Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 193
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
Ох, извинете, ида /варих сладко от моркови  Crazy/ - та - Бингото пере много добре - прах бяло на 60 градуса, дори капка кръв от хавлиена кърпа няма следа от нея. За аромат обаче, пък и мекота - хич и не чакайте - едва-едва ухае, а кърпите бодат, пък уж е 2 в 1  Crossing Arms. ще се слага омекотител, ясно.
Ама и вие сте едни с това Коколино - утре пак ще търча до Кауфланд  Whistling
Нали чувала, че сладкото от моркови дори и Зайо Байо не го обича. Grinning

Жалко за аромата, който иначе е толкова хубав.

# 556
  • ГОре на черешата...
Абе не знам за Зайо Байо, ама ние с палачинки много го тачим Peace.

# 557
Лъже се Аристона и още как.В момента в който напълни се изключва от бутона On OFF,после пак се включва  и се задава новата програма.Тя пак започва с пълнене ,но за секунди.

Колко ме радваш! На твоята Аристон коя програма е най-пълноводна? Вълната ли? С кой бутон го правиш (те нали са два: един за включване/изключване и един за стартиране)?

# 558
wdv, забележи цитата:
Тя пак започва с пълнене ,но за секунди.
Пералнята си има ниворегулатор и няма да напълни повече вода от зададеното за съответната програма. Приеми го, така е с модерната, пестелива техника. А има и перални със защита, които като усетят много вода, си включват помпата и поправят „грешката“. Mr. Green
Това е направо абсурдно занимание да се караш пералнята да пълни повече вода, че и да я допълваш с кофи. Ще я повредите, казвам ви. Ще ѝ увисне казана като на моята.

# 559
Ама аз го разбирам, че първо се пуска "пълноводна" програма и пералнята се напълва с много вода, после се нулира и тя си остава пълна, и затова новата програма започва с пълнене, което обаче е за секунди, а не цялостно, защото в пералнята вече има предостатъчно вода. Надявам се Марго да се включи отново с подробности.

# 560
  • ГОре на черешата...
Аз не разбрах защо е това упражнение с водата - не омокря дрехите ли, не пере добре ли Rolling Eyes...не бих го правила, никога, ще се скапе така.

# 561
Преди години, още при първата ми пералня, и аз се тревожех от малкото вода и дори виках техник. Той ми обясни, че доброто изпиране се дължи повече на триенето на дрехите една в друга, а не толкова на многото вода. Не зная доколко е бил прав, но се примирих с факта, че почти не виждам вода в люка. А и пере добре. Производителите си знаят работата.

# 562
  • ГОре на черешата...
Ами прав е бил - на ръка как перете - триете дрехите една в друга Wink.

# 563
Защо перете? Ти не переш ли ? Шегичка - да не се засегнеш.
Трия ги ,ама не на сухо.  Laughing Все пак и вода е нужна. Думата ми беше, че няма нужда от много вода,за да се изпере добре. Колко точно - производителят си е преценил.

# 564
Абсолютно, производителят си е преценил, а както писах, има и много механизми за оптимизиране на прането с по-малко вода - от формата на казана и барабана, до лопатките и допълнителните помпи (последните са екстра, която е рядкост).

Но има и свръхинтелигентни перални (Miele) при които можеш да си регулираш нивото на водата както при цикъла на пране, така и при цикъла на плакнене. Има различни опции, например нормално ниво при пране и нормално при плакнене (по подразбиране е това), нормално ниво при пране и високо при плакнене, високо ниво при пране и високо при плакнене и т.н. няколко варианта. За около и над 2000 лева можеш да си я нагласяш както ти душа иска. Wink

# 565
  • ГОре на черешата...
Не, не пера вече, по здравословни причини, но това е друга тема. Изключително рядко някое петно ако има за махане от дрешка на детето или пък някоя моя много фина дрешка, която няма време да дочака събиране на дрехи за цяла пералня.
И да ти кажа - не съм загубила от факта, напротив Grinning.

# 566
Да забравим за Аристонката на моята приятелка. Laughing Поне ще знам като ми се скапе помощницата да се ориентирам към Миеле.  Peace Иначе да ви кажа, че днес нааай-накрая се престраших да пробвам Омо на цветно. Програма памук, 30градуса. Откъм изпиране добре, на още мокрите дрехи цветовете изглеждаха учудващо добре, но най-добре ще се види и прецени като изсъхнат... Сложих някакъв измислен омекотител на Медикс (черен), който обаче доста добре се съчета със... "специфичната" миризма на Омо.  bowuu

# 567
А при нас има турско ОМО 5 кг за 21 лв.За цветно!
Но нали не е компактен ...,а трябва да искам да ми преведат какво пише.
Тя продавачката е туркиня!Ха сега да ги видя колко знаят турския,защото съм забелязала,че тяхното говорене и тукашния е нещо....средна хубост! Joy
Зелена опаковка е!

# 568
Здравейте! От известно време ви следя и научих много, за което съм ви благодарна, но имам една питанка - днес си купих Персил Голд, но нали съм нова в тези неща май вместо немски, ми набутаха холандски (погледнах го вкъщи). Качеството му сносно ли е или като това от официалния внос? Цената беше 21 лв. за 47 пранета - 135 мл. за средно замърсени дрехи и средна твърдост на водата, доколкото разбрах. Дано не съм се прецакала, защото се колебаех между този и един гръцки Ленор...  Sad
Ето и няколко снимки:

http://prikachi.com/images/668/6429668q.jpg
http://prikachi.com/images/662/6429662g.jpg
http://prikachi.com/images/664/6429664A.jpg

# 569
Не е немски. На втората снимка се вижда, че пише Henkel Nederland/Henkel Belgium. Peace

Общи условия

Активация на акаунт