Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 28 319
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
Събуждам се тази сутрин и ми го няма корема! По-малък е от преди две седмици - аз си го снимам всяка седмица и имам добро наблюдение. Какво значи това? Възможно ли е да е защото спирам утрогестана? Може да звучи смешно, но аз се притесних.

# 241
  • в 1001-та нощ
да, правилно си се ориентирала, не се тревожи  Peace вероятно СЧТ се е поосвободил  Peace

# 242
И аз бях вчера на ранния скрининг, все пак реших да направя и БХС. Прегледът мина наистина за не повече от 20мин, но лекарят сам каза накрая, че всичко, което е трябвало вече сме измерили и ни го пусна за минута на 4Д, за наша радост явно. Разбира се, ние изшаднахме в умиление с баща му. Heart Eyes
Сега, докато още не го усещам, понякога и аз се вкарвам в излишни филми, но след преглед съм най-големият оптимист на света.  Blush
Иначе по размери е 5,49см до дупето, крачетата се вееха някъде и не ги включиха в меренето. Щастлива съм!  Heart Eyes

За втората ФМ съм се насочила към София и чета с интерес препоръките ви. Мисля да ги съчетая с феталната ехокардиография в един ден около 22г.с.

# 243
  • София
Добро утрооо:)
Минавам да ви разкажа, вчера ( т.е. след дълго чакане стана снощи) бяхме (с мм и каката) на нашата ФМ в Фемина при доц. Карагьозова. Прегледа трая около 30 мин, почти през цялото време на 2Д, но пък жената мн обстоино ни показа и обясни всичко и съм доволна:). Както  планирах, реших да откажа БХС-то. Бебето е добре, отговаря на ембрионалната си възраст 7.58 см:), както си я броя от зачеването, и термина ми  отива към 6 април:)  И изглежда ще ставам свекървичка, защото ще си имаме момченце stork-boy.

Mademoiselle Chocolate и моя корем изчезна точно около 10 сед, но 4 дена по късно се върна в цялата си прелест:)

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 09:24 от bubcheto

# 244
Какво е Счт? Много ме успокоихте, да знаете!

# 245
Здравейте, ако може и аз да се включа във тази тема!Много съм щастлива защото чака ме второ детенце.Ще следя с голям интерес какво си пишете.
Искам да ви попитам коя е от София, към коя болница и кой лекар се е насочила.
Аз се замислям за бившата Тина Киркова или Правителствена болница.

# 246
Здравейте и от мен, днес бях на ФМ при др. Врагалева във Фемина и се оказа че съм поподранила (бебчо по размери е 11 г.с. и 4 дн, а по цикъл 11 г.с. 2 дн) и ми записа час за другата седмица , защото не успя хубаво да види сърцето (малкото съкровище не се завъртя), а и каза че в този период чревцето още не се е прибрало напълно, което е нормално за този период и ако направим БХС щяло да отчете много високи показатели. Иначе всичко друго е наред. Аз с първото дете позакъснях с това изследване и сега от притеснение да не закъснея подраних Grinning Попитах я дали е задължителен БХС, тя каза че не е, а е по-скоро за презастраховане, защото не всички маркери се виждат на ехо-графа. Както бях решила тотално да отпиша БХС сега се позамислям....имам седмица за размишление Simple Smile

# 247
  • София
полезна информация от сайта на МЦ "Щерев" (едни от добрите) за това как протича проследяването на бременността (в кои седмици какво се прави, доста подробно):

http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … d=235&lang=bg

a.l.e.n.a., много полезна цветна табличка; за който не го мързи идеята за екселски файл е чудесна; стискам палци всичко да е наред при теб Hug

# 248
 Simple Smile здравейте момичета

# 249
  • София
здравей, коалче   bouquet

# 250
 Embarassed след малко ще си сложа лентичка
имам въпрос - много силно кихам и кашлям, гледам да се свивам, но не знам дали е правилно...
какво правите вие по този въпрос?

# 251
Мед и лимон. Чай от коприва. Инфлуцид Simple Smile

# 252
  • в 1001-та нощ
Какво е Счт? Много ме успокоихте, да знаете!

стомашно-чревния тракт  Peace

Dao  Hug радвам се, че ти харесва, днес точно си мислех, че под всяка седмица - дните в нея може да се разположат - вертикално надолу - като колони  Blush

# 253
Мед и лимон. Чай от коприва. Инфлуцид Simple Smile

това предложение за мен ли е?
имах предвид, че се създава голямо налягане върху корема. а понякога имам цели серии от кихавица  Embarassed Laughing и се притеснявам за коалчето.

# 254
  • София
Да ви запитам нещо. От около седмица получих една неприятна болка в зоната на опашката. На моменти е и усещането е като прищипан нерв остра бола когато ходя или се навеждам. Мисля, че може да се дължи на това, че миналата зима доста лошо паднах на опашката си със сноуборда и после дълго време ме болеше. Сега се чудя дали е от това и заради времето ме наболява или пък е заради разширяване на таза?
В този ред на мисли да ви попитам за направление за друг специалист например ортопед при личния лекар ли се ходи или при следящия бременността?

Общи условия

Активация на акаунт