Отговори
# 675
Тонини - честита покупка! Аз съм на 80% готова с покупките и съм подредила всичко. Всеки ден си гледам количката, кошарката, дрешките - радост голяма е! Започнах да плета одеялце, след това ще изплета дрешки, терлици, шапки и прочее. Елг, благодаря за проекта за пашкул, да видим дали ще се справя - бъди готова да ми даваш още инструкции!
Миленски - това е доста сериозна операция и татко ти ще изисква много грижи впоследствие. Моят баща ме беше притеснил това лято със сърдечни оплаквания и по всяка вероятност вървим към подобно лечение, но след година-две.
Ееее, Нури - чудна връзка, оказва се, че трябва да ям повече риба, сирене, мляко. Вземам си бележка!
Аз сладкиши не правя, ММ не иска, защото напълнява, а аз не мога да близна сладко след като забременях. Най-много да си направя желиран компот. За сметка на това пък бебо иска много зеленчуци и плодове.
Иначе след съботния разговор не сме спорили. Снощи ходихме на концерт на Skiller, взехме си автограф  Laughing Беше много хубаво, но едни мушмороци пред нас запалиха цигара с марихуана и аз тихо си изповръщах червата в едно ъгълче.
Тъкмо се прибрахме и ММ излезе с нова идея къде да идем през следващия уикенд - ще има нощ на изкуствата, после нощ на музеите, демонстрация на майстор-готвач и още, и още!
А на мен ми се спииии и мързелуваааа!
Да ви споделя още нещо хубаво - поканиха ме на лекции за естествено раждане, вероятно ще имам шанс да помисля сериозно дали да наема дула за раждането. Зелено човече, какво ще ме посъветваш?
В събота, на фестивала, срещнах социална работничка от организация, с която работехме докато все още ходих на работа в дома. Тя много се смя като разбра за бебето /то си личи вече/ - просто защото всяка млада жена, която започне работа в този дом, съвсем скоро забременява. Аз започнах работа бременна във втори месец, но колежката, която започна работа 4 дни след мен е вече в 3 месец. Има му нещо на това място - може да бъде включено в специален пътеводител!

# 676
Здравейте момичета-приемате ли гости от мартенската тема?  Wink Първо искам да ви пожелая лека бременност и здрави бебчета!  Hug А сега имам едно питане към вас,като по-опитни!!!Днес бях на преглед,трябваше да ми взимат микробиология и между другото видяхме бебчето с ехографа.След като се прибрах взех да разглеждам снимките от прегледа и видях,че на размера на главичката пише че отговаря на 16 г.с. и 6 дена,на размера на краче пише ,че е 16 г.с. и 3 дена,а на общия размер (от дупето до главата) пише 16 г.с. и 2 дена? Това нормално ли е?   newsm78
Ами, знаеш ли, ММ го направи бебо наведнъж, явно вие сте го правили малко по малко, през ден.
 Joy

# 677
Да ви споделя още нещо хубаво - поканиха ме на лекции за естествено раждане, вероятно ще имам шанс да помисля сериозно дали да наема дула за раждането. Зелено човече, какво ще ме посъветваш?

Аз не съм Зеленото човече, но ако дулата за Стара Загора е Йоана, съм с две ръце "за", стига да имаш възможност.

# 678
здравей sunny:*kiss  Simple Smile
Аз имам доста прегледи и при всички размерите в гестац седмици не са ми еднакви.
За собствено успокоение попитай доктор, това можеш да направиш и онлайн например тук http://www.bg-mamma.com/index.php?board=103.0. Успех!

# 679
Здравейте момичета-приемате ли гости от мартенската тема?  Wink Първо искам да ви пожелая лека бременност и здрави бебчета!  Hug А сега имам едно питане към вас,като по-опитни!!!Днес бях на преглед,трябваше да ми взимат микробиология и между другото видяхме бебчето с ехографа.След като се прибрах взех да разглеждам снимките от прегледа и видях,че на размера на главичката пише че отговаря на 16 г.с. и 6 дена,на размера на краче пише ,че е 16 г.с. и 3 дена,а на общия размер (от дупето до главата) пише 16 г.с. и 2 дена? Това нормално ли е?   newsm78
Ами, знаеш ли, ММ го направи бебо наведнъж, явно вие сте го правили малко по малко, през ден.
 Joy

Всъщност в момента съм малко притеснена и не мога да се засмея на шегата ти...   Sob Все пак  благодаря за мнението!
Vebo,мерси!  Hug

# 680
sunny:*kiss мисля че е нормално, май при всеки се получават такива разминавания, важното е да не е голяма разликата!  Peace

# 681
утре ще ви чета
аз съм с Т и течащ нос.
Тони, Бейбифейс- пропускам утре. Весело изкарване и до петък.

Надявам се само да съм изтинала. Пия осцилококциом и парацетамол.

От мен лека и мека

# 682
Елг, Hug дано само с това да мине. Това време е ужасно, а се почна от септември още. Как ще изкараме без нито едно хапче до януари - не знам.... А момата е огън като теб  Laughing

Нури, Тиари-анри ми става фаворит за всички времена благодарение на теб Simple Smile Преди това беше Версачи! В тази връзка ето малко да се посмеете
Кайлис, сладкиш с корнфлейкс звучи любопитно - сподели рецептата ако не е тайна  Wink Много ми е гадно, че не мога да бъда редовна на тренировките, защото веднага усетих липсата им - пак почна да ме боли кръста. Да се надяваме вторник да успея  Confused

А да кажа, че вече минах на сутиените, които са като потничета, с вградени подплънки. Другите, с банелите, ми станаха неудобни колкото и да увеличавам номера. Много добре се чувствам с този вид, вероятно ще остана с тях поне 1 година.

Лека нощ на всички!   bouquet

# 683
  • София
Момичета, утре някой ще ходи ли на лекцията в The Mall?
Елг, оправяй се бързо!

# 684
Момичета, утре някой ще ходи ли на лекцията в The Mall?
Елг, оправяй се бързо!
Аз, Тони и Бейбифейс.

Тони
,
Скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106238.0
Само че аз слагам всякакви сезонни плодове вместо ягоди, сега ММ иска с нектарини  Crazy

Елг, оправяй се, ще липсваш Hug
sunny:*kiss - нормални са такива разминавания, малко да трепне ръката на доктора и готово. Според мен няма за какво да се притесняваш.

# 685
  • София
Мерси Кайлис, значи ще се видим там Simple Smile
Лека от мен.

Btw, Елг, трябва да вземеш малката на някоя лекция, може да и е интересно Simple Smile

# 686
  • София
Миленски, преди години гледах предаване по ТВ за една детска дизайнерка. Питаха я как е  започнала да се занимава с детска мода и тя каза, че когато дъщеря й била на 5 г. се наложило да сложи очилца. И тя понеже не искала детето й да се чувства зле, започнала да й шие най-различни модни дрехи, така че да се чувства като принцеса в тях и да компенсира носенето на очила. И така навлязла в бизнеса. Помисли и ти ако искаш какво може да се направи за компенсация - нещо, което да му отвлече вниманието от този проблем. Другото, което е, на едно съседско момиченце сложиха очила и ние всички му разправяхме колко му отива. Ами то ни повярва и като дейде време за сваляне на очилата след 2-3 г., не искаше без тях! Между другото, при вас какъв е проблема? Не съм лекар, но лабораторията, в която работя, се занимава със зрение, макар и в доста тесен аспект.
Малчо, то на мен нещо сладкишите не ми вървят. Сега правих за десерт мъжка палачинка по рецепта в нета. Еми не стана на вид:(. Иначе беше вкусна. Изсипах я в най-голямата тава и въпреки това количеството беше сякаш 2 пъти повече от необходимото и стана дебела. Освен това печката тук е НЕО и не пече хубаво. Отгоре загаря, отдолу сурово. Обаче ометохме цялата тава.
Тонини, честита ти количка! И аз съм си набелязала вече, но не знам кога ще се купува, че нали ще е подарък от баба ми и дядо ми. А те са суеверни, та може и да не е преди раждането.
Елг, дано не е нещо сериозно! Жалко, че пропускаш утре. И мен нещо ме беше разтресло миналата седмица, но се оправих с един як сън. А освен Тонини, някой друг желаещ ще има ли утре?
sunny:*kiss, ама съвсем нормално е това да има разминаване. Ако прочетеш внимателно, самият апарат си начилява някаква грешка от +/- 1-2 седмици. Не знам дали си забелязала, но поне при мен е така - малко мърдане от страна на док и веднага се променят с по 2-3 дни показателите. Не се шашкай, всичко ти е ок.
ПС: Сега видях другите постове - ами пак сме обичайните заподозрени за лекцията, но с един пропуск. Надявам се до петък да е запълнен:)

# 687
Здравейте мами не съм писала но ви чета редовно казвам се Цветелина и съм от София бременна съм с момченце и термина ми не е януари за съжаление а февруари (22.02.2014) ще се радвам много да се присъидиня към вас защото излишни съвети и помощ не са излишни никумо  Embarassed

# 688
Здравейте мами!
Добре дошли на новите мами. Цвети и аз съм от февруарските мами за 07.02.2014г.
Да разкажа какво стана днес. Бях на видеозон и мама беше с мен понеже нали трябват измеревания на бебо за ФМ и той казва ние какво казахме, че ще е аз момченце, а той, а Не няма да е момче а момиченце и аз Shocked и си мисля, че се маитапи а той говоря сериозно. И така днес бях меко казано не на кеф на всички бях казала момче и сега момиченце. Говорих със лелята на моя и и казвам за момиченцето(понеже тя има 2 момичета) и тя ми се хили и ми казва каде остана 1000 процентовото момченце на устата ми беше да и теглея една баш българска и дълга пусовня, но се укротих и прекъснах разховора с това, че имам работа. Обесних и деликатно че се радвам и на това при условие че можеше и него да загубя като другото, а тя да ми се хили. Какви хора има в рода на мъжа ми ужас направо не е истина с кого съм се сродила. Едно е сигурно такъв човек като  нея не искам при детето и няма да допусна!
Толкова ми е накипяло от родата на моя че ме срам от тях. Майка му не дойде на сватбата ни по предлог че не ме харесва. Другите му роднини дойдоха с ръцете у джобовете. Не се засрамиха да доитат нагли. Един костюм му купиха и тва е. От както сме семейсто да са му дали техните 20 буркана с домати и 1000лв. Мен би ме било срам. Изобщо хора всякави добре, че не съм като тях.

# 689
Desi_89 не се ядосвай няма смисъл, опитай се да не се вглъбяваш много - казвам го с опит и аз минах по подобен път със сватбата. Месец преди сватбата се бяхме събрали с моите и неговите родители в ресторанта да уточним подробностите (аз си движех всички неща около сватбата) и когато попитах дали искат да опитаме менюто, свекървата изцепи : че аз съм гостенка, кво да го ям сега, като после няма да ми е интересно. Нащте останаха втрещени меко казано. Аз знаех че нямала възможност да ни помогне и го преглътнах някак (даде ни само 10 гр злато за лръстените). 2 седмици след сватбата тя си направи основен ренонт на бяната..... А наще се чудеха как да вземат заем да направят сватба на дъщеря си... Бях бясна.... За ремонт на мястото където живеем наще пак спонсорираха (не са богати, съвсем нормално средно-статистическо сем. са), от тях 1 ст невидях. Сега бебока като ще се ражда, изобщо не се надявам че ще видя нещо от тях.. затова и малкото няма да е на тяхно име.... Амаа хора всякакви, ние сме си свикнали по един начин, те имат др виждания... свиква се с мисълта... е разбирам се с тях, нямам оплаквания, но това никога няма да го забравя и винаги ще ми е криво като се сетя. Относно за пола.... може би си ядосана по-скоро че си се навила на момче, а сега се променят нещата. И аз бях така: Бях убедена че е мома на 101 %, а се оказа че е мъж и много бях сдухана един ден, но сега вече си свикнах че сме с момче и си му говоря на име и така. Няма и за ден си свикнах с мисълта, а се бях разплакала дори като ми каза др пол доктора (въпреки че сега ще ходя на ФМ на 10.10 и все още тая надежди докторката да каже др Simple Smile) Е улях се, това е от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт