Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 776
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Въпросът е по-скоро дали ТАЗИ година нивото е същото. Ако са смъкнали нивото на храната навсякъде няма полза от отзивите за миналата година.

# 226
  • В най - голямото село
Аз си чакам отзиви за Амелията, ама май няма. На 98 % от утре ще сме там.

# 227
Явно наистина излиза че храната във всички хотели в Албена е почти еднаква.Били сме в Лагуна бийч,нещо не ни хареса храната,в Лагуна Маре като бяхме мин.септември храненето беше в Гардън,сякаш беше по-добра от Лагуна бийч.
Във Фламинго гранд сме ползвали само закуската-добре е ,като в другите хотели,но имаше и ядки,това е разликата.А кафето го наливаха от кани-изобщо не ставаше за пиене.Нямаше машини за кафе.
Казвате за Лагуна Гардън -няма много салати.Е това харесвам на Добротица- много видове салати, десертите общо взето - албенските пастички, то имаше и еклерчета,баклавички,руло,цели торти-еднакви винаги,но все пак имаше.Е, вече май във всички хотели тия дребни десерти ги слагат в отделни чинийки. Хляб- разнообразен-бял,черен,със семки,и мек, има и франзели,питки.
Ами какво да кажа-в доста хотели сме били,имам голяма база са сравнение, и сега като чета какво описвате за някои хотели,еми според мен Добротица продължава да води.
А всъщност няма ли някой друг който е бил в Добротица да си каже мнението?Вече ми е неудобно само аз  да хваля този хотел.Е,вярно всеки си има различни разбирания  и вкусове...

И аз вече я похвалих, но ще се присъединя и към твоите отзиви - на 100 % ги подкрепям. Никакви оплаквания от храната нямах тази година. Много ми хареса това, че сладоледът не беше на самообслужване, както предишните години, а винаги имаше човек от ресторанта, който го сипваше. По този начин нито я имаше мръсотията по витрината, нито кофичките бяха опипвани от съмнително чисти ръце.

# 228
Въпросът е по-скоро дали ТАЗИ година нивото е същото. Ако са смъкнали нивото на храната навсякъде няма полза от отзивите за миналата година.
Изказването ми за Лагума Маре-Гардън е от м.септември ,но Inanna говори за сега, затове се включих и аз. А за Добротица - от тази година,началото на м.юли.

# 229
  • София
 За мен тази година нивото на храната е малко по-ниско от миналата година - въобще тенденцията от 2009 насам е инклузивът да се стеснява все повече, а храната да става по-еднообразна и блудкава. Това са поне моите наблюдения.
 По отношение на Лагуна Гардън - закуските правеха изключение, тъй като бяха доста разнообразни. Сутрин имаше мекици, пържени филии, принцеси, гофрети, палачинки, понякога баница и някакви зърнени каши за руснаците. Диня, праскови, кайсии, а понякога и пъпеш присъстваха при всички хранения. Това беше и моето спасение, когато не мога да си харесам нещо за ядене, а дебело подчертавам, че по отношение на храната не съм претенциозна.
  Кафето Лаваца не е включено в инклузива на Лагуна Маре, докато миналата година в Сенди спокойно си пиехме хубаво кафе без да го заплащаме. В стаята ни нямаше сешоар, което за мен е голяма изненада, след като става дума за четиризвезден хотел. Той не заслужава повече от три звезди при никакво положение - няма басейн, ресторант, необходимото обзавеждане и услуги за този тип хотели.
   Положително е наличието на разнообразна анимация за деца и за възрастни, както и детското клубче, което ни спаси в единствения дъждовен следобед през седмицата, в която почивахме. Другото, което ми хареса, е спазването на сравнително добра хигиена и редовната смяна на кърпи и бельо.
  Базата вече е остаряла и има нужда от подмяна, но това важи за доста от хотелите в Албена.

# 230
  • Плевен
Да кажа и аз пресни впечатления от Боряна.
Хотела е реновиран и всичко в стоите е ново и чисто. Баните също.
Храната беше добра - скарата беше отлична, правеха всяка вечер патешко печено, което беше много добро. Имаше доста салати и поне 4 вида плодове. Десертите обичайните, кекса беше вкусен. Всяка вечер имаше риба на плоча, правеха и много вкусни миди /чесно казано по-вкусни миди не съм опитвала. Никой не е имал стомашни проблеми  Wink Обслужването беше добро. Не се е налагало да чакаме нито за скарата, нито за печените на плоча неща. Свободни места в ресторанта /вътре и в градината/ винаги имаше, независимо по кое време се хранехме.
Басейна беше топъл и чист, само следобеда вече имаше доста пясък по дъното, но сякаш е неизбежно, като се има предвид, че басейна е на пясъка.
Чадъри имаше винаги свободни и на басейна и на плажа. Ние ходехме на плаж след 9 часа и без проблем се настанявахме на 4ти, 5ти ред. Иначе имаше свободни места и по-напред към морето. Явно запазването чрез хавлии в ранни зори, тази година не е популярно в Боряна.
С две думи цареше пълно спокойствие, чак не можах да повярвам. Никой не се е надпреварвал нито за храна, нито за чадъри и шезлонги. Анимацията беше забавна и тиха /на мен постоянното викане около хотела не ми е по вкуса/.
В хотела румънските туристи тази година напълно липсват, в резултат на което нещата са много спокойни. Имаше предимно руснаци, немци и французи, както и доста българи. Управителката каза, че румънските туристи предпочитат ол инклузив и за това тази година липсват в Боряна.

Ако някой има нещо конкретно да пита, че не съм много по описателните обяснения.

# 231
  • София

А всъщност няма ли някой друг който е бил в Добротица да си каже мнението?Вече ми е неудобно само аз  да хваля този хотел.Е,вярно всеки си има различни разбирания  и вкусове...
Има, има и на нас Добротица ни е любим. Почивахме там няколко години подред, а при нас това е доста, защото обичаме да разнообразяваме. Разнообразихме със Сенди бийч, а тази година с албенския хотел Магнолиите в Приморско, били сме и в прехваления Мирамар в Обзор и Добротица си е нашия фаворит. За това следя отзивите за него, защото пак ще се ходи.Имаме си и любима стая и винаги моля да ни настанят там.Simple Smile

# 232
  • Велико Търново
Stanislava_, да знаеш само как те чаках и как ти се радвам!  Hug
Отпусна ми се душата, като те четях! Всичко звучи много добре!
Би ли споделила какви варианти имахте за хранене на обяд?
В басейна има ли много плитка част - дето лазят бебетата в нея? Или си е стандартен детски 50 см дълбочина? Има ли пратер или пързалка?
Сладолед има ли включен на вечерята например?

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 10:17 от Тонитa

# 233
Stanislava_  и аз като тонита се радвам на хубавите отзиви за Боряна.Може ли да споделиш кой етаж е за предпочитане,защото една година бяхме на висок етаж,не в този хотел, и топлата вода ту спираше,ту тръгваше.
Какви са цените на напитките-безалкохолните основно.

# 234
  • Плевен
Stanislava_, да знаеш само как те чаках, и как ти се радвам!  Hug
Отпусна ми се душата, като те четях! Всичко звучи много добре!
Би ли споделила какви варианти имахте за хранене на обяд?
В басейна има ли много плитка част - дето лазят бебетата в нея? Или си е стандартен детски 50 см дълбочина? Има ли пратер или пързалка?
Сладолед има ли включен на вечерята например?
Ами ние бяхме със закуска и вечеря. Закуската е до 12 часа. Сутрин направо отивахме на плажа, вземахме си кафе и нещо малко за хапване за детето. Аз рано сутрин не мога да ям, така или иначе. После ходихме "на закуска" в 11,30 и това всъщност ни беше обяда. За обяд друго не сме търсили. Между другото даваха да се носи храна и на плажа. Ние сме си вземали само кайсии и праскови. След 12,00 часа ресторанта си работи с меню. Има детски басейн, но няма пързалки. На мен ми беше до коляното, така че за лазене няма да става. Но в големия басейн има едни много широки стълби и там е много плитко. Но все пак не можеш да оставиш детето само, ако това е идеята.
На вечеря има сладолед няколко вида и кофички и всеки си сипва. Ние не сме го опитвали и не мога да кажа дали е хубав. Вечер имаше таратор плюс две супи - постна и с месо, 8 вида салата, отделно нарязани зеленчуци, шунки, кашкавали, настъргано сирене, дресинги и т.н., всеки да си прави сам салата. Риба на плоча, отвън до басейна бяха сладоледите и барбекюто. Основните готвени ястия бяха мин. 6, плюс два вида паста със сметанови и доматени сосове. За десертите казах, но не сме ги яли много много, тъй като плодовете бяха невероятно вкусни и хапвахме тях.  Имаше и обичайните неща за децата, неща за правене на сандвичи /масло, кашкавал, пастет, салами.../, шок. топчета, прясно и кисело мляко, компоти.

# 235
  • Велико Търново
Stanislava_, много ти благодаря!
Звучи прекрасно! Басейна и така е перфектен за моите дребните. Аз питах за да добия престава от кой модел е, така да се каже.

Абе хем си знам, че досега най ми е харесвало в реновирани хотели да ходя,  чудя се що се престраших само на 6 дни в Боряна.
Другата ни резервация е във Вита парк. Имам още време да помисля дали да не удължа Боряната за сметка на Вита парк....

Резервацията ни е с изглед море. Как мислиш, има ли смисъл да проявявм претенции за етаж, крило? Или все ще е ок?

# 236
  • Плевен
Stanislava_  и аз като тонита се радвам на хубавите отзиви за Боряна.Може ли да споделиш кой етаж е за предпочитане,защото една година бяхме на висок етаж,не в този хотел, и топлата вода ту спираше,ту тръгваше.
Какви са цените на напитките-безалкохолните основно.
Ние бяхме на 6ти етаж, имаше вряла вода по всяко време. Аз исках по-висок етаж, тъй като се притеснявах да не е шумно от анимацията, но тя си беше с нормални децибели, плюс това е на външния бар, който е доста в страни от хотела. Така че откъм плажа е тихо. От другата страна /към парка/ са дискотеката и Славянски кът и се чува музика до късно, но като се затвори тераса е тихо. Макар че ние спим дълбоко и си спяхме на отворено /вратата към терасата е с мрежа/.
В ресторанта има напитки само на закуска. На вечеря се плащат. Някои /вкл. и аз на два пъти/ си носят купени от магазина напитки. Иначе всичко е по 2лв. Naughty и водата и безалкохолното и бирата  Laughing Има машина за фреш - той е по 2,50лв. Моето дете пиеше шейкове, които бяха страхотни - 6лв. От бара сервират и по плажа. Фрапето е 3лв. Има и витрини на Делта и Нестле със сладоледи - цените горе долу са двойни.

# 237
Има занижение на качеството  храната от миналата година ,говоря за Нона,като изключа закуската,че беше разнообразна,обяда и вечерятя имаше дни в които се почудваш какво да избереш. Прословутия сок на Албена от ябълки вече се продава,тази година бирата е само Славена миналата имаше и Ариана и Каменица,виното е доста разредено,имаше разнообразие на няколко сирена за сметка на кашкавалите но пък беше вкусен.Изключителна забележка за месото на скарата жилаво та жилаво,само веднъж имаше крехки и вкусни пържоли,междинките изобщо не сме ползвали пиците  не стават ....Не сме супер претенциозни ,знам че за да се организира изхранването на маса народ си е изключително усилие ,но все пак човек като си дава парите трябва да има и претенции.Супер дребнаво е чадърите и шезлонгите на плажа да са безплатни ,а да прибират по 2 лева за шалте,ми калкулирайте си ги в цената  бе хора..Абсолютно съм доволна от персонала  на рецепция,камериерките изключително мили,поддържат изрядна чистота ,стаите са хубави,ние бяхме отново на 9 етаж ,гледката е страхотна.Като цяло съм с положително мнение ,но правя уговорката ,че храната не ми е абсолютен приоритет иначе има доста какво да се желае

# 238
  • София
Супер дребнаво е чадърите и шезлонгите на плажа да са безплатни ,а да прибират по 2 лева за шалте,ми калкулирайте си ги в цената  бе хора..
Това за всички хотели ли се отнася. Миналата година шалтетата бяха безплатни (поне в Мура)?

# 239
  • Плевен
Супер дребнаво е чадърите и шезлонгите на плажа да са безплатни ,а да прибират по 2 лева за шалте,ми калкулирайте си ги в цената  бе хора..
Това за всички хотели ли се отнася. Миналата година шалтетата бяха безплатни (поне в Мура)?
Ами и в Боряна бяха по 2лв шалтетата. Но аз доколкото видях като се разхождахме на всеки плаж имаше табела с цена 2лв за шалте.

Общи условия

Активация на акаунт