Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 892
  • 720
  •   1
Отговори
# 390
... Какво образование какви изисквания имат за домовете за деца, за възрастни хора, за детските ми градини...

Ами от никакво, през курсове, колежи, университет..
От социални работници винаги има нужда. Друг е въпросът, че тук много се набляга на нормативните
уредби и закони и едната магистратура от БГ, честно, не виждам с какво ще ти помогне.
Работа намират знанията за местната система и закони и местен стаж.
Биха те наели, но на много ниско стъпало, което няма нищо общо нивото на дипломите ти.
За нещо, свързано със социалните, още повече пък с деца, не мисля, че някой би наел човек, който не е завършил тук.
От най-общо казано 'педагози' също винаги има нужда.
Но и специално за детските градини и началното училище, конкуренцията на хора, търсещи работа, е доста голяма.
На всякъде се изисква някакъв стаж. Вече и стаж се трупа трудно, защото има много стажанти от Университета, има и доста доброволци.
От друга страна гледат да пестят бюджет като назначават помощници и асистенти.

На кратко-винаги можеш да работиш това, което искаш!
Просто трябва постоянство, подготовка, търпение и упорита работа.
Конкретно по въпроса коя магистратур да запишеш в Бг - която на теб ти е по сърце.

# 391
Ние изпратихме таткото на едноседмична ваканция по мъжки... май съм прекалено добра наистина Rolling Eyes

Добро  момиче smile3560

# 392
  • Манчестър
Аелис, ако искаш напиши ми на лични къде сте... Това с училищата е по-сложно, не е само формата, опитай се да разгледаш сайтове и да събереш информация от родители, на които децата са вече в съответното училище...

kocinkaG (интересен ник) според мен в тази държава педагози винаги ще се търсят, въпросът е, че за всяко работно място, не само на педагог, се иска опит в държавата, а такъв не може да се натрупа, защото не можеш да започнеш работа.... От вчера чета, че притискат Tesco и Next, че наемали повече чужденци, когато толкова англичани били без работа  ooooh!, не знам до януари 2014 какво още ще се измисли, но във времена на криза популизма е много добре приет...

Ние изпратихме таткото на едноседмична ваканция по мъжки... май съм прекалено добра наистина Rolling Eyes

Ич не си добра....нашия татко е 2 седмици на мъжка ваканция......Simple SmileSimple Smile

# 393
  • Лондон
Ха-ха, нашият толкова си поиска, не е в мен вината Laughing

Толумбата, ако не беше коремът, веднага те каня да ни правиш компания Heart Eyes

# 394
Благодаря ви за загрижеността, аз наистина съм доста неорентирана.
Понеже питах по телефона и ми казаха Рисепшън. Да, на 5 и половина е сина ми. Аз другата седмица ще подавам документите, така че се надявам както пише до 10 дни да ми дадат отговор.

Плановете ни още са доста динамични, честно каано. Имаме доста неизяснени полета, но ми казаха (пак от общината) че щом имаме адрес постоянен и детето е в страната и е над 5г трябва да бъде записано, иначе имало глоба. Не знам така ли е, но поне реших да си подам документите.

От днес сме в БГ, много е горещо, аз тъкмо свикнах с английския климат Simple Smile

# 395
Здравейте девойки. Имам питане относно името Йоана, моля кажете ми много ли се затрудняват с произнасянето на това име и как го казват ? Мъжа ми настоява за Йоана , а аз не искам много защото се чудя как ще и викат.

# 396
  • UK
Вероятно Джоана. Simple Smile

Аз съм тук вече почти три седмици и е страхотно, много ми харесва, не искам да се прибирам в България изобщо, тук се чувствам по добре... Работя си, семейството е супер, ходихме на боулинг преди няколко дни, хич не ме бива, но се забавлявах страхотно, мисля, че и те ме харесват, децата са сладурчета, всичко е супер Simple Smile

# 397
Малката Госпожица Мърморана, много се радвам за теб Simple Smile

# 398
  • Пазарджик/Лондон
 Малката Госпожица Мърморана, хубаво е когато се нареждат както трябва нещата .Много е важно на какви хора ще попаднеш в началото - ти си попаднала на свестни , супер Hug.

Dessy_Emilova , малката ми дъщеря е Екатерина, на галено и викаме Кате - още не съм я запознавала с англичани, та не знам как ще й произнасят името Rolling Eyes.Кейт е най- удачно като че ли, но е доста различно като звучене newsm78.Каката е Елена, най- вероятно ще е Илейна newsm78. Йоана е много хубаво име Hug.

tanzen , и аз съм на училищна вълна - изпратих попълнената форма, сега  очаквам отговор.

Ave,  tzvetak - женско царство , а?

Днес почивам, ще готвя и ще поразкарам децата до парка - то се мръщи нещо навън, ама след 20 мин. може да е друго Joy.

Хубав ден ви пожелавам  bouquet!

# 399
Името ще приознасят, както вие настоявате да се произнася  Wink
Да, може да не дочуят, да го видоизменят в началото, но ако любезно поправите, ще си го казват и Кате, и Елена.
Има възпитани хора, които питат как точно се произнася името и се стараят да го кажат правилно.
Аз, лично, настоявам името ми да се произнася правилно, поправям дори за ударението.

Толумбата, ако не беше коремът, веднага те каня да ни правиш компания Heart Eyes

Хо-хо, благодаря, кръглея, да, по малко, но сигурно  Laughing

# 400
  • Пазарджик/Лондон
zlatnata tolumba, ти ме обнадежди Hug.Те моето име много често го произнасят с меко "л ", но като че ли е повече въпрос на произношение, та не ги поправям.

# 401
  Е да настояваш, да настояваш, колко да настояваш  Mr. Green Въпросната бъдеща Йоанна ще си е Джоана. Близки и приятели може и да свикнат, но масата ще и вика Джоана. А ако това име не се харесва на родителите и въпросното дете става едно изнервяне, което за мен е пълно безсмислено. Аз и преди съм писала по темата, като човек, който има проблем и името, крайно е изнервящо и неприятно и никога не бих си го причинила на детето. То и на БГ на Йоанна се вика или Йоанче или Ани, тука едва ли ще и викат Йоанче, ако ще е Ани по добре да си е Ани и толкова. Това са си мой разсъждания де, никой не карам да се съобразява с тях  Peace

# 402
  • UK/София
 И аз се старах да кръстя детето си с име, което да се произнася тук както се чува.Е голяма грешка съм допуснала.На Калин му казват Кейлин навсякъде.Сега като го питат как се казва и той отговаря "Вкъщи се казвам Калин, а на другите места Кейлин" Tired.Много ще ми е интересно майките на момичетата с име Калина (в темата има няколко) да кажат как произнасят името на дъщерите им.

zlatnata tolumba, леле, в какви големи седмици си навлязла.Кога мина толкова бързо времето.Но със сигурност на теб не ти се струва бързо.

Аелис, в другия подфорум питаха за теб, липсваш!

Малката Госпожица Мърморана,  Laughing Laughing Laughing.Преди доста години моя близка съфорумка като дойде да живее в Англия ми даде един пример в който се убедих и го помня до ден днешен.Учителката й в колежа беше начертала една парабола която в началото върви нагоре, а след това започва да слиза много надолу.Обяснението е психиката на чужденеца.В началото всички са в еуфория, щастливи от новото място, отричайки липсата на родината си.Но след известно време всичко това се притъпява......и следва депресия.Точно тогава аз бях все още в БГ, а съфорумката пишеше на ICQ и ми казваше как си лекува депресийката лапайки шоколадчета и пишейки в чата Simple Smile.След това се убедих и аз в графиката на тази учителка.За това не бързай да се втурваш през глава със заключенията.

# 403
zlatnata tolumba, леле, в какви големи седмици си навлязла.Кога мина толкова бързо времето.Но със сигурност на теб не ти се струва бързо.

Така е  Grinning
Другите докато кажат, че са бременни и вземат, че родят.
Но пък още не сме приключили с ремонта, отделно една количка имам само,
та е хубаво да имам още малко време да се поподготвя.

За тази парабола... при мен беше различно  Peace
Първите ми месеци бяха на минус, много бях нещастна, нищо не ми харесваше,
после ми се наместиха чакрите, взе да ми похаресва,но се върнах в БГ
и вече от там си знаех, че тук ще ми е малко по-добре.
От тогава съм по-скоро плато, нито нагоре, нито надолу, знам си какво е...

# 404
  • Пазарджик/Лондон
Биляна , кой подфорум точно, че преди да дойда в UK бях много активна Joy.Най- вече в готварският и този с диетите - те двата вървят ръка за  ръка Joy.

Относно параболата - и при мен беше различно.На мен си ми харесва тук, още от началото ми хареса и досега си е така. От една година съм тук, може да ми е рано за обобщени изказвания, та ще спра дотук, не се знае догодина какви ще са ми размишленията по въпроса newsm78.Носталгия не ме е мъчила, само децата ми липсваха , но сега и те вече са тук така че всичко е ок.Е , липсват ми родителите, и приятелите , ама те някои от тях се пренесоха и те насам Wink.

Общи условия

Активация на акаунт