Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 773
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
тази година решихме за първи път да почиваме в Албена - в периода на отпуската ни има свободни стаи в Компас и Ком. Ще съм благодарна, ако някой сподели отзиви за двата хотела и кой е по-добър от двата.

# 451
Питане към Maybe относно Нона как беше храната,плажа, имаше ли нахални руснаци,комари.Ние сме на почивка там от 27.07 и ще ми е от полза всяка информация.Благодаря предварително.
Закуската беше като във всеки хотел, стандартните неща, яйца в различни варианти, салами, който аз не опитвам, разни наденички, кренвирши и така нататък, пържени филии, макарони, тутманици, палачинки и гофрети, който се правят в момента, не се чака много, въобще никъде не се чака!
На обяд,имаше 2 супи+ таратор винаги и на вечеря, готвени неща, ориз, грах, пилешко или свинско със сосове, на скарата печаха много хубаво пилешко със чушки, свинското беше жилаво доста. За съжаление на мъжа ми нямаше телешко, за разлика от Блу Ориндж  Simple Smile всеки ден и вкусно приготвено. Имаше миди, скариди, толстолоб и разни други риби. Алкохол и вино добри - Винпром Търговище, сок Присан, от бутилки го наливаха барманите, бира Бекс ! Нямаше нахални руснаци изобщо, бяха си културни и не много, имаше поляци и румънци и малко французи и не много българи, българи като че ли имаше в Елица повече! Персонала любезен и усмихнато закачлив,  даже се радваха на българите! Плодове имаше- много вкусни пъпеши и дини, праскови и кайсии, зареждаха постоянно. Торти стандартните оцветени пасти не съм ги яла, но детето ги харесваше! Сладоледа не е лош!
Плажа е хубав и чист, почистваха го всяка вечер с машина, а през деня минават за чаши и др отпадъци, можеш да си носиш от бара напитки без проблем. Междиннката в Елица ужасна, само един път отидох но ми се стори всичко гадно. Чужденците запазват шезлонги рано сутрин, така че и аз се принудих за да може да сме близо до морето заради детето, но казах на рецепцията за това, защото имаше някой който не идваха по цял ден! Имаше рибки, рачета във водата, плитко е.
Анимация, мога да кажа за детската дискотека само - всеки ден или в Елица или Боряна! Много беше завладяваща за моя малчо!
Това е общо взето, питайте и друго ако искате, че сега не се сещам. Ще Ви хареса момичета и приятна почивка на всички!

# 452
  • Сливен
Maybe благодаря много за изчерпателния отговор.  bouquet

# 453
  • В една Дупка.
  bouquet и от мен
Аз досега не съм се сетила да питам, кърпи за плаж носите ли или там дават? Ще си спестя един куфар...))))

# 454
  • София
Резервирах за неделя през саита на Албена с 5 % отстъпка за хотел Орхидея.Реших да платя на място ох дано няма проблеми,че незнам за първи път отиваме в Албена и незнаем какво да очакваме.Дано всичко е наред.Има ли някои които е ходил тази год. да сподели впечатления.Купих един вагон   пробиотици за таткото и детето, прахчета за растроиство и повръщане,но дано не се налага да ги използваме.Ще се радвам някои които е ходил да сподели  как е там.Стаите дали са като на снимката,има ли подходяща храна за 2год. дете ,басейните топли ли са,пеша за колко време се стига д плажа,може ли да се намери място там към 9 сутринта?

Изчетох цялата тема и очите ми изтекоха, но таз годишни отзиви не намерих за Орхидея, така че очаквам с нетърпение такива от теб  Sunglasses
За Компас също не намерих отзиви от тази година. Дано някой се включи!

# 455
Maybe,благодаря за информацията за Нона Hug

# 456
# 457
  • София
  bouquet и от мен
Аз досега не съм се сетила да питам, кърпи за плаж носите ли или там дават? Ще си спестя един куфар...))))

Кърпи за плаж си носим. Не съм видяла още нито един хотел в Албена, който да дава кърпи за плаж.

# 458
От понеделник и ниесме в Албена,Благодарение на изчерпателното описавние на Станислава съм подготвена и позитивно настроена за почивката в х-л Боряна.
Само да попитам има ли много комари?
С двама тинейджъри ще съм и видях споделеното от penelopi - морските атракции-някой да ги е посещавал?

# 459
Искам да питам за БОРЯНА има ли в баните душ гел и шампоан, а също така и сешоар?

Не разбрах също може ли да се доплаща за обяд или ресторанта си работи на свободна консумация на обяд?

# 460
Питане към Maybe относно Нона как беше храната,плажа, имаше ли нахални руснаци,комари.Ние сме на почивка там от 27.07 и ще ми е от полза всяка информация.Благодаря предварително.
Комари няма ама има руснаци и румънци  Mr. Green,с малки изключения съвместното ни съжителство беше ок,единственото което ми беше адскии смешно,че се наливаха до последната минута на 23 часа,но не е имало пияни или някакви изцепки ,като цяло хотела е пълен със семействас  деца.Храната аз вече писах може и по-добре но има какво да си избереш,закуската е добре,ска рата с доста забележки за качеството на месото ,но гладни няма да останете.Сладолед и напитки колкото ви душа сака може да ги носите и на плажа,единия ден много отвратително впечатение ми направиха едни румънци които преди да си тръгнат изпиха невероятно количество питиета на плажа и после си зарязаха чашите там та ние им гиостсервирахме щот гледката беше покъртителна Mr. Green

# 461
  • София
 Комари има. Двете деца и моя милост станахме жертва на малките гадинки. Носете си репеленти.

# 462
  • На остров
Изглежда супер забава, благодаря за линка, определено ще се възползваме  Simple Smile!

# 463
  • Плевен
По-добре си носете тоалетни принадлежности. Не са лоши шампоаните им, но нямат достатъчно и си ги спестяват.
Хавлиени кърпи не дават, но ако искате срещу заплащане на ден се предоставя. Попитайте на рецепция.

# 464
  • Русе
Да кажа и аз за х-л Боряна, прибрахме се от там в петък, бяхме цяла седмица. Комари нямаше въобще,в банята има само сапунчета и шампоани, сменяха кърпите всеки ден. Сешоар има. В ресторанта се закусва до 12 часа, от този час нататък може да се поръчва обяд на свободна консумация. Не беше скъпо, супите и таратора бяха около 3 лева, основни ястия , пици и спагети от 6/7 лева до 15/20 за рибите. Виното е 6 лева на чашка , така че по-добре си поръчайте бутилка, ако ще пиете вино, малка наливна 2 лева, голяма 3лв.
Храната ставаше и за закуска и за вечеря. Има аниматори, които всяка вечер забавляват децата с дикотека от 20 ч.  и шоупрограма от 21 ч., само се редуват всеки ден от Боряна в Елица и обратно, защото са екип. Детския аниматор работи сутрин от 10 до 12 и вечер от 16 до 18 часа, рисуване и игри. На моята дъщеря и беше интересно.
На плажа ако искате чадъри на първите редици , трябва да тсанете много ран и да си хвърлите кърпите там, иначе от чужденците не може да се уредите. Аз не съм си причинявала такова мъчение, все пак съм на почивка и да се наспя,та  не сме ползвали тази екстра, ако си носите чадър може да си го сложите спокойно до тези на хотела, има свободна широка ивица , където няма такъв наплив и да сте на самия бряг.Първите дни бяхме в стая на 2 етаж, към морето четни, беше с душ, после си удължихме престоя и бяхме на 7 етаж нечетни пак към морето и бяхме с вана, и в двете стаи имаше хладилник, тоест минибар, ама става .
Ако някой иска да пита още нещо на линия съм, ние останахме много доволни

Общи условия

Активация на акаунт