Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІІ

• 46 453
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Ули, звучи супер. От къде купуваш разните екзотични брашна и масла?

# 646
Спретнах едни бисквитки, но са за по-големи деца:
1 яйце
1 чаша бадемово брашно
1 чаша кокосови стърготини
1 ч.л. сода
2 банана
2 щедри с. л. кокосово масло
малко стафиди

Разбих яйцето, бананите и кокосовото масло, добавих брашното и кокосовите стърготини и накрая стафидите, оформих бисквитки и сега ги пека.
Може и настъргана ябълка да се добави, стават още по-ароматни Wink

# 647
  • София
Здравейте!

При нас за 1 месец захранване може да се каже, че няма никакъв напредък. Повечето пъти храната изобщо не стига до устата, да не говорим за поглъщане Simple Smile Аз давам с моята ръка, за да може все пак да опита нещото, защото иначе ме е яд, че само съм си правила труда да го готвя, но както се досещате, тя плюе веднага.

Все пак да ви питам нещо, гледам, че в схемата елдата и кус-кусът се въвеждат от 8-я месец и се зачудих каква е причината. Дали мога от 7-я да й предлагам сварени? Не ми се правят бисквити, защото много ме мързи, като знам, че може да не стигнат до устата изобщо.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 22:28 от андреа77

# 648
  • София
Как приготвяте сладкия картоф? Дали ще стане да го обеля, нарежа на парчета и с малко олио във фурната да го запека?

# 649
андреа77, аз по-рано дадох и кус-кус, и макарони, и елда. Не се отчайвай. Някои бебета повече слушат и наблюдават, не учат с ръчичките, крачетата и устата Simple Smile
Аз също понякога давам на моето дете, но само й приближавам храната към устата. Тя, ако иска, яде. Ако ли не, ям аз Simple Smile

# 650
Как приготвяте сладкия картоф? Дали ще стане да го обеля, нарежа на парчета и с малко олио във фурната да го запека?
Аз слагам и малко вода, че иначе са ми сухи. А ако знаеш колко вкусни стават и с малко чубрица...

# 651
  • София
Аз слагам и малко вода, че иначе са ми сухи. А ако знаеш колко вкусни стават и с малко чубрица...
Така ги направих, само че малко ги сварих на пара преди това. Вода не сложих при печенето. Станаха за моя вкус много добри, но не и за вкуса на малката. Хапна 2 хапки и не пожела повече. Нямам идея вече какво да предлагам. Sad

# 652
Какво месо давахте в началото - домашно, био, на пюренца или от магазина?  newsm78
Видях, че едно био пиле е 55лв Rolling Eyes, домашно нямам откъде, пюренца не ми се купуват, защото там не е чисто месо, а от магазина за началото на захранването не знам дали е ок /особено пуешкото/..Споделете, моля Praynig

# 653
На една среща с НАПК за захранването ни посъветваха първото да е био. Взимаш го цялото, режеш го на кубчета, замразяваш го и даже стигало за един месец. Аз не знам дали стига, още не съм давала месо.

# 654
Какво месо давахте в началото - домашно, био, на пюренца или от магазина?  newsm78
Видях, че едно био пиле е 55лв Rolling Eyes, домашно нямам откъде, пюренца не ми се купуват, защото там не е чисто месо, а от магазина за началото на захранването не знам дали е ок /особено пуешкото/..Споделете, моля Praynig

Намери хранителен кооператив към който да се присъединиш - в София има няколко.  
Или потърси в био магазините http://www.balevbiomarket.com/bio-pueshko-butche.html

# 655
Да, в интернет може да се намери био.
Аз по-скоро се интересувах захранилите какво месо дават.

# 656
От днес и ние започнахме. Предложих банан и оризова бисквита. Бананът го налапа, отчупи голямо парче, но овладя задавянето и изплю част от парченцата. Бисквитата няколко пъти я слага в уста, но й се мръщи.

# 657
От днес и ние започнахме. Предложих банан и оризова бисквита. Бананът го налапа, отчупи голямо парче, но овладя задавянето и изплю част от парченцата. Бисквитата няколко пъти я слага в уста, но й се мръщи.

Честито захранване, справили сте се добре Simple Smile

# 658
Pampers , честито!

Понеже и друг път се споменават оризови бисквити - за такива от екструдиран ориз ли става въпрос и какви/ от къде купувате?

# 659
  • София
Месо давам рядко (на 7-10 дни) и то точно от хранителен кооператив. Компромисно е само пилешкото засега, което е от магазина, защото на кооператива все още не са порастнали пилетата.
Напоследък е доста злояд. Единственото, което яде с охота е сиренето, а гледам да не прекалява с него, че и без това е запечен Sad

Общи условия

Активация на акаунт