Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога ефективно да планирам пътуване до Дубай с ограничено време?
Какви са ползите от обиколките с Big Bus в Дубай?
Как мога да получа виза за Дубай?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога ефективно да планирам пътуване до Дубай с ограничено време?
Планирането на пътуване до Дубай изисква внимателно внимание към детайлите. Важно е да определите приоритетите за посещение, като например Burj Khaliifa, Burj Al Arab, плажове, Dubai Marina и други забележителности. Също така трябва да вземете предвид времето за разглеждане на всяко място и възможността за използване на туристически автобус (Big Bus) за обиколка на града. С ограничено време за посещаване е изключително важно да се определят приоритетите за разглеждане. Посещението на основните забележителности като Burj Khaliifa, Burj Al Arab, плажовете, Dubai Marina и Madinaт Jumeirah може да бъде планирано с внимание към времето за разглеждане на всяко място.
-
Какви са ползите от обиколките с Big Bus в Дубай?
-
Как мога да получа виза за Дубай?
-
Как мога да избера подходящ хотел в Дубай?
-
Какви са препоръките за посещение на Дубай по време на празници или шопинг фестивали?
.
, но е изненада за съпружието, който има юбилей. Трябва да се справя сама с финансите, без да ме разбере, затова съм започнала от рано
Незабравими преживявания желая
След това се насочихме към автобусите, които щяха да ни направят включената обзорна обиколка в Дубай и да ни трансферират до хотелите. Тази обиколка продължи около 4-5 часа, като паузи за кратки разходки имахме на Dubai Creek, Atlantis The Palm и Madinat Jumeirah. Смело мога да кажа (дори да изглежда нескромно), че благодарение на цялата информация тук знаех доста повече от екскурзоводката на нашия автобус
Много неща като че ли не й бяха ясни и говореше наизуст... Тотално спрях да я слушам след като каза, че един дирхам е 80 стотинки
Много ни хареса Atlantis The Palm, наистина е толкова внушителен. А в комбинация с Персийския залив- просто красота! След като се настанихме в хотела (Citymax Bur Dubai) почти веднага излязохме- няма да губим време, разбира се
С метрото стигнахме до метростанцията на Mall of the Emirates и от там хванахме такси за Miracle Garden Dubai (22 дирхама мисля че беше). Градината тъкмо беше отворила и нямаше много посетители. Страшно много ни хареса как са аранжирали цветята, станаха страхотни снимки. Само за сравнение ще напиша, че с билетите по 20 дирхама и таксито посещението ни излезе повече от наполовина по-евтино, отколкото агенцията предлагаше (20 евро на човек). След това отново с такси до Madinat Jumeirah (35 дирхама някъде, при положение, че таксито доста обиколи да обърне след като ни взе от Градините). Разходихме се в Madinat Jumeirah, там също много ни хареса. След това повървяхме по Jumeirah Rd, минавайки покрай Burj Al Arab, Wild Wadi, Jumeirah Beach Hotel... Постояхме малко на Umm Suqeim Public Beach и хванахме автобус №8, който се движи по Jumeirah Rd. Слязохме на Dubai Internet City и от там с метро до Dubai Marina. Движехме се по план- беше още светло и щяхме да останем докато се стъмни, за да се полюбуваме на светлините. От там се прехвърлихме в Jumeirah Beach Residence и изпихме по едно кафе на The Walk. Вече беше тъмно и се върнахме обратно на Марината. Гледката беше супер! Хапнахме и се прибрахме капнали
). Задържат паспорта, когато дават абаята и на излизане ти го връщат. От Джамията хванахме такси за автогарата (около 30 дирхама). Ииии към Дубай. Отново за сравнение- излезе ни наполовина по-евтино отколкото 60-те евро на човек с агенцията.
Вечерта яздихме камила, мен ме нарисуваха с къна, гледахме танцьорите и представлението. Като цяло- потопихме се в арабския дух. Много ни допадна! Още ми звучат песните в главата... Направиха ни снимки до колите и как яздим камилата (30 дирхама за снимка, има и нещо като албумче към нея). Някой беше казал да не хапвате преди да отидете на сафари- е, аз послушах съвета и не съжалявам