ѝ понася, пробвай това ако искаш. Скъпичко е, но те и другите хубави млека не са по-евтини, а наистина е хубаво. Сияна от него си ака само една идея по-гъста кашичка със същия цвят както е от кърмата. Но аз ѝ давам обикновено не повече от едно шише АМ на ден и то не всеки ден, а само когато съм много скапана от умора и недоспиване и виждам, че кърмата не стига ... обикновено вечер към 21-22ч. В смисъл, не знам, ако яде повече шишета на ден дали пак така добре ще се отразява .... Но, според мен, то е по-добро мляко от ХИП комбиотик, в болницата даваха такова, но аз там започнах да я кърмя, а после за вкъщи нарочно купих Лактана, а не пак същото.

Ние преди малко сложихме Синфлорикс-а, така жално плака милата /не обичайното ѝ дране и рев, а едно жално виене/... не я успива, хапна си кърма, но много мрънка и скимти...

За акането - в последно време Сияна пропуска по един ден, а на следващия си ака нормално, без да има запек, просто преди акаше всеки ден по веднъж, а сега започна да прескача по 1 ден. Бях чела, че при бебета на кърма често се случва. Обаче ако при Ния е от млякото няма смисъл да се мъчи... много често АМ предизвикват запек, независимо от хубавите неща, които пише на всяко. Всяко дете ги понася различно, магията е да намерите това, което на нея ще ѝ пасне най-добре... само дето не е добре прекалено често да се сменят.

# 618
  • Бургас
Koлкото до психическите неразположения - и аз съм в кюпа  Mr. Green Нервно ми е, дразнят ме всички, искам да избягам някъде далеч ... и сама  Mr. Green Crazy
Сигурно и играта на хормоните си казва думата ... освен еднообразното ежедневие и разните проблеми в него ...

# 619
Мон, аз не ги сменм, педиатърът на частно, пти когото ходим ми казва какво да взем.На него поне му имам доверие, че на ЛК не особено. Ама май май с Хиппа е добре а сега.
А з анервното- и аз съм тук.С мм се караме много напоследък и то най-вече заради роднините (неговите са ми обидени,защото не им давам детето най-гурбо казано, по-точно не ме броят за човек а явно за инкубатор и си мислят, че може д я взимат и да я мляскат когато си поискат и да идват в нас също когато си решат, че искат без значение на мен удобно ли ми или не) Абе общо взето много нерви и зор тия дни.Ния спинка в креватчето и аз имам малко време да седна тук или д погледам нещо.Тук е едно мрчно и криво и май май не е за излизане

# 620
nanina, нервите със сигурност ти съкращават кърмата.
просто това е причината, безпокойството ти и нервността, която е разбираема като те чета.

# 621
Здравейте майчета
относно нервите, всичко си е в реда на нещата и аз съм така. При мен обаче има наслагване от преди това, тъй като имам паническо разстройство и преди години пих хапчета, но бързо разбрах, че с хапчета нищо не става, всичко е в главата.
И сега понякога се чувствам много несигурна понеже съм сама с децата и все си въобразявам, че нещо ще стане с малкия.
Истината е, че никой няма да се справи по-добре от нас самите, а хормоните и следродилната депресия си казват думата.
Не си трупайте нищо във вас, но непрекъснато си повтаряйте, че това е просто един труден период.
Хората, които са минали през такъв период ми казват да мисля само за хубави неща, аз също го искам, но понякога е толкова трудно да си все силна.
Не ви ли се е искало да не се тревожите за другите, а някой за вас да мисли?
Не е лесно да си майка, въпреки че е най-хубавото нещо, което може да ни се случи в живота.
Лек и спокоен ден от мен  Hug

# 622
Аз също имам Хип вкъщи, но съм давала малко пъти.
Мон, и Ида така странно плачеше след ваксините.Едно жално и без сила.Не обикновеното дране, изпълнено със сила и агресия  Laughing Като котенце беше, сякаш нямаше сили да плаче и някак стенеше.

Аз също правя някакви неща, за коити после не си спомням.Или тръгвам да правя нещо и забравям за какво и накъде съм тръгнала.
Вечер трудно заспивам, будя се по няколко пъти. Сърцебиене имам често или ми се вие свят и усещам гадене.
Отделно мозъкът ми не е в ред.Много нещастна се чувствам, а причина няма. Чак и плача, усещам някаква тежест все едно скърбя за някой. Не мога точно да го определя и обясня. Непрекъснато сякаш чакам някой и ми е мъчно за него, а след 5 секудни се усещам, че няма такъв човек, че не очаквам никой, че няма за какво да съм тъжна.
Даже оня ден ММ ми се разсърди, била съм дръпната, нещи съм била съмнителна, била съм влюбена в друг, изневерявала съм Joy Аз нямам желание и време да се епилирам, ще ходя по мъже.
Та нещо изпушвам, не съм съвсем в ред. Сама си се чудя на абсурдните настроения и мисли. Е, сега например ми е едно напрегнато, нервно и усещам тежест в гърдите...причина няма.
Аз валериан пия чат пат, но не знам колко ми действа. Утре съм при личната и може би някакви хомеопатични ще искам.

# 623
  • Бургас
Бел, разбирам те, и аз съм минавала през разни странни и трудни състояния ... ще мине.
От хомеопатичните глупости мога да ти препоръчам Седатиф ПС. Една лекарка го беше изписала на Сияна като хич не се траеше, става и за деца под 1г. Аз обаче дадох 2-3 пъти и като видях, че няма ефект при нея, не го давах повече.
Понеже са ми вкусни обаче hahaha Crazy Mr. Green, си ги изсмуках аз. Нямат някакъв вълшебен ефект, но поне не са опасни и не пречат на кърменето. И си мислиш, че правиш нещо, понякога и само тази мисъл ти помага да се чувстваш по-добре  Mr. Green

# 624
Жос, и аз си мисл,че е от нервите, ама какво да направя.Мъча се д съм по-спокойна ама не ми помгат много много в тоа отношение.
Белле, и аз съм така на моменти, имам чувството,че ще се гръмна.А уж всичко е наред, мм само ми мрънка,че не съм можела истински да се зарадвам на детето си.Ама имам моменти, в оито просто ми идва в повече.
На Ния ваксините тези двете са на 24.07 и като ви чета от сега съм притеснена, мисля да взема коолпач и да и сложат веднага като ги бият и вечерта да сложа още.И панадол за всеки случай да купя.

# 625
...е.И панадол за всеки случай да купя.
като стана дума "да купя" мога да ти дам идея отсега да отделиш една бебешка аптечка от вашата с мъжа ти.
в нея като начало сложи спирт, риванол, марлички, лепенки, фенистилгел, репелент за комари с лимонена трева най-добре, ампула вит.ц. за деца, ампула калциев глюконат, една спринцовка, контейнерче за урина, за аки с лъжичка е, панадол за бебета, спрей физиологичен разтвор, памук, лепенки кул пач, деавит/вигантол, капкомер, термометър. може и друго да има, това се сещам сега от нашата бебешка.
в на каката аптечката има и други работи, след като започна ясла, по-скоро преди това си ги бях набавила. с течение на времето добавям разни неща.
по-натам ще я попълваш.

ех, тия нерви, и аз така си намалих кърмата ония дни...

# 626
Здравейте,момичета! kanye искрени съболезнования и от мен  Hug Виждам, че коментирате депресивните състояния, аз бях също така преди една година точно преди Да забременея и се оправих само с хомеопатия, но и хомеопата при, който ходех Явно откри точната формула за мен. Вярно малко бавно стават нещата, но Пък имаше резултат, може би нямаше изобщо Да мога Да забременея с нервите, който имах ежедневно. Много разходки на въздух му е майката според мен и по-чести социални контакти. Иначе за изхождането и моята беба ака на 2-3 дни веднъж, което по принцип не би трябвало Да е проблем, но Тя много се мъчи и постоянно е нервна, докато не свърши работата. Ние сме на смесено хранене като до Сега давах Хип и на нея много и харесва, но реших заради акането Да сменя с аптамил комфорт Та дано Да има ефект, че много се пъне душичката. Хубав ден на всички и повече спокойствие   bouquet

# 627
  • Бургас
Нанинка, Панадол /а по-натам и Нурофен, Хексалгин за тежки случаи - те са за по-големи деца/ винаги трябва да имаш вкъщи. Дано не се налага да го ползваш по спешност, но си купи да си имаш.

slavyana_p , кажи после как ви се отразява, Аптамил комфорт четох и аз, че при подобни проблеми много добре действа.

# 628
Здравейте Мами,

искам да споделя с вас и се надявам да е от полза за някои.След около 2 месеца борба с коликите и изпробване на всякакви капки ( колийф, инфакол, еспумизан и т.н.) открих Ентерокинд и ефекта е  поразителен, детето се успокои напълно. Комбинирам ги с шуслерови соли 7, но и отделно са достатъчни, дано помогнат и на други  Peace

# 629
Здравейте,момичета!И мен ме притеснява цвета на акото- от вчера е тъмнозелен и с много мъка се изхожда милия.Звънях на педиатърката каза да го наблюдавам.Дано да е нещо безобидно.
На ваксина сме на 15,07 и като ви чета се плаша,дано да я понесе леко.

Общи условия

Активация на акаунт