ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 30

• 57 065
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Шанта,моля те пусни инфо, че немския отдавна сме скарани;)

# 511
"На Фиг. 2 е представена графика на изпълнението на реимунизациите с ваксина Тд през 2011 г. Реимунизациите в ученическа възраст са изпълнени в около 90%, но с нарастването на възрастта имунизационният обхват намалява до 68% (на 25 и 35 г. възраст), като се очертава трайна тенденция за намаляване на броя на реимунизираните възрастни лица."
Това е за 2011 г. - Надзор на имунизациите и нежеланите реакции след ваксинация в Бъ … ария през 2011 г.

Горното потвърждава твърдяното в тази тема, че тетанус не се среща често, не поради масово ваксиниране на населението...  Peace

# 512
http://nauho.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F … D1%82/%D0%BD-1395    поредната тъпотия на тоя измислен доктор

# 513
Здравейте!За първи път пиша в темата,скоро я открих.Не съм имала възможност да прочета много неща от нея,но има време.Аз съм мама на момченце на 1г. и 3м. Има всички всички ваксини за възраста освен последните 2 или 3 не съм много сигурна.Много боледува последните няколко месеца,започна да прави бронхоспазми (асматични),стигаме до урбазони...и т.н. Ужас е!Та поради тази причина не са ни сложени тези ваксини,защото малкия все беше болен.НО аз така или иначе бях решила ,че приключихме с ваксините.....информирах се и взех това решение.Личната ни лекарка не знае за това мое решение и сега само казвам ,че скоро е пил АБ (и следователно не може да му се бие ваксина).Но така само отлагам (печеля време) понеже не знам какво да правя..Не ми пука за глобите,за детските надбавки и т.н.
Интересува ме това как детето ми ще ходи на детска градина и на училище??
Навярно този въпрос е задаван тук доста пъти,но аз не видях...
Та въпроса ми е има ли деца които нямат ваксини и си ходят на ДГ и т.н.
Имам предвит тук от форума Реални деца...защото който и да питам всеки казва "ами ДА имам една позната...и така нататака ама не знам как точно е станало"
Стана малко объркано ама Laughing и на мен ми е объркано в главата!!!
Благодаря Hug Ще ви следя Peace Peace Peace  bouquet

# 514
  • Пловдив
Че много деца има тук, които нямат всички ваксини и си ходят на училище. И в училище знаят, че ги нямат, т.е. не са вписани....

Моите също са от тях.    Peace

# 515
И как така става това?Като реша да пусна малкия на ДГ,на ясла няма да го пускам така или иначе.И като ми кажат ,че няма да го вземат без ваксини?Какво следва?Помогнете ми аз не съм явно много в час...защото мислих ,че не е възможно дете без ваксини да посещава детска градина...за училище са противоречиви мненията ,но за ДГ мислех,че няма шанс....
 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 516
На детска градина няма как да го вземат по принцип без всички ваксини.

# 517
  • София, Бургас
И как така става това?Като реша да пусна малкия на ДГ,на ясла няма да го пускам така или иначе.И като ми кажат ,че няма да го вземат без ваксини?Какво следва?Помогнете ми аз не съм явно много в час...защото мислих ,че не е възможно дете без ваксини да посещава детска градина...за училище са противоречиви мненията ,но за ДГ мислех,че няма шанс....
 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

С две думи намира се лекар, който е съгласен с твоето мнение за ваксините и ти ги вписва в картона без да ги бие. Или намираш частна детска, която не гледат ваксините. Аз още търся лекар. Явно всеки се спасява поедично, защото всеки си пази лекаря. Което е разбираемо де...аз мисля да ходя да разпитвам наред по поликлиниките. Явно по друг начин няма да намеря...

# 518
Мен честно казано ме е страх да задам такъв въпрос на лекар...И не знам дали изобщо имаме такъв лекар тук в Ямбол а и да имаме...няма как да разбера за него....

# 519
  • Пловдив
Ааа, аз ти казах за училище. За ДГ не знам...

# 520
feisi , не се страхувай да зададеш въпроса на лекар,поне опитай  Peace Може да помолиш да ги впише само заради ДГ,а после да ги "сложите",но трябва да я убедиш в това.След това пак намираш начин поне да отлагаш максимално дълго.Най-накрая може да си развалите отношенията,но ти си майката все пак.

# 521
feisi, и аз бих посъветвала да говорите с лекаря на детенце.
А имате ли диагноза астма? Ако е на алергична основа, може да успеете да отлагате по 6 месеца с документ и така да запишете ДГ.

# 522
  • София
feisi, за съжаление за ДГ, единствения ти варянт е или да ги "сложите" само писмено или да търсиш частна градина. Другото което се сещам е след като детенцето ти е било доста време почти непрекъснато болно, да поискаш от личната лекарка да ти даде докменти за тези боледувания или ако имате болнично лечение и с тези документи да отидете на комисия и поискате отлагане. До колкото разбрах лесно давали отлагане с 6 месеца. През това време момже да помислиш евентуално да го запишеш в ДГ или да търсиш друг лекар. Нищо не пречи да питаш директно, не се знае може пък да се съгласи лекарката.

Проблемът да не се споделят тук във форума лекарите които "слагат" ваксините е не само че всеки си пази лекаря (което е нормално все пак), но и е факт че са малко тези които биха направили тази услуга на някой непознат, т.е. трябва да е сигурен че наистина сте близки на този, който ви изпраща.

# 523
Само едно уточнение(дано не подведа някого):не е задължително да минавате комисия,за да се освободи детето от ваксини.Аз съм занесла само бележка от имунолога,който лекува сина ми в,в която в свободен текст е написано,че поставянето на ваксините може да влоши състоянието му.Личната я взе,приложи и повече нищо не е споменавала за ваксини.
Познавам и друго дете като нас,но неговата бележка е от гастроентеролог.Тяхната бележка е за освобождаване в срок от една година,но лекарката е казала,че до година ще им напише пак.Нашата е без срок,ако ми искат ще взема нова Peace Не сме минавали комисия Peace Но децата ни вече бяха приети на детска градина -3 група,не знам това до колко има значение.

# 524
  • София
Предполагам, че ако има такъв документ за отлагане, няма да има проблем да се запише детето в ДГ

Общи условия

Активация на акаунт