Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 8

• 58 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА! wavey wavey wavey

Приятен неделен ден!

Дива,Г-це Бу,Марги,Чики,Тони,Клари Hug Hug Hug

Поздрави на всички,които са се отбили в темата и са оставили нещо интересно.

Дива Hug
"Наказанието”  много добре ти се е получило.
Ама да знаеш,че много се прецака с него,защото сега ще очакваме да довършиш епизода.
Много интересно разказваш,достави ми истинско удоволствие,а и както винаги си обърнала внимание на детайли,които аз не съм забелязала. Благодаря ти!

Тони Hug
Благодаря и на теб за бързия превод на резюмето и за изловения трейлър.
Очаква ни отново интересен епизод,пълен с изненади и напрежение.
На мен ми е много любопитно какво ще се случи със ситуацията около Шахика и Джемре.
С нетърпение чакам рускините да преведат репликите на трейлъра,та поне да има върху какво да мислим.

Марги Hug
Наистина много се радвам да те видя отново сред нас. Надявам се да е по-често.
Всички понякога попадаме в капана на неправилните очаквания,няма как.
Но се надявам,че историята ще заинтригува и теб,защото наистина е разказана вълнуващо.
Аз самата съм изненадана от собствената си реакция на подобен сюжет.
Дадох му шанс,защото вярвам в избора на Берен,но така се увлякох,че не е истина.
Харесва ми начина,по който е разказана тази иначе мрачна и тъжна история  и това че се набляга повече на чувствата и емоциите на героите и на това до какво води тяхното решение,а не на отмъщението на всяка цена и с всякакви средства.
За пропуските в разбирането сме на линия да помагаме по всяко време,нали знаеш.
Това ,че ще си въздържана в коментарите ще се направя,че не съм го прочела… Laughing

Впечатлени от неприятната смяна на актьорите ние като че ли пропуснахме да забележим,че втори сезон започна наистина отлично.
А това със смяната е луда работа. Като гледах 23 еп. се опитвах да свикна с новия Рюзгяр, а вчера като гледах 15 еп. гледах Нежо и се опитвах да си представя Ийит в същите сцени. Шантава работа,но трябва да свикнем. Между другото в този епизод /15/ има много трогателни сцени с Рюзгяр. Той заминава точно в деня на годежа на Ямур и се сбогува първо с нея и Чакъл, а после с брат си. Даже си поплаках.

Чики Hug
Много е интересно това което си написала ,че Джак/Рюзгяр в оригинала много се променя през втори сезон. Интересно в каква посока,надявам се да не ме разочарова. Всъщност почти съм сигурна,че няма.
На мен Рюзгяр ми е много интересен като образ в сериала и се надявам някой пък да си „поговорим” за него. Подозирам,че мненията ни може да се различават и би се получила интересна дискусия.

Рускините нали са по детайлите,та са забелязали нещо,което аз не бях.
Едно от момичетата е написало,че през цялото време докато е гледала епизода си е мислела,че има нещо различно,но не можела да се сети какво. Героите и обстановката са същите,но атмосферата е някак различна,казва тя. А отговорът на загадката е получила във финалните надписи - има нов режисьор. Проверих,така е.

Не че разбирам нещо от тези неща, но в епизода забелязах нещо,което много ми хареса.
Трудно ще ми е да го обясня с думи,но става въпрос за един подход на снимане,свързан с наслагването на образите на героите един върху друг ,което създава по-голям драматизъм и емоционално въздействие. Ето един пример,макар че е много трудно да се хване момента за снимка. Харесва ми.

Да споделя и още нещо.
Дядо Шереф не знам доколко и дали ще присъства в действието по-нататък,но в 14 и 15 епизод има много важна роля. Колоритен образ е и е като свеж полъх в този  иначе тъжен сериал. Той е "боса" и всички се държат различно в негово присъствие. Особено Халдун,който се оправдава като ученик . Стана ми много интересно в оригинала става ли ясно дали той знае за случилото се преди години  с Адил Челик. Според това което видях досега не,но как са успяли да скрият и от него. newsm78 Изглежда ми като човек с морал,който не е способен на това.

Спирам дотук и отивам да прочета втората част от "наказанието" на Дива и превода на резюмето за епизода на Тони.
Трябва да довърша и превода на 15 епизод, а и да свърша ето това:  prostor clean clean
Ще видим как ще ми се получат нещата. Laughing

Хубав ден! lovekiss

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 12:07 от * Дъга

# 316
Трейлърът за 24 епизод с руски субтитри.

http://vk.com/kuzey.guney?z=video35937676_166149979%2Fcc2cb1fcfd … c2cb1fcfd321468a8

Слагам отново линка на Дива,защото качеството на руското видео е лошо.

Hug Hug Hug
Аз го слагам и с клипа от YT,  с надеждата под него да добавим и превод.

Превод на репликите:

Ямур: Шахика ми отне майка ми.

Шахика: Необходимо ни е време.

Ямур:  А аз ще й отнема дъщеря й.

Халдун: Резултатите от теста готови ли са?

Мъж: Както поискахте.

Емре: Нима само за да получиш наследството на Джемре си в състояние да побъркаш дъщеря си. Но аз няма да търпя повече това,да знаеш…

Ямур: Войната отново започва.

Джемре: Някъде другаде ние можем да си изградим нов живот.

Шахика: Романтичните ти мечти нямат нищо общо с реалността,Джемре.
Никъде не можем да отидем без пари.

Ямур: За какво разговаряха?

Джемре: Ти само за пари мислиш,нали?
В този живот няма нищо друго ,което да е важно за теб освен тях.

Време е.

Халдун: Значи дори от ада те изхвърлиха?

Ямур: Що за жена е това…
По дяволите!

Ямур: Майка ми е жива?

# 317
Всъщност Шахика иска да замине с Джемре далеч от всичко,но за целта й трябват парите от наследството й. Халдун с планът си да изкара Джемре неспособна да управлява и в нестабилно психическо състояние,иска да вземе нейният дял. Така Шахика се налага да се появи в цялата си прелест и да заеме мястото си до "обичният" Халдун. Но за да не им се налага да свидетелстват един срещу друг и да вържат ръцете си,те предприемат още едно действие. Какво е то? И какъв ще е неговият финал.
Какъв ще е резултатът от теста за бащинство? Дали Рюзгар е бащата или резултатите ще бъдат подправени?
Какво ще стане с белокосият? Къде се е крила толкова години майката на Ямур и какво я свързва с белокосият?
Защо писателят влиза в затвора? Дали е успял да разгадае мистерията около Дерин и Ямур и един белег...
Отговорите-ще видите в следващите епизоди.

# 318
За тези,които се интересуват -  игралният филм"Сънят на пеперудата" вече е преведен на руски.

http://turkcinema.tv/turkey-serials/son-babochki-kelebegin-ruyas … .html#comment8116

В главните роли: Къванч Татлату
                          Белчим Белгин
                          Мерт Фърат
                          Фара Зейнеп Абдулах
                          Йълмаз Ердоган и др.

# 319
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Дъгичка,  Hug  Тони  Hug Hug

Ето моя фрагман за 24 епизод с превод:

Intikam 24

# 320
Дива,благодаря! lovekiss

Скрит текст:

# 321
Нещо от турските медии.

http://gecce.com/foto-galeri/unluler/beren-saat-buyukadaya-hayran-kalinca?p=1

Превод от турски: nelufar

Берен Саат в продължение на близо три месеца това лято беше на остров Буюкада,където се състояха снимките на игралния филм „Моят свят” ,в който тя изиигра главната рола. Приятелят й Кенан Догулу през повечето време я придружаваше на острова. Влюбените решиха да си потърсят къща там,която за закупят. По този повод те са се срещали  с агенти по недвижими имоти.
През 2006-2008год. Берен Саат изигра главната роля в сериала „Спомни си любима” и снимките се провеждаха отново на Буюкада. Още тогава тя е очарована от острова и се влюбва в него. Известно е,че Берен Саат притежава лятна къща на един друг остров -Джунда,близо до Айвалък.

Остров Джунда е свързан сухопътно с курорта Айвалък. Дотук може да се стигне само за няколко минути с автобус.
Буюкада пък е най-големият от Принцовите острови в Мраморно море в близост до Истанбул. Известен е с това,че там не се движат автомобили, а хората се придвижвт из него с велосипеди или каляски.
Този остров е познат на зрителите от сериала „Мелодията на сърцето” /С Ийит Йозшенер в главната роля/,част от сцените на който са заснети точно там.

Още нещо от нета за Буюкада.

Скрит текст:
Местните хора казват, че той по нищо не отстъпва на известни курорти. Той е най-големият остров - 5.4 кв. км. В античността се е наричал Питиус. Вилите са построени на отделни групички, на югозападните склонове. Преобладава вечнозелената растителност с огромни палми, пинии, олеандри, чимшири, кипариси. Брегът е стабилизиран с огромни скални късове, а хората се припичат върху тревния пояс, под сянката на палмите. Както и сградите на останалите острови, и тук къщите са изградено от дървени, боядисани в бяло няколко етажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство, и туристическа атракция. Конете пък са подковани с гумени подкови. Така е още от Средновековието, за да не нарушава тропотът на конските копита почивката на знатните люде.

Има и малко колорит все пак - търговска уличка с малки магазинчета, където се предлагат наргилета, поне десетина видове баклава и сиропирани сладкиши, черно турско кафе и пожеланието "ако е рекъл Аллах"...

Принцовите острови са ми много интересни. Наскоро планирам едно ходене до Истанбул /ако не ми мине котка път/ и съм намислила ако имам възможност да отида до Буюкада - най-големият и най-красивият сред тях. Ако има възможност и ако се навият спътниците ми да ми се водят по акъла.

И едно клипче за визуализиране на разказа.

http://www.youtube.com/watch?v=X1YwqiiljQc

Още красиви снимки от Буюкада.
Скрит текст:

Дива Hug ,чак сега стигнах до втората част от твоя преразказ.
Така се забавлявах,че не е истина. Направо се страхотна!  smile3501

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 22:47 от * Дъга

# 322
# 323
Добро утро в понеделник Hug

Момичета, много ви благодаря за всичко, което сте сложили в темата   bouquet  bouquet  bouquet
Извинявам се, че не мога да бъда по-интензивен участник тези дни, но вие знаете причината.

Това обаче ме води към една новина, която ще споделя с вас. Първият ми репортаж за телевизията!

Дъгичка, относно промяната на Джак/Рюзгар, за която с Г-ца БУ споменахме, мога да кажа, че е и добра и лоша.

Скрит текст:
В следствие от многото натрупани проблеми, и най-вече смъртта на Аманда/Дерин, той сякаш се взима в ръце и става борбен, амбициран да смачка всеки, който му е причинил тъга и да не позволи на следващ да направи същото. От тази гледна точка обаче ми е трудно да си представя как ще приеме признанието на Емили/Ямур. С този "нов" характер той няма просто да се разплаче от щастие и да я целуне, както би искала тя. Мисля, че ще реагира остро и от това ще има последствия. Но ще разберем скоро това, тъй като Revenge стартира и ще му хвърля едно око поне заради реакцията.

Много  Hug за всички останали.

Пожелавам ви много хубав ден и една прекрасна седмица!!!     smile3525

# 324
Чики,поздравления за репортажа!   bouquet
Скрит текст:
И аз като теб смятам да хвърлям по едно око на Revenge,все пак ще ми е интересно да видя как отново ще се осуети сватбата на Емили и Дейниъл и дали ще се разкрие истината за самоличността на Емили. Има доста развръзки,които чакам да видя,но това не значи,че ще изоставя Интикам( то докато родя имам още време)  Wink
Пожелавам на всички един прекрасен ден, аз отивам да се приготвям за тръстиката. Peace

# 325
 wavey Добро утро, момичета и успешна нова седмица  thumbsup Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

newsm51  Много интересни постове в тези два почивни дни сте сложили  newsm10  smile3501
Дива   bouquet Peace страхотен преразказ на новия 23 епизод си направила  Hug толкова подробен  smile3555 в две части и още от първата не остана нищо  thumbsup за което да се самонаказваш  Hug и ако сложиш и трета част с финала на епизода  Rolling Eyes ще е  уникален рекорд   #Shocked който едва ли скоро ще бъде подобрен
И с клип с БГ превода на фрагмана си ни дарила  smile3555
Ще споделя своите впечатления за 23 епизод по-късно  Embarassed успях да го изгледам и втори път в събота  Peace
Скрит текст:
а пък в неделя се радвах на мили гости  Grinning
Марги   bouquet Peace голяма радост е твоя пост в темата  Grinning дано имаш възможност за още такива  Praynig незабравими са и предишните ти споделени впечатления и коментар в темата ни
Чики   bouquet Peace твоето мнение за 23 пореден епизод и първи от новия сезон беше съществено важно за темата и много хубаво, че е позитивно и оптимистично Hug
Цитат
Радвам се, че усилено коментирате първия епизод и новите лица. Нормално е да има различни мнения. Аз май приемам по-леко промените. Очаквах да има някакво тръшкане от моя страна, тъй като не обичам смяна на актьорите. Но мисля, че се радвам, защото много харесвам Ийит, а и някак си новите лица внесоха свежест и цвят. Особено Али! Очаквам силни сцени с негово участие.
Само ще допълня  newsm78 че в един момент се замислих как ли се чувства Берен, Енгин, Мерт ... целия екип, имат ли те някаква вина за случилото се и как оценявайки риска отговорно  продължиха работата си по заснемането на епизода от новия сезон  smile3555  ето вече и фрагман за 24 епизод получихме  thumbsup
Доколкото успях да видя Али наистина има силна сцена в този епизод  cry като спасява Ямур вероятно от намерението на Агабей да я убие  thumbsup
Тони   bouquet Peace благодаря за фрагмана, както и за светкавичен превод, който си направила на преразказа на 23 епизод   Hug
newsm78 Предполагам, че причина за някои различия в този преразказ от онлайн превода на Дъгичка от рускините се дължи на текста в "английския оригинал"  #Crazy като това, че Шахика записва посещението си с името Джемре, а не Хале ... и не толкова важното, но ние разбрахме, че Ямур съобразително съчинява и казва на Рюзгяр, че са си говорили с Дерин, ако бебето е момиче да го кръстят на нея, а пък Дерин едва не припадна от притеснение да не каже наистина за какво са си говорили ... в следващото си писане ще си кажа мнението за Дерин с нейното ново завръщане при Рюзгяр ...
Отново не си лишила и от твоите "подсказки" за 24 епизод   bouquet Hug
Г-ца Бу   bouquet Hug
Цитат
И аз много се учудих, че се довери на Джемре а не на Емре, а това, че Джемре се довери на Яамур - ме изненада още повече но ме шокира, че Шахика се довери на Яамур - това последното не го очаквах.  
Според мен Шахика не се довери на Емре, защото в последния епизод тя чу как той се обади на Халдун, след като го остави сам и обеща да му занесе поверените му току-що от нея документи  Thinking а пък Джемре се довери на Ямур вероятно, защото освен Халдун само тя отиде да я види в клиниката, а може би и сценария следва максимата, че "кръвта вода не става" ... макар, че Емре не разбрахме защо не само не е ходил, но дори и по телефона не я е потърсил ...  #Crazy newsm78

Дъгичка   bouquet Wink за публикацията в турските медии  Peace  само като прочета някъде "Буюкада" първата асоциация освен "остров" е и веднага сериала "Спомни си любима", отскоро вече и филма "Моят свят" Hug а сега след твоята информация, че Берен си търси и има намерение да си купи къща ще изчакам с екскурзията си до Истанбул  Joy защото и аз като теб непременно ще отида и до острова с надежда, че може би "на живо" ще видя и любимата си актриса   Praynig Peace Grinning
А клипчето  Wink което си сложила за визуализиране разходката на острова  Peace
http://www.youtube.com/watch?v=X1YwqiiljQc
 smile3555  случайно или не  #Crazy newsm78   е озвучено с инструментал на много позната ми песен на Сезен Аксу от два (а може и повече да се) клипа за СЛ и това е един от тях Joy Joy Joy

Чики, Тони   bouquet Peace бързам да прочета какво ново сте сложили  Hug
missoni   bouquet Peace ще прегледам това, което си сложила с твоя пост в края на деня   Hug
 Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 09:27 от dai4e

# 326
newsm09 Честита да е новата учебна година   newsm10 на малки и големи ученици и на всички учители  newsm51                        

# 327
ПРИВЕТ! Hug

Успешна нова седмица на всички!

Минавам само да метна Фрагман № 2 за 24 епизод на "Intikam "

http://www.kanald.com.tr/intikam/Video/24Bolum-Fragmani-2/20120

Чики Hug ,специални поздрави за първия репортаж!
Много успехи ти пожелавам и много ти се радвам!
Ние вярваме в теб,нали знаеш!

Поздрави за всички!

# 328
Момичета,имам нужда от помощ.

От постоянно разхождане из сериите напред назад в главата ми е пълна каша.
В момента приключвам работата си по превода на 15 епизод и един момент нещо ме затрудни.
Обикновено проблемите ми са свързани с това,че момчето,което озвучава сериите говори бързо и предъвква думите .За първи път обаче ми се случва нещо,което чувам и разбирам добре да не ми се връзва. Взех да давам дефекти. Laughing

Сеща ли се някоя от вас след пожара в къщата на Сечкин,когато Дерин дойде да иска обяснение на Ямур,защото беше бясна че  Сечкин обвинява нея за пожара,какво обяснение й даде тогава Ямур.
Каза й,че Шахика е предизвикала пожара,за да обвини нея/Дерин/ и по този начин да я отстрани от пътя си заради миналото. Това  звучеше доста убедително и тя повярва. Но какво обяснение й даде по-късно за касетите,че това ми се губи.
Ако се сеща някой,нека драсне два реда,че въобще не се сещам в коя серия е,пък и времето не ми достига.

Слагам целият диалог,но това което ме притеснява е една реплика на Дерин към Селен която съм оцветила в червено:

Селен: Познаваш ли този човек?

Дерин: Това е Сечкин Ъшък.

Селен: Това е журналистът,чийто дом наскоро изгоря.
Кой ли го е запалил,как мислиш?

Дерин: Шахика го е направила и за да обвини мен за това тя подхвърли касетите,които аз откраднах от дома на Сечкин.

Сигурно въпроса ми е тъп,но явно съм много уморена.

Предварително благодаря!

# 329
Дъгичка   bouquet Peace в 13 епизод е това, което търсиш  Hug обаче не съм сигурна дали добре съм разбрала  newsm78 но според мен Дерин след като Сечкин се появи в бара и я обвини в присъствието на Рюзгяр, че тя е подпалила дома му  тя отиде при Ямур. Ямур и внуши, че това е дело на Шахика, но за касетите не разбрах дали Ямур изобщо и каза нещо. Сечкин отиде и при Шахика със същото подозрение, че Дерин е направила пожара и му е взела касетите. Ямур когато отнесе касетите и ги сложи в сака на Дерин, поиска Хакан да отвлича вниманието на Рюзгяр, за да не види това, но и Дерин ми се струва, че изобщо не разбра, че касетите са били в нейния сак... Тя чу за това от Селен и реши, че и това е дело на Шахика освен пожара ...  newsm78
Дано не съм те объркала повече ...
Това в цитата няма как да е правилно, защото Дерин нито пожара беше направила, нито пък с касетите има нещо общо.
Цитат
Дерин: Шахика го е направила и за да обвини мен за това тя подхвърли касетите,които аз откраднах от дома на Сечкин.
Нейния сак беше взет от наетия от Шахика (не си спомням сега името му  newsm78) мъж, който и Рюзгар се опита да убие, след това Ямур убеди Дерин да напусне Рюзгяр и тя го направи, като остави прощалното писмо. А Рюзгяр след нейното заминаване откри една касета изпаднала от сака на пода ...

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 23:24 от dai4e

Общи условия

Активация на акаунт