Късно ли е да родиш на 40?

• 171 434
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 515
Аз не съм се мазала с нищо.
Не е от кремове.

# 4 516
Аз не съм се мазала с нищо.
Не е от кремове.
Ок Peace
Аз имам стрии само по гърдите защото за една година пораснаха с 3 чашки когато бях на 13...
Ще видим като бременна

# 4 517
И аз нямам стрии, при раждане на 27 и 38.
До колкото съм чела, стриите нямат нищо общо с мазането  Wink

# 4 518
Нито толкова с възрастта, нито с мазането. Основно зависи от здравината и структурата на влакната на съединителната тъкан в кожата и подкожните мускули, както и от степента им на еластичност. За това и могат на всяка възраст да се появят. Аз при драстична промяна на килограми нямам нито една- нито като девойка, нито като бременна. Майка ми при 4-5 кг промяна/ като млада/ има стрии, от бременността- също.

# 4 519
И аз нямам стрии, при раждане на 27 и 38.
До колкото съм чела, стриите нямат нищо общо с мазането  Wink
Може и така да е - при много рязка промяна явно нищо не може да ни спаси.При мен беше много рязко.
Иначе има 2 вида стрии,които съм виждала - белите или прозрачни и червените.

# 4 520
  • София
Червените са пресни, белите са стари.

# 4 521
От първи до седми клас тренирах плуване, бях много слаба,
когато спрях, рязко качих кг и стриите ми са оттогава, от пубертета.
Още ме е яд на майка ми, че не ми е казвала да ям по-малко.  Mr. Green
От бременностите нито една.

# 4 522
Нормално е сега жените на независимо каква възраст да не получават стрий при наличието на толкова кремове и много от тях качествени.
Навремето и възрастни и млади бременни са имали основно крем Здраве и свинска мас.Как да не се нацепиш.
Хм , прочети малко книги за бременността и изследвания и ще разбереш ,че мазането няма нищо общо с появата на стриите. Аз се мазах с Био олио , с доста качествена и не знам каква си козметика ,но имам стрий навсякъде .Качих 13  кг . До кожа и генетика е .
Един от професорите ни по клинична дисциплина презентиран с този въпрос от колежка бременна в 5ти месец само й каза да попита майка си .Ако тя има стрий ,предразположението е с висока степен риск и тя да има .

# 4 523

Навремето и възрастни и млади бременни са имали основно крем Здраве и свинска мас.Как да не се нацепиш.

Свинската мас е едно от най-препоръчваните мазила против стрии. Аз съм вегетарианка и не бих я ползвала, но иначе си е ОК  Wink
Наистина май годините нямат особено значение за появата на тези гадини- имам няколко по бедрата от тийнейджърските си години, родих на 18- от тогава нямам нито една, сега- на 30 и няколко  Simple Smile- също.

# 4 524
Един от професорите ни по клинична дисциплина презентиран с този въпрос от колежка бременна в 5ти месец само й каза да попита майка си .Ако тя има стрий ,предразположението е с висока степен риск и тя да има .

И това не е.
Майка ми има от бременността, аз нямам.

Обаче дъщеря ми има по бедрата, също като мен, в пубертета, а не е напълняла рязко, просто порастна.

# 4 525

Свинската мас е едно от най-препоръчваните мазила против стрии. Аз съм вегетарианка и не бих я ползвала, но иначе си е ОК  Wink

Toчно така, също и за белези, голяма работа е свинската мас. Иначе за отчета - нямам нито една стрия от двете бременности, нито една, не се мазах с нищо.

# 4 526
Toчно така, също и за белези, голяма работа е свинската мас.

Гадничко, но подкрепям за свинската мас. В 6-ти месец мажейки се преди да си легна с Мустела, се будих през нощта с опъната и сърбяща кожа. Прежалих се да пробвам маста (прежалих и една торба тениски) - разликата беше огромна. До края кожата ми беше мека и еластична, без грам да ме опъва и сърби. За съжаление гърдите ми се нацепиха в началото и беше вече късно. Но корема си го спасих.

# 4 527
Със зехтин също става, може да се размесва с някакъв обикновен евтин лосион за тяло. Стрии нямам. Но това са бели кахъри.

# 4 528
Не са хич бели кахъри, но не знам дали темата е за това.

# 4 529
За какво точно е темата Тарталетка е най-наясно и току ни обяснява. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт