Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІІ

• 46 496
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Надето от 2-3 седмици драстично си увеличи количествата. И сутрин се налага да й забъркам веднага кисело мляко с овесени ядки, защото става и иска да яде, въпреки че е сукала буквално до ставането. После закусва пак с мен. А така бавно прояде в началото Simple Smile.

Вчера скептичните й баба и дядо останаха изумени как яде сама супа и салата. Днес братовчедките ми, които не са я виждали от бебе (не живеят тук), бяха изумени как се храни сама, колко спокойно яде и колко много и с удоволствие. Та, накратко, Фата, да си жива и здрава, че популяризираш ЗВБ! Определено резултатите са страхотни, ако човек има доверие в детето си и търпение да следва темпото и нуждите му.

# 121
Минавам да похваля моето човече, вече граби с шепи от моята храна, а ние ядем бебесъобразно, без сол  Grinning Вчера бяхме на ресторант, помолих салатата да е без сол и когато я донесоха, той си взе спанак и си го хапна с удоволствие. До този момент спанак не беше пробвал. Опита и домат, а за десерт - малко хлебче.  Simple Smile Днес пък взе от парченцата дюля на дядо си, мляска го сума ти време, докато стане мекичко и накрая си откъсна мъничко. Вече и гълта. Много напредна за точно 15 дни. Не че изяжда някакви огромни количества  Laughing, но все пак вече има интерес да опитва, първата седмица предимно рисуваше по табличката  Laughing

# 122
Здравейте, започвам да се "зарибявам" по ЗВБ, макар че ни е още много рано и се записвам да ви следя. И да не ми е празен поста искам да попитам, тъй като майка ми е много притеснена да не си докарам анемия на бебето като избера този подход-кога предлагате яйце и месо (много държи да му дам месо 4-ти месец  Laughing)?

# 123
Дори по обикновения начин - захранване с пюрета след 4 месец, месо се дава около 2 месеца след започването, т.е. някъде между 6 и 8ми (ако са почнати на 6м).
Със ЗВБ няма проблем да дадеш месо и веднага. Аз яйца давам вече (3та седмица захранване), но истината е, че той яде в миниатюрни количества. Анемия няма да му докараш, ако докато опитва твърда храна по този метод, ти все още кърмиш на поискване и се храниш здравословно.

# 124
Благодаря!
Иначе за обикновения начин бях чела, че към годинка се давало месото, ако се почне от 6-ти месец, затова попитах конкретно за ЗВБ.
И друг въпрос, който ми изникна като правя паралел с пюретата: В началото как предлагате различни храни-примерно- на обяд си избира да яде морков и на следващите  хранения давате само морков или?
Извинявам се за глупавите въпроси, но още не съм си изяснила всичко..

# 125
Ами не, в книгата пише да му се предлагат постоянно различни храни, дори да не ги опитва и преглъща, опознаването на различни текстури и форми му помага да развива фината моторика Simple Smile

# 126
Аз първите 4 седмици предлагах едно и също по 3 пъти на ден в продължение на седмица. Сега пак давам 3 дни нещо ново в комбинация с вече въведени. Рядко правим еднодневни изключения. Така предпочитам за по -сигурно... Но ние имаме лекарска препоръка за малко повече внимание  Simple Smile

# 127
Аз в началото предлагах храна веднъж дневно, една и съща за ден-два-три.
Няма правила, може всеки път различно, може няколко неща наведнъж, може едно и също. Всеки родител сам решава.
Бубу, при захранване с пюрета месото се предлага около 8 месец мисля.

# 128
  • София
Извинявам се за глупавите въпроси, но още не съм си изяснила всичко..

Глупави въпроси тук няма  Hug
А ето едно място, където прегледно и синтезирано може да намериш доста информация, вкл. детайли по предлагането на храната: Захранване, водено от бебето – BLW

# 129
Благодаря ви,
зеленко, аз от тук чета  Hug
П.П. А книгата къде я има? Или от откъсите четете?

# 130
Книгата може да се закупи от Амазон, например:
http://www.amazon.co.uk/Baby-led-Weaning-Helping-Your-Baby/dp/0091923808

Аз си признавам чистосърдечно, че захраних и без нея  Blush Даже итолова саятове и форуми нямаше за BLW и пак стана  Simple Smile Купих я по-късно и си заслужава, де  Peace
Мисля, че тук е най-синтезирана информацията по повечето въпроси, които задаваш: http://zabliznacite.wordpress.com/2012/10/09/zahranvane-vodeno-ot-bebeto-vaprosi/

# 131
Записвам се да следя и да се образовам малко по малко за метода на захранване.

# 132
  • София
Ето тази гледка незнам дали ще я издържа, за да се придържам към схемата. Sick

# 133
 Laughing
До там не съм стигнала, моят се храни доста чисто засега, но и не бих го оставила да яде по дреха.
Яде с лигавник с дълги ръкави или гол. Simple Smile

# 134
А, тя гледката лесно се издържа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт