Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 305
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Като по-млада спазвах какви ли не гладни диети. От повече от 10 години съм ги зарязала, храня се нормално - закуска, обед и вечеря, с бял хляб, можех да изям една кутия шоколадови бонбони и си поддържах едни и същи килограми (винаги нормални), като зимата качвах мах. +2. Забременях. Продължих да се храня нормално, като увеличих броя хранения за сметка на количеството храна. Отказах сладкото - организмът ми не го искаше. Храня се по-здравословно от преди и какво - до момента съм +23 кг.

Каквото и да си говорим, и да се храним нормално, щом е рекла природата - и 100 кг можем да станем. Не се тормозете, но и не се тъпчете. Като родим, ще се възтановим.

# 346
  • Пловдив
Ние с бебо сме се разбрали повече от 12 кг не  Naughty
ще ми се да стана така Peace

absolutpartystar захар, тесто, газирани напитки и натурални сокове не ям.тесто си позволявам единствено 1 път на седмица.

Ще се опитам да ям по протеинови храни щом в това е разковничето Sad

# 347

Извинявай за нетактичния въпрос, ако не искаш, не ми отговаряй, колко килограма тежиш по принцип?
Аз съм забелязала, че слабите жени / около 50 -55 кг/ качват по 16-20 кг.
По- пълничките май имат по- голям шанс да се спрат до 12-3кг.
Лични наблюдения.
Но пък после за 2-3 месеца свалят всичко, слабичките, де.

# 348
  • Пловдив
Оо,защо да не ти отговоря Grinning
Преди да започна ин-витрото бях 49,след стимулацията станах 50 и сега съм 53.5кг.,висока съм 1.60см
Дано да не си права с тези 20 кг... Tired

# 349
  • София

absolutpartystar захар, тесто, газирани напитки и натурални сокове не ям.тесто си позволявам единствено 1 път на седмица.

Ще се опитам да ям по протеинови храни щом в това е разковничето Sad
Ами успех ти пожелавам! И ние, уж, така се бяхме разбрали, като дори бях пуснала аванта до 15 кила, но сега, в 7-мия месец, съм +14, а до края има още време. И аз се храня здравословно, но ей го на, организъм.
Протеина е много важен за тялото, защото от него са изградени всички органи и системи. Млечните продукти пък са крайно необходими по време на бременност и кърмене, защото бебето дърпа от калция на майката.
Като цяло трябва да включваш всички видове храни в менюто си, но да избираш полезните им разновидности. Ако е хляб - да е пълнозърнест, а не бял, примерно.

# 350
  • Варна
С първата бременност качих 16 кг, с втората 12, а с третата 9. Смятам се за нормална - 158 см, 50кг.

# 351
  • Пловдив
absolutpartystar,благодаря,очевидно ще има нужда от успех със килограмите които съм си задала Hug

# 352
  • София
Още ти е рано, ще видиш как ще се чувстваш по-натам, а и на ЖК ще те следят изкъсо за килограмите, на мен последния път много ми се караха, защото точно това ми беше голямото качване - 5 кила за един месец. Мисля, че не съм качила другаде, освен на корема, но все пак...

# 353
Не се притеснявай, и да качиш 20 бързо ще ги свалиш. Аз качах 19, от 49 на 58, свалих ги за няма и 2 месеца.

# 354
  • Шумен
И аз да си кажа - в момента съм станала 51 кг, а по принцип си бях към 46-47кг. Сякаш съм качила нормално за сега  ooooh!

# 355
Здравейте, аз съм в 5 месец и не съм качила килограми. Следя какво ям: сутрин обикновено две пържени яйца с кофичка кисело мляко 3% (без хляб) или ако не са яйца е кашкавал пане или сирене; на обед парче месо и голямааааа салата; вечерята е подобна на обеда. През целия ден между яденето ям 3-4 плода като не подбирам какви да са. Забранила съм си сладки неща, защото хидрогенизираните растителни мазнини в тях не са полезни за мен и детето, а хляба не ми носи нещо ценно освен калории. На последния преглед беба си беше нормална за седмиците, така че не бих казала че е ощетена. Отгоре на всичко се разрових из нета и се оказа че една бременна трябва едва от 7-ми месец да си увеличи калориите за деня и то с 400 на ден. Забравих: понякога салатата я замествам с картофи или ориз.

# 356
  • София
А аз за в края на 6-ти месец имам едва 2кг качени. Диета не спазвам, ям всичко, но съм нон стоп в движение с детето.

# 357
  • София
а хляба не ми носи нещо ценно освен калории
Не е така, по време на бременност трябва да приемаш зърнени храни. И аз не ям хляб по принцип, но откакто съм бременна ям едни пълнозърнести сухари или овесени ядки.

# 358
а хляба не ми носи нещо ценно освен калории
Не е така, по време на бременност трябва да приемаш зърнени храни. И аз не ям хляб по принцип, но откакто съм бременна ям едни пълнозърнести сухари или овесени ядки.
Абе баш така си е, Стар. Хлябът е празни калории, независимо дали е бял, черен или пембен.

Зърнените храни, които биха наистина били от полза, са кълновете http://www.zemianazaem.com/archives/159 Пониците пък са още по-полезни.

# 359
Аз в един чужд сайт четох, че кълновете не били препоръчителни за бременни  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт