Мартенските мами гушкат бебчета засмени!

• 35 382
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не знам колко предпазва тази кожичка от инфекции, то и при обрязаните я махат, там какво защитава от инфекции Confused

Всъщност обрязаните момчета/мъже са много по-защитени от инфекции, защото кожата на самата главичка, която е оголена поради липса на препуциум, с течение на времето загрубява от постоянния механичен контакт с бельото. Инфекциите преминават в мъжкото тяло чрез кръвта. На практика при полов акт главичката на необрязаният пенис, която е с доста по нежна кожа, е много по-вероятно да получи леки, повърхностни наранявания, ожулвания, които дори не се забелязват. Но това нараняване всъщност е предпоставка организмът да е отворен за външни микроорганизми, които само си търсят вратичка, през която да влязат.  Статистически, обрязаните мъже страдат в пъти по-рядко от половопредавани болести, вкл. и СПИН.

Това само за обща култура ви го пиша. Не искам да повдигам спор за/против обрязване или забелване. Всеки да си процедира както намери за добре.  Praynig Peace

# 571
Да, разбира се !!! Аз наистина не бях запозната, мерси _илка Simple Smile
Лично аз предпочитах да го обрежем, но ММ не пожела...

# 572
  • Варна
И аз оголвам пишлето на Вики, правя го докато е още във ваничката. За разлика от Теди сега ми се получи много бързо, вече успявам да оголя цялата главичка и да измивам. Теди забелих на 6 месеца на уролог, не беше най-приятното нещо, но не съжалявам. Сега сам си я измива докато го къпя.
В спорове за и против намесата на мама няма да влизам.  Crazy Мнението ми си личи от горенаписаното.

# 573
канарска-маймунка, не виждам кое точно ти се струва глупост.
Както за много неща и тук специалистите са разделени на 2лагера, едните ЗА забелването, други ПРОТИВ.
И в двата случая може да се дадат примери за кофти ситуации, оперативна намеса и т.н.
Така че не казвай кое е глупост, или не, както аз не съм писала, че твоето решение е глупост.

# 574
За друго говорех, но няма значение, не съм мераклия за спорове  Peace

# 575
Оф момичета, няма нужда от всяко нещо което обсъждаме тук да става спор. Банални ставате наистина с това спорене, нека всеки си каже мнението и толкова. Naughty

Аз се опитвам да забелвам пишката, но дори и смегма не излиза, тя просто не се отваря. Няма да насилвам нещата.

# 576
Първата педиатърка на Микаел го забели с идването вкъщи. Докато го преглеждаше, преслушваше и ахкаше каква хубава кожа има, го хвана и с някакво отривисто движение, сякаш само това беше правила цял живот, го забели. Плеснах я през ръцете и й казах, че за това се пита, но каква полза. Много ме е яд и много съжалявам. А уж още по телефона й бях казала, че още обмислям дали да се забелва и предпочитам първо да го обсъдим. Тя, обаче, явно реши, че нашето мнение няма значение.

# 577
  • София
Ох, много ме е яд като чета за такива лекари, а и хора изобщо. Тя и на внучето си ще прави нещо без да пита майка му  ooooh! Като нашия единствен дядо. Пращам му гумените ботуши на София да ги залепи, че за 2 месеца не ми се купуваха, умаляваха и, и той ми ги връща залепени и с отрязани дръжки  Shocked. А те точно дръжките ги правят весели, лесно ги обува, да не говорим колко струваха Некст. Решил човека, че има право да той да преценява някакви неща за децата ми, била голяма вече и не можело да носи бебешки ботуши с дръжки. После напук се скъса да вали и на всяко обуване ми се къса сърцето. Сега чакам следващите, пак с дръжки  Mr. Green

# 578
а, това за ботушките с дръжки ми звучи много забавно (имам пред вид не историята с отрязването, а идеята за такива ботушки), можеш ли да пратиш линк да ги видя?

# 579
  • бургас/софия
искам да споделя безотказния метод за изакване на нашето бебе, ако някой има такъв проблем може да се възползва - вибрацията на шезлонга! всеки път ако не е акала преди това си се изаква, явно раздвижва червата.
някой преди време питаше за допустимо натоварване на шезлонг. нашият е до 9кг, (fisher price) а и като оглеждах преди да го купим повечето бяха за до 9кг. ние ще имаме още много месеци да го ползваме като гледам Wink

# 580
  • София
аз питах за шезлонга, и нашия е fisher price, и видях в нета, че е до 9 кила.
обаче човечето е 7300, пък шезлонга направо изглежда все едно 20 кила съм сложила отгоре, та поразредихме използването му, че ме е страх да не вземе да се счупи нещо  Rolling Eyes
а за метода за изакване при нас седенето по корем върши работа, такива масажи си заформя  Crazy
като танцьор е, застава на корем, краката , главата и ръцете са във въздуха и чак се върти на корем, все едно плува във въздуха  Mr. Green

# 581
Момичета, много ми е криво. Микаел е със съмнение за форма на дисплазия на дясна тазобедрена става - нещо, което не се видя на ехографа през първия месец от живота му. Усъмних се сама, защото бях попаднала на една книжка с болестите в детска възраст и там четох за симптомите. Вчера бяхме на преглед при лекар в "Щерев" и побързах да споделя съмненията си. Той каза, че наистина може да има нещо такова и че ако е така, е хванато навреме (с което аз не съм много съгласна). Другия петък сме при Драганов, но понеже ми се е свило сърцето, записах час за Алексиев за утре. Ако се наложи да носи онези "Стремена на Павлик", сигурно ще се побъркам. И все пак, не искам да бързам.
Пиша ви това, със съвет да водите децата редовно на ортопедични прегледи. И да се вглеждате добре в телата им, което със сигурност правите.

# 582
Успех при Драганов! След посещението, моля те, разкажи впечатления! Peace

# 583
Момичета, много ми е криво. Микаел е със съмнение за форма на дисплазия на дясна тазобедрена става - нещо, което не се видя на ехографа през първия месец от живота му. Усъмних се сама, защото бях попаднала на една книжка с болестите в детска възраст и там четох за симптомите. Вчера бяхме на преглед при лекар в "Щерев" и побързах да споделя съмненията си. Той каза, че наистина може да има нещо такова и че ако е така, е хванато навреме (с което аз не съм много съгласна). Другия петък сме при Драганов, но понеже ми се е свило сърцето, записах час за Алексиев за утре. Ако се наложи да носи онези "Стремена на Павлик", сигурно ще се побъркам. И все пак, не искам да бързам.
Пиша ви това, със съвет да водите децата редовно на ортопедични прегледи. И да се вглеждате добре в телата им, което със сигурност правите.

Стискам палци всичко да бъде наред !
Няма нищо по-неприятно от това да се притесняваш за детето си   Cry

# 584
Кои са признаците/ външни белези за такава дисплазия ? питам, защото не знам какво да гледам, и на нас ни казаха,че всичко му е наред на първия месец. Следващият преглед кога следва да бъде ?

Общи условия

Активация на акаунт