На море в Гърция 2013 - VII

• 69 244
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Таис,
сещам се коя е къщата (ориентирах се по табелата с делфинчето "Делфинарио" отпред, това е заведение за бугаци, закуски и напитки).
Намира се много силно в центъра и в близост до пристанището, което създава известни предпоставки за шум. Горе не съм се качвала и не знам за изгледа към морето - най-вероятно има от втория етаж, а от първия не, тъй като сградите са нагъсто. То си пише, че във всяка стая има хладилник, а може би пълен кухненски бокс - само в някои.
Сега ще гледам картите на селцето, които Звънче качи, защото в гугъл е много малък мащаба.

Честно казано къщата в Никити изглежда по-хубава на картинка - двор, барбекю, парцел. Двете са на приблизително еднакъв път от плажа, като се замисля. Плажовете на Амулиани са по-хубави, де Grinning

# 616
  • София
Момичета, чудя се дали да не направя предварителна  резервация за ферибота от Игуменица до Корфу. С идеята да не чакаме на опашка или да изпуснем ферибот ако има много коли. От друга страна пък се вързваме с точно определен час за качване. Някой от вас купувал ли е предварително билети за ферибот? Те само за определения час ли важат или могат да се ползват и за следващите по разписание. Според вас на 22 август ще има ли много наплив от коли по линията Игуменица - Лефкими Thinking

# 617
22 е делничен ден, изобщо не си го слагай.
Билетите са за определен час, да, има и отворени, ама за тия кратки курсове не знам дали продават такива, а и не ви трябват.

# 618
  • София
Параход, благодаря  Hug

# 619
  • София
Параход, безценна си  Hug Има обаче ново развитие на нещата  Simple Smile От тук също ми дават прилична цена (35 евро), а на мен ми изглежда много добре:

http://www.visitammouliani.com/en/katalogos/accommodation/to-limanaki/

Доколкото разбирам са близо до плажа Аликес - нали той беше един от хубавите плажове на островчето? Стаите ми изглеждат големи и приятни, има бокс и изглед.. Май са за предпочитане пред другата оферта от Амулиани, и е само с пет евро отгоре - ще се преживее  Simple Smile

Какво ви е мнението, някой да е виждал въпросното Лиманаки??

Иначе и на мен къщата и стаите в Никити ми харесват, обаче нали ни се иска разнообразие...а все на Ситония си седим  Simple Smile

# 620
  • софия
Таис, понеже съм вятър и мъгла по имена и местоположения, не мога да преценя кое е второто място в Амулиани (за първото мисля като Параход), но ако трябва да избирам между двете, бих избрала второто. Виж на картата, която пуснах колко далеч е от Аликес. Да не стане така, че и на плаж, и на разходка да трябва да ходите с кола. Peace

# 621
Таис, това второто на Амулиани изглежда по-добре, но ми се струва че е по средата на нищото и може zvanche да се окаже права
Да не стане така, че и на плаж, и на разходка да трябва да ходите с кола. Peace
Като гледам снимките ми се вижда, че е над крайбрежен път, малко на баир и наоколо не се виждат други къщи т.е. не е в селото, но пък и плажчето, което се вижда в близост не е Аликес. Пише че е в района на Аликес, но най-добре според мен питай какво е разстоянието до плажа и селото/заведенията.

# 622
Благодаря ви момичета  Hug
Това намерих за студио Денис...изглежда добре...
http://www.feelgreece.com/bg/denis-studios

# 623
Това Лиманаки според мен го видях от задната страна (откъм пътя) и е непосредствено до морето.

Сега, доколко е свързано с пряка пътека с пясъка - може и да не е, и да се ходи 200-300 метра до ивицата, но абсолютно е по пътя за Аликес.
Dechy би могла да се включи с подробности, тъй като те бяха отседнали в района. Аз бих последвала съвета на Mur де - питай за разстояние до плажа, особено ако говорят сносен английски. До града е ясно, че е 1-1.5 км, там сте с кола.

НАМЕРИХ ГО! Плажът, до който се намира, е Лимани - дълга, много тясна ивица, точно на отсрещния бряг срещу Аликес (разгледай картата на острова, в най-тясното в средата до соленото езеро). На Лимани ще можете да плажувате по чехли, но за Аликес с малки деца - по-скоро ще трябва с кола. Иначе е примерно 300 метра през нищото.

П.П. Предвид, че гърците отказаха да ги картират с камери подробно за Google Street View, мисля, че ЦРУ спокойно може да ни наеме за индустриален шпионаж Grinning

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 16:18 от Параход

# 624
Момичета, искам да попитам дали в Паралия Катерини има много комари? Другата седмица заминаваме за там и   тогава ще дам по-подробни отзиви.

# 625
  • София
Zvanche, Mur и Параход, благодаря ви много  Hug

На мен също второто място, т.е. Лиманаки, ми харесва повече - като база говоря, а и със сигурност ще има чудесен изглед към морето. Разтърсих се из гугъл, и ето какво открих - техен си сайт, където пише само, че са при плажа Аликес:

http://sakarelouhotel.info/

И още един сайт, където пише, че са на 20 метра от морето и на 700 и нещо от селцето:

http://www.greek-hotels.ltd.bg/16-Ammouliani-019.htm

Ясно ми е, че тези 20 метра са до брега - а не до самия плаж, но ако Параход е права, реално ще има да походим 200-300 метра до плажа. И можем да не се товарим по сто пъти на ден на колите...или бъркам  Thinking  Дали са ми и по-ниска от обявената в сайта цена за септември.

На мен ми е по-важно да сме близо до плажа, и да се качваме на колите за ходене до селцето, отколкото обратното.

А, от Лиманаки не ми искат и депозит. Жената просто каза, че ако решим да ходим, ще ни резервира двете студиа.

# 626
Не, не, то Е 20 метра до плажа, просто плажът не е Аликес.

Моето разузнаване това показа Simple Smile Виж колко е дълъг и тесен плажът на втората снимка в техния сайт, и как се вижда езерото - от Аликес няма такова нещо, а е и доста по-широка ивицата. Аликес е от другата страна на сушата, зад езерото. Дотам ще е 200-300 метра наистина, най-вероятно, или малко повече.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 16:27 от Параход

# 627

НАМЕРИХ ГО! Плажът, до който се намира, е Лимани - дълга, много тясна ивица, точно на отсрещния бряг срещу Аликес (разгледай картата на острова, в най-тясното в средата до соленото езеро). На Лимани ще можете да плажувате по чехли, но за Аликес с малки деца - по-скоро ще трябва с кола. Иначе е примерно 300 метра през нищото.

П.П. Предвид, че гърците отказаха да ги картират с камери подробно за Google Street View, мисля, че ЦРУ спокойно може да ни наеме за индустриален шпионаж Grinning

ОХ, много ме разсмя ...
 Joy  hahaha Joy  hahaha  Joy  страхотна си , май наистина си готова за агент на ЦРУ.

# 628
Благодаря ви момичета  Hug
Това намерих за студио Денис...изглежда добре...
http://www.feelgreece.com/bg/denis-studios

Да, така е. Това и аз го намерих, даже от там пуснах запитването. Но ми се щеше нещо от първа ръка. Не мога да преценя двора колко е голям и има ли място да играят децата newsm78. Иначе е е доста в центъра и е близо и до централния плаж.

# 629
  • София
Параход, уникална си  Shocked   bouquet
Почваш да ме плашиш обаче, казвай за кое разузнавателно бюро работиш тайно  Joy

В крайна сметка според вас кое е по-добре...и този плаж, Лимани, как е - някой ходил ли е там?

Общи условия

Активация на акаунт