Горски дъхави цветя - за Мама ЮЛЧЕТО набра:)

• 62 234
  • 602
  •   1
Отговори
# 465
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Алена, на теб не ти остана  Hug  А тайна ли е полът на твоето бебче  Simple Smile 

# 466
  • в 1001-та нощ
Ние сме с момченце отново Blush няма да се учудя, ако имаме трето и е пак момче  Blush

# 467
Ние сме с момченце отново Blush няма да се учудя, ако имаме трето и е пак момче  Blush

a.l.e.n.a , и ние не успяхме да ги нашарим. Имам момиченце и сега чакаме още едно.
По принцип винаги сме имали желание за трето детенце, но тази бременност ми е толкова тежка, че май няма да правим трети опит за момченце  Simple Smile
Живи и здрави да са дечицата. При нас каката си искаше сестричка. А таткото се чуди как ще се оправя с три жени  Laughing

# 468
  • в 1001-та нощ
Тежка, тежка  Whistling всичко се забравя  Hug на мен и първата ми бременност и раждането - бяха кошмар, за месеците след това да не говорим, но  ...  няма да се намръщя на още едно детенце - живот и здраве  Blush

Диването ги направи 3 девойки, ние вървим към трима младежа  Blush

# 469

Диването ги направи 3 девойки, ние вървим към трима младежа  Blush
При това за има-няма 3-4 години. Тя е направо герой!

# 470
Дали Алена да не смени заглавието на темата? Тази елха все ми боде очите... А аз много исках да имам две момичета. Но "дойдоха" момиче и момче. Точно както мъжът ми си ги пожела, така излязоха.

# 471
  • в 1001-та нощ
 Peace Права си  Blush вчера и аз в това се загледах  Peace

# 472
  • Burgas
И ние няма да успеем да ги нашарим.
У дома второ юначе ще плаче.
Проблема ми е да организирам рождения ден на баткото за да празнува детето независимо къде е майка му, я в болница, я преди болница. Принципно терминът ми е 01-02.07 но това са само 6 дни до рождения ден на голямото ми момченце.
Ле

# 473
Звездичка, и моите са с няколко дни разлика. Каката е на 18.07., а малкият се роди на 8.07. Изписаха ни на 11.07. и за няколко дни организирах тържеството в детски център, поръчах тортата, избрах подарък, украси... и така. На празника отидохме без бебето, оставих го на едната баба. Тя го гледа три часа, докато се върнем.Важно е в такъв момент да не се почувства пренебрегнато по-голямото дете. Така си мисля аз. Така че, каквото можеш подготви отрано.

# 474
  • Burgas
Звездичка, и моите са с няколко дни разлика. Каката е на 18.07., а малкият се роди на 8.07. Изписаха ни на 11.07. и за няколко дни организирах тържеството в детски център, поръчах тортата, избрах подарък, украси... и така. На празника отидохме без бебето, оставих го на едната баба. Тя го гледа три часа, докато се върнем.Важно е в такъв момент да не се почувства пренебрегнато по-голямото дете. Така си мисля аз. Така че, каквото можеш подготви отрано.

Напълно съм съгласна, че е важно да не се почувства пренебрегнат и затова от сега го мисля.
Как да въведа новия член на семейството , че баткото да не го приеме като натрапник. Как да се справя с отсъствието ми от къщи за раждането. евентуално 5-7 дни, най вероятно ще съм секцио, а за толкова не съм отсъствала от живота му.
майчини вълнения Embarassed

# 475
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
zvezdi4ka_bs, аз резервирах клубче, избрах торта и т.н. още през май, т.к. бяхме в "Корабчето", което поне мин. година трябваше да се резервира поне месец по-рано, нямахме никакъв проблем, всичко си беше както бяхме го уговорили, така, че може от по-рано да организирате партито  Peace А щом ще си секцио, значи към края на юни вече ще си имате бебе и за празника ще си вкъщи Wink  Всичко ще бъде 'уред не се притеснявай  Hug

# 476
Брей темата се е размърдала малко. Радвам се за всички бременни мами и желая успех. Нали казват че на човек колкото и да му е трудно се мобилизира и успява. И ревността минава, и инатлъка така че по някое време всичко си идва на мястото.

# 477
Здравейте, мами.
Аз малко да се оплача и тук.
Вчера дъщеря ми е била наказана в ДГ, но си го е заслужила, направо не знаех как да реагирам като се прибраха с баща й. ММ като отишъл да я прибира от ДГ /аз съм с проблемна бременност и той я води и прибира/, учителката тъкмо й се карала и я наказвала. Малко се притеснила и започнала да обяснява на ММ /били са навън да играят/. Та, малката "подкокоросала" още едно детенце /момче/ да се скрият и се наложило учителката да ги потърси доста из цялата ДГ, като излязли още неща - не била слушала цяла седмица. У дома я поразпитах и сама си разказа всичко, опитах се да й обясня, че това, което е направила не е редно и освен това е опасно. Каза, че е разбрала и обеща да не се повтаря, но да видим.
Поинтересувах се как така учителката ги е изпуснала двамата калпазани от поглед, но ММ не можа да ми обясни. Та съм малко разколебана и от това, по тази причина не наказах малката у дома /всъщност досега не е наказвана, защото е била много послушна, ама явно предстои периода на белите/ .
И си се тормозя. Лошото е, че не мога да отида лично до ДГ, за да говоря с г-жата, а не ми се водят телефонни разговори. За капак от вчера са под карантина - има варицела в ДГ.

Вие наказвате ли вече децата, когато направят някоя беля? На мен сърце не ми дава да го направя.

# 478
Според мен това е реакция от предстоящото неизвестно събитие, което очаквате. Тя е малка и не може да го разбере още. Въпреки, че на пръв поглед изглежда, че разбира. Говорете и много за бебето и как като се роди бебето ще я обичате още повече и нея и бебето. Как и бебето ще я обича и ще му бъде приятелка за цял живот.
Моя Зар пък беше ухапал сестрата в яслата  Whistling по него време. Много говорех, и сега говоря и виждам определено резултат. Бавно става, но има смисъл.

# 479

Поинтересувах се как така учителката ги е изпуснала двамата калпазани от поглед...

Ами ако са 30 парчета, както са в нашата градина, съвсем нормално е да ги изпусне от поглед. Все пак са две жени - учител и леля. Колкото и да гледат, не може да ги държат изкъсо във всяка една минута. Аз не бих винила учителката в този случай.

Наказания налагам, но само такива, които съм убедена, че ще успея да спазя.
Например лишавам от тв, ел. игри, лакомства... Не всичко наведнъж  Laughing , а избирам едно от тях. Но само ако съм сигурна, че няма да "омекна" след два часа и да отменя наказанието.
Конкретно във вашия случай не бих наказала. За мен е нормална хрумка на малко дете.

Общи условия

Активация на акаунт