Всъщност обрязаните момчета/мъже са много по-защитени от инфекции, защото кожата на самата главичка, която е оголена поради липса на препуциум, с течение на времето загрубява от постоянния механичен контакт с бельото. Инфекциите преминават в мъжкото тяло чрез кръвта. На практика при полов акт главичката на необрязаният пенис, която е с доста по нежна кожа, е много по-вероятно да получи леки, повърхностни наранявания, ожулвания, които дори не се забелязват. Но това нараняване всъщност е предпоставка организмът да е отворен за външни микроорганизми, които само си търсят вратичка, през която да влязат. Статистически, обрязаните мъже страдат в пъти по-рядко от половопредавани болести, вкл. и СПИН.
Това само за обща култура ви го пиша. Не искам да повдигам спор за/против обрязване или забелване. Всеки да си процедира както намери за добре.

Мнението ми си личи от горенаписаното.

Като нашия единствен дядо. Пращам му гумените ботуши на София да ги залепи, че за 2 месеца не ми се купуваха, умаляваха и, и той ми ги връща залепени и с отрязани дръжки