Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 136
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
След поредния провал отново съм тук .Не може да са по-силни от мен Embarassed

# 181

Не са по-силни от теб! Просто спри да ги мислиш и се опитай бавно да изтръгнеш навика.... Стъпка по стъпка. Не е лесно, но не е невъзможно! Стискам палци Simple Smile

# 182
Петя,благодаря ти за съвета.Повечето случай в който палех е по навик а не,че толкова ми се е пушило.Според мен психическата зависимост като че ли е по голяма от физическата.

# 183
Петя,благодаря ти за съвета.Повечето случай в който палех е по навик а не,че толкова ми се е пушило.Според мен психическата зависимост като че ли е по голяма от физическата.

И аз съм на същото мнение. Ето защо, когато спирах цигарите не си казах: "Повече никога няма да пушиш". Самата дума "никога" щеше да ме накара да пропуша седмица след това. Също така не спрях да правя обикновените си неща просто постепенно си създавах други навици. Например сутрешното кафе: Преди беше закон - отивам на работа, взимам си кафе и излизам при колежките да пуша. Мислех си, че иначе няма да съм пълноценна на работа  Joy Сега съм си създала друг навик: взимам си кафето сядам пред компютъра и прочитам сутрешните новини или влизам във facebook или прочитам нещо в BG-Mama.... Отнема ми същото време както за една цигара и ме отвлича от мисълта за нея. Сега даже не мога да си представя как така няма да си изпия кафето пред компючъра, а за цигара даже не е се сещам.
Пробвай малко по-малко да променяш навиците си и заменяй времето за пушене с нещо приятно и полезно за теб, което да те увлича и да не те кара да мислиш за пушене. При мен поне подейства! Стискам ти палци

# 184
qbulka добре дошла! и аз съм с много провали, но сега съм много твърдо решена да съм по-силната. Пиши тук, на мен отчета ми помага Simple Smile успех през гадните първи дни!

Момичета непушачки, вчера тичах доста, по време на което храчих като  каруцар. След, което кашлях цяла вечер и ми пареше като дишам. Днес дишам доста по-свободно. Мисля си, че това е някакво чистене на дробовете.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 18:20 от OX'AMAH

# 185
  • София
Аз никога не съм кашляла от цигарите  Rolling Eyes Нито сутрин,докато още бях пушач,нито след като ги спрях  newsm78

# 186
Здравейте,
да си кажа,че аз започнах някакво кашляне сутрин, всяка сутрин, чак след 10 години пушене..., но не трябва да се стига до там.
Аз имам въпрос към Mrs Petia Genova, Това , че не си пиете кафето сутрин с колежките , а с интернет-а на ти ли пречи малко на социалните контакти?

# 187
аз не съм кашляла докато пуших, но определено кашлям, когато спирам. а особено след спорт. и на мен ми е странно...също така имам много храчки и изхвърлям слуз.

# 188
  • в реалния свят
Записвам се при вас.Правя пореден опит за отказване от цигари.За сега трети ден издържам , но замествам порока с храна.Страхувам се , че ще кача доста килограми , ако продължавам така. Mr. Green

# 189
  • Бургас
Аз го преодолях с бонбони тиктак и с една гривничка, която ползвах като боеница, в един момент установих, че това ми е проблем - 20 годинки бях свикнала ръката ми да е заета с цигара. Когато ти се припуши вместо да посегнеш към храната, по-добре се напий с вода.

# 190
Записвам се при вас.Правя пореден опит за отказване от цигари.За сега трети ден издържам , но замествам порока с храна.Страхувам се , че ще кача доста килограми , ако продължавам така. Mr. Green

Здравей, мама Барба. Чела съм те в системата, и мисля че си една от най-сериозните там  Rolling Eyes .
По време на режим е най-добре да се откажат цигарите, така ще избегнеш качването на кг, това е моето скромно мнение. Моя опит е вече 6 месеца не пуша, както и с 10 кг. по-лека.
Пожелавам ти успех, най-важното е да не спираш, да не се отказваш, все някога ще е за последно. Peace
И от мен едно послание :
"Здравето е важно, парите са ценни, а цигарите нито едното, нито другото" - така че направете правилния избор!
rajnaa, ти дава един много хубав съвет , от който и аз се възползвах - пий много вода.
Приятен уикенд на всички!  Hug

# 191
  • в реалния свят
Зизу,rajnaa благодаря за подкрепата HugОгромно ми е желанието да се справя с порока, но воля никаква нямам в това отношение.Усещам , че никак не се чувствам добре здравословно заради цигарите.Пожелавам си да не изчезна бързо от тази тема, а да се похваля със седмица, 2,3...без цигари.Дано успея ShockedИмам си за подръжник майка ми.Тя е вече 6 ден без цигари и с нея се дебнем взаимно Laughing

# 192
Започвам борбата от Днес!
Миналата година ги отказах с Ваша помощ,момичета!Имам нужда от подкрепа отново.Изкарах 3 мес. без цигари и заради смърт на близък роднина,ги пропуших отново!Тъпо решение....

# 193
мама Барба, хем е хубаво че имаш поддръжник, хем не е...
Знаеш,приказката: "Не е хубаво да се дебнем,за да не се хванем!" Та да не стане така... Битката си е твоя , самостоятелна и трябва сама да се пребориш,но затова пък тук ще помагаме  Simple Smile.
Не знам воля ли помага,какво ли,за отказването,  но те съветвам да си направиш списък "ЗА" и "ПРОТИВ" , хубаво да помислиш кое точно ти е трудно и така.
Най-трудното си го минала (първите 48 часа)!
Рени, съжалявам за лошата новина, да почива в мир.
Никой не е застрахован,че няма да се върнем към порока, но както писах по-рано, важното е да не се отказваме, да пробваме докато успеем.
Желая ти успех, ще се справиш, щом веднъж си успяла, нали!
Скрит текст:
тази седмица покрай раздаването на последните ми спомени с цигарите и започнах да изпитвам чувството,че ми се пуши.Ей, това с мозъка е голяма игра...Засега отбивам атаките, ама сигурно поне 10 пъти ми се случи, а преди това от доста време не се сещах и почти мислех,че съм ги забравила.При мен, повечето колеги са също бивши пушачи, та понякога се съветвам с тях.

# 194
Рени, не трябва да се лъжем, че цигарите ни успокояват напротив май ни изнервят повече.Аз намалих и кафето и се чувствам по добре.Ще видим докога .За храната и аз се притеснявам Blush

Общи условия

Активация на акаунт