Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 731
  • 715
  •   1
Отговори
# 510
  • В полите на Пирин планина
svrtlio , от декември минавам по този път. В предишните страници съм описала как процедирах и даже постнах  снимка. Моята коса беше на ниво 9-ка цялата. Сега ми е червеникаво-кестенява.

# 511
  • The point of no return
Също се чудя това индиго не се ли измива. Дали ако евентуално се получи този нюанс който търся, след няколко измивания няма да избие това червеното от натуралната къна?

Моите лични наблюдения са, че индигото определено си измива и пада след известно време.

# 512
  • Varna
svrtlio , от декември минавам по този път. В предишните страници съм описала как процедирах и даже постнах  снимка. Моята коса беше на ниво 9-ка цялата. Сега ми е червеникаво-кестенява.
Да забравих да се извиня, ако се повтаря случая и е коментирано по-рано. Просто вчера попаднах на темата, а то имало и 2-ра и 3-та.... и нямаше как да изчета всичко. Изтекоха ми очите пред тоя лаптоп. И така намерих последната тема и реших да попитам. Благодаря ти все пак, ще поровя назад.  Simple Smile

# 513
Да забравих да се извиня, ако се повтаря случая и е коментирано по-рано. Просто вчера попаднах на темата, а то имало и 2-ра и 3-та.... и нямаше как да изчета всичко. Изтекоха ми очите пред тоя лаптоп. И така намерих последната тема и реших да попитам. Благодаря ти все пак, ще поровя назад.  Simple Smile

Няма проблем да напиша как съм процедирала, отново. Снощи нямах време за подробности.
Къната и индийските билки определено подобряват вида и състоянието на косата. Къната има естествени протеини, които запълват загубения при боядисването протеин. Но има и друг момент - може да получиш допълнително изсушаване от нея. Затова между къносванията е хубаво да се ползват хидратиращи маски - дали купени или домашни, сама ще си прецениш. Аз не мога да се откажа от балсамите и маските от магазина, защото косата ми по принцип е чуплива и сравнително суха, а от боядисването се изсуши още повече, а и при последното боядисване изгоря по краищата. Наложи се да отрежа поне 5 см и това ме отказа тотално от химическите бои. Да не говорим, че забелязвам и изтъняване на самия косъм, особено по пътя, което е още по-плашещо.
Аз съм се мазала с къна+разни други добавки три пъти от средата на декември насам, защото по изтощените дължини не само индигото, но и къната се отмива.
Първият път се правих само с къна+касия+амла, но станах доста рижава. На следващата седмица се правих с къна+част от готовата смес за светлокестенява коса на Хенафокс+амла+касия, но придобих леко зеленикав оттенък, който падна от две домашни маски и остана чудесен цвят:
Скрит текст:
[/spoiler]

Третият път се правих с къна+амла и мисля и за напред да остана на тази комбинация. Няколко дни след къносване си правя масла само с амла и червеното още малко се притъпява. Има и друг момент, че къната по принцип оксидира няколко дни след нанасяне, т.е. червеното става по-убито от самосебеси, при естествен процес.
Аз съм много доволна, че реших да се върна към естествените оцветяващи средства. Косата ми за около месец и половина се пооправи доста, има обем и къдриците ми отново се оформят. Не прилича на оръфана метла. Много важно, че няма да съм руса.

# 514
  • Varna
Lady Brinne
Да, аз си правя маслени маски. Декември я боядисах последно и от тогава 2 пъти в седмицата си правя маски. Даже привърших и едно шишенце тривитаминол. Сега малко почивка от него, но продължавам с домашните бъркочи. Така или иначе трябва да изчакам докато ми пристигне къната, че не съм в БГ. Да й дам малко почивка на косицата, милата  Heart Eyes.
Само да ти кажа, че косите ни са едни и същи. На една дължина със същите къдрици  Simple Smile
Аз обаче я искам по тъмна. От таблицата за цветове се ориентирах към смес 1:3 къна:индиго, и малко амла ще сложа. Как мислиш, подходяща ли е?
Използвам възможността да ти благодаря за вниманието и отделеното време!   bouquet

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 16:56 от svrtlio

# 515
Lady Brinne
Аз обаче я искам по тъмна. От таблицата за цветове се ориентирах към смес 1:3 къна:индиго, и малко амла ще сложа. Как мислиш, подходяща ли е?
Използвам възможността да ти благодаря за вниманието и отделеното време!   bouquet

Моля  Peace Пак заповядай.
Мисля, че ще е по-добре 50:50 къна - индиго + амла за подчертаване и запазване на къдриците. Къната се оставя да пусне цвят поне 4-5 часа на топло. Индигото се добавя в сместа непосредствено преди апликация. Не добавяй нищо кисело в сместа / оцет, лимон /, защото намалява оцветяващите способности на индигото. Може да сложиш малко сол за засилване на действието на индигото. Специфичното за него е, че оцветява само с или върху къна. Ако се отмие и остане повече червено, то можеш да направиш глос с индиго за 20-30 минути при нужда. На първата страница на темата е обяснено как се прави глос.

# 516
  • Varna

[/quote]

Моля  Peace Пак заповядай.
Мисля, че ще е по-добре 50:50 къна - индиго + амла за подчертаване и запазване на къдриците. Къната се оставя да пусне цвят поне 4-5 часа на топло. Индигото се добавя в сместа непосредствено преди апликация. Не добавяй нищо кисело в сместа / оцет, лимон /, защото намалява оцветяващите способности на индигото. Може да сложиш малко сол за засилване на действието на индигото. Специфичното за него е, че оцветява само с или върху къна. Ако се отмие и остане повече червено, то можеш да направиш глос с индиго за 20-30 минути при нужда. На първата страница на темата е обяснено как се прави глос.
[/quote]
Аз съм от хората, които все питат и в крайна сметка си праят каквото си знаят, но този път ще те послушам. Преди доста години съм се къносвеала, но никога не съм ползвала индиго и нямам никакъв опит. Ще направя както казваш, че ми се струва и на мен много това индиго, а дали е чак толкова безвредно незнам. Ако не е полезно, дано поне не е вредно. Ей туй русото бе.. големи мисли  Laughing
А като се къносам, задължително ще се включа пак. Незнам на другите момичета, но на теб сигурно ще ти е интересно.
Благодаря ти още веднъж!

# 517
О, да интересно ще ми е. Дано е успешно, т.е. да се харесаш. Аз вече свикнах и не искам русо, предпочитам да имам коса  Mr. Green

# 518
Някой да е използвал къна на хербал тайм, нова била - така ми каза продавачката. Препоръча ми я като напълно натурална и се правела бързо, от тубичката на главата директно. Аз съм с мн тъмно кестенява коса, а искам да я изсветля малко, но без да я съсипвам. Възможно ли е с къна?
Пробвах вече цвят кестен, разликата е че е по-тъмна и бляскава..но само на мн светлина..
Капучино си купих да пробвам, но опще не съм се нацапала.
Коя къна да използвам за се постигне нежен кафеникав цвят, най-много тъмно русо..? newsm78

# 519
Отговорът е - Не... на всичките ти въпроси!
Хербал тайм 100% Не е натурална, ако е натурална няма да се приготвя бързо, няма да има различни цветове и няма да можеш да изсветляваш косата си  Peace
Проверявай състава на продуктите, чети в интернет /прочети в темата/ и ще се ориентираш кое е къна, кое - не...

# 520
Благодаря за бързото реагиране, хич не съм веща в тая тема. Значи с натурална къна мога само да се подхранвам така ли излиза? А коя би ми препоръчала..
Извинявам се, аз толкова да чета по етикети че и под тях...(скоро ми препоръчаха кисел за бебо и моля ви се над съдържанието което сие оригинално, имаше залепен отгоре още един с малко по-щадящо съдържание..) ..пък сега се изложих  Embarassed

# 521
Не, не само да се подхранваш! Истинската къна оцветява само в червеникаво-кестеняви оттенъци - в смес в индиго се постигат по-тъмни оттенъци, с други билки - по-златисти... Има много тънкости в смесването на билките, във времетраенето на престояването на къната... много неща са - почети темата!

# 522
Аз напоследък си къносвам само корените веднъж месечно. Май е време да си направя един глос на цялата коса.
Много се зарадвах вчера като видях, че мароканската къна Sahara Tazarine отново е налична в Екомама и си поръчах 4 бройки, които би трябвало да ми стигнат до края на годината Simple Smile.
Тя единствена ми покрива белите коси и придава блясък на останалата коса. От къносването в две стъпки се отказах, защото от индигото ми потъмнява цялата коса и не се харесвам.

# 523
Много се зарадвах вчера като видях, че мароканската къна Sahara Tazarine отново е налична в

И аз се зарадвах, но защото много искам да я пробвам. Не съм се правила с нея. Обаче се къносах в неделя и ще почакам до пробата.

# 524
  • Варна
Ееее супер,че са заредили Мароканската!Аз все още не съм се каносвала,но се каня така да се каже GrinningНякой да се е правил с нея?В сайта им разглегдах снимките на една дама и мн ми хареса резултатът.Все пак,други отзиви?
И да попитам нещо,което назад май съм задавала като въпрос newsm78Какво да очаквам,ако си къносам косата 2-3 пъти,цветът за колко време,ще падне?Косата ми е естествено светло кестенява.

Общи условия

Активация на акаунт