Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

• 313 693
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, дами, и аз се замислям за един НИПТ. В момента си избирам към кого.
АГ-то ми каза 3 фирми - Пренатест, Genoma( Tranquility), Vision. И за момента проучвам кой, как, защо и все пак колко. Че колкото не е за пренебрегване. Joy Предполагам и други се чудят, та ето до какво инфо ме доведе моето чудене.

За Пренатест чета в сайта им, че валидацията им се базира на 808 теста. От които 806 са били верни. 1 е бил фалшиво + и един фалшиво -. Казвам го това, защото някой тук беше написал, че са валидирани на база 80 000 теста и имали само 2 грешни в света. Но като гледам информацията от собствения им сайт, това не е така. Просто явно са провели 80 000 теста в света общо, от които според статистиката им около 200 трябва да са били грешни. Никъде не намерих информация относно метода на тестване. Пак някой беше написал, че се тества по 2 метода, но не го намерих. Може би е коментирано с представителите на фирмата устно.
Пренатест за Даун, Едуардс и Патау е 1779 лв. и се провежда в Германия. Имат и версия само за Даун - 800 лв.

За Транкуилити на Генома не намерих никаква информация за извадката, въз основа на която са валидирани. Само пише, че са, че имат ISO и CE. Иначе статистиката на точността им е като на Пренатеста
Tranquility S покрива Даун, Едуардс и Патау и е 450 евро или малко под 900 лв. Провежда се в Швейцария.

Vision няма версия само за Даун, Едуардс и Патау, включва и доста други неща. Струва 1280 лв. Валидиран е върху около 600-700 човека май и тн. Като цяло го зачеркнах, защото нямам възможност за такава сума, а и се притеснявам от Даун основно.

За Транкуилитито ме притеснява, че не видях как са валидирани. За Пренатеста се чудя защо са толко зверски скъпи и така. Май накрая ще остана на Пренатест само за Даун. Изкушаващото е, че за същата сума все пак мога да включа Едуардс и Патау с това Транкуилити. Някой да има коментар? Съветче нещо?

Съветче,
Ако можеш да пътуваш Пренатест в Одрин или Солун. Писала съм назад в темата. Аз го направих в Солун 08.2017г.

# 691
Мога. Аз съм от Пловдив, та Одрин е близо. Видях, че си писала и това обмислям на сериозно. Имам познати, които си правиха сума ти ямр в Одрин за смешни пари. Друга прави инвитро в Истанбул. Мерси за съвета!
Здравейте, дами, и аз се замислям за един НИПТ. В момента си избирам към кого.
АГ-то ми каза 3 фирми - Пренатест, Genoma( Tranquility), Vision. И за момента проучвам кой, как, защо и все пак колко. Че колкото не е за пренебрегване. Joy Предполагам и други се чудят, та ето до какво инфо ме доведе моето чудене.

За Пренатест чета в сайта им, че валидацията им се базира на 808 теста. От които 806 са били верни. 1 е бил фалшиво + и един фалшиво -. Казвам го това, защото някой тук беше написал, че са валидирани на база 80 000 теста и имали само 2 грешни в света. Но като гледам информацията от собствения им сайт, това не е така. Просто явно са провели 80 000 теста в света общо, от които според статистиката им около 200 трябва да са били грешни. Никъде не намерих информация относно метода на тестване. Пак някой беше написал, че се тества по 2 метода, но не го намерих. Може би е коментирано с представителите на фирмата устно.
Пренатест за Даун, Едуардс и Патау е 1779 лв. и се провежда в Германия. Имат и версия само за Даун - 800 лв.

За Транкуилити на Генома не намерих никаква информация за извадката, въз основа на която са валидирани. Само пише, че са, че имат ISO и CE. Иначе статистиката на точността им е като на Пренатеста
Tranquility S покрива Даун, Едуардс и Патау и е 450 евро или малко под 900 лв. Провежда се в Швейцария.

Vision няма версия само за Даун, Едуардс и Патау, включва и доста други неща. Струва 1280 лв. Валидиран е върху около 600-700 човека май и тн. Като цяло го зачеркнах, защото нямам възможност за такава сума, а и се притеснявам от Даун основно.

За Транкуилитито ме притеснява, че не видях как са валидирани. За Пренатеста се чудя защо са толко зверски скъпи и така. Май накрая ще остана на Пренатест само за Даун. Изкушаващото е, че за същата сума все пак мога да включа Едуардс и Патау с това Транкуилити. Някой да има коментар? Съветче нещо?

Съветче,
Ако можеш да пътуваш Пренатест в Одрин или Солун. Писала съм назад в темата. Аз го направих в Солун 08.2017г.

# 692
Здравейте! Някой правил ли си е тест тук и знаете ли повече подробности: https://maichindom.com/%D1%81%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B3-%D0% … %B0-%D0%BB%D0%B0/

Това същото ли е или е друго:
http://genetika.maichindom.com/2018/%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0% … B0-%D0%B2-%D0%B1/

# 693
Ако някой се интересува от пренатест в Одрин ето какво ми отговори доктор  Sanli Erkan sanlierkan@biogen.com.tr

You can perform PrenaTest in Edirne or our nurse can also perform the test at a nearby suitable place for you.

Our nurse is also from Bulgaria and she can help you perform PrenaTest.

She can perform blood draw on a day suitable for you.

You can reach her from whatsapp from 0090  532 314 65 92 , obviously she speaks fluent Bulgarian.

Or you can write me your phone number and our nurse can call you.

You will receive the result in English in 12 days. We can send you the result to your email in English.

You can pay 500 Euro for the PrenaTest full panel detailed analysis of Down, Edward, Patau Turner, Klinefelter, Trisomy X, and XYY syndromes.

If you want to perform ONLY Trisomy 21 - Down Syndrome, it is also possible and the price is 375 Euro.

Please do not hesitate to contact me.

You can call or write me from whatsapp as well if you have other questions. 0090 533 474 21 64

Best Regards,
Dr. SANLI ERKAN
Medical Director
BioGen Medical Instruments Corporation
Address      :  Tekstilkent Koza Plaza A Blok Kat:18 No:67
Esenler - 34235 - Istanbul / Turkiye
Tel              :  +90 212 438 65 90
Fax             :  +90 212 438 65 94
Mobile     :  +90 533 474 21 64   
E-mail      :  sanlierkan@biogen.com.tr
Web         :  www.biogen.com.tr       

# 694
# 695
Отговориха ми и от Гърция. Пак за информация на който се интересува. Аз в крайна сметка от толкова проучване в чужбина ще го правя в БГ теста. Joy В Турция си заслужава за пълната версия, а аз се интересувам само от Даун. А в Гърция се оказа, че нямам въможност да отида. Както и да е , имам я вече информацията, някой може да я ползва. Ето Гърция:

First of all, you can take the test since you have closed the 9th week of gestation. The upper limit is up to the 32 week. However, we recommend to have it around the 14th week.
Since you don’t take any heparin we are OK. If yes, please mention.
You can do the test either in Athens (our lab) or in Thessaloniki (collaborative lab). When you decide, please let me know in order to make the appointments.
You can have 3 options:

1)      Trisomy 21+sex at 280 Euro

2)      Trisomies 21,18,13 +sex at 420 Euro

3)      Trisomies 21,18,13, X and Y aneuploidies +sex at 520 Euro

The answer will be in English and it needs for the answer 6-7 working days since the arrival of the sample to Germany (it takes 1-2 working days).
You can pay in advance by bank transfer or with cash to the lab in Thessaloniki prior the blood draw (credit card is accepted only in the Athens lab)
Should you need any further clarifications please do not hesitate contact with me.

For LIFE CODE MEDICAL Ltd,

Kostas Tyrosvoutis
k.tyrosvoutis@life-code.gr

Ако някой се интересува от пренатест в Одрин ето какво ми отговори доктор  Sanli Erkan sanlierkan@biogen.com.tr

You can perform PrenaTest in Edirne or our nurse can also perform the test at a nearby suitable place for you.

Our nurse is also from Bulgaria and she can help you perform PrenaTest.

She can perform blood draw on a day suitable for you.

You can reach her from whatsapp from 0090  532 314 65 92 , obviously she speaks fluent Bulgarian.

Or you can write me your phone number and our nurse can call you.

You will receive the result in English in 12 days. We can send you the result to your email in English.

You can pay 500 Euro for the PrenaTest full panel detailed analysis of Down, Edward, Patau Turner, Klinefelter, Trisomy X, and XYY syndromes.

If you want to perform ONLY Trisomy 21 - Down Syndrome, it is also possible and the price is 375 Euro.

Please do not hesitate to contact me.

You can call or write me from whatsapp as well if you have other questions. 0090 533 474 21 64

Best Regards,
Dr. SANLI ERKAN
Medical Director
BioGen Medical Instruments Corporation
Address      :  Tekstilkent Koza Plaza A Blok Kat:18 No:67
Esenler - 34235 - Istanbul / Turkiye
Tel              :  +90 212 438 65 90
Fax             :  +90 212 438 65 94
Mobile     :  +90 533 474 21 64   
E-mail      :  sanlierkan@biogen.com.tr
Web         :  www.biogen.com.tr       

# 696
  • София
Последният пост ако има кой да го забоде в първия в темата, ще е супер!

# 697
Здравейте момичета, някоя правила ли е тест verify и ако да, какви са впечатленията? Цената и покритието изглеждат атрактивни. предварително благодаря за отговора:

https://www.ofertomat.bg/Prenatalni-testove-VERIFI-na-ILLUMINA-n … 400-lv-p5382.html

# 698
  • Варна
Аз  . Само малко се забави резултата(1 седмица след уговорения срок) и аз меко казано откачих. Мислих,че има проблем. После разбрах,че и при други имало забавяне.

# 699
И аз го ползвах преди известно време. И при мен се получи забавяне от максималния срок, който бяха обещали.
И понеже при мен всеки ден беше ценен, защото имахме съмнения за хромозомна аномалия, която тестът за жалост потвърди,  такъв скандал им спретнах, че не си спазват договорката, за която изрично бях попитала, че ми звъняха в извънработното им време да ми пращат резултат и да го разясняват.
Едно знам - тези тестове са много полезни да се направят максимално рано - 10-та седмица, макс 11-та, за да може да се вземат мерки в случай на проблем. Едно е това да се случи преди 13-та седмица, съвсем друг ужас е след това, както стана при мен.
Но при следваща бременност, няма да ползвам  него заради това закъснение, което виждам, че не е еднократно.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 19:41 от Bebka08

# 700
При ранното взимане на кръв има риск да има ниско съдържание на фетална днк и гова налага изследването по друг метод, за това се забавя резултатът, но поне е надежден. Пренатестите, до колкото ги проучвах са с едни от най-надеждните резултати, за разлика от други по евтини тестове, чиято методика е мялко по спорна, и верификацията е напрявена с по-малко на брой резултати и имат повече фалшиво положителни резултати.
Предпочитам забавяне, за да се тества втори път пробата, отколкото  бръз резултат с повишен риск за фалшива положителен.
И при мен имаше забавяне, но от немската лаборатория такъв страхотен отговор на английски бяха изпратили, супер професионален, обяснението беше все едно обясняват на друг лекар, но ние сме много запознати и знаехме за какво става въпрос.Останахме доволни от щателното разяснение за причината,поради която се забавя резултатът.Налага се тестване по друг метод.

# 701
При ранното взимане на кръв има риск да има ниско съдържание на фетална днк и гова налага изследването по друг метод, за това се забавя резултатът, но поне е надежден. Пренатестите, до колкото ги проучвах са с едни от най-надеждните резултати, за разлика от други по евтини тестове, чиято методика е мялко по спорна, и верификацията е напрявена с по-малко на брой резултати и имат повече фалшиво положителни резултати.
Предпочитам забавяне, за да се тества втори път пробата, отколкото  бръз резултат с повишен риск за фалшива положителен.

Абсолютно съм съгласна с теб, Gerda, но всичко е въпрос на комуникация т.е. да ни държат в течение, че има забавяне и от какво се налага то.
При мен се оказа, че забавянето е защото денят, в който дадох кръв (беше петък следобяд, но изрично попитах и изрично ми обещаха, че пробата ще замине същия ден) пробата не е тръгнала и от там транспортирайки я чак в понеделник, ние изначало бяхме с 3 дни назад. От там хванах още една събота и неделя и стана голямо забавянето.

# 702
Резултатът идва за определен брой работни дни, като в тях не влизат национални празници на страната,в която се изработва, примерно в Германия са католици и си имат други празници от нас.

# 703
Само да вметна, че тестът за който пита момичето се прави в САЩ (пише го в офертата). Иначе и аз правих Пренатест септември (гледам цените сега са паднали, което е много добре), бях в 19 г.с. и пак имаше забавяне, предполагам поради посочената от Герда причина за недостатъчна фетална кръв. Но тяхното обяснение тогава ме накара да полудея и аз , резултатът не бил категоричен, естествено веднага реших, че има проблем. Писах тук в темата и ми се изясни ситуацията, не че се успокоих де 🤣

# 704
Аз получих обяснение за забавянето от немската лаборатория с всички атрибути на мед.документ.
Това в България никога не биха могли да го направят.

Общи условия

Активация на акаунт