Приятен неделен ден!
Дива,Г-це Бу,Марги,Чики,Тони,Клари

Поздрави на всички,които са се отбили в темата и са оставили нещо интересно.
Дива

"Наказанието” много добре ти се е получило.
Ама да знаеш,че много се прецака с него,защото сега ще очакваме да довършиш епизода.
Много интересно разказваш,достави ми истинско удоволствие,а и както винаги си обърнала внимание на детайли,които аз не съм забелязала. Благодаря ти!
Тони

Благодаря и на теб за бързия превод на резюмето и за изловения трейлър.
Очаква ни отново интересен епизод,пълен с изненади и напрежение.
На мен ми е много любопитно какво ще се случи със ситуацията около Шахика и Джемре.
С нетърпение чакам рускините да преведат репликите на трейлъра,та поне да има върху какво да мислим.
Марги

Наистина много се радвам да те видя отново сред нас. Надявам се да е по-често.
Всички понякога попадаме в капана на неправилните очаквания,няма как.
Но се надявам,че историята ще заинтригува и теб,защото наистина е разказана вълнуващо.
Аз самата съм изненадана от собствената си реакция на подобен сюжет.
Дадох му шанс,защото вярвам в избора на Берен,но така се увлякох,че не е истина.
Харесва ми начина,по който е разказана тази иначе мрачна и тъжна история и това че се набляга повече на чувствата и емоциите на героите и на това до какво води тяхното решение,а не на отмъщението на всяка цена и с всякакви средства.
За пропуските в разбирането сме на линия да помагаме по всяко време,нали знаеш.
Това ,че ще си въздържана в коментарите ще се направя,че не съм го прочела…

Впечатлени от неприятната смяна на актьорите ние като че ли пропуснахме да забележим,че втори сезон започна наистина отлично.
А това със смяната е луда работа. Като гледах 23 еп. се опитвах да свикна с новия Рюзгяр, а вчера като гледах 15 еп. гледах Нежо и се опитвах да си представя Ийит в същите сцени. Шантава работа,но трябва да свикнем. Между другото в този епизод /15/ има много трогателни сцени с Рюзгяр. Той заминава точно в деня на годежа на Ямур и се сбогува първо с нея и Чакъл, а после с брат си. Даже си поплаках.
Чики

Много е интересно това което си написала ,че Джак/Рюзгяр в оригинала много се променя през втори сезон. Интересно в каква посока,надявам се да не ме разочарова. Всъщност почти съм сигурна,че няма.
На мен Рюзгяр ми е много интересен като образ в сериала и се надявам някой пък да си „поговорим” за него. Подозирам,че мненията ни може да се различават и би се получила интересна дискусия.
Рускините нали са по детайлите,та са забелязали нещо,което аз не бях.
Едно от момичетата е написало,че през цялото време докато е гледала епизода си е мислела,че има нещо различно,но не можела да се сети какво. Героите и обстановката са същите,но атмосферата е някак различна,казва тя. А отговорът на загадката е получила във финалните надписи - има нов режисьор. Проверих,така е.
Не че разбирам нещо от тези неща, но в епизода забелязах нещо,което много ми хареса.
Трудно ще ми е да го обясня с думи,но става въпрос за един подход на снимане,свързан с наслагването на образите на героите един върху друг ,което създава по-голям драматизъм и емоционално въздействие. Ето един пример,макар че е много трудно да се хване момента за снимка. Харесва ми.
Да споделя и още нещо.
Дядо Шереф не знам доколко и дали ще присъства в действието по-нататък,но в 14 и 15 епизод има много важна роля. Колоритен образ е и е като свеж полъх в този иначе тъжен сериал. Той е "боса" и всички се държат различно в негово присъствие. Особено Халдун,който се оправдава като ученик . Стана ми много интересно в оригинала става ли ясно дали той знае за случилото се преди години с Адил Челик. Според това което видях досега не,но как са успяли да скрият и от него.

Спирам дотук и отивам да прочета втората част от "наказанието" на Дива и превода на резюмето за епизода на Тони.
Трябва да довърша и превода на 15 епизод, а и да свърша ето това:

Ще видим как ще ми се получат нещата.

Хубав ден!