ДУБАЙ 3

• 88 388
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Дубай е най-големият град, а Абу Даби е столицата на ОАЕ. Тоест, не ти трябва друга виза, защото двата града са в една и съща държава  Peace

времето през февруари вече се затопля и идва като в края на юни - началото на юли в Бг.

Парадите на коли са уникални, да, няма такова чудо.

# 301
А може ли да ми обясните защо когато се прави круиз в емирствата се искат 2 визи?

# 302
Дубай е най-големият град, а Абу Даби е столицата на ОАЕ. Тоест, не ти трябва друга виза, защото двата града са в една и съща държава  Peace

времето през февруари вече се затопля и идва като в края на юни - началото на юли в Бг.

Парадите на коли са уникални, да, няма такова чудо.
Огромно благодаря тити,нещо май не ги оправям тези емирства:) А кога и къде се провеждат тези паради на коли,че да ги включа в програмата .Поне мъжете ще са безкрайно доволни. Hug

# 303
здравейте,резервирах апартамент в този хотел http://www.booking.com/hotel/ae/minc-al-barsha-apartments.bg.htm … d6bfa73ffd;dcid=1  ,някой има ли впечатления от него ?Локацията ми допадна ,но ми се иска и реални отзиви ако може Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 19:12 от katy_vall

# 304
  • Beyond the Frontiers
А може ли да ми обясните защо когато се прави круиз в емирствата се искат 2 визи?

2-ва пъти влизате и излизате най- вероятно. Покажете ни маршрут и програма.

Тур. визи са еднократно влизане.

# 305
Ден 1

На летището ни посрещна български екскурзовод. С Бус ни направи обзорна разходка на града. Може би с това спестихме разходка с Биг Бус. Направихме няколко спирки за снимки, кафе и разглеждане на забележителностите по отблизо. По пътя минахме по Ал Мактум бридж – мостът, който свързва двете части на града Дейра и Бур Дубай, продължихме покрай Световния търговски център, Шейх Заид Роуд (магистралата за Абу Даби), където видяхме шедьоврите на съвременното архитектурно изкуство – сградата на Fairmont Hotel, кулите Емирейтс тауърс; Burj Khalif – най-високата сграда в света; Mall of the Emirates или по известен като Ski Dubai; Dubai Media City с офисите на Ройтерс, CNN, BBC; Dubai Internet City, Бурж Ал Араб – единственият 7-звезден хотел в света, построен в морето, в комплекс с Джумейра бийч – хотел под формата на вълна; Dubai Marina и Палмовия остров Джумейра, както и шопинг комплекса Меркато и джамията Джумейра, най-красивата в Дубай. Докоснахме се и до плажа и морето.
След няколко часова почивка в хотела, взехме метрото и отидохме на разходка в Mall of the Emirates. Видяхме ски пистата, имаше някакво шоу с пингвини. Вечеряхме в ливански ресторант. Задължително опитайте нахута.

# 306
Ден 2 – 19.11.13 г.
Круиз на арабска галера в залива Мусандам
От хотела ни взе бус и ни закара до пристанището на Диба. Посрещнаха ни на арабската галера. Настанихме се на долната палуба на огромни възглавници, удобни за печене. Плавахме около бреговете на полуостров Мусандам (Индийския Океан). Спирка в спокойна лагуна за плаж – оказа се камениста местност с козички. Водата е много топла и приятна за плуване. Спирка за гмуркане с шнорхели и маски, имахме предвидена спирка в дълбоки води за риболов, но се оказа че имало вълни и риболова отпадна. Возихме се на лодки с висока скорост, обличаха ни в местни дрехи и си направихме снимки.
На връщане към Дубай всички заспахме, включително и шофьора. Ударихме се в мантинелата. Направи ми впечатление че шофьора не попита изобщо как сме, но се тревожеше за колата си. Нищо не ни обясни, излезе и започна да спира колите на стоп. Като си намери свидетели дойде да ни каже че трябва да кажем на полицая че сме добре. Наложи се да ходим всички в полицията. Тук загубихме много време и плановете да посетим пеещите фонтани отпаднаха. Един инцидент завършил с добър край!

# 307
Не мога да се ориентирам за плуването с делфини. Ако някой може да помогне ще съм благодарна. Това, което открих е плуване с делфини в Атлантис - около 750 дирхама и плуване с делфини в аквариума, който се намира между бурж дубай и дейра. Цена около 500 дирхама. Правилно ли се ориентирах или?
За сафарито в пустинята има ли ограничения за възрастта. Дъщеря ми е на 4.

# 308
  • София
Да, Богиня, правилно си се ориентирала в цените. PeaceКъм 150 евро на човек беше.
Мисля, че в Атлантис е по-голям басейна с делфините. поне така ми се стори като ходихме. Ние не сме плували с тях, но ги гледахме доста от близо как плуват с хората. Доста голяма е лагуната им и хранилищата , в които ги прибират. Трябва да видя и снимките, които сме им правили. Освен това в Атлантис като отидете ще имате забавления за целия ден, включително и огромна плажна ивица за плаж Peace

# 309

2-ва пъти влизате и излизате най- вероятно. Покажете ни маршрут и програма.

Тур. визи са еднократно влизане.

Да, ясно! Явно заради Оман. Благодаря за отговора!

# 310
я кажете тогава какво точно ви искат и плащате за Оман?

Богиня, не го знам другия аквариум, обаче в Атлантис ако не ти се дават пари допълнително за делфини, можете да си платите само за воден парк и оттам да идете да видите делфините, има удобна тераса за наблюдения. Влиза се по групи с треньор, правят се разни игри с делфините.

# 311
Да, Богиня, правилно си се ориентирала в цените. PeaceКъм 150 евро на човек беше.
Мисля, че в Атлантис е по-голям басейна с делфините. поне така ми се стори като ходихме. Ние не сме плували с тях, но ги гледахме доста от близо как плуват с хората. Доста голяма е лагуната им и хранилищата , в които ги прибират. Трябва да видя и снимките, които сме им правили. Освен това в Атлантис като отидете ще имате забавления за целия ден, включително и огромна плажна ивица за плаж Peace
Ще ходим от 23 януари... Идея си нямам дали ще става изобщо времето за воден парк, но честно да си призная дълбоко се съмнявам. На всичкото отгоре сме с 2 деца и екстремните пързалки няма как да ги използваме, но си мисля, че ако плуват с делфините това ще им остане спомен за цял живот. Малко са местата по света, където да позволяват тази екстра. И въпросче - щом може да се снима без да се влиза то сигурно не е проблем да пусна само децата вътре с баща им, а аз да не плащам тази екстра, а да се правя на папарак отвън? До всички ли точки на тази лагуна има достъп http://www.atlantisthepalm.com/reservations/RTPSearch.aspx?P1=1  -с нашите деца мога да платя само Atlantis Dolphin Encounter , защото и двете деця нямат 8 години за плуване в дълбокия басейн, а и не са толкова добри плувци. Т.е. сигурно това се прави някъде отстрани, дето е плитко и могат всички деца да влязат там. Дали ще мога да снимам без да плащам и 150 евра за мен  Mr. Green
Какво може да се прави в атлантис ако е студено? Гледах, че аквариума се плаща отделно - т.е. ако купя плуването с делфини имам 25% за аквариума?

http://dubaidolphinarium.ae/DolphinInfo.aspx?id=28 Тити, това е втория вариант. Като гледам е голяма тъпня. В смисъм има представление с делфитни и това е. Но пък ако е студено и няма как да уплътня деня в Атлантис, то може би да спестя 800 дирхама общо няма да е лоша идея...

# 312
  • Бургас
и ние ще сме в края на януари, четох, че температурите са между 15 и 25 градуса, което май не е достатъчно топло за плаж

# 313
Богиня, http://www.atlantisthepalm.com/marineandwaterpark/dolphinbay.aspx аз за това ти говорех.
Не можах да видя дали ти можеш да влезеш изобщо без да имаш билет, защото входът е през водния парк. Трябва да разгледате, ако искате да пишете един мейл с въпроси. Но виж, за ранно букване имаш някаква отстъпка, имаш свободен вход за водния парк, 25 процента офф за лост чембърс - там е 90 дирхама май, не помня. Освен Лост чембърс в хотела си има и друг голям аквариум, също чудесен за гледане. Сега може в края на януари да излезе друга оферта, но човек не знае....Аз не съм го правила, само съм гледала от терасата, но може би наистина, както казваш, за децата ще е върхът и си струва. Там не са новаци, знаят какво правят.

през януари има обикновено една доста студена седмица, и след това си става пак топло. Никой не знае. Ето Ани пише че са ходили до Диба и са плажували и водата е била топла - а онзи ден започнаха едни бури там и следващите 4 дни ги дават дъждове и гръмотевици в цялата страна.

# 314
Тити, аз за друго говорих. Имах предвид са себе си да платя обикновен билет за вход към Атлантис и да се правя на папарак докато децата и мъжа плуват с делфини на цена  5 пъти по-висока от нормалния вход  Mr. Green. Демек не да спестя изобщо моя вход, а да не плащам 745 дирхама за влизане при делфините

Общи условия

Активация на акаунт