Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 818
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
Part -time student working 20 hours - това е мах , който разрешават

# 571
Теа не пита дали може да работи, а как да си гледа новороденото и да си напише дисертацията.

# 572
Nana_cool уважат изцяло мнението и опита ти , но аз говоря какво мета на снетките си от общината и от HMRC- това е което разчитам , не споря

# 573
Моите деца са от 6месецс на детска градина , нямах избор -плащаха ми 70% от таксите за градина , но ти ги знаеш тези неща не се и съмнявам . Не влагам сарказъм или ирония

# 574
Nana-cool, какво е ББМ?

Axel, бях останала с впечатление че ти живееш с един англичанин и мислех че при отпускането на помощите се гледа дохода на домакинството т. е. приходите  на партньора също имат значение?

# 575
Бях женена за англичанин , но се разделихме не обитаваме едно домакинство след 10 месеца и оттук нататък статута ми е като на българин , без да мога да ползвам прилегията на омъжена . Приятелят ми е англичанин , но не живеем заедно от което следва че няма общ приход. Статута ми е на single/ lone parent

# 576
Да, но при теб ситуацията е различна, работиш и освен това си стар клеймънт т.е. Теб UC не те и засяга чак толкова. Counsil tax benefit е спрян от април, обясних вече как евентуално може да получи помощ с него. Хора които са го получавали преди това обикновено автоматично получават и евентуална помощ с таксата. Теа ще е нов клеймънт...честно не ми сеобяснява. Не случайно в бюрото правим индивидуален бенефит чек на хората. За до 70% поемане на чайл кеър, но нали трябва да "оживеят" с бебето докато го прати на ясла.

За хората които четат и може би ги засяга темата. Не се подлъгвайте, че щом някой получава това и онова и вие ще можете. Обстоятелствата на всеки са различни и всичко се взема под внимание, особено сега нови клеймове, заради всички промени които влизат/влязоха в сила.  Peace

Под внимание се вземат и доходите на партьора и всякакъв друг инком. Някои бенефити са инком други не са. Въобще бенфит системата е сложна материя. Аз се занимавам от две години с нея кажи речи всекидневно и има още много да науча.

Blackberry messenger, Голдън.

# 577
Добре , в такъв случай защо получавам намаление 20% на council tax -питам сериозно , защото не ми се плаща след това. От април плащам за една спалня в повече , но това е наем , а не council tax , нали ..или е?

# 578
Една стая повече е bedroom tax 14% от хаузинг бенефита ти, ако имаш още една стая в повече ще е 25%. Получаваш council tax discount най вероятно с тези 20% за самотен родител. Това не е кансъл бенефит, който вече не съществува нито е кансъл такс редукшън. Може да получаваш дискаунт или редукшън или и двете или нищо.

Бедрум таксата се плаща, когато си в кансъл жилище, което е по-голямо за нуждите ти и получаваш хаузинг бенефит, който пък е за да ти покрие част или целият наем. Например имаш две деца на възраст под 10 години, полага им се една спалня за тях и една за теб. ако имаш още една спалня обаче плащаш бедрум такса. Хора които са прайвът рент не са повлияни от това, но пък при тях има локал хаузинг алауънс. Дано стана ясно.  Peace

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 17:24 от nana_cool

# 579
Благодаря , значи съм така както си го мислех и аз -получавам и плащам това , което трябва но се ползвам от 20% като самотен родител . Благодаря

# 580
Нана,и аз благодаря! За сега  аз съм си аз,т.е с нов НиН и се опитвам да си търся работа.Съпругът ми е англичанин и той се опита да взима тези прословути чайлд бенефит и некакви такс кредит,обаче казаха,че майкат ги взима и те така Flutter
 А иначе първото,което беше-обадиха ми се да ме питат дали бащата на сина ми плаща издръжка.И като казах,че не ме питаха дали искам да ми помогнат и да си търся издръжката.
Обаче,сега щото се сетих-Нана,аз вече подадох документи за чайлд бенефит,с приложени оригиналните актове за раждане,но без НиН.А вчера като дойде,пак имах писмо да изпращам формуляри за този бенефит-грешка ли или наново да ги пускам?

# 581
Хм....как формуляр на ново да не би да е допълнителна информация? Казваш, че си се обадила за такс кредити, да не са ти го пратили от там нов формуляр, ако не си уточнила че вече си подала?  Thinking такс кредитите ги взема един от двамата родителя, към този момент няма значение кой. Ако не може да се разберете помежду си ревенюто взема решение, но не по правило че ги взема майката. До сега когато клеймваш с партньор може да изберете той да получава уоркинга, а ти чайлд такс кредита. С навлизането на юнивърсъл кредит обаче няма да е същото, защото когато е джойнд клейм само единия ще получава цялата сума. Wtc и ctc ще бъдат изцяло премахнати и заменени от елементи на uc. Четох наскоро в нашият нюз бюлетин, че от октомври всяко репортване на обстоятелствата за двата такс кредита ще се приема като нов клейм за UC. Съвета ми е, ако имате да репортвате нещо да не отлагате, защото UC няма да е приятна история, не че сега другите бенефити са, но това е друга тема.  Simple Smile колкото до чайлд мейнтънанс защо не искаш да ти помогнат, ако не ти плаща нищо? Издръжката не се води инком за такс кредитите (и трябва да погледна за другите means tested), т.е. Сумата която ще получаваш като издръжка няма да намали това което ще ти се полага от такс кредити.

Честно казано очаквам питанията за бенефитите да са повече след януари, когато и повече българи ще опитат късмета си тук. Предполагам, че ако има интерес мога да напиша един по-обширен пост, който да се сложи на първа страница с разяснение на всички бенефити, условия за получаване, допълнителна помощ и т.н.  Hug

# 582
  • Пазарджик/Лондон
Привет Hug!

Малко в страни от темата за бенефитите, ама да попитам - след две седмици излизам в отпуск и искам да заведа децата на екскурзия - знам , че е много индивидуално, но може ли да ми препоръчате град, който задължително трябва да се види?Без Лондон, че тук мога да ги водя и през почивните дни Wink.Някой красив град да е, без значение големината Wink.

# 583
Предполагам, че ако има интерес мога да напиша един по-обширен пост, който да се сложи на първа страница с разяснение на всички бенефити, условия за получаване, допълнителна помощ и т.н.  Hug

Според мен е добра идея. Не че ще го прочитат от първия път, но поне ще има накъде да насочвам да четат,
че ми е неудобно все да ти пращам хора на лични  Blush

# 584
  • Варна

Честно казано очаквам питанията за бенефитите да са повече след януари, когато и повече българи ще опитат късмета си тук. Предполагам, че ако има интерес мога да напиша един по-обширен пост, който да се сложи на първа страница с разяснение на всички бенефити, условия за получаване, допълнителна помощ и т.н.  Hug

На много хора ще им е от голяма помощ. То всеки се надява да си намери работа и да мине без тях, ама в момент на криза ще е по лесно ако има къде да се погледне  систематизирано на едно място.

Поръчах на Сейнсбъри от интернет страницата. Има отстъпка 15 паунда за първа поръчка ако е на стойност 60 паунда. Довечера ще ми донесат нещата дано няма изненади Wink))

Имали други деца в Reception,  моят мъник ходи за по 3 часа, май и другата седмица ще са така. Трима ревящи са в класа. Моят е единият  Sad Купихме днес раница с влакчето Томас. Легна сега да спи с нея. Дано новата раница да помогне понеделник с по ведро настроение да отидем Wink

Общи условия

Активация на акаунт