МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 57 364
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Снощи по рецептата на nana77 направих розички с шунка. Станаха уникални! Поздравления за рецептата!   bouquet  За първи път меся нещо (т.е. машината го меси), в което да не се налага да добавям брашно/вода. Пропорциите са точни, става пухкаво тесто, с което се работи много лесно и приятно. Със сигурност пак ще направя розичките.

# 211
  • София
  • Мнения: 12 591
Снощи по рецептата на nana77 направих розички с шунка. Станаха уникални! Поздравления за рецептата!   bouquet  За първи път меся нещо (т.е. машината го меси), в което да не се налага да добавям брашно/вода. Пропорциите са точни, става пухкаво тесто, с което се работи много лесно и приятно. Със сигурност пак ще направя розичките.

Супер.
Освен с шунка, спокойно можеш да пробваш да ги направиш с резен кашкавал, например.

# 212
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Точно така направих, защото не ми стигна шунката, но кашкавалът ми изтече в тавата, така че не е много удачно. Мисля да пробвам с локум как ще са.
Още беднъж благодаря за рецептата.   bouquet

# 213
  • София
  • Мнения: 12 591
Точно така направих, защото не ми стигна шунката, но кашкавалът ми изтече в тавата, така че не е много удачно. Мисля да пробвам с локум как ще са.
Още беднъж благодаря за рецептата.   bouquet

За да не изтече кашкавалът просто го слагай по-навътре в тестото.

# 214
  • Мнения: 720
М&С, благодаря за рецептата! Маслото дали е от малко пакетче? Ще я пробвам. Правила съм кекс без мляко, друг с кисело мляко, а ще опитам и с прясно мляко.
Аз използвах не пакетче , а масло купено на кг пакетирано в найлон

като съвсем приблизително на око долу-горе прецених колко количество е едно пакетче масло , и отрязах 2/3 от него... newsm78

# 215
  • Мнения: 4 456
Преди малко извадих един хляб от 3 вида брашна-грахам,типово и бяло . Ами,ужасен стана-няма и една педя. Не съм го рязала,но отвън си изглежда добре,само дето е малък.
Така и не разбрах каква може да е причината изведнъж да започнат да не ми стават хлябовете. Със същите продукти до преди месец си ставаха добри. Също и белия хляб не става както трябва. Може ли да е в машината причината-нещо да не е наред?

# 216
  • София
  • Мнения: 15 847
  Жегата, жегата, кара ги да превтасват.Аз вече меся, оформям и пека, не чакам да втасва.Въпреки всичко онзи ден забравих,че съм пуснала машината да меси типово тесто и след няколко часа събирах отвсякъде тесто и мих машина. Sick

# 217
  • Мнения: 29 063
Преди малко извадих един хляб от 3 вида брашна-грахам,типово и бяло . Ами,ужасен стана-няма и една педя. Не съм го рязала,но отвън си изглежда добре,само дето е малък.
Така и не разбрах каква може да е причината изведнъж да започнат да не ми стават хлябовете. Със същите продукти до преди месец си ставаха добри. Също и белия хляб не става както трябва. Може ли да е в машината причината-нещо да не е наред?

Аз имам същия проблем от няколко седмици насам. Ползвам едни и същи марки брашно (типово и пълнозърнесто "Мелла" - Сливен) и мая, купени от един и същ магазин. В горещините би трябвало хлябът ми да превтасва, както е ставало други години, а на практика той не бухва достатъчно. Иначе е добре изпечен и не вярвам причината да е в машината.
Дали проблемът не се крие в различните партиди на брашното или маята, нищо че са от същата марка? Изтекла годност? Новата реколта зърно? newsm78
Ще трябва да експериментирам - същото брашно с друга мая и друго брашно със същата мая, та да видим къде е заровено кучето.  Thinking

# 218
  • Мнения: 4 456
Абе и аз още предния път като писах,реших,че е от жегата и превтасват.  Обаче преди като ми превтасваше хляба ставаше дупка,а сега са си оформени правилно,но много малки.
От друга страна пък,не стига че е горещо,ами и пекарната ми е на още по-горещо място.
Ще пробвам рано сутринта докато не е станало още жега да сложа хляб и ще видя какво ще стане.

Как` Сийка,точно и моя така. Не бухва достатъчно,иначе си е оформен добре и изпечен.


nana77,не е от брашната.

# 219
  • София
  • Мнения: 12 591
Снощи пекох хляб - стана си перфектен. Сменете маята и брашното.

# 220
  • Мнения: 8 584
                     Аз само меся с машинката и пека във фурната.Меся с едно и също брашно /нали купувам големи количества от мелница и още не е свършило/ с една и съща мая,но забелязах,че трябва да намаля времето за втасване и хлябът ми се получава перфектен за много по-малко време.Задала съм си програма ,в която съм намалила втасванията до минимума,който е възможен в програмата.

# 221
  • Karlovo
  • Мнения: 538
Може ли да ми кажете коя друга марка освен Мулинекс имат хлебопекарни за 1,5 кг. хляб .Ние сме много народ и чак ми става жал за машинката ,моята е  до 1 кг.

# 222
  • Перник
  • Мнения: 5 075
  Жегата, жегата, кара ги да превтасват.Аз вече меся, оформям и пека, не чакам да втасва.Въпреки всичко онзи ден забравих,че съм пуснала машината да меси типово тесто и след няколко часа събирах отвсякъде тесто и мих машина. Sick

Моите хлябове си се получават, както обикновено. Даже току що майка ми докладва, че хляба, който пуснах сутринта е опрял в капака на хлебопекарната.

# 223
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Абе и аз още предния път като писах,реших,че е от жегата и превтасват.  Обаче преди като ми превтасваше хляба ставаше дупка,а сега са си оформени правилно,но много малки.
От друга страна пък,не стига че е горещо,ами и пекарната ми е на още по-горещо място.
Ще пробвам рано сутринта докато не е станало още жега да сложа хляб и ще видя какво ще стане.

Как` Сийка,точно и моя така. Не бухва достатъчно,иначе си е оформен добре и изпечен.


nana77,не е от брашната.

И при мене се получиха такива аномалии.Смених маята,смених брашното...
по-рана с 1/6 от кубчето (42гр.),или 1/2пак.(суха 7гр.) правих хляб голям, хубав, 1кг. асега не ще... newsm12

# 224
  • Русе
  • Мнения: 103
Може ли да ми кажете как се прави този хляб в хлебопекарната


Предполагам, че ще се пече във фурната, но ме интересува рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт