Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 787
  • 537
  •   1
Отговори
# 375
  • Beyond the Frontiers
Изтърканото запис, но рецептата ми грабна вниманието  Mr. Green Peace

# 376
  • София
Лео, миналата вечер направих твоя сладкиш, стана просто божествен, много ти благодаря за споделената рецепта   bouquet
залях го с водата която сипах в тавата, за да се разтопи останалата част от карамела, стана много сочен и вкусен

но нямам снимка, докато реша да го снимам и го бяха омели hahaha

# 377
Да си похваля и аз творението тук:

В тавата и Парче

Лео, благодаря ти, както винаги - вкусно и лесно!  bouquet Другият път  ще намаля захарта.......

# 378
И аз го правих - страхооотен е, много вкусен  Hug благодаря за рецептичката

# 379
А с маргарин за готвене /Калиакра/ ще стане ли?Ще се карамелизира ли захарта с него?  Simple Smile

# 380
  • Beyond the Frontiers
Аз го направих с маргарин, поради липса на масло в момента. Не мисля ,че стана точно както трябва, но вкусовите му качества и външния вид не пострадаха. Peace
Прибавих и малко ванилия в тестото за аромат.

# 381
Днес го направих с компот от праскови , вместо ябълки. И мъжа ми и детето много го харесаха така Grinning

# 382
  • София/Осло
Поредната тава замина днес  Whistling

# 383
Два пъти го правя, и двата пъти все глетав...Ми незнам вече. Явно проблема е при мен, просто не мога да разбера какъв е. Досега такъв провал не съм имала...

# 384
  • София/Осло
dalka ,
По средата ири по скоро към края на печенето можеш да го преместиш най-долу на фурната  Peace...и при мен започна да става така ,но след 5-6 минути на дъното на фурната се оправи. Печи на 180-190 С.

# 385
аз го правя в момента, но с по-малки ябълки и направо ги изсипах върху карамела и чакам да видя какъв е резултата. Притеснява ме тестото изглежда ми много пухкаво ...... но ще видим  Simple Smile

# 386
Днес го направих, а резултатът е мммммм Crazy Crazy
Страхотен е  bouquet
Направих го във формата за торта, с три реда ябълки.
И на вид го докарах, а следващият път мисля да сложа орехи в карамела Crazy Wink

# 387
  • Зеленият рай в сърцето на България
С ябълки става невероятен, но тия дни го направих с банани - на мен изобщо не ми хареса   Thinking

# 388
И аз го направих днес. Половин доза, като за експеримент, а и да не се освинваме двамата. Страхотен се получи и на вид и на вкус bouquet Само захарта намалих с 1/3 и добавих орехи и малко канела в тестото. Опитвала съм да правя подобни сладкиши по други рецепти, но никога не съм успявала да го обърна без да ми останат половината ябълки в тавата, страхувах се, че и с този така ще стане, но се обърна перфектно, даже прекалено - нямаше грам карамел за заливка и сварих малко захарен сироп с лъжица ром отделно. Едва успях да спася две парчета за утре за закуска, а и да видя как е като престои малко  Mr. Green

# 389
този сладкиш го правя откакто попаднах на рецептата преди половн година някъде. толкова е лесен! единственото, което подменям е, че слагам кайсии от компот. също така, когато стане готов, го надупчвам леко преди да съм го извадила от формата и го поливам малко и отгоре, защото ако го полея само като го обърна, понякога сиропът не достига до долната част.

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 23:31 от momo

Общи условия

Активация на акаунт