СЕПТЕМВРИЙСКА мама се чеши по корема, дали и тя августинче няма да си гледа. №23

• 30 145
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Честито на родилите мами  smile3504 Пожелавам ви много здрави и послушни бебчета и бързо възстановяване  Hug
Дрехите за изписването аз съм ги подготвила още миналата седмица - за таткото, за каката и за мен , изгладени и на закачалки в най- празният ми гардероб  hahaha  
А бельото (за изписването) и гримовете си ги вземам направо с багажа, който ще ми е за болницата, защото първия път се оказах с тъмна рокля и светъл сутиен, който прозираше  ooooh! и на снимките изглеждам кошмарно. Съветвам ви добре да обмислите всеки детайл около изписването още сега, за да не съжалявате после.
Мамчета гледам, че някой от вас пият магнезия и в 9 месец - има ли смисъл още да се пие. На мен лекарката каза до 37 навършена и после край, и да има болки вече не целим да ги спрем, защото организма така си се подготвя...

# 451
ku4o, вероятно силната струя в дясната гърда притеснява бебето, и затова предпочита лявата. Може би е добре да опиташ някоя друга поза с дясната гърда - по-облегната назад, полулегнала, легнала. За висенето на гърда помня, че около 10 ден на бебето е първият скок в растежа, и е нормално. А за наддаването, щом имаш кантар вкъщи можеш да се теглиш веднъж с бебето, веднъж без него, и да се ориентираш. Помня, че първият месец минималното наддаване е половин килограм.

# 452
Здравейте!Честити бебчета, да са ви живи и здрави ,а на нас останалите леко раждане Simple Smile Снощи имах поредната лоша нощ..събудих се към 1 с болки в кръста и корема.Добре че не продължиха много и към 3 и нещо съм заспала.Днес не мога да се изправя  Grinning Взех вече с нетърпение да броя оставащите дни , че взех да се чувствам доста уморена,а тепърва ще ми трябват сили.Сега мислим с ММ да отидем на пикник малко сред природа  Simple Smile Приятен ден на всички!

# 453
По повод консултантите от ЛЛЛ гледах в един от форумите на родили,че въпросите към консултантите ги оцветяват в червено,така им е по-лесно да следят въпросите към тях.Може би скоро ще се включат да помагат.
Слънчев ден момичета  Hug

# 454
 Hug Здравейте и от мен честити рожби на мамите, които вече родиха аз определено не мога да смогна да изчета всичко защото не съм влизала от 8 дни тук, но лека полека ще наваксвам. Аз съм добре доколкото е възможно с гипса  Mr. Green щъкам лека полека и така. Бебчо рита нормално поне там да не се притеснявам. Корема ми според мен е доста високо и скоро няма да раждам, контракция до момента не съм усетила през цялата си бременност. Но по-добре така предвид ситуацията около мен правех си сметка че ако се роди на термин или пренося тъкмо ще стане време да свалат гипса и може да ме изпишат с бебе и без гипс идеалният вариант за мен, че иначе ще ми е доста трудно не че ще се раздвижа за ден или два като го свалят ама е по-друго. Свекърва ми жива ме ожали все едно съм на смъртен одър аз много мразя насила да ме изкарват по-зле отколкото съм  #2gunfire   bouquet Пожелавам ви приятен ден аз ще си полегна. Качила съм снимки в албума във фейса с болничните си  нощници и гащи заедно с гипса и патериците уникална  гледка съм  Joy

# 455
  • Пловдив
Здравейте тумбачета и вече обебили се мами. Вчера се видяхме с колежките по съдба от Пловдив. Някои ядохме торти, пък други раждали.  Mr. Green
Choch_KA, да ви е жива и здрава малката принцеса. Бързо да се оправяш ти и да разкажеш всичко как е минало. Може и мерките на Александра да допълниш за красота на 1 стр.   bouquet
ku4o, ако ти е голямо зърното може да го подразниш малко да се свие, за да захапе по-голяма част и от ареолата. Лявата я предпочитали, защото е до сърцето и чуват как бие и се успокояват душичките. Ако дясната пуска повече струята може да я дразни, може първо малко да изстискаш и тогава да ѝ я дадеш. Но я давай, че да не се препълни.  Hug
За мъжете, дрехите, багажите-нямам думи. Всички са от един дол дренки. От сега ще има надписване и обяснение и инструкции. Влизала съм спешно в болница с децата-няма такъв кошмар. Казвам донеси ми долнища и панталони, носи ми блузи и горнища.  ooooh! Това бившият. Че големият веднъж наистина с пижама го беше извел. Той не виждал разлика.  Shocked Сега ще го видя и ММ какви ще ги свърши.
Нещо ми е кофти днес. Никаква не мога да я свърша. Стомахът ми се бунтува, трябва да простирам. Багажът доникъде не съм го оправила. Все ми се струва, че нещо забравям. Спи ми се пак. Tired Само мрънкам и навиквам ММ. Добре, че отиде на работа горкият.

# 456
Кучо, аз също щях да ти предложа да опиташ друга поза за непредпочитаната гърда. С баткото бяхме разработили една- слагам го на една голяма възглавница и го слагам под мишница, от там му помагам да захапе близката гърда. Тази поза редувах с традиционната люлка. А защо дохранваш с АМ, ако остава мляко в тази гърда? Можеш ли да изцедиш? Може би можеш да пробваш и да й предлагаш първо тази гърда при кърмене - като е гладна може да е по-склонна да я захапе.

за самото захапване, бях видяла вдна техника в един руски сайт, която спаси нашето кърмене навррмето, надявам се да успея добре да я опиша, по-късно ще потърся и сайта, че сега съм с телефон. Значи, ако даваш лява гърда, слагаш детето за поза люлка, обърнато с коремче към теб. Прикрепяш главичката с дясна ръка. С лявата ръка хващаш лявата гърда (цялата) и с палец и показалец я оформяш така, че зърното да сочи леко нагоре. Приближаваш към детето и когато отвори устичка с дяснатс ръка му засилваш цялата главичка, за да може така да захапе максимално голяма част от зърното и ареолата. За другатс гърда съответно огледално.
Надявам се да съм успяла да съм от помощ Hug

# 457
juli.nikolova аз продължавам да пия магнезия, защото ще съм секцио и трябва да издържа до датата. Иначе знам, че го спират.
ММ се справя много добре с всичко, нямам проблеми - знае кое къде стои, кой с какво се облича и т.н. А и Габи вече е голяма, тя се облича сама, прави си прически сама, даже на ден по няколко чифта дрехи сменя. Постоянно гледа кое с кое си отива. Тези дни се оплаква, че и обеци трябвало да и купуваме, а има няколко чифта. Голяма е фръцла. 4470

# 458
Lemon Аз проблема с гостите вкъщи го реших много лесно - казах че съм съгласна на гости, само ако той им приготвя нещо и чисти всичко след тях, защото аз нямам сили и за това. Той каза ок, направи го два пъти като поръча пица, след това видя един тон чинии и трохи и се отказа  Mr. Green Сега ако се срещаме с някой е навън, а там аз лесно мога да откажа да ида и да си "почивам" (разбирай подреждам нещата за бебето) вкъщи.

Кучо Не дохранвай с АМ! Кърмата се регулира според търсенето. Ако дохранваш организма ти това не го знае и ще намали производството. Скоро така ще намалее кърмата, а количеството с което дохранваш ще става все повече и повече. Ако бебето е гладно ще търси след малко пак да яде и така ще се регулира кърменето естествено. За гърдата ако тече силно може да го дразни, пробвай да поизцеждаш малко и тогава да предложиш. Ако не иска изцеди гърдата, за да не секне млякото в нея. Може да пробваш да сложиш бебето на гърдата докато е сънено или спи. Тогава директно захапват, нямат много претенции.

# 459
Мен док. отказа да ме гледа за разкритие след като разбра, че нямам никакви болежки и контракции (болезнени) Sad Каза, че малката е 3.200 и аз  Shocked Питам го няма ли да раждам вече, бебето много голямо ми се вижда? А той "Не е много голямо. Не се притеснявай!" Казвам му: Аз станах много голяма Mr. Green а той, пак същото....

Choch_KA, честита ти радост! Да е жива и здрава малката Александра Hug

lokresiq, при мен последният месец бебето непрекъснато шава (или аз го усещам по осезаемо) .

ku4o, 13 кг надолу??? Shocked Браво на теб! Стискам палци да се справяте все по-добре с кърменето. И аз много го мисля...

Дрехи за изписването не съм подготвяла, но като чета какво се случва Laughing ще има нужда

# 460
Здравейте, мили бъдещи и настоящи мами!

имам удоволствието да ви представя съвместна инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига, която се осъществява във всички пожелали да участват отчетни теми. На вашите въпроси, свързани с кърмене и захранване, освен опитните майки в темата, може да се отзоваваме и ние като майки с добър опит в кърменето, като ще ви предоставяме възможно най-пълна информация, за да вземете най-доброто решение за бебетата си!

Този проект работи успешно повече от три години в отчетните теми. Целта ни е да помогнем на бъдещите майки да се чувстват спокойни, информирани и щастливи по време на един от най-прекрасните периоди с нашите деца. 

За ваше улеснение, може да ви пускам и информация кога и къде ще се провеждат кърмачески лекции и срещи на ЛЛЛ в цялата страна.

Ако желаете отчетната ви тема да стане част от инициативата, моля, напишете го.

# 461
  • Пловдив
Else, разбира се, че желаем да бъдем част от инициативата. Сигурна съм, че и аз, и другите мами ще бъдем по-спокойни когато знаем, че има на кого да зададем въпросите си. Даже се чудихме ние ли трябва да проявим инициативност и да ви потърсим.

# 462
Else, разбира се, че желаем да бъдем част от инициативата. Сигурна съм, че и аз, и другите мами ще бъдем по-спокойни когато знаем, че има на кого да зададем въпросите си. Даже се чудихме ние ли трябва да проявим инициативност и да ви потърсим.

Здравей -Petia-,
По принцип ние трябва да представим проекта и ако вие имате интерес да се включите Simple Smile Явно сме пропуснали да го направим по-рано, за което се извинявам и благодаря на ku4o за подсещането.

Проектът на BG-Mamma и Ла Лече Лига България стартира в отчетна тема Март 2010 година и продължава повече от 3 години. Целта му е да се предоставя информация и подкрепа във връзка с кърменето на място в самите отчетни теми.

Важно е да подчертая, че няма да се намесваме в темата ви, без вие изрично да сте поискали това, защото тук има майки, които са имали богат опит с кърменето и разполагат с много информация. Вие сами може да си помагате една на друга по темата за кърменето. Също така подфорум Кърмене на сайтът BG-mamma има много богата библиотека с преведени статии свързани с кърменето, които могат да ви бъдат полезни и сами можете да откриете отговорите, от които се нуждаете.

Започвайки този проект с BG-mamma решихме, че темичката си е ваша и никой от нас не би искала да навлиза в личното ви пространство без покана. За това ще ви помоля, ако имате нужда от информация за кърменето, да се обърнете към нас като изпишете с големи червени букви например Ла Лече Лига или ЛЛЛ. Така ще бъдем сигурни, че въпросът е за нас , а и по-лесно ще можем да го видим  Simple Smile

Информация за проекта може да бъде публикувана в първият пост, така че по-удобно да можете да видите към кого можете да се обърнете.

# 463
  • Gone with the wind
Else, и тук да благодаря за бързата ти реакция  Hug
Със сигурност тази инициатива ще е много полезна на всички ни и ще има много въпроси към ЛЛЛ консултантите

Момичета, благодаря за коментарите по въпросите ми - опитвам да сменям позите - седнала, легнала, права и т.н. Продължаваме да се борим - мисля, че има някакъв напредък.
Малина, АМ предлагам по изключение, когато след повече от час и половина на гърда е още гладна, а като стисна зърната не пуска мляко. За мое щастие количеството АМ определено намалява - от 50-60мл. на ден, вчера 20, а днес още не ми се е наложило да прибегна до него. Опитвам се да се цедя след всяко хранене, ама не ми се получава много това с цеденето - пуска колкото да не е без хич  Rolling Eyes

# 464
ЛЛЛ Това е една страхотна инициатива и мисля,че всички ще се радваме да ни консултирате в следващите месеци

Общи условия

Активация на акаунт