Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 218
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 975
  • София
и какво сега, от страх да не бяга от училище за бира, да седнеем и да оставим да си прави каквото си иска?

# 976
Не бе, като във вица – по-добре да правят секс, отколкото да пушат цигари.  Laughing

Скрит текст:
Иванчо и Марийка се затворили в стаята. Баба му по някое време се притеснила и почукала плахо на вратата:
– Абе, вие какво правите там?
- Ами бабо, какво да правим... секс правим...
- А, слава богу, пък аз си помислих, че може да пушите цигари - успокоила се бабата.

# 977
  • София - Рим и обратно
А я кажете наистина, какво предпочитате - на 15 да прави секс или да пуши, пие, друса? Не, че едното изключва другото, разбира се. Говорим теоретично.

# 978
Ако така теоретично трябва да избирам, без никакво съмнение ще избера секса.
Може и да има сексомани, ама аз не съм чувала, виж алкохолици и наркомани дал господ. Това само на теория де. И вицът на как Сийка си е много верен Wink

# 979
    Пушенето на тази възраст е най-безобидно, често децата се отказват. Сред съучениците ми, които пушеха има повече отказали се, отколкото сред състудентите ми, пропушили на 20 +

Ако е алкохол- приемам чаша вино на Нова година или чаша коктейл през лятото на тази възраст.

Наркотици са ми неприемливи за всяка възраст и ситуация.

А сексът, който уж е най-безобиден и няма пряка заплаха за здравето,  би могъл на 15 да е най-опустошителен и да повлече след себе си и алкохол и дрога и какво ли не...При липса на психическа готовност за тази стъпка, както и за евентуална раздяла...

# 980
  • София
ако ще е въпросът на фантазия за избиране на по-малкото зло, и то относително по-малкото зло, пушенето на обикнновени цигари е по-малката беда в сравнение със секса. Повече хора са си патили от секс на 15, отколкото от пушене на обикновени цигари на 15. Толкова им е малко акълът на 15, че много лесно могат да пипнат всякакви болести, забременяване, сексуално насилие, емоционално изнудване с цел да правят секс и пр. Цигарите могат да ги спрат по всяко време, след каато опитат, но пораженията от секса на тази възраст могат да се окажат катастрофални. За наркотиците, включително марихуана плюс алкохола дори не искам да говоря. Алкохолът е най-разпространената зависимост.

# 981
Вие познавате ли хора правили секс на 15?
Аз познавам няколко и всичките успешни. Може и затова да ми е такова мнението. За съжаление познавам и умни деца от добри семейства със сериозни проблеми с алкохол и наркотици. И там уви спасение няма.....

# 982
Аз познавам няколко и всичките успешни. Може и затова да ми е такова мнението. За съжаление познавам и умни деца от добри семейства със сериозни проблеми с алкохол и наркотици. И там уви спасение няма.....

То проблемът не е точно в секса, а във възможните последствия. Защото на 15 не всички са достатъчно отговорни, за да се предпазват от последствия. Само ще напомня за вълната от въпроси пускани тук, във форума, от "зрели" петнадесетгодишни.

# 983
  • София
сексът на 15 все още се смята за ранен такъв. Моля, нека не влизаме пак в спиралата на оправните 15.годишни със секса и  захлупените провалени без секса. Възрастни хора сме и би трябвало даразсъждаваме като възрастни хора, които са наясно за рисковете от физическо и морало естество, а не да се започва плъзгане по плоскостта за непровалените отворковци.

# 984

То проблемът не е точно в секса, а във възможните последствия. Защото на 15 не всички са достатъчно отговорни, за да се предпазват от последствия. Само ще напомня за вълната от въпроси пускани тук, във форума, от "зрели" петнадесетгодишни.

Така е, но и при по-големите често се случва да не помислят за последствията. Щерката миналата година се наложи да пие ескапел и да я водя на прегледи, а беше на 17.

# 985
Защо трябва да се прави нереален избор между ранен секс и ранна злоупотреба с вещества? Отделно, че има разлика между видовете вещества и комбинациите между тях. Марихуаната, която вече се декриминализира в редица европейски държави, както и в някои щати, а тук се отива в затвор за притежанието на десети от грама, с нищо не вреди, не е възможно да предрусаш и няма ефект като след препиване например. Докато метаамфетамините, които не се преследват така ожесточено, евтини са и е лесно да се сдобиеш с такива, са много опасни и мен лично ме е страх от тях, а не от комбинация трева-алкохол, от която се бои Андариел и която лично съм пробвала много пъти навремето и знам, че е безопасна, стига да не се увлечеш с количествата алкохол. Но пък почти сигурно води до секс. Това не са толкова страшни неща в крайна сметка, те все някога ще ги пробват, но няма да им се дава зелена светлина, нека да знаят, че не е правилно и да действат с усещането за нередност. Друго си е мама да купи наргиле или бонг и да си превърне хола в публичен дом, само и само да си е приятелка с детенце и да си имат доверие. Какво доверие, когато му разрешаваш да ти се качва на главата?

# 986
  • София
Да, бе, да, тревата не била вредна! Тревата сега не е тревата, която ти си опитвала, а тя пък, няма съвсем нищо общо с тревата, която са пушили  през 60-70-те. Да не говорим, че нямаш никаква идея какво ти пробутват с тревата, защото на практика нямаш никакъв контрол върхуу качеството, колкото и перверзно да звучи да си говорим заа качество на незаконни, забранени и вредни вещества. То на законните дроги не можеш да си сигурен за качеството, а за незаконните съвсем могат всичко да ти пробутат. Та, нека да не я пеем тази песен за безвредната марихуана, защото просто безвредна марихуана няма. Да кажем така, и тя е вече ГМО, а докоато стигне до крайния потребител всеки си слага каквото му скефне. По-добре никоога да не пробват забранени дроги, за да не се озоват в токсикологията или по-лошо - да им се изпържат мозъците и да се  превърнат в зеленчуци или с една камара мозъчни увреди, които отключват психози и дрруги психиатрични болести, за които по-добре да не поглеждаме в справочниците. Не разбирам как може възрастни хора така лековато да се отнасят към дрогите, а в същото време вероятно да четат етикетите на стоките и да търсят био-еко и пр. продукти!

# 987
Да, бе, да, тревата не била вредна! Тревата сега не е тревата, която ти си опитвала, а тя пък, няма съвсем нищо общо с тревата, която са пушили  през 60-70-те.

Така е, много си права, но това се дължи на факта, че се купува от дилъри. Сушената билка си е същата като по времето на Удсток. Темата много ме вълнува, защото синът ми навлиза в тийн-годините и се интересувам какви дроги са модерни, а това, което е модерно, е ужасяващо, най-вече заради бързината с която се бълват нови и нови синтетики, които дори не са регистрирани в списъка със забранени вещества. Триста пъти предпочитам легализиране на марихуаната пред разпространението ѝ от криминални типове, които я месят наистина Бог знае с какво.

# 988
  • София
Няма трева от времето на Удсток, освен в някой изследователски институт,  в който се пазят образци от различни сортове. Това си е бизнес - по същия начин, по който днешните домати не са онези  домати, така и днешната марихуана не е оназзи марихуана. Колкото до ефектите, все още не е съвсем ясно какви са дългосрочните послествия за поколунието на Удсток и неговото пряко поколение.

# 989
То това поколение не е било никак само на трева, че да се изследват конкретните влияния на точно тази дрога. Експериментирали са доста, но и сега не липсват експериментатори, дотолкова са смели, че от едно-единствено пробване умират.

Общи условия

Активация на акаунт