Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

• 311 771
  • 1 095
  •   2
Отговори
# 945
Пуснах ги и двете едновременно в 11-12 г.с. И добре, че стана така, че БХС-то излезе лошо, а Пренатестът - без аномалии.
[/quote]

Пълният пакет ли? Пренатест стандарт плюс се казва май, 2000лв близо...

# 946
Пренатест премиум правих аз.

# 947
Някой с отзиви от Нифти? Май са към Геника, но на брошурата прочетох Китай и не ми вдъхва доверие. И е по-евтин, въпросът е дали е надежден.

# 948
Някой с отзиви от Нифти? Май са към Геника, но на брошурата прочетох Китай и не ми вдъхва доверие. И е по-евтин, въпросът е дали е надежден.

Аз го правих, не разбрах Хонг Конг или в Дания го пращаха, но съм много доволна - резултатът излезе по-бързо от обещаното, мисля около 5 дни.

# 949

Аз го правих, не разбрах Хонг Конг или в Дания го пращаха, но съм много доволна - резултатът излезе по-бързо от обещаното, мисля около 5 дни.
Благодаря, на мен по-ненадежден ми се вижда от пренатест, но като се замисля, вторият има доста реклама и сигурно затова. Сега ли го правихте? Защото в тази епидемия сигурно са пращали в Дания пробата, до Хон Конг ми се вижда дойда повече път...

# 950
Точно в разгара на пандемията - началото на април мисля беше. И аз затова се притеснявах, че сигурно ще се забави - но много бързо. За надежността - надявам се да е надежден и да е верен, надявам се ще разбера след няколко месеца като се появи People Baby

# 951
Здравейте дами, искам и аз да се включа с въпрос по темата. Първа бременност, в края на 17та г.с,
На първия БХС съм с висок риск 1:266 за Даун,
след който на прегледа ФМ всичко е ОК,
а на вторият БХС още по-висок 1:110.
Искам да си направя пренатеста за Даун на стойност от 600лв,намерих сайта prenatest.bg ,въпросът ми е става ли да се направи с попълване на заявката която е в сайта, и да дам кръв в лабораторията в града,в който съм?

# 952
Здравейте дами, искам и аз да се включа с въпрос по темата. Първа бременност, в края на 17та г.с,
На първия БХС съм с висок риск 1:266 за Даун,
след който на прегледа ФМ всичко е ОК,
а на вторият БХС още по-висок 1:110.
Искам да си направя пренатеста за Даун на стойност от 600лв,намерих сайта prenatest.bg ,въпросът ми е става ли да се направи с попълване на заявката която е в сайта, и да дам кръв в лабораторията в града,в който съм?
Аз попълних онлайн заявка, след което те ми се обадиха на следвашия ден и уточнихме. Да. У с опция в някои радове да се направи, трябва да ги питате. При мен опцията беше да ходя до Благоевград или до Гоце Делчев, така че мисля им е голяма мрежата

# 953
Здравейте! Реших да спореля и моя опит с Пренатест. Резултата излезе за 5 работни дни и за съжаление беше положителен за синдром на Търнър. Хорионна биопсия по - късно потвърди този резултат. Докторката, при която правих биопсията ми каза , че понякога генетичните тестове дават отклонения за хромозомни аномалии , но не е срещала грешен резултат при тризомия , така че когато има лош резултат от тези тестове задължително се потвърждава с амниоцинтеза или хорионна биопсия.
 Пожелавам ви само отрицателни пренатални тестове , момичета ! Успех !

# 954
Здравейте, предстои ми БХС в 12 г.с. с двуплодна бременност след инвитро. При кариотипа на мъжа ми излезе транслокация на 9 хромозома, което не притеснява никой от лекарите, с които съм го коментирала. Иска ми се да направя някакъв тест, за да съм спокойна, но не знам кой от тях е най- подходящ в случая. Моля за съвет.

# 955
Не следя вече тестовете, но като гледам рекламата на verify мисля че е подходящ. Но заявяваш допълнителни изследвания, не само основното.  Но най- добре е да се пита представител.

Прочетох и за maternit genome, че също изследва делеции.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 22:05 от cherenlebed

# 956
Аз имам малко тъжен опит, но се надявам да е полезен. Бях с близнаци и направихме пренатест, който индикира синдром на Даун. Не се знаеше дали е при двете бебета, така че направихме хорионбиопсия, която заключи че е й при двете.
Естествено не това беше резултатът, който искахме, но пренатестът ни даде яснота, и то много бързо, в ситуация в която времето е ценно. Пожелавам на всички безпроблемни бременности!

# 957
Здравейте, споделям опит. В 13 г.с съм. Спрях се предварително на пренатест (заради масовата реклама) или вижън (попадна ми листовка на женската консултация). При последния ми преглед коментирах и с АГ. Той даде и трети вариант - cell genetics Sequenom (американска лаборатория). Основното, което научих след разговор с координатори на всички тези фирми е, че пренатест не правят изследване на микроделеции (единствено на 22q- синдром на ДиДжордж и то срещу допълнително заплащане)! За Vision инфо има много малко в нета, но координаторката беше супер изчерпателна. Работят с лаборатории в САЩ - Verify и в Италия - Рим. По желание на клиента или препоръка на лекаря. Цената е една и съща независимо от лабораторията, резултатите от САЩ се бавели повече (нормално). В крайна сметка като изслушах координаторите и сравних цените на пакетите се спряхме на вижън. Днес ще вземат материал. Ще пиша отново. Дано съм била полезна.

# 958
Здравейте,
На прясно навършени 35 години съм( преди 4 дена) и във 9г.с. бременна за пръв път. Днес си направих дата за пренатест за 13.08.
Мислех, че ще отида да ми вземат кръв и да си избера пакет но се оказа, че първо ще ми направят подробен ултрашал.
За ултрашала ще платя 220 евро и според зависи от резултатите заедно със лекар ще изберем подходящият пакет за мен и го пускаме на същия ден.
Теста няма да го правя в България а във Германия. Нямам търпение да мине теста с добри резултати надявам се, че да се зарадвам на бременността си най накрая и аз.
Успех на всички независимо от теста за, който сте се решили!
Качествено почти нямат разлики.

# 959
  • Пловдив
Днес правих пренатест в Пловдив.
Казаха от три до седем дни ще излезе резултатът по имейл.
 На 39 г съм, с две дъщери на 17 г и на 5 г.
Тестът е само за Даун + пол 599 лв

Общи условия

Активация на акаунт